+4 oy
170 göst.
Diğer kategorisinde (498 puan) tarafından

2  Ocak'ta doğum yaptım doktorum kırk gün sonra gel dedi bugün gittim ve kendisine korunma hapı yada iğne kullanmak istediğimi söyledim bana sütü azaltabilir dedi spiral takmanı öneririm dedi ilk üç dört ay anne sütü korur dedi ama ondan, sonrası olabilir dedi. Ama emziren annelere özel bi ilaç var hap onu verdi günde bıtane sorum acaba iliş ki olmadan önce mi içsem ve bu haplar bittikten sonra tekrar aynısından alıcakmıyım, onu söylemeyi unuttum

6 Cevaplar

+4 oy
(1,672 puan) tarafından

Anne sütü korur diyen doktorun aklından şüphe ederim

(1,329 puan) tarafından

Bendeeee bi doktor bunu nasil soyleyebilir ya

(498 puan) tarafından

Ben yanlış anlattım galiba emzirdiğin için ilk üç ay koruyabilir dedi ondan sonra olabilir demişti sorum başkaydı aslında

(1,329 puan) tarafından

Sorunun cevabını bilemiyorum ilacla ilgili bi fikrim yok ama süt korur diyip onlem almazsan cocugun olur o sıkıntı. Ve bi doktorun boyle soylemis olmasi

(498 puan) tarafından

Kesin korur da demedi aslında emzirdiğin için koruyabilir demişti sonra olabilir diye

-Reklam-
+3 oy
(1,012 puan) tarafından

Sut korur diye bisey yok o ne saçma bisey bahçede baktığım kediler bile emzirirken 1 aylık hamile kalmış tekrar korusa onu korurdu  doktorlar da tuhaf olmus

(498 puan) tarafından

Doktorum kesin korur demedi sadece ilk üç ay emzirdiğin için korur ondan sonra olabilir dedi

(1,012 puan) tarafından

2 3 ay da korumaz kuzum sakın ona guvenme dikkat et emzirme döneminde benim eşim korunurdu daha sonra 6 yıl ben hapla korundum

(498 puan) tarafından

Doğrudur cnm acaba asagıda ki bi arkadaş ilişki olsun olmasın hapı içmeye başlamam gerektiğini söyledi illa ilişkiyi beklemek gerekmiyor dedi

+2 oy
(1,836 puan) tarafından

Carezetta vermiştir her gün alıyorsunuz ilişkiden ilişkiye değil adet icin birakmiyorsunuz devam ediyorsunuz sürekli kullanmaya. Sur korumaz hormon hamilelik şansını düşürüyor tabi de 40 i cikmadan hamile kalanlar var hiç güvenmeyin 

(498 puan) tarafından

Zaten şuan kanamam yok ilk kızımda 4 buçuk aylıkken adet olmuştum şimdi ise daha olmadım eğer bu hapı içmeye başlarsam düzenli adet olmayacam doğrumu anladım kusura bakma ya bu konuda biraz gerideyim

(1,836 puan) tarafından

Hayır hayır anlatamadım. Bakın normal haplarda hiç kullandınız mı bilmiyorum. 21 gün kullanır ara verirsiniz adet olmak için. Adet olursunuz biter o arada hap kullanmazsınız. Sonra adet bitince tekrar 21 günlük kullanmaya dönersiniz. Bunda öyle değil. Adet için 21 gün kullan bırak yapmıyorsunuz düzenli devam ediyorsunuz ikinci kutuyla anlatabildim mi. Adetiniz normal düzende devam eder. Yasmin hapina falanda zaten ilişkiden sonra değil adetin ilk günü veya 2-3 te başlanır ilk baslandiginda. İlişki değil önemli olan yani. Olsun olmasın önemli degil. Her gün alacaksınız. Hemen bugün bile kullanmaya başlayabilirsiniz. Bizim ebe adeti beklemene falan gerek yok dedi bende direk başlamıştım 

(246 puan) tarafından

Sağlık ocakları bu hapları yszabiliyo mu 40 çıkar çıkmaz mı başlıyoruz bende kullanmayı düşünüyorum da yardımcı olur musunuz 30 günlük şu anda bebeğim 10 günümüz kaldı sonrasında nasıl başlamalıyım doktora muayene olmayı düşünüyorum zaten de sağlık ocağı da bilgi verip ilaç veriyor yazıyor yönlendirme yapıyorsa pazartesi günü aşısı var gitmişken soriyim yazdırıp başliyim olmadı 40 çıkınca bilgi verir misiniz acaba bana da

(1,836 puan) tarafından

Evet ebe bilgi veriyor detaylı ama özel zaten devlet karşılamıyor bunu. Eczaneden alıyorsunuz. Ebeye sorarsanız size detaylıca anlatir

(246 puan) tarafından

Ya anladım teşekkürler ben sorcaktım bugün gittim ama kayınpederimle gittim iki çocuk olunca oğlum bende kızım dedesi tuttu yanında soramadım bide kan sonucu ilaç falan yazdircaktim unuttum hep öyle kafa kalmadı uykusuzluktan 

+1 oy
(2,463 puan) tarafından

Sut mu korurmus tobe bismillah sen o doktoru degistir bacim 

+1 oy
(4,723 puan) tarafından

Çok ilginç anne sütü nasıl koruyormuş burada bebeği daha üç beş aylıkken hamile olduğunu öğrenen anneler var hangi hapı yazdı sana

(498 puan) tarafından

Ezberimde değilde emziren anneler kullanılıyomuş

(4,723 puan) tarafından

İçinde 28 tane varsa eğer hergün düzenli içiyorsun adet olunca adetin ilk günü başlıyorsun ara vermeden kullanıyorsun 

(498 puan) tarafından

Nasıl kullanıldıgı yazıyormu içinde günde bi tane içicekmişim

+1 oy
(2,333 puan) tarafından

Anne sütü korur diyen doktora uyduk kırkım çıkar çıkmaz hamile kaldım şuan iki bebekle Medine dilencisi den halliceyim bilginize

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 296 göst.
17 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Neşe26 (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
19 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Haticekbrrr (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 52 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde duygumiray (498 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 85 göst.