+2 oy
1,006 göst.
Diğer kategorisinde (2,841 puan) tarafından

Merhaba kızlar💕

Kızlar ben namaz kılan bir insanım,ama bu aralar çok kafam karışıyor.Hayatimda hiç Alkolün tadına bile bakmadım,ama bu aralar tadına bakmak istiyorum 🥺 

Neden böyle düşünüyorum bilmiyorum, Kur'an da günah biliyorum ama bir kere bile içsem nolur diyorum ama şöyle bir şey var ben Alkol içmeyen, kesinlikle karşı biriyim,ama şöyle eşimle birlikte bir kerede olsa içmek istiyorum,ama sadece düşünüyorum bunu aslında böyle bir insan değilim, yanlış anlamayın lütfen karşıyım alkole ama içenlere de saygı duyuyorum🙏

Lütfen beni yargılamayın böyle şeyleri neden düşündüğümü bilmiyorum pişman olmaktan çok korkuyorum,namaz kılan biriyim🥺😑

Neden neden ben bu kadar merak ediyorum 😶

Eşime romantik bir masa hazırlamayı düşünüyorum bide aklıma Alkol geliyor,bir kere bile içsem daha sonra devamı gelir diye çok korkuyorum😑

Kesinlikle içenlere saygı duyuyorum bunu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Eşim daha önce içmişligi olmuştur ama evlendikten sonra kabul etmiyorum dedim ta baştan o yüzden içmiyor.

Bana ne dersiniz kızlar lütfen bir şey söyleyin,Şeytan sürekli beni dürtüyor 🥺 çok üzülüyorum böyle düşündüğüm için.Daha önce de yanımda içenler olmuştu, tadına bari bak demişlerdi asla içmedim 😑🥺

35 Cevaplar

+10 oy
(388 puan) tarafından

En İyi Cevap

Birini kınayıp kınamadığını kontrol etmelisin.

Bu arada içki içene saygı duymuyorum, şahsı beni alakadar etmez ama o içki içme fiili saygı duyulacak bir fiil değildir. Harama saygı duyulmaz. 

(2,841 puan) tarafından

Yazdıkların için teşekkür ederim canım Allah razı olsun senden🙏

Başka bir şey sormak istiyorum aslında.

Eğer birini kınadıysam ne yapmalıyım bu konuda.

(388 puan) tarafından
+1

Kınadığın kişiyi bilemeyebilirsin ama Allah bilir, o kişinin niyetine sadaka verebilirsin. Tevbe etmekten bahsetmiyorum bile. Zaten pişman olmak tevbedir. 

önce (7,988 puan) tarafından
+1

Kesinlikle doğru yorum. Kesin birini kınadın hep böyle oluyor çünkü. Kınadığım şeyleri tek tek bende yaptım. Ben içen biriyim ayda yılda bir ama sen hiç icmediysen ve haram olduğunu söylüyorsun denemeye gerek yok canım ya çokta matrah bir şey değil yani. 

önce (2,841 puan) tarafından

Allah affetsin inşallah canım çok üzülüyorum, kınamışımdır muhakkak .

Allah razı olsun Alaska ismini unuttum ya.

İnşallah Allah'ın izniyle bu düşünceden kurtulurum.

-Reklam-
+13 oy
(429 puan) tarafından

Gün gelecek bi avuç müslüman kalcak ben içenlere Saygı duymuyorum eşimde içiyor çok dua ediyorum icmesin diye ahir zaman seni sapkinliga sürükleyen şeytan zina gibi büyük günahlardan canım lütfen aç biraz YouTube den izle nefsi korerme videolarını 

(2,841 puan) tarafından

Tm canım izlicem mutlaka teşekkür ederim🙏

(429 puan) tarafından
+1

Günah kolay canım önemli olan iradene sahip çıktı mı bu vesveseden uzak durdunmu şeytana vurduğun o tekme inan senin o içine ne güzel mutluluk verecek o haz o istekden daha dik alnın açık ve Allah'a olan sevgin  seni sahada emin kilicak

(2,841 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun canım😓

+9 oy
(3,077 puan) tarafından

Seninyargilamiyirum ama Allah in yasagina saygi duymayana ben saygi duyamam. Karışmam o ayri ama asla saygi duyamazsin Allah in yasakladigi bir şeye. 

