+2 oy
434 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde tarafından

İyi akşamlar kızlar kafamda bir savaş verdiğim için hesabımı kaldırmıştım ama dayanamadım çünki 11gündür koca evde deli danadan farksızım. Kocam hamileliğimi kabullenmiyordu bununla ilgili paylaşım yapmıştı piskolojim çok kötüydü o yüzden sanal da olsa konuşmak dertleşmek istedim hakkınızı helal edin 

11gündür hala bebeğimin kontrolüne gidemedim çünki beyefendi hazır değil.. Babasıyla konuştu ne konuştuğunu söylemedi ama eve geldi 2gündür daha ılımlı bu sefer ben trip atıyorum hırçınlaşıyorum çünki onun yüzünden ağladığım az olmadı

Kontrole gitmek istiyorum daha zamanı var diyor. Yahu neye zaman var 6hafta olucak hala gidemedik iyimi kötümü bilmiyorum Allah korusun. Şu tavırlarında gına geldim sabah mide bulantılarım yüzünden ağlıyorum kahvaltıda birşey yiyemiyorum diye ağlıyorum kocam olucak adamla kavga ediyorum tekrar ağlıyorum tüm mental sağlığım çöktü akşam yemeğinde pişkin pişkin söylüyor ki yarın gece dışarı çıkıcaz 9günde yaptıklarını 3günde ödeyecek. Şuan çok  karmaşık bir durumun içerisindeyim ve ne yapıcağımı bilmiyorum

Bir tarafım boşa şunu nafaka paranı al bak çocuğuna diyor diğer tarafım uysal ol diyor ama uysal olamıyorum herşey üstüme üstüme geliyor 26yıllık hayatımda çok zaman düştüm kalktım ama artık ağlamak istemiyorum uzun süre mutlu olmak istiyorum 

14 Cevaplar

+2 oy
önce (1,039 puan) tarafından

Canım çok haklısın, önceki postunu da hatırlıyorum o zaman da yazmıştım hatta, ama kocan yola geliyor baksana ☺️ daha ılımlı diyorsun, telafi etmeye çalışıyor diyorsun. Acısını çıkart çektiğinin, hamilesin sen çok daha hassassın ve haklısın, ama onu da anlamaya çalış. Uysal olma, ama gemileri de yakma. Sana ulaşmasına izin ver  

-Reklam-
+1 oy
önce (18,814 puan) tarafından

Kim olursa olsun bu kadar hayatınızın merkezine koymayın. Gelmiyorsa kendi bilir çocuğun sağlığını durumunu öğrenmek için ona muhtaç değilim der kendi başıma giderdim onun senin peşinden koşturması lazım senin onun değil 

önce tarafından

Saçma gelicek ama ben takıntılıyım sanki o gelmese kalp atışlarını ilk duymasa dünyanın sonu gelir diye düşünüyorum

önce (18,814 puan) tarafından

Çocuk doğduktan sonra eşin bu yaptığına pişman olacak hatta muhtemelen ilerde ikinciyi de isteyecek ama siz de eşinizi bu kadar merkeze alıp kendinizi ve bebeğinizi üzdüğünüz için pişman olacaksın çünkü bu bir gerçek çocuk doğunca insanın gözü kocayı görmüyor:) Rabbim sağlık sıhhat versin 

+1 oy
önce (2,737 puan) tarafından

Ikinizde normal degilsiniz 26 yasina gelmissin çocuk gibi davraniyorsun 

Ben olsam yuz kere gitmistim doktora

Adam daha cocugun varligini kabul etmek istemiyor kalp atisini duysa nolacak 

Yani ikinizde suyunu çikardiniz kusura bakma cocuk oyuncagi degil ya bu karninda bi can tasiyorsun eşek kadar olmuş eşin mi onemli daha karninda tutunmaya calişan o masum bebek mi onemli

Ilk eşin triplendi gunlerce şimdi eşin durulmuş sen triplere girmişsin bide çok takintilisin dunyada tek erkek eşin degil gobek bagin ona bagliymia gibi davranmayi birak kendin yetiskin bi insansin cogu seyi tek basina yapa bilirsin 

