+1 oy
350 göst.
Diğer kategorisinde (764 puan) tarafından

Bu zamana kadar ne annem kestirdi ne ben kestim günah diye biliyorum. Tırnaklarımı asla uzatmam çok rahatsız olurum. Bi kaç gündür hastalıkla uğraşıyoruz. Uzadılar ama dün adet oldum. Şimdi aşırı rahatsız oluyorum yok mudur çözümü ya. Ne çocuğumu tutasım geliyor ne yemek yiyesim. Abartı uzun değil ama işte ben rahatsız oluyorum napmam lazım 

19 Cevaplar

+6 oy
(188 puan) tarafından

Kesilmez günah denmez sadece kesilmemesi tavsiye edilir. Sonuçta kişinin cüz'i varsa külli de vardır. Neticede bak evliyaullâh der ki abdestsiz tırnak,sakal kesme. Açık açık hayızlı iken, cünübken demez. Her şey bizim faidemize ve yararımıza. 

Ben baş ağrısından nasıl kurtuldum biliyor musun ? Eskiler tarakta saçın kalmasın başın ağrır der. Hakikatten dikkat etmek lazım banyo giderinde falan birikiyor yada saçımızı taraktan alıp wc atıp sifonu çekiyoruz. Bunlar yanlış şeyler. 

Saçlarımı oturarak tarayarak ve o esnada inşirâh okuyarak. Dökülen veya tarak üzerinde kalan saçlarımı da bir kağıt içine koyup Ayetel Kürsi okuyup çöpe atarak baş ağrım geçti.

•  Çöpe değil toprağa gömmek tavsiye edilir. Çünkü insan değerlidir onun cüz'i parçasıda değerlidir bu sebeple çöpe atılmaz. Şehir hayatı uzağız topraktan o sebeple bunlar yapılanilinir fakat mühürleme şartı ile.

Bu abdestsizken tırnak, sakal, saç kesilir taranır ise şayet başka şekilde manevi sirayetleri olur. Ben de hep derdim yâ hû batıl inanç olur mu öyle keserim tırnağımı temizlik imândan ne bekleyeceğim diye meğerse büyükler boşuna bir şey söylemiyormuş biliyorda söylüyormuş. Bize de dikkat etmek düşer biraz araştırınca zaten kâr ne zarar ne anlaşılıyor.

İşte içeriği bilinmeyince veyahut unutulunca direk günah deniliyor halbuki günah değil. Sadece dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. 

(4,311 puan) tarafından

Yaa evet ben de buna benzer dikkat etmediğim şeyleri düzelterek faydasını gördüm. İnşaAllah saç konusuna da dikkat edeyim🥲

(188 puan) tarafından
+3

İşte duyuyoruz yok öyle şey diyerek kestirip atıyoruz. Misal yemeği güzel olan hanımların veya erkeklerin eli lezzetli deriz bu lezzet eldeki bakterilerden gelir. Bakteri değince kötü bir şey sanılıyor fakat yararlı bakteriler de var. 

Adetli kadın turşu kurmasın bozulur denir buna istinaden yok yâ hû olur mu öyle şey diyip defaatle adetliyken tarhana yaptım bir senesi böceklendi bir senesi küflendi. Turşu kurdum resmen cıvıdı. Hatta turşu içine eline sokma bozulur da derler.

Hakikatten hayız olunca hormonların etkisiyle tırnak uçlarına aktarım olurmuş yani el bakterisi değişime uğradığı için bozulurmuş bunu da araştırarak öğrenmiştim. 

Yemek üstlerini açık bırakma, tuvalet kapısını açık bırakma, evde çöp bırakma hep bunlar tavsiyedir peki tavsiyelerin zıttını yapmak günah mıdır hayır değildir fakat bize görünmeyen tesirleri olur sonra deriz evde huzursuzluk var büyü mğ var nazar mı var diye halbuki insan kendine kötülüğü kendi yapar farkında olmadan bunun en sıkıntılısıda saç ve tırnakları wc atmak. 

(764 puan) tarafından
+1

Ay ne güzel yazmışsın ya Allah razı olsun ❤️

(388 puan) tarafından
+1

Noktasına virgülüne kadar doğru yorum. 

-Reklam-
+2 oy
(922 puan) tarafından

Günah değilde vücuttan abdestsiz ayrılmaması gerek diye biliyorum canım ama bende çok zorda kalınca kesiyorum. Fadime anamız dökülen saçlarını bile toplar boy abdesti alırken onları da yikarmis 

+1 oy
(1,273 puan) tarafından

Vallahi kesiyorum canım bende nefret ediyorum azcık çıksın hemen kesiyorum 

(764 puan) tarafından

Aynen ben de öyleyim de fırsatım olmadı. Adet günüm de değildi pat diye oldum kaldı öyle 

+1 oy
(288 puan) tarafından

Ben kesiyorum valla 

+1 oy
(3,939 puan) tarafından

Hiç böyle bir şey duymadım neden günah olsun Allahın yasakladığı şeyler günah olur temizlik imandan gelir kesebilirsin tırnaklarını

(764 puan) tarafından

Yani günah doğru tabir midir bilmiyorum ama şunun için kesilmiyor diye biliyorum; hani gusül almak gerekiyor ya. Tırnakları kesip gusülsüz şekilde çöpe atıyoruz. Gusül doğru olmaz falan diyorlar o yüzden. Aynı şey saç boyamak saç kesmek vs için de geçerli diye biliyordum 

(3,939 puan) tarafından

Yani böyle bir şey de hiç duymadım gusül abdesti ile bir alakası neden olsun bunların çoğu hurafe şeyler bâtıl inanç inanma piyasa da çok değerli hocaların kitapları ilmihalleri var bu tür konularla ilgili alıp okuyabilirsin

+1 oy
(4,660 puan) tarafından

İlk kez duydum ben kesiyorum. 

