+2 oy
479 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (101 puan) tarafından

Kizlar biz bu yil iyilesemiyoruz evimiz dogazlgazli ben sadece bi odayi yakiyorum surekli olduğu icin heryer isiniyodu ben bu küçük odamda 2 kizimi yer  sungerinde yatiriyorum bende yanlarında cekyatta yatiyorum küçüğü 9 ayi bitiyor diye 

Ama sürekli hastayiz sıcaktanmi olacaktanmi bilemiyorum bogaz kurulugu öksürük mevcut esim yatak odasında adama hicbisey olmuyo ben kolladikca daha çok hastayız

18 Cevaplar

+2 oy
önce (4,089 puan) tarafından

Canım bir sıcak bir soğuksa yani sıcaktan soğuğa çıkıyorsunuz ondan da olabilir havalardanda olabilir bizde bir hastalandik bir aydır hastayız 

önce (101 puan) tarafından

Evin heryeri esit şuan hic sicak soguk dengeli degil sadece yattigimiz oda soba gibi düşün daha sicak oluyor ben şüphe ettim burda yatirmicam cocuklari yakcam petekleri diger odaya gecircem

önce (385 puan) tarafından

Oda küçükse çok sıcak olabilir dar ise oda havasi yetersiz kalır sizin için. Kendi evin ise diğer odalarda genişçe uyumak daha iyi olur bence, hem heryerin eşit sıcaklıkta yaniyosa hiç bir sorunda olmaz annesi. Bir tik kalın giyinsinler yatarken de üzerini ört hiçbir sorunda olmaz.

Evet bu odam küçük yani cokta degil ama ideal bi oda sanırım cok sicaktan ilik olması daha iyi olacak bide oyle deneyelim

önce (4,089 puan) tarafından

Aynen canım 

-Reklam-
+2 oy
önce (71 puan) tarafından

Canm yüksek ısıda petek yanınca çocuklara biraz kötü etki yapıyor bnm benm çocukların odasını tamamen kapattım zaten evin sicakligi o odayida sabit tutuyo olarak ama sanki faydasını gördüm birde sungerde yatıyor demişsin sünger de yer çeker der annem alttan beton soğuğu alır der istersen üstüne kalın bir battaniye vs bişey ser belki faydası olur 

Kuzum ince sunger degil puf puf bir karış olan kalin dolgulu sungerden cift kisilik ikisi rahat sigiyolar soguk cekmesi imkansiz derme çatma degil 

Sicak dengesi sanirim bizede fazla bende gece sobayi kapatip denicem

+2 oy
önce (149 puan) tarafından

Acaba oda da terleyip diğer tarafalara git gel mı Yapıyorlar. Bizim ev sobalı ben odadan mutfağa gittiğim zaman hemen öksürük başlıyor bende. Sizin odada peteğin üzerine su koy oda nemlensin. 

Diger taraflarda soguk degil kuzum sicak soguk tamamen degil heryer ilik gece o oda daha sicak sadece ama komple kapatmam lazim sanırım

+2 oy
önce (159 puan) tarafından

Süngerler de toz bakteri çok çabuk birikiyor öksürük yapıyor canım belki ondandir geçmiş olsun ❤️

Sungerde cok kalin yüz var kuzum direk olsa belki olabilirdi tozu ille vardir ama oyle bi yüz gecirdikki beni itekle bezden ben bile geçemem o kadar kalin jsjsjs

+2 oy
önce (3,119 puan) tarafından

Bogaz kuruluguna hava nemlendirici öneririm. Evin nemi sicaktan yetersiz geliyor olabilir.