Gunlerdir post aciyorsun esim olmadan doktora gitmem falan kusura bakma ama sen şimariklik yapiyorsun hastane yuzu goremeyen dogana kadar cocugunun cinsiyetini ogrenemeyen yuzlerce kadin var

Kendini bi onlarin yerine koy ama ilk once bi otur duşun bu takintili davranislarla bi bebege annelik ede bilecekmisin cunki sen kendin bi çocuk gibi davraniyorsun

önce tarafından

Haklısın ben asla iyi anne olamayacam bencil şımarığın tekiyim kendime bakamıyorum ona asla bakamayacam o da büyüdüğünde beni sevmeyecek bana bakamadın diyecek

0 oy
önce (6,393 puan) tarafından

Sadece ve sadece bebegini düşün ve sakin kalmaya calis. Bak bebegin icin senin stres olmaman gerekli

Herseyi gormezden gel çünki karninda sen uzulunce uzulen bebis var. Hep bunu düşün. Bebeginle konus. Henüz anlamiyor o seni dogru

Ama onunla dertles . Bu iyi gelicek sana. 

önce tarafından

Babasının onu sevmediğini sırf onun için 9gece beni görmezden geldiğini evde saklambaç oynadığımızıda söyleyim mi? Ben hamileliğimi asla böyle hayal etmemiştim mide bulantılarının şiddeti duygusal değişiklikler 9gündür yalnızdım 2gündür güya bana yardım ediceği tuttu destek olmaya çalışıyor

önce (6,393 puan) tarafından

Kıyamam ben sana🙁🙁🙁

Rabbim gönlüne ferahlık versin.hamilelik anne olmak cok zor bir süreç. 🥲

Esin umarım cok pisman olur.. ne diycegimi bilemedim. Cunki ne desemde bos kalir. Hamilelikte insan en büyük destegi este ariyor. ☹️

0 oy
önce (10 puan) tarafından

Hormonlardan dolayıda aşırı ağlama geliyor olabilir. Sağlık ocağı yakın mı? Bi kan ver beta hcg bakılsın kese ve bebek beta yüksek olmayınca gözükmüyor sonra neden gözükmedi diye insan panik yapıyor. Sen kendine ve bebeğine bak canım. Hamilelikten önce eşin ile aran iyi ise şu an boşanmayı düşünme bence. Rabbim sağlıklı hamilelik geçirmeyi nasip etsin. Sağlık ocağı doktoruna mide bulantılarını söyle bu arada :) prilam diye Bi ilaç vardı yanlış yazmadıysam o çok iyi geliyor. 

önce tarafından

Hamilelikten önce eşim çok iyi biriydi hamileyim diye böyle istemiyor aldırmamı istiyor annesi doğumda vefat etti bende ölücem sanıyor beni güya kurtarmaya çalışıyor ama ben aldırmak falan istemiyorum 

Evde kaset test yaptım çift çizgi çıktı kan verdim orda kesinleşti sadece keseyi görmedim ilk kontrol babasınında yanımda olmasını istiyorum ama istemiyor

Sezaryan olursun canım normal doğum değilde bunu konuş bence seni sevdiği için bişey olacak korkusu salmış bence. Kan değerin kaç çıktı. İlk gittiğinizde kalp atışı için beta yüksek olmalı çünkü. Ben hamileliğimi 6000 küsürlerde öğrendim. Ve devletin cihazların da bebeği göremediler kese boş dediler. İnsan panik oluyor acaba boş gebelik mi diye özele gittim orada kalp atışını da duyduk. Geç döllenme olmuştu bende adet tarihine göre 8 haftalık ultrasona göre 5 haftalık gözüktü. 

önce tarafından

Adet tarihime göre bugün 5+5haftalık kan değeri 7300çıkmıştı 

Değerin çok güzel maşallah :) istersen önce eşinle konuş sezaryan doğumu anlat en iyi doktora gideriz de maddi durumunuz iyi ise özele gidin. Özeldeki doktorlar illa normal olacak diye tutturmuyor. Devlettekiler normal doğuma zorluyor. Sezaryan olması gerekirken bile önce normali denettiriyorlar. Eşine bir kahve yap veya çay neyi seviyorsa sakin sakin konuşun. Şu an ilk duyunca annesinden dolayı korkuları coşmuş bence. Şu an oda pişmandır büyük ihtimalle bu şekilde davrandığı için. 

