Eşimin ailesi mağara adamı kafasindalar her birj ayrı telden çalıyor mesela küçük kaynım benden bile küçük 22 yaşında falan kaynanam sürekli ona diyor bak büyük oğlumu kastediyor durmuyor kız diyor kendisi de keyfi isteyince oynuyor ise gelemyince cocukara tahammül edemez 1 ve 3 yaşında çocuklarim onları o kadar korkutuyor ki sürekli kızıyor aile içinde yaşıyoruz yer yer hoşnut olmadığımı tepkiler ile beli ediyorum ama sonra tekrar aynı resmen cockularim çocuk değil kafes hayvanı muamelesi görüyor yani surekli evde olsaydı herhalde çoktan kavga ederdim ama sürekli dışarda çalışir o yüzden geldiği o bir ay yirmi günü idare etmeye çalışıyorum kaynanam işe zaten evin fitne kaynağı bana karşı benim oğlum babamlara gidince gelmek istemiyor bibkac sefer orda uyuması için bıraktım diyor ki onlar senin cocougun değil bu ailenin çocuğu başlarına bişey gelse bu sülale kötü huylu kurtulamazsiniz orda kalmasın oraya değil buraya alışması lazım onun evi burası bide geçen gün saat akşam dokuzda mutfağı topladım çöp vardı atacaktım gitme dedi niye dedim öyle dedi bez de vardı onu görmemişti görse bidi bidi eder diye gizliden çıkacaktım ki camda durmuş sinsi neyse tartıştık diyor sen bizi köy yerinde rezil edeceksin kadın dediğin bu saate çıkar mi yok bilmem ne biz kadınlar erkeklerin hizmetçisiyiz vb. Ben artık ailemi bile uzmeyi bırakıp bosansam cockularimi almam kolay olur mu gerçekten çocuklarıma hayatı zehir ediyorlar zaten pedagog sorsa oğlum sorgusuz sualsiz babamlarda yaşamak ostedigini söyler bide bana kat atacaklar ev yapacaklar napuuom bı sene daha dayanıp yuvamı kutrauyim mi yoksa sonu gelemz mi sizce
Bu olayların içerisinde eşin nerde o nasıl bir tavır sergiliyor
Eskiden annem de annem derdi şimdi oda gördü artık dayan az kaldı diyor sonrasında kimseye mecbur değiliz diyor
Bu çok iyi bişey ama madem öyle onlara da gereken uyarıyı yapsın eşimi çocuklarımı sınırlamayın diye mesela
Anlayacak kapasitede değiller o kadar tuhaflar ki eskiden eşimde onlar gibiydi onu duzleteme kadar 4 yılımı aldı misal bugün kaynım diyordu ki okuyanlar iş sahibi olan hiç hir kadin namuslu değil küçük kızım için benim vermem gereken karar iken yok asel okumauacak yok ilköğretim tek birinci sınıfta örtünsun o kadar saçmalıyor ağzına yapistirasim geldi neyse dedim içimden o zamana kadar hala şartlar aynı olmatcak
İşte eşin babası varken sana ne oluyor deyip susturacak aslında da erkekler ailelerine bişey diyemiyor genelde
Yavrum yanlış anlamazsan, evlenmeden önce hiç bilmiyor muydun ailesini? Eşinin kafa yapısı nasıl? Seni tutar mı?
Kat çıkınca daha rahat edersin tabi ama yine çöp atmaya çıkamayacaksın. Ama kaynına bu kadar maruz kalmazsın tabi. O da büyük bir artı
Bilmiyordum sonuçta kimse gerçek yüzünü göstermiyor kolay kolay eşim eskiden beni o denli tutmazdi ama şuan oda artık farkında
İyi en azından kocan artık farkında, belki size kat açmaları seni rahatlatır ciddi anlamda.
Öyle umuyorum yoksa gerçekten boşanmak diğer seçenek ve bütün herşey benden yana görünüyor cockularim almak için sabredecek gücüm kalmadı
Hakkında hayırlısı olsun canım Allah feraha erdirsin
Evlenmek karı koca olmakla birlikte ayrı bir ev olmaktır yanlış en başta burdan kaynaklanıyor
Bazen iki aile de aynı ortamin insanı olunca hatır gönül işleri giriyor araya ve olan biz yeni çiftlere oluyor ozelile de doğuda yaşıyorsaniz bende bunun kurbanıyım maalesef
Eşin ne diyor peki ? Tabi ki ayrı ev her zaman iyidir ama en güzeli uzakta oturmaktir, ayrı ev olunca çocukların rahat ederler.
Oda eskiden kendi ailesini tutardı ama şimdi oda farkında sabret diyor ayri eve çıkınca mecburyetin klamayacak diyor
Anlamasına sevindim, pekii ne kadar daha sabredeceksin ki eviniz yapılıyor mu
Bu sene kat çıkılacak malzemeleri alındı umuyorum ki senneye bulmadan tasinirix
Offf bacım Allah yardımcın olsun tez zamanda kendi yuvan olur inşallah
Gerçekten katlanma sebebim cockularim ama eğer koparsa da sebeb yine çocuarim olacak kendime neyse ama cocukarima olan davranışlar böyle devam ederse çok dayanamam
Aynn insan en çok çocuğuna yapılana dayanamıyor eşin arkandaysa söyle bacım ayırın evinizi köyde mi yaşıyorsunuz köyde evler ucuz çıkın kiraya ya
Anne olmak çok tuhaf kendin kızıyorum ama hemen pişman olurum ama başka biri kızınca çok ağrıma gider
Birlikte yaşamak çok zor bende yaşadım çok çektirdiler allaha havale ettim şimdi kuyruk olmuşlar peşimde gelen diğer gelin yüzlerine bakmıyor çünkü
Benim de tek duam o beteri gelir de kıymetimi anlasalr sanıyorlar ki her gelen benim gibi sabırlı olacak bende kendi ailem aynı yerde yaşadığı için sabrediyorum
Eşinin tavrı önemli sana ne dediği önemli benimde evliligimde ilk 5 yılım çok zor geçti inan şuan yazdıklarınızı kat ve kat yaşadım bir gün çok zorlandım ağladım eşime şöyle böyle anlattım durumu eşim o zaman ilk defa biraz sabretmen lazım şimdi aileme karşı birşey yapamam biraz zaman geçsin bekle demişti gerçekten bekledim bende sabırla şuan çok güzel bir hayatımız var eşimle cocuklarimla iyi sabretmisim diyorum Allah sabredenlerle beraber eşini seviyorsan oda seni seviyorsa ve seni anliyorsa sabret inan ailen için değiyor belki bundan bir kaç yıl sonra iyiki sabrettim diyeceksin benim gibi inşallah 🥰 bide sürekli dua et benim ayrı eve çıkmam nerdeyse imkansızdi kayın babam asla oğullarını ayrı eve bırakmam asla daireye gitmelerine izin vermem derdi eşimde heo derdi imkansız diye yeminle ettiğim dualar sayesinde şuan çok güzel bir evim var heo dua et bak nasıl da güzelleşiyor hayatın
Benimle aynı hayatı yasamisiniz resmen bunlarda uzaklaştırmam diyor eşim de diğer kardeşleri de evlenene kadar bı nebze zorluk yaşarız diyor
412,266 soru
12,410,328 cevap
44,809 kullanıcı