+5 oy
1,955 göst.
Diğer kategorisinde (167 puan) tarafından

Merak ettim ne sıklıkla alıp yiyorsnz valahi su kandil şahit olsun okuduğum kuran ben yılda bir kere yiyorm oda kurban bayramında dağıtılan kurbanlıklar bide bazen mahalede bişey alınca kurban keserler yarm parça bile alamam çok pahalı tavuk da alınmıyor artk gebym bu aralar canım çok çekiyor dogurmadan once yemeliym:)))

37 Cevaplar

+18 oy
(7,996 puan) tarafından

Canım yanlış anlama lütfen de bir et alıp yiyemeyecek durumdasınız ama yine de çocuk yapıyorsunuz bu çocuk et tavuk yiyemeyecek mi nasıl gelişecek herşeyden mahrum? Çok üzüldüm durumunuza 

(29,541 puan) tarafından
+3

Yorumlarınizi tartsima.icerikli yapmayınız.. sonra kapatmak durumunda kalıyoruz 

-Reklam-
+6 oy
(750 puan) tarafından

Canım burada herkesin alım gücü farklı tabi şu kadar alıyorum diyemedim açıkçası böyle postu görünce birde hamileyim demişsin. Tahmin edebiliyorum ki bu ekonomide birçok kişi böyle ete nadir ulasiyordur. Ama en azindan kendin için bebeğin için imkanın varsa nefsini geçirecek kadar az miktarda da alsan yemeklere parça parça katsan olur aslında 

+4 oy
(206 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun canım bu hale getiren ekonominin Allah'a havale diyorum. İnsanın haftada en az 2 gün et 3 gün balık yemesi gerekirken herkesin buna ulaşamaması o kadar üzücü ki 

+4 oy
(3,984 puan) tarafından

Ya ben bu postta inandım desem yalan olur, et alamaz ama çocuk doğurur bez parası en kötüsü 1 kilo et parası mama desen yine aynı, telefon faturası 1 kilo et kadar eminim eşi sigara da içer oda aylik 2 kilo et parası evde taş mı kaynatıp içiyorsunuz madem durum kötü çocuk doğurmak yerine iş imkanı varsa bi sure eşine destek olmak gerekir kimse armut piş ağzıma düş yapmıyo çoğu eş ek iş yapıyo gene kimseye muhtaç etmiyo ee yarın çocukların masrafı ne olacak ?? demem o ki alabilirsin ama önceliğin ve amacın bu değil 

(167 puan) tarafından
+1

Dogudaym köydeym iş imkanı olsa zaten çalışırdım eşim gurbetci üç ay batıda bir ay burda sigara da icmiyoruz Allah görüyor biliyor inanıyor sen inanmasan da olur ilk kızımda sürekli tedavi gördüğüm için bu kızım sürpriz geldi bana her çocuk nasibiyle doğar kalbimi kırdınnz Allah biliyor görüyor 

(3,984 puan) tarafından
+1

Seni tanımadığımız icin istediğin kadar her cümlem için tersine bişey söyleyebilirsin akraba eş dost desem onlarda sahip çıkmıyo dersin ama şuna eminim ki bende köyde büyüdüm tarlaya yevmiye gittim para eden şeylerden topladım sattım ben her türlü parayı kazanma yoluna baktım bahaneler çok şimdi buna da bişey söylersin,  kırmızı et ya köyde düğünde de yenilir cenazede de yenilir bu post bana dokunmadı üzgünüm 

(493 puan) tarafından
+4

Ya neden bu kadar kiricisiniz cok merak ediyorum rabbimin verdigi cocugu bile herseye katar oldunuz artik 

Aldirsamiydi bebegi

(493 puan) tarafından
+2

Ya neden bu kadar kiricisiniz cok merak ediyorum rabbimin verdigi cocugu bile herseye katar oldunuz artik 

Aldirsamiydi bebegi

+3 oy
(290 puan) tarafından

Haftada 2 tavuk haftada 1 et alıyorm canm bizde sebze yenmiyor maalesef

(59 puan) tarafından
+3

Bunu dedin başın göğe mi erdi post sahibi alamıyorum derken bu msji hangi akılla yazıyorsun merak ettim 

