+1 oy
564 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3 puan) tarafından

image

Kızlar anlayan varsa bi baksın 

13 Cevaplar

+1 oy
(197 puan) tarafından

Nazlı ah Nazlı :) 

(3 puan) tarafından

Efendim 

(5,302 puan) tarafından

İnkar ediyorrr inkaaar :)

-Reklam-
+1 oy
(10,406 puan) tarafından

Nazlı nazzzliiii önce kocani zorla kanser etmeye çalıştın sonra oğlunu simdide kendinj bak sonunda birinize birşey olacak bu kdr dile getirme iyi değil 

(3 puan) tarafından

Oğlum yok canım benim başkasıyla karıştırıyorsun sanırım 

0 oy
(1,055 puan) tarafından

Tövbe Allah korusun. 

(1,055 puan) tarafından

İnternetten mi araştırdın . Yani belirtilerin ne var mı belirtilerin

(1,055 puan) tarafından

Geniz eti büyümesi var galiba 

(3 puan) tarafından

Başımın sağ tarafı uyuşuyordu ve kulağım da çınlama oluyor 

(3 puan) tarafından

Evet oda varmış 

(3 puan) tarafından

Ama sonda yazanlara bakınca yutak kanseri falan çıkıyor 

0 oy
(4,627 puan) tarafından

Terimsel olarak bilmiyorum. Kanser kodu ca dir. Annemde raporlarda yazardi hatta annem oyle anlamisti. Nete bakma sen, doktorlar tahlille vs degerlendirip ona gore sonuca bakiyo. Bu sonuca gore net budur denmez.

(3 puan) tarafından

Canım raporum çıktı raporum da yazana göre baktım bende çok korkuyorum 

0 oy
(2,149 puan) tarafından

İnşallah değilsindir

(3 puan) tarafından

İnşallah canım 

(4,627 puan) tarafından

Simdi baktimda geniz eti buyumesi diyor. Kanserle ilgili bisey goremedim.

(3 puan) tarafından

Orofarenks ve diğeri nedir canım 

(4,627 puan) tarafından

Canim o geniz(nazofarenks) ve bademcik bogaz yani vs diye olan bolgelerin (orofarenks) tibbi ismi. Orda daralma varmis muhtemelen buyumeden kaynakli. Kanser olsa duzensiz buyume vs gibi bi terim veya ca olur. Sende geniz eti buyumesi var sanirim onun icin o alan daralmis gibi bisey diye yorumladim ben. Sen direk bu isimleri yazinca kanserle ilgili cikmis ama detayli bakinca bolgelerin adi.

(3 puan) tarafından

Çok sağol canım Allah razı olsun 

0 oy
(165 puan) tarafından

Kanser falan yazmıyor canım geniz etin  büyümüs kanser ile alakalı bir yazı görmedim yazdığını 

(3 puan) tarafından

İnşallah canım inşallah 

0 oy
(352 puan) tarafından

Töbe töbe allah korusun

(3 puan) tarafından

İnşallah canım

0 oy
(5,813 puan) tarafından

Sen bizim nazlimisin

(7,444 puan) tarafından

Benımde aklıma gelmedı değil hani🧐

(3 puan) tarafından

Yok hayır canım

(7,444 puan) tarafından

Kusura bakma canım burda nazlı var sürekli böyle hastalık postları açıyo o sandık 

(3 puan) tarafından

Estağfurullah canım sorun değil 

(7,444 puan) tarafından

Rabb'im korktuğuna ugratmasın canım 🤲

(5,813 puan) tarafından

Hastalık hastası biri kusura bakma o sandım🤣

(5,813 puan) tarafından

Evet cnm bende o sandım....amin inşallah 

(3 puan) tarafından

Önemli değil canım 

0 oy
(5,911 puan) tarafından

Neyin sonucu bu cnm geçmiş olsun 

(3 puan) tarafından

Mr sonucum canım teşekkür ederim 

0 oy
tarafından

Doktor resmi bir kağıt vermediyse korktuğunuz başınıza gelmez. 

0 oy
(2,176 puan) tarafından

Bu rapor, muhtemelen bir radyolojik görüntüleme (örneğin, MRI veya BT taraması) sonucu olabilir ve üst solunum yolundaki yapılar hakkında bilgi veriyor.

• "Palatin, adenoid ve tonsiller hipertrofik görünümdedir."
    Yani, bademcikler (palatin tonsiller), geniz eti (adenoid), ve genel olarak lenfoid dokular büyümüş durumda. Bu durum genellikle enfeksiyonlar, alerjiler veya kronik irritasyon sonucu olabilir.

• "Buna bağlı nazofarenks ve orofarenks hava sütununda daralma izlenmektedir."
    Geniz (nazofarenks) ve ağız-yutak bölgesi (orofarenks) hava yollarında daralma var. Bu, nefes almayı zorlaştırabilir, burun tıkanıklığına, horlamaya, uyku apnesine veya konuşma değişikliklerine yol açabilir.

Bu durumu bir kulak burun boğaz (KBB) uzmanına göstermeniz faydalı olur. Eğer ciddi bir tıkanıklık varsa doktor ameliyat (örneğin, bademcik veya geniz eti alınması) gibi seçenekleri değerlendirebilir.

(3 puan) tarafından

Sağol canım Allah razı olsun 

0 oy
(359 puan) tarafından

Canm kanserle ilgili değil bademcikler ve geniz eti büyümüş 

(3 puan) tarafından

Sağol canım 

0 oy
(865 puan) tarafından

Adenoid ve hipertonsiller insan vücudunda anne karnında 3. Aydan başlar oluşmaya yani zaten adenom ve tonsil bademcik ve geniz eti  bunlar palatine de bulunur ve burada anladığım kadarıyla hipertrofi gelişmiş. Daralma lenfoidlerde meydana gelen büyüme ile alakalı dr değilim ama saglik calisaniyim ama uzmanlık alanı değil asla bu durum bende olsa basit bi boğaz enfeksiyonu olarak da düşünebilirim.  Ama konunun bi alakası varmi kanser demek doğru değil kanser başlangıcı yada kanser yada evreli bi kanser olsa burda bunlar yazmaz isin içine boyutlar skarlsr  girer xx/ yy mm boyutunda gibi ki bu konstrstliyla bakilir akabinde kan testleri vs. Gibi tani koyucu yan testler gerekir şayet patolojik bi bulgu varsa ileri bi teknik ile yakından görüntüleme ile evre ve boyut netleşir .

Burda lenf bizlerinde bi problem var şişmiş bence. En basit boğaz enfeksiyonu bile buyutebiliyr bunun için şuraya bakarak adenoid tonsilde hipertrofi  dedi eyvah gırtlak kanseri miyim demek çok yersiz .sizin mevcut kan değerlerinizlw ve istenen diğer ek tetkikler ile tanı ancak konabilir . 

Görüntüyü görmek lazım hekim gözünden bakması lazım yani kendinizi korkutmayin.  Sizi burdan dr dahi burda olsa bu bikac cümleden yola çıkarak kesin cümle kuramaz zaten. Bence sakin olun yoktan yere korku salmayin 

Güzel haberleriniz olsun 

(3 puan) tarafından

Çok sağol canım Allah razı olsun 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 110 göst.
4 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birhilall (1,564 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.
0 oy
5 cevap 214 göst.
28 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 112 göst.
12 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde HASRETiM160121 (2,298 puan) tarafından soruldu

414,177 soru

12,464,752 cevap

46,852 kullanıcı

Kategoriler

...