Heh anlatmaya çalıştığım tamda bu sanırım bizim sıkıntı hep bogazlarda kuzum 

önce (3,119 puan) tarafından

O zaman nemlendirmen lazim odayi ya da en guzeli hava nemlendiricisi alman lazim. Her kış kullaniriz. Kullanmaya baslamadan once sabah kalkinca agizda ,bogazda kuruluk,hafif bir bogaz agrisi gibi acı vs.oldugunda makiineyi acma vaktimiz geldi deriz. O yuzden benim ilk aklima nemlendirme geldi

+1

Benimde  sanirim problem o hemen alip farka bakcam 

+2 oy
önce (3,430 puan) tarafından

Petekler nekadar çok sıcaksa okadar boğaz kuruyor oda tahriş yapıp öksürük oluyor.. peteğin üzerindeki telleri kaldır oraya pet şişe kes yanlamasına sığdır onlara su koy canım tekrar kapat telini. Bide sünger bakteriyi tozu içine çok doldurur bırakmaz. Yün yatak yaptırsan aslında ince  daha iyi olur. 

Canim bizde petek degilde dogalgaz sobasi var  onun üstüne koyayim olmadı eskiden ne guzel gügümler olurdu dogal oda nemlendirici gibi

Sungerde aşırı kalin bi yüz diktik bence geçmez sünger tozu ama bilemedim bunuda aklimda bulundurcam

önce (3,430 puan) tarafından

Doğalgaz sobası nasıl oluyor bilemedim . Ama onada koy muhakkak su buhar şart odaya. Suyun içine nane yağı yada çay ağacı yağı da damlatırsan daha ferah olur. Süngere istediğin kadar kılıf diktir canım yine çocuklar yüz üstü felan yatarken içlerine çekerler 

Duvarda asili iste tek basina o yaniyo canim 

+2 oy
önce (1,069 puan) tarafından

Peteğin üstüne 1 tabağa normal su koy canim o hep dursun benim oğlumda çok öksüyordu bunun sayesinde azaldı. Bide ara ara buhar veriyorum oğluma iyi geliyor Küçük makineler var onlardan aldım ağzına tutuyorum . Ev çok sıcak olduğu için oluyor hemde terleyince hasta olurlar. Çok sıcakta olmasın çok saoğukta

Iste bizimki cok sicaktan oluyor sanırım sobanin üstüne bende koyayim su bakalım nasil olacak

+2 oy
önce (385 puan) tarafından

Ee tabi canm çok aşırı sıcak oda nemsiz havasız. İnsanin boğazı da kurur kolu da agrir bacağı da ağrır. Odayı havalandir gecede de olsa azıcık hava alsın sonra kapat bizde odada kızımla yatırıyoruz sabaha karşı bir kalkiyorum oda çok havasız oluyor havalandiriyorum . Olmadı oda kapısını açık bırak oda fark eder . Petege suluk koy odaya nem yapar burun tıkanıklığı için çok iyi çözüm.. 

Kapi kapali degil zaten canım ama aşırı hasta oluyoruz anlamasim ben bulcam inşallah

+1 oy
önce (26 puan) tarafından

Çocukları genelde sıcak hasta eder. Terlerler sonra en ufak soğuktan etkilenirler. Özellikle bebekler biz yetişkinler gibi üşümezler. Arada göğsünü sırtını parmağınızı sokup yoklayın nemli mi diye. Ve sıcak havadaki nemi kututur. Kuru hava burun tıkanıklığı boğaz kuruluğu yapar. Evinize bir nem ölçer almanızı tavsiye ederim. Hem oda sıcaklığını hem nemini gösteren cihazlar var. İdeal oda sıcaklığı 22-24 derece, nemi %40-60 arası olmalı. Siz bile daha rahat uyuduğunuzu fark edersini. Buhar makinesi yerine peteklere, soba üstüne sıcak su teknesi ya da nemli havlu koyabilirsiniz ama onlarda ıslak kalacağı için bakteri riski taşır. Sıcak ve sulu ortam bir süre sonra bakteri üretir. Bir de bunlarda sıcak hava buharı olacağı için oda sıcaklığını da etkileyebilir. O yüzden soğuk hava buharı makineleri tavsiye edilir. 