(11,138 puan) tarafından

Farkında mısın bilmiyorum ama post sahibi soru sormuş ne sıklıkta et yiyebiliyorsunuz diye sorulan soruya cevap vermiş hava atmamış

(290 puan) tarafından

Soru sorulmuş cevap verdim soru şu şekilde okuman yok heralde birde burada  yazayım belki burda görünce anlarsın . Merak ettim ne sıklıkla alıyorsunuz diye yazmış arkadaş bende ne sıklıkla aldığımı belirttim ayrıca sanamı sorucam ne yazacağımı

(290 puan) tarafından

Egeki teacher canım arkadaş sabah sabah sataşcak yer aramış benim yazdığım yorumu bulmuş takılma ♥️

(11,138 puan) tarafından

Bencede

+3 oy
(8,185 puan) tarafından

Ahhh canım benim. Rabbim yardımcınız olsun inşallah ☹️ 

+3 oy
(574 puan) tarafından

Aynen bizde oyleyiz malesef kurbanda annemlerin verdikleri eti kiymayi bi sene idare etmeye calisirim kirk yilin basida tavuk alirim herkes sansli olmuyor illaki biyerden sinaniyor malesef allah yardimcimiz olsun insallah

+3 oy
(2,513 puan) tarafından

Çok yzuldum neden herkes eşit değil 😥😥

+3 oy
(5,749 puan) tarafından

Derya senin eşin İstanbul'da çalışmiyormuydu ben anlamadım eşin o paraları ne yapıyor evin kirada değil herkesin borcu var eşin asgari ücretin bence üzerinde çalışıyor  bizimde borç ev kira herşeyi alabiliyoruz emin ol bizim borç sizinkiden daha çok  şuan eşim tek maaşı var bende çalışmıyorum  iyi geçiniyoruz seninde çocuk var benimde var  köyde elektrik doğalgaz gaz Yok fatura çok gelsin yine insan köşeye 1 milyar koyar yani o kadar değil 

(167 puan) tarafından

Evimizin çatısını yaptm Ekim ayında on beş tam altn borç yaptk babamın enistesinde bozdururnca altn 15 di şimdi de 22 50 bin kredi çektik abimin üstüne buzdolabı çamaşır makinesi aldk 60 bin faiz eşim ayda bir altn alıyor geri kalan biz harcıyoruz yirmiyesi bin TL inşaat çalışıyor 

(5,749 puan) tarafından

İnşaat ustaları iyi maaş alır o kadar niye az alıyor bide batıda çalışıyor 

(167 puan) tarafından

Amele canm beton yapıyor 

+3 oy
(295 puan) tarafından

Ya canm yanlış anlama ama et pahalı biz de almıyoruz öyle sadece mangal yaparsak tavuk da en fazla 200 tldr ayda 1 yada 2  kere bence alablrsn yada kanat but et kadar deglki fiyatı bu kadar acindrma kendini yorumları okudum kira derdinde yokmuş kocanda iyi maaş alıyormuş Allah aşkına ya bu kadarda yapmayın 

+2 oy
(5,749 puan) tarafından

Bizim evde et  tavuk kıyma hiç eksik olmaz bitince eşim hemen alır  etsiz yemek yemezler 

+2 oy
(1,970 puan) tarafından

Benim koca da etçil canım biz de o sayede sık yeriz 

+2 oy
(1,061 puan) tarafından

Bittikçe alıyoruz  Allah yardımcın olsun umarım yiyebilirsin 😟

(167 puan) tarafından

İlk kızıma gebeykn o ara ev yapiyordk kendi odamda işçilere yemek veriridm kaynanam tandr ekmeği pişirdi et yaptı ben onları çaldım sonrasında kileri kilitledi ben neden diye sorunca eee bilmiyor musn evde dişi köpek var hırsızlık yapıyor demişti banaydi o sözü hiç unutmam soba üstünde yazım ortası bir parça et ağzıma atım ve yakalandm kaynanaya boğazım yandi o yanmanın ağrıdı daha var boğazımdan:)

(2,513 puan) tarafından

O kafirle mi yasiyorsun hala ☹️

(1,061 puan) tarafından
+1

Nalet olsun öylesine insan bile denmez hamile insandan bişey esirgenirmi 

(173 puan) tarafından

O yemeği birlikte yemez mıydınız. hani onun size karşı gelmesi sizinde ondan gizli yemenizi sağlayacak şekilde. 

