0 oy
274 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (58 puan) tarafından

Arkadaşlar ben evlendikten sonra eşimin paraları ile kendime altın kolye altın bileklik falan aldım biriktirip birleştirip aldım. Kendim çalışmıyorum.Haberi var kendisinin aldıklarımdan. Boşanırken düğünde takılan takılar kadına ait oluyor peki evliliğin içindeyken benim gibi yapılan altın kolye bileklik falan da bosanirken kadına mi ait oluyor yoksa o kolye bileklik ortak mı olup paylaşılması gerekiyor. Bosanıcam diye demiyorum ama merak ettim. Dünyanın binbir türlü hali var zaten gizli birsey yapmadım ama aldattı beni diyelim nasıl hakkı olacak kolyeyi bilekliği almaya istemeye nasıl verebilirler bu durumda ona yasalar

10 Cevaplar

0 oy
önce (922 puan) tarafından

Evlendikten sonra edinilen herşey ortaktır. Esinle görüşüp anlasmali bosanirsaniz onu bilemicem artık kendi aranizda halledebilirseniz halledin 

önce (58 puan) tarafından

Aldattı diyelim nasıl almaya hakkı olacak ki onları benden 

önce (922 puan) tarafından

Eğer çekişmeli bosanacaksaniz talep edersiniz zina davasi açarsiniz mahkeme kanit ister sizden eger kanitta varsa tazminat davasi acabilirsiniz o durumda

-Reklam-
0 oy
önce (1,759 puan) tarafından

Düğünde takılan takılar neden kadına ait oluyor ki? Benim bildiğim onlarda ortak.  Kadına ait olan takılar nişanda takilanlardir

önce (6,382 puan) tarafından

kaynanasina kocasina kaptiranlar oluyor ya resmiyette dugunde takilan takilar kadinindir istemiyorsa vermez esine kaynanasina ona buna . ama eve giren bir sakiz bile o evdeki kari koca olarak ortaktir tabikide bencede. bir ev alinacaksa altin bozulur alinir cekmecede duracagina mal

mulk olarak dursun. bunun icin altinlar benim izin vermiyorum bozduramayoz demem sahsen ben

önce (8 puan) tarafından

Yargıtay mahkemesi kararı değiştirdi artik. Erkeğe takılanlar erkeğin, kadına takılanlar kadının oluyor. Eger kime ne takıldığı bilinmiyorsa eşit olarak ikiye bölünüyor. 

0 oy
önce (4,552 puan) tarafından

Eger bilezik kolye kupe gibi kadina ozgu taki ise senin kisisel esyan sayildigi icin sende kaliyor ama ceyrek gram yarim vs gibi ise bildigim kadariyla ortak.

0 oy
önce (1,413 puan) tarafından

Evlendikten sonra edinilen her mülk ikiye bölünüyor. Altinlarda artık kadında kalmıyor. Bildiğim kadarıyla o yasa da yarı yariya diye düzeltildi. Haberlerde falan çıkmıştı böyle değiştirildi diye 

Kadına takılanlar kadının erkeğe takılanlar erkeğin diye düzeldi yasa. Aldattı diyelim bendeki kolyeyi bilekliği almaya hakkı olmaz diye düşünüyorum sonuçta dünyanın binbir türlü hali var kusurlu ise nasıl verirler ki ona

önce (1,413 puan) tarafından

Kusurlu durumda malda değişiklik yapılmaz tazminat vs olarak alacak verecek düzenlenir ama. Kadına takılan erkeğe takılan üstündekileri falan harcıyorsunuz ya. O yüzden ortak bölünüyor genelde bilezikler falan. Arkadaşım boşandı öyle yapıldı. Cekismeliydi 3 yol kadar sürdü. Kolye bileklik düğün gibi kayitlı birşey değil ya, ya da tapu gibi belgeli değil ya o yüzden bence de onlara dokunamaz. Fakat ben sizin yerinizde onları da iade ederim. Bana ancak acı verir onu takmak yani. Tabi yine de karar sizin 

0 oy
önce (6,382 puan) tarafından

esinin parasiyla yediklerini cikaramasain neticede . esin bunu iatiyorsa anlasarak senden isteyebilir . ama amhkemeden ben paramla altin aldim kolyna taktim yuxuk aldim parmagina taktim diyemezki. sende ona hizmet ettin kadinlik ettin neticede. ev arsa araba yazlik gibi tapulu mal

mulk ortak. yoksa para pul anlasilarak verilir alinir .

0 oy
önce (102 puan) tarafından

Anlaşmalı da nasıl oluyor bilmiyorum ama kusurlu ise sanırım vermeme hakkın var

0 oy
önce (59 puan) tarafından

Hukukta ortak oluyor altin birikimler ama adam olan kadina aldigi takilarin hesabini yapmaz herhalde. Dine gore ise kadina hediye olarak verilen hicbir mal geri alinmaz

0 oy
önce (4,328 puan) tarafından

Bende esimin verdiği harcliklarla kendime bilezik yaptim eşim harcamam için verdi ben altın yapmayı tercih ettim istese de vermem her türlü benim hakkım o altınlar. Farzet ki kendime elbise aldim o parayla ortak mala girmez eşim elbisemi giymeyeceğine  göre 😁

Ne bileyim bazı arkadaşlar bölünür ortak diyor bende vermek istemem yani

önce (4,328 puan) tarafından

Nah veriyim 😁😁

0 oy
önce (1,944 puan) tarafından

Böyle durumlarda kadın gitsin o takıları bir güzel yesin adamın ruhu duymadan. İspat edilemeyecek şekilde keyfini çıkarsın. Hiçbir şekilde sorun olmaz. İcap etti harcadim bitti. 

0 oy
önce (1,005 puan) tarafından

Bende ihanete uğradım yani hem aldatacak hemde altın mi isteyecek ihtiyacım vardı bozdurdum harcadm dersin donuna kadar al bişi alamasin 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 482 göst.
5 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Eda nur (1,472 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 509 göst.
29 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 302 göst.
29 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 740 göst.