+1 oy
131 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (1,461 puan) tarafından

Hanımlar Yarın akşama yapacağım ama tavukları sabahtan yapmayı düşünüyorum akşama kadar nasıl olur . Işe gittiğim için gitmeden sabah halledeyim Akşama sadece patatesleri kızartmak kalsın diye düşünüyorum Bir nevi daha kolay olur diye geldiğimde tavukları da ısıtırım sadece. Işten  bayan arkadaşları getireceğim de çok ağır misafirde sayılmazlar yani☺️☺️

8 Cevaplar

+2 oy
önce (1,196 puan) tarafından

Bence sosunda kalsın akşama gelince onu da pişir patatesler kızarana kadar daha güzel olur çok severiz yaparım sürekli 🤗

önce (1,461 puan) tarafından

Anladım canım yukarıda bir arkadaş da öyle söylemiş yani tavuğu pişirmesi uzun sürmüyor değil mi suyunu salıyor sonra çekiyor falan o aşama bunda yok herhalde Ben de Önceden çok yapardım da şimdi acaba Uzun mu sürüyordu yoksa bekliyor muyduk hatırlayamadım

önce (135,950 puan) tarafından

selamin aleykum canim

önce (1,196 puan) tarafından

Yok yok uzun sürmez canim hem sosunda iyice dinlenir de miss gibi olur 😍

-Reklam-
+1 oy
önce (3,877 puan) tarafından

Güzel marine olur biz çok seviyoruz yaparım sürekli 

Patatesler doğranıp suda beklerse gelene kadar o nasıl olur hazır doğranmış olsa Normalde suda bekletirim de sabah da akşama kadar hiç bekletmedim yani

önce (3,877 puan) tarafından

Suda dolapta hiç bişey olmaz

önce (3,707 puan) tarafından

Tarif veririm msiin canım bende yapıcam bugun 

+1 oy
önce (4,238 puan) tarafından

Tavukları sabah veya akşam soslarsan geldiğinde pişirmesi çok uzun sürmez. bence soslu bırakmak daha mantıklı sabah pişirmektense. Bir yandan patates kızartırken bir yandan tavuklar pişer

Patatesler doğranıp suda beklerse gelene kadar o nasıl olur hazır doğranmış olsa Normalde suda bekletirim de sabah da akşama kadar hiç bekletmedim yani

önce (4,238 puan) tarafından

Bence dolapta olursa bir şey olmaz. Ama her yeri suya girecek şekilde olsun yoksa kararıyor. Geçen ben akşam yemeğinden kalanı suyla kavanoza koydum sabah kızarttım bi kaç tane üstte kalanlar kararmıştı sadece diğerleri güzeldi

+1 oy
önce (374 puan) tarafından

Sabah sosla çık zaten patatesler kızarana kadar o da pişiyor ben yapıyorum çok seviyoruz

önce (374 puan) tarafından

Yumuşar ve kararır patatesleri eve geldiğinde halletmen lazım yoğurdunu sarımsakla tavuğunu sosla zaten sadece patates kızartman kalicak

Zaten zaman da olmadı canım sabah yapamadım. Sadece tavuğu Marine yaptım. Kalanları da akşam gidince yaparım herhalde bir saate hallolur diye düşünüyorum biraz miktarı çok oldu çünkü. Acaba orta Ocak'ta hangisi daha iyi pişer tavuk mu patates mi en büyük ocakta patates kızartmayı düşünüyorum ama Hepsi aynı anda olması için Ocak seçiminde iyi yapmak lazım

+1 oy
önce (1,185 puan) tarafından

Hem güzel oluyor hemde sabahtan yaptığın için lokum gibi olur canım 

+1 oy
önce (1,752 puan) tarafından

Ben yapıyorum çok da seviyoruz ama tavuğu gündüzden pişirme sadece marine et, patatesleri ince ince doğmaması zahmetli oldugu icin onları da ince ince dilimleyip suya koy aksama kadar nişastasını da suya bırakmış olur çıtır çıtır olur bu sayede. Şimdiden afiyet olsun. Bu arada ben bu tarifle yapiyorum püf noktalarina uyunca tavuk yumusacik oluyor 💖🤩

Tavuklu Çökertme Kebabı (Lokum Gibi) (videolu) https://www.nefisyemektarifleri.com/tavuklu-cokertme-kebabi-lokum-gibi/

Evet ben de bu tarife göre yapıyordum daha önce ama süresini pek de hatırlayamadım o yüzden yine de bir yapanlara sorayım dedim Hatta siteye de sordum da bu attığın tarif sitesine oradan dönen olmadı Bir de Patatesler doğranıp suda beklerse gelene kadar o nasıl olur hazır doğranmış olsa Normalde suda bekletirim de sabah da akşama kadar hiç bekletmedim yani

önce (1,752 puan) tarafından

Buzdolabına koy patatesleri suyla beraber hic biseycik olmaz 

+1 oy
önce (6,124 puan) tarafından

Marinli  kalsin daha lezzetli olur tavuk pisme  süresi uzun sürmez  patates kızarana kadar sofra kur et yetişir 

Anladım canım yani tavuğu pişirmesi soteleme gibi uzun sürmüyor sanırım yapardım daha önce de şimdi süresine hatırlayamadım bayağı oldu yapmayalı

0 oy
önce (13,963 puan) tarafından

tavuğu marine et bırak, pişirme. tavuk ısıtılmaz

Herkes öyle söylemiş canım En iyisi ben de öyle yapayım uzun sürer mi acaba diye düşündüm de en büyük ocakta yapmak zorunda değilim zaten değil mi yaparsam da orta Ocak'ta yapayım Çünkü en büyük ocakta patatesi kızartmaya başlarım anca olur. Patatesler doğranıp suda beklerse gelene kadar o nasıl olur hazır doğranmış olsa Normalde suda bekletirim de sabah da akşama kadar hiç bekletmedim yani

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 94 göst.
13 Kasım 2023 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,220 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 520 göst.
2 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 3,695 göst.
10 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde LaYeTeZeLZel (3,270 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 279 göst.
14 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Defne_batuhan (3,355 puan) tarafından soruldu

412,736 soru

12,426,735 cevap

45,517 kullanıcı

Kategoriler

...