Kesilmez günah denmez sadece kesilmemesi tavsiye edilir. Sonuçta kişinin cüz'i varsa külli de vardır. Neticede bak evliyaullâh der ki abdestsiz tırnak,sakal kesme. Açık açık hayızlı iken, cünübken demez. Her şey bizim faidemize ve yararımıza.
Ben baş ağrısından nasıl kurtuldum biliyor musun ? Eskiler tarakta saçın kalmasın başın ağrır der. Hakikatten dikkat etmek lazım banyo giderinde falan birikiyor yada saçımızı taraktan alıp wc atıp sifonu çekiyoruz. Bunlar yanlış şeyler.
Saçlarımı oturarak tarayarak ve o esnada inşirâh okuyarak. Dökülen veya tarak üzerinde kalan saçlarımı da bir kağıt içine koyup Ayetel Kürsi okuyup çöpe atarak baş ağrım geçti.
- Çöpe değil toprağa gömmek tavsiye edilir. Çünkü insan değerlidir onun cüz'i parçasıda değerlidir bu sebeple çöpe atılmaz. Şehir hayatı uzağız topraktan o sebeple bunlar yapılanilinir fakat mühürleme şartı ile.
Bu abdestsizken tırnak, sakal, saç kesilir taranır ise şayet başka şekilde manevi sirayetleri olur. Ben de hep derdim yâ hû batıl inanç olur mu öyle keserim tırnağımı temizlik imândan ne bekleyeceğim diye meğerse büyükler boşuna bir şey söylemiyormuş biliyorda söylüyormuş. Bize de dikkat etmek düşer biraz araştırınca zaten kâr ne zarar ne anlaşılıyor.
İşte içeriği bilinmeyince veyahut unutulunca direk günah deniliyor halbuki günah değil. Sadece dikkat edilmesi tavsiye ediliyor.