+2 oy
92 göst.
önce Diğer kategorisinde (808 puan) tarafından

Merhaba hanımlar bebeğim 5 ayına girdi. Ufak ufak tadımlara başlayayım diyorum. Yoğurt vereceğim ilk önce, sebzeler buharda pişirilecek peki meyveleri nasıl verdiniz acaba ilk baslangıçta. Blender dan mı geçirdiniz. Yoksa rendelediniz mi. Meyveleri yumuşatmak için az da olsa pişirmeye gerek var mı? İlk çocuğun üzerinden 5 yıl geçti unutmuşum 🙈 

7 Cevaplar

+3 oy
önce (1,413 puan) tarafından

Blender kullanmayın sonra taneliye çok zor geviyorlsr. Çatalla ezin. Muz avokado hurmayı falan çatalla ezdim elma armut vs cam rendeden geçirdim. Normal rendeden yuvarlak çizerek rendelersen onda da çok ince rendeleniyor bebek rahat yiyor aklında olsun. Elma armut vs aynı zamanda haşlama yapabilirsin 

önce (808 puan) tarafından

Cevabınız için teşekkür ederim 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,217 puan) tarafından

Meyvesine göre değişir. Mesela yumuşak sulu armut ise rendeleyip verebilirsiniz. Elmalar sert olduğu için biraz kaynatıp verebilirsiniz. Ama meyveleri de buharda pişirseniz daha iyi. Diğer türlü bütün tadı gidiyor. 

+1

Teşekkür ederim cevabınız için 

+2 oy
önce (775 puan) tarafından

Yoğurt ile baslamak doğru başlangıç ama şöyle yapmak faydalıdır.  Mesela 3 gün yoğurt verin alerjik reakte yoksa yoğurdun yanına mesela havuç deneyin yoğurt +3 gün havuç havucta bisey yoksa muz , avakadi patates gibi şeftali elma aklınıza ne geliyorsa 3 gün kuraliyla deneyin herhangi bir alerjik belirti yoksa tamamdır.  Orman meyveleri dediğimiz  yabani ürünleri 1 yada 1bucuk sonrasi verebilirsiniz yumurta sadece sarısı öneririm yine üç gün kuraliyla beyazinda protein aşırı fazla ve alerjik reaksiyon gösterebilir.  

Be verecekseniz 3 gün kurali . Bide suyunu kaynatın soğutun çocuğa osekilde icirin içme suyu için.  1 yaş sonrasi normale dönebilirsiniz önerim bu yönde.  Kaynat deme sebebim e.coli gibi bazı bakteriler sebzeler başta olmak üzere içme suyunda da bulunabiliyor buda iye sebebi ve antibiyotik tedavisine sebep oluyor . Ben 10 dk kadar kaynatirdim sonra verirdim. 

Suyu da devamlı siz hatırlatın ki alışsın saat başı içsin 

Ek gıdalar günde 1 öğün oluyordu başta sanırım geri kalan hep anne sütü.  Öğün 

Oğlum 2 ye kadar diretti sonra sütü de kestim busefer aç kaldı yemeğe başladı.  Mükemmel yemez ama çok yönlü yemeklere başladı tavuk balik et azar azar da olsa tadiyor bi dr demişti budurumda endişelenmeyin diye azar azar tadip bıraksa dahi gerekeni az da olsa alıyor demişti kan değerleri doğal sinirlardaysa problem yol demişti demir ,b 12 , d vit. Vs.  Oglunuzdada bi problem yoksa az az yesin enazindan yesin belki naz yapıyor da olabilir yeni bo kardeşi de oldu ya biraz bebeklesmek istemiş olabilir mi acaba ? İlgi görmek kucağa alınmak yedirilmek gibi bazen olur ya ? Ufak tefek de olsa kıskançlık 

Bebek sularının bu yönünü bilmiyordum çok teşekkür ederim arıtıcım var dediğiniz gibi yaparım günlük kaynatırım az birşey sabahtan soğur gün içinde azcikazcik veririm. Az önce yoğurt verdim kaşığın ucuyla az birşey başladık bakalım tadıma inşallah alerji filan olmaz. 

Normalde bizim hazır alıp içtiğimiz damacana veya litrelik şişelerde öyle malesef 

Allerji de ,

Genellikle olmuyor alerjik durum inşallah sizde de olmaz . Sağlıklı büyüsün, yesin içsin tombik olsun inşallah ❤️. 

Amin çok teşekkür ederim 🤗 

Rica ederim 😀

+1 oy
önce (1,217 puan) tarafından

Bizde yeni başladık ek gıdaya elmayı yoğurtla veriyorum ben buharda az pişirip kaşıkla kazıyıp yoğurtla birazda sutumden koyup sıvı şekilde veriyorum blender kullanmayı düşünmüyorum çok şükür bu dördüncü bebeğim hiç kullanmadım 

Cevabınız için teşekkür ederim.

+1 oy
önce (121 puan) tarafından

Cam rende tavsiye ediliyor onunla rendelyip ev yapımı yoğurtla karıştırıp verebilirsin.

Teşekkür ederim 

+1 oy
önce (2,604 puan) tarafından

Robot vurma çatalla ez meyveleri olmadı rende yap ben öyle yaptım sulu meyveyide tutacak var onun içine koyup verirdim 

Teşekkür ederim cevabınız için 

+1 oy
önce (1,806 puan) tarafından

image

Haşlayıp blendirdan geçiriyorum bundan aldım içine doldurup eline veriyorum kendi ceke ceke yiyor çok pratik oluyor. Kendim karıştırıyorum sadece elma elma armut elma armut kayısı gibi kombinasyonlar yapıp buzluğa atiyorum. Sebzeleri buharda ya da suda haşlayıp çatalla ezip veriyorum. 4. Aydan beri puturlu deniyorum yiyebiliyor pureye alışırsa hiç birakamiyorlar

Teşekkür ederim cevabınız için bu ürün ileride dışarısı içinde kolaylık olur. Tekrar kullanılabilir mi bunlar.

önce (1,806 puan) tarafından

Yıkanabilir olanlari da var silikon ama ben kullanmıyorum bu tek kullanimliklardan aldım. 

Anladım çok teşekkür ederim.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 162 göst.
22 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 178 göst.
2 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 237 göst.
0 oy