0 oy
86 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (149 puan) tarafından

Kızlar buzluk için içli köfte yapicam ama patlamayan catlamayan bı hamir tarifi istiyorum varsa tarifi yazarmisiniz🌸

5 Cevaplar

+1 oy
önce (1,196 puan) tarafından

Postunu üste çıkarıp bende burda bekliyeyim🤗 ama buzluğa atmak için değil 😁

önce (149 puan) tarafından

🌸😘

-Reklam-
+1 oy
önce (6,961 puan) tarafından

Daha dün yaptım çatlama vs olmadı. 

2 buçuk su bardağı köftelik bulgur 

1 su bardağı irmik 

Üzerine 3 bardak sıcak su ekleyip 20 dk bekletiyorum

Daha sonra yumurta salça pul biber kara biber tuz ekleyip 20 dk yoğuruyorum

Son olarak yavaş yavaş 1 su. Bardağı un ekleyerek 10 dk da öyle yoğuruyorum

Yarım saat yoğurunca 2 kaşık su döküp toparlıyorum asla dağılma çatlama olmadı

Önemli olan iyice yoğurman

önce (6,961 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım

İçindeki yumurtayı farketmez canım

Ama nasıl olur bilmiyorum iyice yoğurursan tutar belki ama emin değilim

önce (1,205 puan) tarafından
+1

Teşekkürler cnm hayırlı kandiller ❤️

önce (6,961 puan) tarafından
+1

Rica ederim hayırlı kandiller canım😊

önce (149 puan) tarafından

Teşekkürler 🌸

önce (6,961 puan) tarafından

Rica ederim❤️😊

0 oy
önce (1,238 puan) tarafından

Daha dün yaptirm 

Hamuru için;

1 bardaktan bir tık fazla un

2 yemek kaşığı salça.


2 bardak köftelik bulgur 

Tuz 

   Bulguru 10 dk sıcak suda ıslatıp arkasında unu ekleyip yogurmaya başladım hafif hafif içme derecesinde su ekledim su az olursa çatlıyor çok olursa kıvam bozuluyorr tahminimce bir bardak kadar kullandım ben hamuru 20 dk yoğurdum en son üzerini kurumasın diye temiz bir bezi ıslatip nemli şekilde üzerine kapak niyetine örttüm hemen yapamaya başladım yaparken de elini ıslatırsan çok güzel olur hiç catlama olmuyor


önce (149 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim ♥️ 

önce (15,922 puan) tarafından

@Karkuresi Yumurta yok mu canim bu tarifte. 

önce (1,238 puan) tarafından

Hayır yumurta koyduğum zaman çok sert bir hamur oluyor catliyor

önce (1,238 puan) tarafından

Rica ederim🩵

önce (1,238 puan) tarafından

Ben salçada ekliyorum iki yemek kaşığı kadar rengi pembemsi oluyor güzel oluyor

0 oy
önce (3,358 puan) tarafından

Benim hamur ölçüm 

1 buçuk su bardağı köftelik bulgur 

Yarım su bardağı irmik

İki bardak sıcak suyla ıslatıyorum suyunu iyice çekince bir kaşık salça tercihe göre baharatları koyuyorum biraz yoğurduktan sonra bir yumurta kırıyorum. Yine yogurup kıvamına göre un ekliyorum yavaş yavaş. Ortalama küçük bir kase un gidiyor. Ara ara ıslatıyorum yarim saat falan yoguruyorum iyice. Arada küçük bi parça alip açılıyor mu diye bakıyorum kivamini öyle ayarlayiyorum. Açarken dagilmiyorsa tamamdir. 1 saat kadar dolapta dinlendirip sonra yapıyorum. Biz haşlama yaparız genelde ona rağmen dağılmaz suda hiç. İyi yoğurmak en büyük sırrı bence 

önce (149 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim ♥️ 

0 oy
önce (121 puan) tarafından

Annemden gördüğüm gibi yapıyorum ölçü olarak bire bir kısırlık ve köfteligi karıştırıp ıslatıyorum sonra üzerine az bir şey un döküp yoğuruyorum çok şükür şimdiye kadar yaptıklarımin hiç birinde çatlama olmadı.

önce (149 puan) tarafından

Ellerinize sağlık teşekkür ederim 🌸 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 93 göst.
23 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 329 göst.
10 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zynpneva (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 420 göst.
19 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde bayan.anonim (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 144 göst.
11 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Keremalimm (157 puan) tarafından soruldu

412,735 soru

12,426,760 cevap

45,520 kullanıcı

Kategoriler

...