+1 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (50 puan) tarafından

2 gündür geçmeyen oksurugumuz var özellikle geceleri tutuyor gündüz ise bir sıkıntı yok galiba boğazları inecek gibi duruyor salgın var sanırım ne yaptıysam 2gunde doğal yollardan geçmiyor antibiyotikde vermek istemiyorum ama ilerlemesinin korkuyorum hiç birsey fayda etmedi havada veriyorum burun temizliği falan hafif gripten var soğuk algınlığı veriyorum bur tık durdu ama oksuruk maalesef geceleri zorluyor uyumasını sizlerde bu durumda olan varmi bebeğim 20 aylık kiz

14 Cevaplar

+1 oy
(1,174 puan) tarafından

Fitospan ya da prospan öksürük şırıbu verebilirsin tamamen doğal

(50 puan) tarafından

Peospqn var ama makesef bu oksuryk suruplari daha çok tetikliyor ve kusmaya neden oluyor 

(1,174 puan) tarafından

Valla canım bilmiyorum ben ne zaman versem çocuğa 2 günde keser

(50 puan) tarafından

Peki kusma oluyor mu sizlerden verince oksurdukce kusuyor çünkü 

-Reklam-
+1 oy
(1,003 puan) tarafından

Bizde salgina yakalandık ilaca rağmen geçmeyen öksürük var geceleri tutan bende bi umut şu pekmez tereyağ karışımın denedim fayda etmez ama yapayım dedim cidden baya baya işe yaradı rahat uyuyor çocuk 2 gecedir ama benim oğlan 7 yaşında sizin ki daha bebek verilir mi bilmiyorum 

(50 puan) tarafından

Onuda verdim ama yok fayda etmiyor bir ara duruyor öksürüğü 3 saat falan sonra tekrar başlıyor çok sık öksürüğü tutmuyor ama geceden sabaha kadar 4 kere öksürüğü tutuyor uyanacak bir şekilde pekmez kesiyor ama tekrar aynı belli bir saatten sonra acaba böyle böyle geçer mi antibiyotikler vermek istemiyorum o duruma gitmez inş ama bilemedim 

(1,003 puan) tarafından

Ya bu yeni hastalık grip mi ne halt olduğu belli değil 30 yaşındayım bende bile bıraktı öksürük ve dedigin gibi gece tutuyor çok sinir bozucu burun tıkanıklığı desen 10 gün oldu geçmiyor. 

Çok illet bir hastalık ama işte bebek olunca durum farklı istersen bir sağlık ocağına falan da sor kuzum 

(50 puan) tarafından

Götürecek bakalım 2 gündür geçmek bilmedi gündüzleri birsey yok ama geceleri toplasan sabaha kadar 4 kere öksürüyor ama uykudan uyanır şekilde oluyor şiddetli mi değil mi onuda bilmiyorum en iyisi götürmek 

+1 oy
(593 puan) tarafından

Bronşit donduruyor benim oğlanı bronşit çevirdi gece oksurugu vardi

(50 puan) tarafından

Geceleri toplasan 4 kere oksurugu tutuyor ama normal bir durum mu bilemiyorum bronşit olur mu bilemedim şimdi 

(593 puan) tarafından

11inde gittik biz iyiydi sadece hafif vardı oksurugu 2 gece çok şiddetli oksurdu  dün götürdüm bronşit dedi

(50 puan) tarafından

Bronşit geçmeyen bur durum mu ? Ben böyle şeyler yaşamadım büyük kızımda öksürüyordu ama bronşit falan denmedi hiç 

+1 oy
(72 puan) tarafından

Benim bebeğimde 10 aylık olacak oda iki gündür öyle ne yaptıysam geçmedi yarın mecbur doktora götürcem bende ilerlemesinden korkuyorum 