(167 puan) tarafından

Yok işte ayrıldık onlardn diye evde yemek yapmama izin vermezdi bende kendi odamda eşyaların içinde tüp üstünde yemek yapar götürürdm işçilere 

(167 puan) tarafından
+1

Allah biliyor ya kimin ne çektiğini kimsenin ahını kimseye bırakmasn inslalah 

(167 puan) tarafından

Yok o sırada ev yapiyordk onlarda önce bizi evden kovdu sandılar biz geri gidicz ikimizin de yaşı küçük babam yardım etti maddi olarak eşim çalıştıkça babama geri verdi oda izin vermiyordu onların eşyasını kulniym bütün kapıları kilitlerdi

+2 oy
(5,257 puan) tarafından

Tavuk cok şükür canımız istedikçe alırrız kırmızı et de alırız da alırken bı kpymuyor degıl :)) ayda bır falan yaparım. Kıyma daha cok tüketiriz. 

(173 puan) tarafından

Kıymayla yapılan yemekleri fazla bilmiyorum Bi köfte yaparım bide corba veya su yemeğe falan koyarım. Onun dişinda int bakıyorum pek bi tarif bulamıyorum. 

(5,257 puan) tarafından
+1

Patlıcan fasülye yemeklerıne koyarıö. Ispanaklı kıymalo börek yaparm. Bezelye yemegının içine yuvarlak köftw yaoar koyarım. Fırında kaşarlı köfte patatesli köfte bunlar da gğzrl olur. Alı naxik de cok güzel olur karnı yarık flan. Hem de bereketlı olur. 

+2 oy
(3,237 puan) tarafından

En son ne zaman yedim hatırlamıyorum,o kadar uzun yani

+2 oy
(513 puan) tarafından

Aslında ayda bir alırız oda 500 gram bazen 2 ayda bir.tavuk daha çok seviyoruz et çok pahalı 

+2 oy
(936 puan) tarafından

et hic aramam tavukçuyum kayınvalidegil hayvancılıkla uğrasıyo etimiz eksik olmaz kurbandada illaki oluyo özellikle gidip ete para vermeyiz alamasamda hic aramam tavuk alayım yeter

+2 oy
(14,063 puan) tarafından

Bu ülkeyi bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum.

Satsak et para etmiyor almaya kalksak dünya para (hayvancılık yapiyoruz)

Eve et almıyoruz kesersek kurbanda. Bırak eti kıymayı tavuğu zor alir olduk.

Hepsini bırak afedersin totoma don alamaz oldum...

(1,221 puan) tarafından

Aynen valla her harfine katılıyorum 

(14,063 puan) tarafından

Eskiden çiftçide para vardı hayvancılıkta para vardı. Simdi sadece yem parasını ancak karşılıyor sut parası elimize kalan asgari ücret kadar ancak. İnsanlar bi inek satıp oğlunun bileziklerini alıyordu (buralarda 200 gr) şimdi sat bakalım ineği ne alabiliyorsun. Yerine de koyamamak cabası.

Asgari ücretli çalışanları geçtim onlar zaten tek maaşla yetişemez bunun ihtimali yok yani fakir oldu asgari ücret çalışan.

+2 oy
(6,098 puan) tarafından

Valahi aynı bzde kurbanda alışveriş yaparsakta tavuk alırız markete öyle yani yada paket kıyma kırmızı et verseler yeriz vermezsler yok

+2 oy
(563 puan) tarafından

Eşimden dolayı Sürekli tavuk eti yıyoruz çok şükür tabi bunu bulamayanlar da var. ben zebzeciyim kırmızı et de severım aslında ayda bır  yada ıkı ayda bir alırız 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 787 göst.
3 Ocak 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Butterffly- (568 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 109 göst.
0 oy
3 cevap 75 göst.
18 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Zeyneparslan (957 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 446 göst.
7 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sunaa.022 (232 puan) tarafından soruldu

413,266 soru

12,442,521 cevap

46,039 kullanıcı

Kategoriler