0 oy
53 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (90 puan) tarafından

Merhaba kızlar

Kızım 7 aylık ve 6.700 gr

Ayına göre zayıf. Şuan Aptamil kullanıyorum

Siz hangi mama yi önerirsiniz?

Biz bunu kullandık kilo alımı daha iyi oldu diye var mı aranızda acaba!? :)

Lütfen cevapları merakla bekliyorum :(

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,941 puan) tarafından

Biz hiç mama kullanmadık ama çevremden çok duyuyorum Bebelac Gold çok iyi diye 

-Reklam-
0 oy
önce (1,438 puan) tarafından

Önemli olan kilo aldirmasi değil temiz içerikli ve besleyici olması. Aptamilde palm vs yağı var malesef. Aynı zamanda da laktoz barındırıyor. Bunun yerine sma, evolvia gibi yarayisli mamalar tercih ederseniz daha iyi olur bebek için. Aynı zamanda bu mamalarda palm gibi zararlı yağlar yok süt yağı var 

Ben evolvia kullanıyorum fiyatı almaya göre daha uygun, kilo alımı gayet iyi. 2.5 kg doğdu kızım. 9 ay mama artı meme gittik sonra full mama. 14 aylık 12.5 kg. Aylik 500- 1 kg alıyor yemesi de iyi.

önce (90 puan) tarafından

Peki Bebelac sizce sağlık açısından iyimi? 

İçerisinde laktoz olduğu için kilolu bir bebekte dikkatli beslemek gerekir. Ben sisirdigi için tercih etmedim. Şekerli bir mama. Anne sütü alıyorsa meme reddi olabilir. Onun harici vitamin mineral değerleri Gold olanda oldukça iyi ama düz Bebelac için bir çok mamaya göre zayıf. Yine palm yağı olduğu için ben tercih etmedim. İlk 3 ay şeker düşüklüğü sorunumuz olduğu için doktor şekerli bir mama kullanın diyerek Bebelac ve aptamil önerdi(şekerli olması iyi birşey değil. Öneriyi yenidogan yoğun bakım uzmanımız yaptı). 3 aydan sonra çocuk doktorumuz değiştirdi 

0 oy
önce (948 puan) tarafından

Ben aptamil kullanıyorum kilo alimi normal gidiyor. Basta bebelac gold kullandik cok gaz sorunu yasadik gazi atamadi sindiremedi mamadan sonra en az bir saat huysuzlaniyordu aptamilden memnunuz her mama her bebege yaramiyor bunu bebek belirliyor

0 oy
önce (26 puan) tarafından

Mamalarda genelde palm yağı olur. Marketteki neredeyse tüm paketli ürünlerde vardır zaten. Anne sütünde bir yağ asidi var. Bu bebekler için çok önemli bu da sadece 4de 1 oranında palm (hurma) yağında var. Palm yağı 200 derece ısıya maruz kalmadıkça sakıncalı olmuyor zaten mamalar da bu kadar ısıya maruz kalmıyor. Endişelenmeye gerek yok. 

Laktoz karbonhidrat kaynağıdır. Anne sütündeki gibi ki mamalarda bu çok önemli. 

Mamalardaki içerikler konusunda instagramdaki "gida_analizleri" sayfasını takip edebilirsiniz. 

Biz aptamil prosyneo kullanıyoruz. Probiyotik ve prebiyotik ikisini bir arada içeriyor. İçerikler kısmında palm yağı yazmıyor. Suda erimesi daha kolay ve hızlı. Pronatura ya göre gaz yapımı daha az oldu. Gos ve fos prebiyorik liflerinin aynı oranda içinde bulunduğu tek mama aptamil ve bebelac. Patentli içeriklidir. Danone 100 yılı aşkındır bu işin içinde demek ki doğru yaptığı birşey var. Bebelac markası da aptamil gibi danone nutricia ürünüdür. 

Doktorunuz persentil eğrisinde kilo konusunda bir sorun görürse sizi yönlendirir zaten. Kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir.

0 oy
önce (1,780 puan) tarafından

Bizde ilk aylarda aptamil kullanıyoduk bizimkide kilo olarak geriden geliyor ama aptamil çok gaz yaptığı için bebelac a geçtik şuan daha iyi onu kullanmaya başladığımızdan beri daha rahat ama her bebekte mama kilo aldırmıyor bunu söyleyebilirim bizimki mamayla beslendiği süreçte çok yavaş ve az kilo aldı ek gıdaya geçeli düzeldi kilo alımı aylar ilerledikçe sizde mamayı azaltıp yemekle beslerseniz daha iyi olur 

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 205 göst.
0 oy
3 cevap 60 göst.
0 oy
2 cevap 60 göst.
0 oy
4 cevap 98 göst.

413,121 soru

12,438,006 cevap

45,875 kullanıcı