+1 oy
259 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,115 puan) tarafından

Kizlar 6 yaşında oğlum var ve sürekli gece altına yapıyor uykusu çok ağır tahliller yapıldı kan idrar ve ultrason hiç bisey çıkmadı üroloji doktoru ilaç verdi pridesmo diye dil altı ilk 2 ay iyiydi gece alt ıslatma sorunu yoktu şu son 3 ay gene başladı ilacımız raporlu ilaç fayda etmiyor sanki neyse biri hacamatin iyi geldiğini söyledi sizce yapılmalımı bide bazı kişiler nazarda oluyordur diyor artık bu durum beni oğlumu ailemi yoruyor gece surekli yatak çarşafı değiştirmek yoruyor onunda psikolojisi bozuldu çözümü nedir 

8 Cevaplar

+3 oy
önce (463 puan) tarafından

Bence hacamat o yaşta ki çocuğun psikolojini daha çok bozar , bazı çocuklar öyle olur geç alışır gece çiş bırakmayı, Allah'a şükür sağlık sorunu da çıkmamış , geceleri bez bağla büyük olan bezler var , bir süre daha sabır et baktın olmuyor sonra yine doktora git , kız kardeşim birinci sınıfa giderken dahi gece çiş yapardı hatırlıyorum, beş kardeşiz sadece o kız kardeşim öyleydi sonra geçti düzeldi , hep öyle kalmaz yada gece uykusundan uyandırıp lavaboya götürseniz geri uyur mu yada sabaha karşı, 

önce (6,420 puan) tarafından

bencede sirf cocugun yasi icin merak edip pista girdim  ki 6 yas cocuk daha krem bile zor surduruyor aciuan bolgelerine. kesmek kupa cekmek falan jiletlemek cck kendini tedavide degil iskence ediliyormus gibi hisseder zaten.  

önce (463 puan) tarafından

Tabi ki ben bile yaptırmam korkudan bayılırım acısıni bilmiyorum bile 

-Reklam-
0 oy
önce (1,940 puan) tarafından

Bizim hacamatçı abla da paylaşıp duruyor alt ıslatmaya çözüm diye ama bilemedim. Benimki gece kuru oluyor genelde ama gündüz bilinçli olarak inada yapıyor kardeş kıskançlığı yüzünden. Yine de faydası olur mu ki.. 

0 oy
önce (188 puan) tarafından

Alta kaçırma nazar ile hiç alakalı bir şey değil. Psikolojik tamamiyle. Anne baba ayrılığı  ,sevgisiz ve değersiz hissetme var ise beden kendini suçladığı için bir nevi gece intikâm alır kendinden.

0 oy
önce (14,067 puan) tarafından

18 yaş altı çocuklara hacamat önerilmez

ilaçlara rağmen düzelmiyorsa psikolojik bir sebep olabilir. sşze anlatmadığı bir sorun, izleyip korktuğu bir şey

0 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Her ne kadar hacamatcilar yapılır dese de bence en azindan 15 yaşından sonra hacamat yapılabilir.

İdrar kaçırma genel olarak psikolojiyle alakalı bir sorun siz de sürekli çiş var mi hadi çiş yapalım diye uyandiriyorsaniz çocuk rüyasında sürekli çişe kalktığını görüyordur. Siz önce bir pedagog ile görüşün 

0 oy
önce (4,562 puan) tarafından

Pedagogla gorusseniz bana psikolojik bi durum gibi geldi. 

0 oy
önce (840 puan) tarafından

Psikolojik destek almanız sizin için daha doğru bir çözüm olur hacamattansa. 6 yaşında çocuğa hacamat yapılmamalı. Korkar daha beter olur bence. Sorun çözülene kadar da büyük beden bez alıp kullanın. Eltimde çocuklara kaç yaşına kadar bez bağladı. Hem kendi rahatı için gece kalkmak zor geliyordu hemde çocuk için iyi bir çözüm.

0 oy
önce (3,236 puan) tarafından

Yeğenim ikinci sınıfa gidiyor hayla geceleri altına yapıyor,ablam mecbur altını bağlıyor,doktora götürdü bir sorun çıkmadı,yani yaptığı zaman da baya yapıyor yani, hani küçük çocuk hazırbezini çiş doldurur ya buda aynı öyle 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 136 göst.
29 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde YSK (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 86 göst.
28 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde hilal02 (67 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 55 göst.
0 oy
9 cevap 218 göst.

413,164 soru

12,439,364 cevap

45,925 kullanıcı

Kategoriler

...