+1 oy
(483 puan) tarafından

Bundan kullan bak biz salgına yakalandık oğluma şifa bu öksürüğe ne zaman tutulsa bundan kullanırım 

image

(50 puan) tarafından

Öksürüğü kesiyor mu yoksa daha çok arttırıyor mu

(483 puan) tarafından

Yok arttırmıyor azaltıyor 

+1 oy
(1,104 puan) tarafından

Ben Akgünlük sakızı veriyorum iki güne biseyi kalmıyor 

+1 oy
(3,163 puan) tarafından

Kuru soğanı ortadan kes geniş olan kısmın üstüne 7 8 kadar karanfil sapla çiçek tarafı üstte kalcak şekilde baş ucuna koy. Benimki alerjik çocuk her öksürük başladığında öyle yaparız gece rahat rahat uyur 

+1 oy
(55 puan) tarafından

Dikkat edin valla. Sadece öksürük şikayetiyle gittim doktora bronşit olmuş cigerleri dolmuş oksijensiz kalmış.. Hemen yatış verdiler. Biraz daha iyi ama dikkat edin etrafta çok ciddi salgın var. Tüm ev hastalıktan beter durumdayız

(1,614 puan) tarafından

Tam aynisini yazacaktim simdi hastaneden geldik sadece oksuruk vardi sabaha karsi hafif ateslendi 5buçuk yasinda thenature oksuruk surubu aldim 2 gundur oksuruyodu gayette iyi geldi gozume dogal yolla gecer dedim bi gittik ki zaturre olmus cocuk şoka girdim 

+1 oy
(884 puan) tarafından

Pekmez sirke limon ber tarli kasigi karistir sabah aksam icir onu nr zaman oglum oksurse onu yaparim 2 gun icer 3uncu gun iyilesir 

+1 oy
(448 puan) tarafından

İlerlemni istemiyorsan doktora götür hastalıklar çok kötüleşti hele bebekler çocuklar çok perişan oluyorlar şimdi bebeğim bı tıkandı Gibi sonra öksürük burun akıntısı bronşit oldu hemen yarın götürcem doktora bide sana Tavsiyem Bal zencefil karabiber karıştır Her gün sabah akşam çay kaşığı az ver öksürüğü azaliyo hem balgamı söktürüyo şimdiden geçmiş olsun 🥰🥺

+1 oy
(223 puan) tarafından

İki yaşında ki kızım bu salgına yakalandı ilaç kullanmama rağmen öksürük kaldı. Göğsüne ayak altlarına sarımsaklı zeytin yağı sürdüm bide visk  ayak altına sürüp çorap giydiriyordum çok şükür şimdi iyi oldu. 

+1 oy
(6,104 puan) tarafından

Vala cnm biz aylardır böyleyiz odanın içine soğan kiriyorim basının önüne bırakıyorum iicne bazen karanfili ekliyorum çok şükür iyide geliyor vala dene istersen kokusu var ama olsun diyorum evlatlarım rahat uyusun yeterki

+1 oy
(4,681 puan) tarafından

Gece oksurugu genelde alerjik durumda oluyor. Benim oglumun toz alerjisi var gece tutardi oksurugu, hic durmadan oksururdu belki 1 dakkada 10 kere. Bi duru tekrad baslardi, gunduz bisey olmazdi. Evi guzel havalandirin. Cok sicaksa nemsizlikten de oksuruk olabilir. Eger ki alerjik degilse doktora gidip antibiyotik yazdirmaktan baska care olmuyor ne yazik ki.

(50 puan) tarafından

Maalesef antibiyotik yazdı kullanmaya başladık gerçekten kesti maalesef vu doğal şeyler olmuyor kaç gündür denedim yok yani maalesef antibiyotik vermek zorunda kaldım geceleri hava nemkendirciwini takıyoruz iyi şuan çok şükür bizde pek işe yaramadı doğal seyler

(4,681 puan) tarafından

Malesef istemesekte mecbur kullaniyoruz. Sonucta tedavi olmazsa daha kotu oluyolar. Gecmis olsun 

0 oy
(52,520 puan) tarafından

camini acip odasini havalandir oksurmekten uyuyamiyor kizim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 225 göst.
0 oy
11 cevap 162 göst.
8 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde -FaToo- (16,633 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.

Kategoriler

1,436,304 soru

23,619,207 cevap

306,727 kullanıcı

...