Mubarek aylardayiz seytan iyi dürtüyor belli ki, lutfen kendine gel ve toparla kendini cnm. Romantizm alkolden gecmiyor. Ahiretini 1 kere diye yakmaya razi olmamalisin ki bence sende ki nefis 1 kere ile tatmin olmayacaktir. Allah yardimcin olsun

(2,841 puan) tarafından

Haklısın canım gerçekten o konuda🙏

Allah razı olsun canım ❤️ 

+1

Amin canım inşallah❤️

+9 oy
(935 puan) tarafından

Arkadaş herkes cennetten cehennemden bahsetmiş. Canlar bu iş bu kadar kolay değil. Bunun muhasebesi bize düşmez. Herşey bu kadar siyah beyaz değil. Alkol aldı hooop cehenneme, içmediği namaz kıldı hooop cennete diye birşey yok. Bu gözler ne 5 vakit namazında tecavüzcüler ne alkolik azizler gördü. 

(30 puan) tarafından
+1

Aaa olur mu??? 

İçki icti cehenneme,

İcmediyse cennete..

Ama kalp kırmış,hatır bilmemiş,gıybet etmiş cooohhh önemli deeaaal ..

😁

önce (5,290 puan) tarafından

Noktasına kadar katıldığım bir yorum…

önce (465 puan) tarafından
+1

Kalpt de kırma içki de içme. Buyrulan bu. Cennete mi gidersin cehenneme mi bu ayrı olay. Kimsenin bileceği şey değil. 

önce (438 puan) tarafından

@Nature Daphne Benim kimsenin kocasını çekistirdiğim yok ne yapması gerektiğini sormuşsa ben de yol göstermişimdir kimsenin kocasına hakaret etmedim bir şey demedim demem de . Duymak istemediğinz şeyleri yazdım sanırım ama gerçekler acıdır. 

önce (935 puan) tarafından

Ben de hakaret etmedim yol gösterdim. 😂 ya ne güzel kafalar bunlar yaaa. İçen biziz kafası güzel olan siz. Ne yapıcaz şimdi 😁 

+8 oy
(152 puan) tarafından

Hiç şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla sizin aranıza anacak düşmanlık ve kin bırakmak,sizi Allah'ın zikretmekten ve namaz kılmaktan alıkoymak ister (maide 91)..  Allah'u taala içki içmeyi kesinlikle haram kılmıştır.  Eşin eskiden içiyormuş ve senin sayende bırakmış , sen bı kereden bir şey olmaz deyip tekrardan onun aklına sokarsan emin ol ki devamı da gelir çünkü nefis harama meyillidir . Bı kere taviz verirsen geriside gelir . O düşünceyi sana veren şeytandır , şeytan da bizim en büyük düşmanımızdır bunu unutma. 

(2,841 puan) tarafından

Anladım canım teşekkür ederim 🙏 eşimde bağımlı değil çok şükür, içmiyor şuan,ben isersem oda içer bunu da biliyorum.

(152 puan) tarafından
+1

Canım benim eskiden beri içki her kötülüğün anasıdır demişler. Dinimizce haram olan bi şey biz insanların iyiliği için ama biz nefsimize düşkün olduğumuz için haramı da yok saymaya çalışıyoruz. Rabbim her daim helal yiyip içen , helal yoldan gidenlerden eylesin inşallah.

Evet canım o sözü bende biliyorum.Amin inşallah canım ya🙏❤️

+5 oy
(6,149 puan) tarafından

Alkolsüz içecekler var alkolsüz şampanya var bari içeceksen helal bişey iç, içki kur an da geçiyor kesinlikle sarhoş edici içecekler haram diye, bir defadan bişey olmaz diyenler o zaman bir defa kezzap içebilirler mi Hah işte içki de aynı o mesele bir anlık hata ile kendinizi ateşe atmayın zaten şeytan bir defacik bişey olmaz diye insanoğlunu kandırır ateşe sürükler kıyamet günü insan şeytana soracak sen beni yoldan çıkardın diye ama şeytan şu cevabı verecek ben seni zorlamadim sadece seslendim sesime kulak verdin diyecek ne kadar acı verici bir durum değil mi 😔

(101 puan) tarafından
+1

Çok haklı bir yorum 👏🏻👏🏻

(2,841 puan) tarafından

Yorumunu okurken tüylerim diken diken oldu, ürperdim desem inanır mısın😓

(6,149 puan) tarafından

😔😔🤷🏻‍♀️

Alkolsüz içecekler de haram diye biliyorum araştırdım çünkü.

