+1 oy
180 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,638 puan) tarafından

Kızım 4.5 yaşında. Uzun bi süre izletmedim ama başlayınca da ucu kaçtı. Sene başı anasınıfına başlayacak. 2.çocuğum da 5 aylık olmak üzere. Ekranı haftasonu belki biraz olmak üzere kesmeyi düşünüyorum. Kuzenlerinin hepsi telefonda yaşı benimkinden küçük olanlar bile, onu nasıl yapıcam bilmiyorum isteyecek o da çünkü.

Nasıl vakit geçirebilirim ikisiyle, oyuncak vs tavsiyeniz varsa onları da söyleyebilirsiniz.

3 Cevaplar

+1 oy
(5,195 puan) tarafından

Kuzenleriyle görüşeceğiniz zaman yanına oyalanabileceği oyuncaklar götür birlikte oynarsınız. Ahşap tetris aldık mesela taşıması basit bizimki 3 buçuk yaşında yine de sevdi seninki daha güzel yapar. Boyama olur bir iki sevdiği şeyler olur çay kahve içerken ona da içmesi için bir şey hazırlarsanız beraber oturur Ben böyle yapıyorum fazla ısrar etmiyor çok şükür. İkinciyi bilemiyorum tek çocukla önerilerim böyle🫠

(4,638 puan) tarafından

Aslında bizimki çocuk olsun da oynayayım istiyor yaşından dolayı ama çocuklar telefondaysa o da oyuna falan diretemiyor fazla. O da istiyor telefon.

Aslında ben kendi evimizdeyken de neler yapabiliriz diye merak ettim. 

(5,195 puan) tarafından
+1

Çocukların huyunu bilmediğim için neyi hangi zamanda yapabilirsin bilemem ama ekransız zamanla daha kolay olur seninle vakit geçirdikçe hiç aklına gelmez bile. 

Mesela bebeğin uyanıkken birlikte ev işlerinizi yapın ona da görevler ver. Bulaşık yıkarken sandalyede o da suyla uğraşsın mesela. Bebek uyurken de ona bir etkinlik ayarla senle vakit geçirdiği için daha sakin olacaktır. Sonra birlikte oynarsınız veya oturup keyif yaparsınız. Bebek uyanıkken onun da sizi izleyebileceği şeyler yapabilirsiniz hem ablasının oyununu bozmaz hem ikisiyle ilgilenmiş olursun. Kardeşine bir şeyler öğretmesini gösterebilirsin kartlarla küçük kitaplarla şekilleri hayvanları falan ona anlatır seslerini çıkartır. Kinetik kum oyun hamuru gibi şeyler de uzun oyalıyor İnşaallah ikisiyle mümkün şeylerdir ☺️ bir de doğru mu bilmem de kreşe hazırlık için etkinlikler yaptırabilirsin elinin yatkınlaşması için sayıların harflerin üstünden gidiyorlar veya makasla şekil kesmek ya 4 5 yaş etkinlik seti yazınca çıkar sanırım üç kitap var ana okulu etkinliği gibi aynı

(5,195 puan) tarafından
+1
(4,638 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim. Etkinlik kitapları çok var. Linktekilerden de. Diğer önerileriniz için teşekkürler 

-Reklam-
+1 oy
(1,595 puan) tarafından

TV izletmek istemiyorsan sadece etkinlik olarak düşünme yemek yaparsn beraber temzlık y

Beraber  dahil etmek beraber zaman geçirmek ben kısıtlı açıyorum 2 ci oluncada özellikle uyku zamanlarında ama onuda kontrilsuz değl ve herşey i izleyemez izin vermem  kardeside biraz daha büyüdü 1 yaşına değecek biraz daha kolayladi en azından isim uokken çocuk odasna geçiyoruz oyunlar etkinlik ne varsa ne yapmak isterse yapıyoruz 

(4,638 puan) tarafından

Teşekkür ederim inşallah kolay olur her şey.

+1 oy
(3,199 puan) tarafından

Bizim televizyon sabah 8 den aksam 9 a hep acik ama bakmazlar hic 3 ve 6 yasindalar kuzenlerle toplandiklarinda  oyun oynarlar gene tablet telefon bakmazlar

Oyjn hamuru ve boyama kitabi aliyorum genelde ben guzel vakit geciriyolar balonlada cok oynarlar tavsiye ederim

(4,638 puan) tarafından

Maşallah diyelim Allah bize de nasip etsin öyle kuzen😁

(3,199 puan) tarafından

Sjsjsj yaslari yakin olunca boyle oluyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 191 göst.
19 Ocak 2024 Diğer kategorisinde dilayyla (28 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 125 göst.
3 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Yenianneadayi1 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 135 göst.
0 oy
10 cevap 373 göst.

Kategoriler

1,451,031 soru

23,825,102 cevap

318,564 kullanıcı

...