+2 oy
329 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (1,884 puan) tarafından

Sorum yukarıda teşekkür ederim 

14 Cevaplar

+6 oy
(1,003 puan) tarafından

Bana bu tarz sorular çok saçma geliyor ya neden soruluyor ki anlamıyorum da herkesin bütçesi farklı herkesin harcaması ayrı.

Misal atiyorum ben 30 harcarım diğeri 20 diğer 10 diğeri 5 neye göre degerlendireceksin ki şimdi sen. 

Senin yaşam şartların neyse giderin o dur

(1,063 puan) tarafından

Cok doğru yorumumdada dediğim gibi ayı 40 binlede kapattığım oluyor 5 binlede gelir seviyesine göre değişiyor harcamalar

(1,003 puan) tarafından

Çok soruluyor bu tarz sorular saçma geliyor derken her türlü insan var burda zengini de zor geçineni de cidden saçma buluyorum bu yüzden insanlar ister istemez kıyaslama yapar üzülür gerek yok ki soran kişi de neye göre kendinde ki neyi hesaplıyor harbi anlamiyorum benim bütçeyle senin bütçenin aynı olma ihtimali ne kadar

(1,884 puan) tarafından

Benim amacım harcamaları yarıştırmak değil ki 

Yorum yapmak için yorum yapmayın.  Anlam veremediğimiz market gideri çok fazla aylık bizim herkes mi böyle biz de mi anormallik var onu soruyorum . Baktığımız zaman ihtiyaç hepsi almasak olmuyor 2 çocuk var evde ondan soruyorum yoksa bunun yarısı mi olur Allah aşkına 

(1,003 puan) tarafından

Ay şuraya soru sorup istediğiniz şekilde bi cevap olmayınca yorum yapmak için yorum yapma falan fistan soylenmeyin ya. Gayet mantıklı dogru şey diyorum.

Farkındaysan yorumum da herkesin gideri geliri kadar demişim neyini mantıksız ve yorum yapmak için yorum yapılmış gibi buldun Ay neyse hadi iyi günler 

-Reklam-
+1 oy
(1,155 puan) tarafından

Ben evde ne eksilirse gidip alırım aylık değil ama her gittiğimde en az 700 veriyorum markete oda zaten bazen 3 gün de bi bazen haftada bi kere mutlaka marketteyim

(1,884 puan) tarafından

Biz kesinlikle aylık alışveriş yapmıyoruz mesela herseyi marketten alırım bugün ne eksikse onu alıyoruz.  Aylık yaptığımız zaman yine her gün eksik çıkıyor yine markete gidiyoruz . Aylık hesap yaptigimiz zaman çok fazla tutuyor market . Sorum bu yüzdendi teşekkür ederim 

+1 oy
(140,405 puan) tarafından

ne sen sor ne ben soylim 🫠 aylik harici gunlukde bi o kadar gidiyo bende

(1,884 puan) tarafından

Aynı bizim de asgari ücreti geçiyor market alışverişi öyle gereksiz bir şey de almayız bir benim detarjan sevdam var onu da indirimleri takip edip alırım 

+1 oy
(1,083 puan) tarafından

Aylık 15 bin kesin oluyor bence tam hesap tutmuyorum ama bide bazı aylar deterjanlar falan bitiyorsa hepsi bı araya geliyorsa daha çok oluyor 

(1,884 puan) tarafından

Biz de aylık yapmıyoruz ne eksikse onu alıyorum.  Sebze az az alırım bekleyince kötü oluyor . Onun dışında sıvı yağ pek almayız kayinvalidem getirmiş 2 tane 1 de annem almıştı onlar uzun süre yetiyor bizde kızartma falan da yapmıyoruz seven yok evde .bakliyat sadece şehriye ve pirinç alırız hersey var fazlasıyla kaynanam getiriyor memleketten ona rağmen aylık hesap yaptığımız da çok tutuyor gereksiz bir şey de almayız neden böyle bilmiyorum herkes mi bu şekilde boz de mi sıkıntı var sorum bundan dolayı teşekkür ederim canım 

(1,083 puan) tarafından

Anladım canım çok normal rakamlar malum pahalilik. Bizde oğlum daha 16 aylık et balık tarzı tuketimleri daha fazlalastirdik onun için ama biz eşimle iki kişi olduğumuzdan ve oğlum daha küçük porsiyonları az olduğundan mesela pazar alisverisinde ıspanak alsam yarım kilo alırım çünkü bı kilo üç gün falan gidiyor ya da karnabahar falan daha küçük alırım öyle olduğu için biraz daha az gidiyor bide eşim diyette ondan hamur işi tatlı işlerine abur cubur ara verdik yoksa bizimde daha 25 binlere çıkar..