+4 oy
(128 puan) tarafından

Cennet ve cehennem bu yüzden var , iradesine sahip çıkanlar ve şeytana uyanlar.  İçtikten sonra bir içerim birşey olmaz diyeceksin, alkol bağımlılıkları olanlar da bir kereden birsey olmaz ile başlıyor.

(2,841 puan) tarafından

Evet canım o konuda haklısın misal sigara içmeye de öyle başladım.Bir kereden bir şey olmaz dedim bağımlı oldum çıktım.

+4 oy
(3,977 puan) tarafından

Sigara içiyorum demişsin yorumda oda insana zarar verdigi icin Günah, alkol de gunah ama neden sigarayı herkes iciyoda alkolu içen cehenneme gidiyo bunuda anlamış değilim bu arada ne sigara içtim ne alkol bazı şeyler var attığımız adım bile günah birine baksan günah, giyinsen vücut hattını belli etse günah, tokalaşsan günah, kahkaha atsan günah, toplumda erkeğin olduğu yerde otursan günah, parfüm günah, ve hatırlalatacak olursam neredeyse Attığımız adım da dikkat etsende mecbur yapmak zorunda olduğumuz çok şey var. Bilmiyorum insan sorguluyo neyi nasıl yapacağını 

(2,841 puan) tarafından

Bende bazen bunları düşünmüyor değilim maalesef, herşeyi dört dörtlük yapamayız,mesela dediğin gibi; makyaj yapmak, parfüm sıkmak vs vs. Bunları şimdiki dönemde yapmasak bir sürü damga vuruyorlar insana,mesela parfüm sıkmaz, bakımsız,çirkin, kötü kokuyor vs vs bunları bende düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum.

+4 oy
(3,177 puan) tarafından

Benm eşimde alkol alıyor , dışarda içeceğine gel evde iç diyorum bazen bende diyorum içiyor nede olsa evimizde masa hazirlasam bir bardaktan ne olcak eşlik edim dışarda hoşlanmadım insanlarla takilacagina benle takılsın benm.icmem.onemlo değil maksat evinde olsun  herzaman değil tabi ayda bir ama cesaret edemiyorum , din de bile çok sonradan yasaklanmış önce haram degilmiş ki ,,, linç yeriz smdi bunu dedik diye . Namaz kuran biliyoruz yapmıyoruz ağzımızda dedikodu var kıskançlık var cehhenem bı tel alkol aldık diye de girermiyiz Allah bilir hayatımiz 4, 4 Luk değil ki. 

(2,841 puan) tarafından

Allah bizi doğru yoldan şaşırtmasın🙏

önce (3,177 puan) tarafından
+1

Doğru yoldamiyiz  onuda Allah bilir ancak :)

Aynen öyle.

+3 oy
(3,941 puan) tarafından

Şeytan işi yok uğraşacak kurban arıyor içine vesvese vermiş sen duâ et yine de uzak dur bu devirde zaten günaha bulanmak çok kolay zaten

(2,841 puan) tarafından

Tm canım teşekkür ederim🙏

+3 oy
(4,662 puan) tarafından

Kimse senin hayatına karısma hakkı yok canım, kim cennette gider kim cehenneme gider onu kimse bilemez ki. Ben içki içen bir insanım ayda yilda içerim, içmeyen birine iç diyemem o hakkı kendimde görmem. Sen içmek istiyorsun hadi eşinle karşılıklı içtin eşin tekrardan içmek isterse kabul edermisin bunuda düşün canim. 

(2,841 puan) tarafından

Tabiki kabul etmem içmesini, eğer içersem oda içmeye başlar tekrar ve yüz bulup eve getirir evde içmek isteyecek,sonra bende eşlik edecem ve bu hep tekrar edecek.

(4,662 puan) tarafından
+1

Dışarıda içecegine evde içmesi daha doğru en azından gözünün önünde ama yok ben bunu istemiyorum diyorsan hiç bulaşma canım, tabi ki öyle sen icmek istemediginde eşin tek içecek bu zamanla sen sorun edebilirsin

(2,841 puan) tarafından

Tabi canım dediğin gibi o içmeye başlarsa o zaman kötü olur, işin içinden çıkamam.