önce (1,168 puan) tarafından

Eşinizin bu şekilde düşünmesinin sebebi iman eksikliğinden. İnsanın günü vakti geldi mi sebep ne olursa olsun vefat edecek. Ölümden kaçış yok anlayacağın 

önce (13,440 puan) tarafından
+1

Gitsen de 5+5 kese görünür kalp duyulmaz. 6+5 sonrası genelde kalp duyulur. Erkekler bazen hemen kabullenemiyor seninki farklı sebepten böyle olmuş. Aşılmayacak bir şey değil inan bana ilk kızımda eşim 3 gün adapte olamadı gebelik haberine bana öfkeliydi  ne alakaysa sonra yavaş yavaş aştı bunu. Muhteşem de bir babadır yani. Eş olarak da keza öyle. Düşün ilkini aştı ikinci evladımız Bile oldu. Doğunca o bebek hepsi rafa kalkıyor. Gebeliği de kabullenecek muhakkak.

0 oy
önce (2,792 puan) tarafından

Bence eşini beklemene gerek yok sen git doktora çocuğunun durumunu öğren kaç haftalık vs sonra eve gelince ultrason kağıdını görebileceği bir yere koy ve muhtemelen merak edecektir gidelim dicektir , sende o zaman biraz naza çekip işte şu kadar gün sonra gel dedi bakarken bı heyecanlandim ki sorma filan der hıncını alırsın ☺️

Şimdi biraz ılımlı olmuşken aranızı bu halde daha da bozma canım tepki verip çünkü senin desteğe çok ihtiyacın olacak bir de bu sorunla uğraşma ❤️

0 oy
önce (1,333 puan) tarafından

Evet , insan hazır olmayınca kötü oluyor. Bende ilaç kullanarak korunuyordum çok kötü oldum başta. Ne doğuma,  ne bebek bakımına hazırdım. Eşimle bile tam anlamıyla ayni evin içinde yaşamaya alışamamıştık, kaldi ki birde bebegimiz olacaktı. Mide bulantilarimda " çıkarın içimden " diye bağırarak ağladığım çok oldu. O yüzden hiç hamile gibi davranamadim,  alisamamistim çünkü. Ağır kaldırmak, Domestos ile temizlik yapmak,  bahçedeki otları elle yolmak,  ağaç köklerini kazımak gibi. Bebeğimle hamileyken hiç konuşamiyordum. Eşim elini karnıma atıp konuşunca tepki veriyordu ama ben hiç yapmadım. Bebeğim doğdu,  bambaşka bir ben oldum  :) 

Eşim derki çocuktan sonra beni karım yeşerdi. Eşinde alışır zamanla. Sadece kendini üzme,  bebisinde üzülmesin. 

0 oy
önce (190 puan) tarafından

İlk bebek mi ?

önce tarafından

İlk bebek

0 oy
önce (172 puan) tarafından

Hepsi ş.refsiz ya bunlar çocuğunu aldırıyorsa canına kıyabiliyorsa yarın babalık ta yapmaz Allah yardımcın olsun ailen arkandaysa kimse için üzülmeye değmez 

önce (205 puan) tarafından
+2

Ama eşi ile arasında sorun yok ki, niye yangına körükle gidiyorsunuz. Eşi sadece annesi sanırım onu doğururken vefat ettiği için aynı şeyi eşinin de yaşamasından korkuyor buda nirmal değil mi.  Sadece tepkisi fazla olmuş evet ama şimdi yumuşamış eşi. Evlilikler böyle kolay bitmemeli ikisi için de hassas bir süreç. İkisi de kaybetme korkusu yaşıyor, ama bebek doğduğu zaman her şey çok farklı olacak ikisi için de. Bir önceki postunda da belirtmiş, adam dövmüyor, sövmüyor dediğim gibi sadece eşini kaybetmekten korktuğu için büyük tepki vermiş 

0 oy
önce (205 puan) tarafından

Canım şuan hamilelik hormonlarından dolayı çok hassas bir süreçtesin. Ama uzatma bence, bak eşin birşeylerin farkına varmış gönlünü almayha çalışıyor en azından. Haklı demiyorum ama onun da kendince korkuları var,annesinin başına gelen senin de başına gelmesinden korkuyor. Çok fazla büyük tepkiler vermiş haklısın. Sende biraz duygularını kontrol etmeye çalış. Çok zor ama bu sebeple de evlilik bitirilmez. Hamilelikten dolayı böyle karmaşık duygular içindesin 