+1 oy
(2,194 puan) tarafından

Mutfak icin ayda  et dahil  25 30 arası gidiyor ete aylık 5 bin falan gidiyor bizde

(1,884 puan) tarafından

Bizim de bu şekilde çok fazla geliyor bana sanki evde ordu var aldığımız gereksiz bir şey de yok yani ne eksikse onu alıyoruz. Merak ettim herkes mi bu şekilde sebze market kasaba aylık bu ücreti ödüyor. Biz de mi anormallik var diyorum kendi kendime

+1 oy
(14,164 puan) tarafından

4 bin sadece market (yağ, çay, corbalik, makarna, kahvaltılık vs. İçinde et, tavuk, balık veya pazar harcaması yok) sonradan extra aldiklarimiz da oluyor elbette

(1,884 puan) tarafından

4 bin aylıksa çok iyi bacım pazar kasap yok sanirjm içinde 

(14,164 puan) tarafından

Yok canım temel gıdalar sadece (pirinç, yağ, çay, corbalik, bi kac temizlik ürünü vs. O da dediğim gibi sonradan ekleniyor biten olursa.) Peynir, sut, yoğurt kendimizin. Salça kendimizden. Et, tavuk, balık yok

+1 oy
(6,104 puan) tarafından

Yani bn pahalı şeyleri kocama aldiririmnuygun olanları kendim alırım oysa iki kartida o öder;) niye öyle bilmiyorum ama alışkanlık olmuş bn sadece  

Abur cubur falan acil olmayan seyelri alırım. 

Hergun bı eksik olur muhakkak elinde poşet olur hiç sormadm ama ne kdr gidiyor diye sorarsan zararlı olurum. 

İnsan imkan  çerçevesi içinde alır aslında varsa ona göre alırsın maaş yetmiyorsa ona göre alınır  

(1,884 puan) tarafından

Sorum şu canım seni beni demiyorum.  Benim eşim alır her şeyi markete gitmem fazla . Aylık harcama çok fazla bizim evde ondan bu soruyu sordum neden diyorum kendii kendime herkes mi bu şekilde sonuçta asgari ücret ile geçinen onca aile var onlar nasıl geçiniyor Allah yardımcıları olsun .

+1 oy
(1,063 puan) tarafından

En ince detaya girsem 30 40 bin vardır cunkü 4 çocuk var evde iki yetişkin 6 kişiyiz çok şükür gelir varda harcıyoruz ama olmadığında cok az miktarada aylık alışveriş yaptığım olmuştur yani anlicağın herkes evine giren miktar kadar harcama yapar 

+1 oy
(1,519 puan) tarafından

Deterjan yağ çay kuru bakliyat falan alırsam aylık 20 yi buluyor hatta bazen geçiyor ama evimde bunlar varken harici ettir sebzedir kahvaltılık gibi şeyler alırsam 10 bin tutuyor tabi artı misafir falan geldiğinde de bı bütçe değişiyor 

+1 oy
(2,578 puan) tarafından

N sen sor ne ben söyleyeyim. Bereket kalktı herhalde. Yeterli diye gidiyorum,inan kasada bile kalıyorum. Sadece eşimin sigara masrafı 5 bin. Gerisini sen düşün artık. İkizler artık herşeyi istiyor,abileri gibi değil. Sinir krizine ramak kala eve atıyorum kendimi. Masrafın şokunu evde yaşıyorum yani 😬

0 oy
(13,154 puan) tarafından

Valla aylık hiç yapmıyorum ne biterse onu alıyorum ama çok gidiyo yani. Mesela çarşamba günü en basiti balık aldım 1.5 kilo 570 tl ciğer aldım 350 ona verdim. Peynir yeşil zeytin bi iki meyve falan aldım 1500 de öyle gitti. 2.500 tl civarı harcadım yani. Aldıklarım bitti yani. Onun harici ekmek su kıyma falan çok alıyorum. Valla baya gidiyo 

0 oy
(7,799 puan) tarafından

Az önce kocam hesapladı 17 günde market manav kasap 16 bin vermişiz Ramazan için buzluğa atmalık aldım ondan galiba bu ay uçtu 

0 oy
(9,112 puan) tarafından

Bu sene Allah nasıp ederse kurban keseriz annemgile büyük baş keseriz 5 bin başladım kurbana birikecek  işallah bi tavuk alirım arada market alişveriside 2 bucuk yapsam yeter bize 

0 oy
(3,996 puan) tarafından

Bence bu aileye butceye göre kişiye göre degisir canım 

Herkesin ki aynı olmaz 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 56 göst.
18 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 102 göst.
18 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 102 göst.
7 Mayıs 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Prenseslerinannesi! (577 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 305 göst.

Kategoriler

1,436,316 soru

23,619,361 cevap

306,733 kullanıcı

...