Evet buhar makinasi düşündüm seninde iyi dedegin bu demi canım valla bende bu dertten muzdaribim tamda boyle oluyo ve hasta oluyoruz sanırım çünkü hep boğazlarımiz tutuyo

0 oy
önce (7,829 puan) tarafından

Tek petek yakilmaz üç tane yak düşükte yak çok sıcak kuru olmasın odalar 

Petek degil canim dogalgaz sobasi yakıyoruz

0 oy
önce (1,065 puan) tarafından

Sobalı odada hava çok daha kuru olur. Sobanın üzerine su koymanız lazım. Ayrıca çok sıcaksa o da hasta eder. 

Ay bu gece kapatip yatırcam valla tek tip oda isisinda kalsinlar korudukca hastayiz 

0 oy
önce (14,063 puan) tarafından

sıcak soğuk değişimi hasta eder, fazla sıcak, fazla nem hasta eder.

soğuk daha iyidir

önce (14,063 puan) tarafından

yatak odasında hiç petek açmam ben hep öyle yatarız 

Bende şuan sobayi kapattim sanirim duruma bakcam sicaktan hastayiz büyük ihtimalle

0 oy
önce (2,754 puan) tarafından

Uyudugun.oda.cok sıcak olmamali

Sanırım bizimde sıkıntı bu ve nem 

önce (2,754 puan) tarafından

Nem fazlalığı mi azlığı mi var 

0 oy
önce (417 puan) tarafından

Neden her yeri orta ayarda yakmak yerine böyle yapıyorsun ki çocuklarn odası yokmu neden yer yatağında yatıyorlar bir sünger kadar kalın olduğunu düşünmüyorum bende annemlere gittim daha sonbahardi yerde yattm gece kalktığımda hasta olmuştum böyle yapınca doğalgazdan tasarruf edip çocukların ilaçlarına verirsnz  odalarında aynı ısıda uyuyabilirler birde bnm annemin evindde doğalgaz sobası var gece bizi etkiliyor ya o kaptiyop yatıyorz sadece petek açık kalır 

Zaten suan yattiklari oda çocukların odası evimizin heryeri esit isida zaten sadece ben usumesinler gece ustlerini aciyolar diye sobayi açık birakiyodum oda haliyle tek odayi bunaltiyodu aslinda zarar burda düşükte yaksam bisey olmazdi belki sadece yataklari yok sungerleri bir karış vardir üşüme imkanlari bence sifir bastiginda göcmeyen kalin sungerden ince olsa zaten çeker diyip yatiramam suan cocuklar üstünde ve ben ayagimla basiyorum asla çökmüyor o derece kalin

0 oy
önce (2,919 puan) tarafından

Sarimsak limon bal karistir gunde 1 kez 1 tatli kasigi ye

Kendim onlardan fenayim valla bizi sicak hasta ediyo sanırım

önce (2,919 puan) tarafından

Kaloriferin derecesini dusur sicakta hasta ediyor evet

0 oy
önce (1,626 puan) tarafından

Bence  eviniz sicak oluyor. Cocuklar mutfan koridor gibi yerlerde soguk ise ısı degısiminden hasta oluyor olabilirler. Ben sicak havann soguktan daha cok  hasta ettigini dusunuyorum

Canim evin heryer petek ayarinda soba hep düşükte yandigi için heryer ilik modda tek sıkıntımız gece ben kapıyı kapatmadan yastik koyuyodum kapiya ve sobayi aciyodum oda haliyle odayi bunaltiyo buldum galiba çözücem inşallah

0 oy
önce (244 puan) tarafından

Ondan değil canım bizde iki aydan fazladır aynıyız ya gecmiyo gerçek ten bende aynı şekilde oda değiştirdim hiçbir işe yaramadı ya 

Zor bee canım

0 oy
önce (76 puan) tarafından

Bn digalgazi cok sicak acinca geceleride kapatmıyorum cocuklarin sanki durekli bigazlari kuruyor artık gece kapatoyorum şükür gecti bekki seninkide oyledir

Evet canım evet bizimde ondan

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 307 göst.
11 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 250 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Zarifedoner (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 148 göst.
0 oy
0 cevap 167 göst.
12 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde phh (386 puan) tarafından soruldu

413,150 soru

12,438,590 cevap

45,902 kullanıcı

Kategoriler