0 oy
önce (1,744 puan) tarafından

Hormonlardan dolayı böyle hissediyorsun canım. Ben ilk hamileligimde eşimle birlikte camasir katliyorduk ikimiz de katliyorduk bana sen bırak ben katlarim demediği için ağlamıştım ve boşanma davası açmayı düşünmüştüm:))) daha sonra bunu anlattım çok güldük. 

Sen ne kadar heyecanlıysan eminim esin de çok karışık duygular içinde o da ne yapacağını bilmiyor ona da zaman vermek zorundasın zaten sen de 2 3 gündür daha ılımlı yazmissin senin ilk annelik deneyiminse onun da ilk babalık deneyimi yani ikinizde bocalamakda haklısınız ikiniz de birbirinize zaman verin yarın cikin güzel vakit geçirin el ele tutuşun birlikte ne kadar da güçlü ve güzel olduğunuzu evladinizi nasil yetiştirmek istediğinizi konusun istiyor musun muhabbetine hiç girmeyin her şey normal gibi davranın o zaman daha kolay olacak. Sonra da birlikte bir doktor bulup uygun gün için randevu alın. 

Su an zaten bebeğiniz çok küçük gitsenizde bir şey göremezsiniz bir iki hafta beklerseniz bebeğinizi daha net görürsünüz zaten 

Sağlıkla mutlulukla huzurla kucağınıza alın inşallah <3

0 oy
önce (76 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. İlerde daha güzel günleriniz olur inşallah Birlikte. Kocanın omzuna yat sarıl ona ağla oda seni kırdığını anlamıştır. İnşallah hep.mutlu olursunuz.😊❤️

önce tarafından
+1

İnşallah herşey güzel olur ama herşeye ağlamak istiyorum

0 oy
önce (2,205 puan) tarafından

Haklısın hamileligimi soydimde eşim öyle tepki verse hayırdır derim istemiyorsan kapı orda sahip ciksaydin kendine sonucunun ne olmasını bekliyordun sorumluluğunu kaldıramayacaksan dikkat edecektin beklentin ne yani aldirmamsa sana zaten ihtiyacım yok maddi olarak manevi olarakta kendine çeki düzen vereceksen ver yoksa hamile halimle bu hormon değişiminin içinde hiç seni çekemem derim doğuracak içinde büyütecek benim sana ne oluyor tavırlar ne derim içimde tutmam duzelirsede gerisine takilmam çünkü onada kolay değil çok büyük bir sorumluluk insanı korkutuyor tabiki erkekler bide daha farklı bakar olaya adım atmış sana bırak uzatma kırgınım en güzel anımı heyecanımı kırdın dersin içine oturur zaten o vicdan azabı ona yeter kontrole gidelim ne demek ki ben randevuyu aldım gelmek istersen gel dersin gelirse gelir gelmezse kendisi bilir ben hep kendim gittim kalp atışının ses videosunu atardım sadece herşeye tek gittim hemde daha ne günler olucak fazla duygusala bağlama derim 

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Yani eşinin istememesi çok üzücü çok haklısın gün gelecek pişman da olacak ama bence sen kendin silkelen kocanı bor tarafa bırak bebeğine odaklan hastaneye gitmen için eşine ihtiyacın yok senin sen bi annesin güçlü olmak zorundasın benim eşim askeri personel bebegi Beraber öğrendik o k ıraga gitti şuan 13 haftaligim bu zamana kadar doktor kontrollerine kendim gittim ve eşim büyük bir ihtimal 29 haftalik  olunca gelecek hemn hemen dogum 1 2 ay kala yani.Suan kendine bahane arama hemen randevu al git doktora emin ola Kocan olacak kişiyi takmadığında o kendi yanaşacak zaten ve ultrason fotosunu felan göreceği bir yere koy eminim ki dikkatini çekecek 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 194 göst.
0 oy
2 cevap 65 göst.
23 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 341 göst.
+3 oy
8 cevap 244 göst.

412,439 soru

12,416,418 cevap