+2 oy
184 göst.
Diğer kategorisinde (830 puan) tarafından

Merhaba hanımlar 6 yaşında erkek çocuklarınız kendileri mi yıkanıyor yoksa siz mi yıkıyorsunuz. Mahremiyet için kendilerinin yıkanması gerektiğini duymuştum sormak istedim?

7 Cevaplar

+3 oy
(3,414 puan) tarafından

Nasıl yıkansın kız daha bebek benim gözümde 🤭 oğlum 5. Sınıfa başladığında kendi kendine girmeye başladı daha . Şimdi 7.sınıf hala yarım yamalak yıkanır sinir olurum ama yapacak bişi yok giremem artık 😂🤭

(830 puan) tarafından

Teyzemin gelini 6 yaşındayken girmiyordu banyoya. Acaba yanlış mı yapıyorum dedim mahremiyet konusunda. Öğrenmesi lazım gibi geldi.

(6,405 puan) tarafından

:) benim kiz 8 yasinda iki senedir kendi yikanio iki sefer kendi yapioda bi sefer ben sokup kirkliyorum .:)) erkekde nasil olur surec bilmiyorum

(14,048 puan) tarafından

canım seninki de abartı değil mi? ergenliğe girene kadar sen yıkamışsın

(3,414 puan) tarafından

Yok ayy ne ergenliği..4.sınıfı bitirdi ben bıraktım girmeyi yanına. Ozamnda 9 10 yaşında felan oluyor. 6 yaşıda çok erken bence anlamazki dahaa sıcak su şampuan felan ne bilsin gözü kapalı düşer kalkar 

(14,048 puan) tarafından

valla 5 yaşında anasınıfına giderken ben tek yıkanıyordum  

-Reklam-
+1 oy
(650 puan) tarafından

Çamaşırıyla girsin sen bütün banyosunu yaptır sonra lifini sabunla de yavrum ben çıkıyorum çamaşır indir kendini yıka su dök havlusunu da elinin önüne bırak çıksın sonra çıkınca da de oğlum al çamaşır giy bakmadan gitsin sonra temiz giydir saçlarını kurut annem bize öyle yapardı bende çocuklar öyle yapıyorum 

(830 puan) tarafından

Çok mantıklı böyle deneyeceğim bundan sonra. Teşekkür ederim. 

0 oy
(6,603 puan) tarafından

Yok kız yıkanamaz kızım 7 yaşına, girdi ben yıkıyorum daha saçını başını güzel yıkayamaz

(830 puan) tarafından

Kız çocuk yıkanamaz zaten saçları uzun olur ama erkek çocuk kısa saçlı yıkanabilir diye düşündüm. Birde erkek çocuklarını acaba babaları mı yıkamalı bir yaştan sonra. 

(6,603 puan) tarafından

Oğlumda 5 yaşında ama yinede küçük daha canım ıkı sene sonra benı istemezse babası yıkar bence 😀

0 oy
(558 puan) tarafından

Benım ortanca oğlum 7 yasında ben yıkıyorum kendısınede tarif ediyorum boyle yap dıye buyuk oğlum 5. Sınıfa basladı o kendısı yapıyor bu sene 😊 7 yasındaki olan utanıyor alt camasırı gıyılı oluyor ben cıkıyorum oda yıkayıp cıkıyor

(830 puan) tarafından

Bizimkinde henüz utanma yok niye böyle bilmiyorum çok rahat. Tuvaletin kapısını açık bırakıyor mesela gerçi daha 6 yaşınıda tam olarak doldurmadı ama az kaldı. O yüzden acaba banyo da da kendisi mi yıkansa artık diye de düşündüm 

0 oy
(123 puan) tarafından

Hayır,  yıkanamaz. Ayağı kayıp düşebilir tehlikeli.

(830 puan) tarafından

Evet bu açıdan düşünmemiştim. Teşekkür ederim.

0 oy
(1,278 puan) tarafından

Benimki 5 yaşında şuan yapamaz kafasını yıkayamaz yani ama 6da belki oturarak yıkanabilir bilemedim aklım kalır ama 

(830 puan) tarafından

Evet temiz yıkanamaz. Ama artık bazı becerileri kazansın da istiyorum. Erken mi değil mi öğrenmek istedim diğer annelerden.

önce (1,278 puan) tarafından
+1

Erkende değil aslında bi sen yıka bi o yıkansın öyle alışsın 

0 oy
(4,560 puan) tarafından

Yikandigi da oluyodu yikadigim da. Haftanin belirli gunleri yuzme dersi var 4 yasindan beri(suan 7 yasinda). Orda kendi yikanmak zorunda ben yonlendiriyorum. Evde de yonlendirirdim ogrendi ama bazen cabuk ciksin diye kendim de yikarim. Mahremiyeti 2 yasindan beri ogretiyorum. Zaten dogruyu yanlisi biliyo.

(830 puan) tarafından

Bende söylüyorum hep ama benim oğlan çok rahat niyeyse bir türlü oturtamadık.

önce (4,560 puan) tarafından

Sen yine anlayacagi sekilde anlat olsun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 68 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,357 puan) tarafından soruldu
+1 oy
32 cevap 713 göst.
0 oy
2 cevap 66 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,609 puan) tarafından soruldu
0 oy