+2 oy
(78 puan) tarafından

Kız ben önceden denedim hiç sevmedim değmez bence içmene ben sigara içiyorum diye bile üzülüyorum sonuçta mekruh oda bide alkol içsem pişmanlıktan ölürüm heralde

(2,841 puan) tarafından

Maalesef sigara içmeye de öyle başladım bir kereden bir şey olmaz dedim bağımlı hale geldim, bırakmak istiyorum olmuyor.Bide Alkol merakı çıktı başıma kafam karışıyor, sırf böyle düşündüğüm için içmiş gibi hissediyorum😑

(78 puan) tarafından
+1

Evet bende bağımlıyım birde alkol bağımlılığını ekleme bence üstüne

İnşallah canım bu düşünceden kurtulurum 🙏 

+2 oy
(3,862 puan) tarafından

Şeytan vesvese veriyor böyle bisey yapma 

Aç bol bol dua oku dua et 

Evde süreler aç dinle 

Aklından çıkar başka şeylere adapte ol 

İçersen normal icenlerden bi farkın kalmaz ki 

Cenneti unut namazda kılma bi zahmet 

(2,841 puan) tarafından

Daha dur kız içmemisim içmiş gibi namaz kılma bir zahmet diyorsun.

Ne yapmam gerekeni bilmiyorum dediğin gibi süre açarım canım teşekkür ederim🙏

(130 puan) tarafından
+1

Kurduğun son cümledeki tavrın son derece yanlış bacım. Her ibadetin yeri de, her günahın yeri de ayrıdır. Alacağın alkolün seni namazdan men etme süresi Allah'ın kitabında bile sarhoşluk hali geçene kadarken sen nasıl oluyo da cenneti unut namaz da kılma bi zahmet diyebilecek kadar ileri gidebiliyosun anlayabilmiş değilim. 

(3,862 puan) tarafından
+1

Bu benim görüşüm tamam 

Herseyi Rab'bim bilir 

Mecazi olarak söyledim 

Yoksa her namaz kılan oruç tutan cennete gidecek 

Yada her günah işleyen cehenneme girecek diye bisey yok 

Onu Rab'bim bilir 

Ama bir kere yaparsa geri kalanı da gelir 

Icki icilen evde de namaz kılmak ne kadar doğru 

İyi ben oturuyum içkimi iciyim ardına namaz kiliyim 

Varmi böyle bisey 

Sen anlama cevapta verme benim postuma 

+2 oy
(188 puan) tarafından

Benim baba tarafım full içer fakat hiç gözümüzün önünde içtiklerini görmedim. İçip içip kütük gibi sarhoş olacak kadar da içemezsin tadı kokusu iğrenç hem ne kadar güzel eşin de içmiyor içme demişsin bırakmış illâ içkili sofralar mı romantik oluyor yâ hû. Sen yine güzekce hazırla mumlar kokular sonra sıcak köpüklü küvete birlikte girin. 

(989 puan) tarafından
+1

Ayy Nuray yaaa köpüklü küvete ne güldüm yaa 

Ben daha masum bişey düşünmüştüm güzel bir sofra yanına vişne suyu😄

(2,841 puan) tarafından

Küvet yok kız🤭😅kabin var olmaz mı😂

(188 puan) tarafından
+1

kabin de olur açın suyun altında bakışın asıl çare olarak yorumu yapayım bunu oku 

200: Eğer şeytandan gelen bir vesvese seni dürtecek olursa hemen Allah'a sığın. Çünkü O, hakkıyla işiten, kemâliyle bilendir. 201: Allah'a karşı gelmekten sakınanlar, içlerinde şeytandan gelen bir kışkırtı duyar duymaz, hemen Allah'ı hatırlayıp gerçeği görürler.

A'raf Sûresi 200 , 201 bu 2 ayeti 41 kere oku ve Yâ Semi Celle Celalühü, Yâ Alim Celle Celalühü bu iki Esmaül Hüsnaya sarıl.

(2,841 puan) tarafından

Allah razı olsun canım ❤️ 

(438 puan) tarafından
+1

🤣🤣🤣🤣🤣

+2 oy
(101 puan) tarafından

Haramın en zoru ilk olanıdır ilkini içtiniz mi sonra bir kere daha bir kere daha diye diye gider bu bence hem şöyle düşünün biz öldükten sonra cennette içiçez zaten şimdi içipte günaha girmeye gerek yok 

(2,841 puan) tarafından

İnşallah canım hata yapmak istemiyorum

+2 oy
(561 puan) tarafından

Dediklerimi unutma canım. Allah bir şeyi yasak ettiyse o yasağın varacağı noktadan bızı koruyor. Günahların en büyüğü en küçüğünden başlar. İnsanoğluyuz nefsımız var irademizi bağlıyor bazen. Evet bir kere içsen belki bı daha ağzına sürmezsin ama bir kere içsen bir daha içeceğinden emin ol. Arkadaş ortamında ısrar ederler nolcak ya derler vs vs belki de tadını seveceksin bir daha bır daha derken aslında bu senin için normal bir hale gelecek. Ve bunun başka gunahlara da yol açacağından emin ol. Sağlık konusuna değinmiyorum bile. Günahın en zoru başlamaktır. Başlarken zor olur ama sonrası kolay. Benim sana tavsiyem kendine hakım ol ve bu merakı boşver.