+1 oy
(376 puan) tarafından

Ya ne alaka adetken gunahmiş kesebilirsiniz böyle bir günah yok benim annem küçükken bana banyo bile yaptırmazdi adetken neymiş gunahmiş kıl tüy alinmazmiş SAÇMALIK.

+1 oy
(654 puan) tarafından

Kesiyorum ben 

+1 oy
(43 puan) tarafından

Bende günah diye biliyorum ama birde şöyle birşey duymuştum tırnaklarını kestigin zaman bir kaba koyup gusül alırken onlarida yıkayıp sonra atabilirsiniz diye duymuştum mantıklı geldi bana ama ne kadar doğrudur bilmiyorum 

(764 puan) tarafından

Aynen ben de öyle biliyorum ama işte. Emin olamadım 

+1 oy
(840 puan) tarafından

Geçen günde sormuştu birisi bunu atılan tırnaklar yada vücuttan ayrılan kıl tüy gibi şeyler gusülsuz olacağı için kesilmemeli diye görmüştüm. Ama günah olarak değilde mekruh demişlerdi sanırım.

(764 puan) tarafından

Aynen ben yanlış tabir kullandım sanırım öyle olabilir 

(1,408 puan) tarafından

Ee o zaman dökülen saçlarımız,  kirpigimiz veya başka bir kilimiz için nasıl bir çözümü var?

(388 puan) tarafından
+1

Dökülenlerden sen sorumlu değilsin. Ki zaten gusülsüz gezilen süre de öyle bir gün iki gün gibi saçı devamlı dökecek kadar uzun bir süre değil. Maks birkaç saat gusülsüz gezilir zannımca, onda da artık tokaya takılan mıdır avuca gelen midir bilmem saçına mukayyet olur insan.

+1 oy
(2,777 puan) tarafından

Canm o cünüpken gecerli adetmiyken degilki.benim annemde senin annen gibj kesilmez gunah derdi.sonra kuran kursuna gittim hocama sordm ve bu tur seyler sadece cünüpken kesilmez adetliyken bi sorun olmaz demisti.cünup degilsen kesmelisjn canim.adet olmak gunah degilki yada kadini farkli yapi yapmiyor.sadece namaz kilamaz kurana dokunqmaz okuyamaz oruc tutamayiz.

+1 oy
(2,437 puan) tarafından

Ben kesiyorum ya rahat edemiyorum uzadığı zaman 🤷🏻‍♀️

Adet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur yazıyor internette 🌻

+1 oy
(1,408 puan) tarafından

Ne alakası var adet olup tırnak kesmemenin. Allah aşkına böyle saçma şeylere inanmayı hangi akla mantığa sığdırıyorsunuz? Muhtemelen kulaktan duyma bir bilgidir ve ne günahı olduğunu bilmiyorsunuzdur. 

(764 puan) tarafından

Diğer yorumlara da bak derim... 

+1 oy
(388 puan) tarafından

Adetken saç da kesilir tırnak da.

Adet vakti biter de gusül vakti gelirse o zaman kesmeyin denmiştir çünkü HER azanın yıkanması gerekir. Kesseniz bile mutlaka yıkanmalı. Bir kılı veya tırnağı bile kaçırırsanız gusül geçersiz olacağından gusül vaktinde kesmemek evladır demişler. Ama adetliyken öyle bir şey yok. 

+1 oy
(1,046 puan) tarafından

Tırnak değil de tüy alma günah demişlerdi bana bi bilgim yok tırnakla ilgili 

+1 oy
(50 puan) tarafından

Günah diye biliyorum bizim bedenimizden çıkacak sonuçta temiz ayrilsinlar saçlarda aynı şekilde kesilmez 

0 oy
(7,987 puan) tarafından

Hurafe bunlar ya ömür kısalır derler bizde. Ben gece gündüz haftanın her günü keserim 

0 oy
(421 puan) tarafından

Tirnaklarini kes gusul alirken onlari da yika 

0 oy
(4,560 puan) tarafından

Burda her gun baska bissy duyuyorum. Ilk defa duydum. Neden kesilmesin ki. Ben kesiyorum.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 192 göst.
20 Eylül 2022 Diğer kategorisinde szngns (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.
8 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Berraninannesi (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 318 göst.
21 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sude6191 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 171 göst.
6 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Ilkbahar (321 puan) tarafından soruldu

413,151 soru

12,438,619 cevap

45,902 kullanıcı

Kategoriler

...