(2,841 puan) tarafından

Çok haklısın gerçekten🙏 inşallah aklımdan çıkar bu düşünce.icsem devamı gelir onuda biliyorum kendime güvenmiyorum o konuda.

+2 oy
(1,337 puan) tarafından

Tadına bakmistm evlendigimzde eşimde almisti alkolik de degil öyle bağımlı oluncaak birsey değil canım korkma berbat birsey tadı hemde haram işte evinn rızkını ona vermek ona kalırsa sigarada öyle ama eşim iciyor 

(2,841 puan) tarafından

Maalesef sigara içmeye de öyle başladım bir kereden bir şey olmaz dedim bağımlı hale geldim.

(1,337 puan) tarafından
+1

Bünye ile alakalı galiba demekki çocukken evlyken bile içtm ailemde herkes iciyodu ama tam tersi     nefret ediyorum kokusundan eşim söz verdi nirakamadi  önce dediler karışma şimdi ayrı gurbette dediler  alakası yokmuş birakmiyo çok içiyor kardeşi arasında bile içen yok içinde büyüdük uoksa 

(1,337 puan) tarafından
+1

Haram içmemek gerekiyo tabi anne babaolduk ona göre davranmalıyız evime Kola bile almamaya calisiyorm önünden icmeyelim diye sen içip çocuğa içme diyemezsn o maddeler ggbi

Allah bizi kötü alışkanlıklardan korusun inşallah canım.

Çocuğumuzada iyi örnek olmamız gerekiyor, inşallah bu düşünceden kurtulurum🙏

+2 oy
(989 puan) tarafından

Ahh canım şeytan dürtüyor işte sen nefesine sahip çık mükafatını Rabbım verir sana

(2,841 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun🙏

+2 oy
(378 puan) tarafından

Daha önce hiç icmemissin merak etmen çok normal. Tadı iğrenç aci ve mide bulandırıcı sana söyleyeyim ve birde hiç içmeyen biri olarak sen beğenmeyip kuşa bilirsin sana söyleyeyim öyle meyve suyu vs gibi bi tadı yok canım hangi içki olursa olsun. Amacın eşinle güzel bir masa ve güzel geçirmek belkide sarhoş olmak istiyorsun sarhoşluğu tatmak olabilir düşüncen bunun için 1 2 bardak icmen gerek ve sonrasi güzel geçmez kusmak olur lavobodan  çıkmazsın canım acı tadı yani iğrenç  her ne içki olursa olsun iç yakıyor.  Eşin de bak ne güzel içmiyor bence teşvik etme sonra senden yüz bulup Daha sonralarida icmek isteyebilir tek ve ya arkadaş ortamında. Seni de anlıyorum eşinle  karşılıklı içip bir anı olarak hatırlamak istiyorsun  ama vallahi tadı iğrenç yarıda bırakabilirsin ben bu yazdıklarımı diğer arkadaşlar gibi günah kısmı ile ilgili değilde şeffaf olarak olduğu gibi yazmak istedim 

(2,841 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım güzel cevabın için🙏

Evet sarhoş olmak istiyorum bu hayatta bir kerede olsa tadmak istiyorum ama işte günah boyutu beni endişelendiriyor.

İçen var çevremde gizli içen de var ama biliyorum yani içtiklerini. hep görüyorum yollarda şişeleri aklım karışıyor aslında hep yolda yere atıyorlar ondan 

gördüğüm için merak ettim aklıma girdi bu düşünce😓

Ben içersem eşimde yüz bulur içer o kötü olur işte işin içinden çıkamam bu sefer🤷😑

(378 puan) tarafından
+1

Bence icsende sarhoş olacak kadar miden kaldırmaz canım tadı acı iğrenç kusarsin

İnşallah bu düşünceden kurtulurum 🙏 

önce (378 puan) tarafından

Çok istiyorsan bi şarabın tadına ucundan bak eminim merakın gider ve icmek istemezsin :)

+2 oy
(187 puan) tarafından

Özelden yazabilir misin canım 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 193 göst.
29 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 311 göst.
29 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 267 göst.