0 oy
325 göst.
Diğer kategorisinde (2,174 puan) tarafından

Ölü deri 

Siyah nokta

Lekeler için

Serum falan kullanıyor musunuz 

Neler kullanıyorsunuz  memnun kaldığınız  markalar

4 Cevaplar

0 oy
(3,106 puan) tarafından

La Roche un mor serumunu kullanmıştım geçen sene çok güzel toparladı yüzümü gözenekleri sıkılaştırıp sivilceleri yok etti .

(3,106 puan) tarafından

Bu La Roche u da kullanacaksan eğer ilk etapta bı yüzde ne varsa kusturuyo sonra topluyo bana yaramadı diye düşünme 

(518 puan) tarafından

Yüzüm soyuluyor lutfus 

(3,106 puan) tarafından

Deri mi değiştiriyon 😅 benim yılan mevsimim de geldi burnumun üstü soyuluyo 

(518 puan) tarafından

Özellikle burnum. Daha çok sjsj

(3,106 puan) tarafından

Benimde sanki ayaz da tarlada çalışmışım da soğuktan yanmış gibi 

-Reklam-
0 oy
(2,174 puan) tarafından

Post yukarı çık 

0 oy
(522 puan) tarafından

✨✨✨Ooo bilen bilir benim konumdur bakım onarım ✨✨✨

1. Öncelikle DAİMA temizlemekle başlıyoruz çünkü gün içinde gözle görülmeyen pek çok kire maruz kalıyoruz. (Sıcak duş sonrası yapılırsa daha etkilidir)

a. Arındırıcı bir temizleme jeli

2. Siyah noktaları bir nebze de olsa arındırdıktan sonra gözenekleri hemen kapatmamız lazım ki dolmasınlar.

a. Niacinamide serum. Acayip bir şey. Olmazsa olmaz. İlk hafta etkisini gözle görülür şekilde gösteriyor. Bayılıyorum. 2 numaralı favorimdir.

3. Yüzümüzdeki renk eşitsizliğini ve halk tabiriyle nursuzluğu gidermek için en etkili silahları kullanıyoruz. Asitler.

a. Eğer cilt hassassa Aha-Bha-Pha asit serum.

b. Yok benim cildim her şeyi karşılar diyorsak Aha-Bha sadece. Korkmayın asit dediysek seyreltilmiş bunlar, ilk kullanım harici yakmaz. İlkte de cilt tanımadığı için yakar başka da bir şey yapmaz inşallah. (Yalnızca akşam yatmadan evvel sürülür çünkü güneş zarar verdirtir.)

4. Tedavi amaçlı olarak da bir sonraki asidimiz Arbutin. Yaşlanma karşıtıdır, leke gidericidir. 25 yaş üstü her kadının en iyi arkadaşıdır. (Sadece gece sürülür.)

5. Temizledik, tedavi de ettik, sıra geldi korumaya. Öncelikle nemi korumamız lazım.

a. Hyaluronic asit serum. Oyyyyy benim favori bebeğim. Onsuz olmaz. 200% nemlendirme özelliği. Koreli kızlarınki gibi veya halk tabiriyle bebek poposu gibi cilt isteyenlerin bir numaralı tercihleri.

b. Yok. Alanında bir numara 😎

6. Nemlendirme. ASLA ATLANMAZ. 

7. Her şeyi yaptık ama kambersiz düğün olmaz. Güneş kremi ama 50 spf. Daha azı kurtarmaz çünkü.

Cep Herkülümüzdür kendisi, hiçbir şey yanında olmasa bile o mutlaka yanında olmalı. Kadın dediğin unutur pedsiz çıkar ama asla güneş kremsiz çıkmaz. O kadar diyeyim. 

(407 puan) tarafından

Kız retinol yazmadın sen hangi markayı kullanıyor sun bu yazdığın bakımların 

(522 puan) tarafından

Retinol veya retinaldehit gibi ağır ürünler asitlerle aynı rutinde kullanılmıyor çünkü. Bir de ben emziriyorum, kendi kullandıklarımdan başkasını söyleyemezdim. Henüz ret kardeşlere geçiş yapmadım.

Doakozmetik kullanıyorum genç kızlığımdan beri. Elhamdülillah ve maşallah gram şaşmadılar. 

(42 puan) tarafından

Niasinamid hangi marka kullanıyorsunuz

(522 puan) tarafından

Doakozmetik

(2,542 puan) tarafından

Hepsini yapıyor musun gerçekten 🙄

Cildinin ihtiyacı olduğunu nerden anlıyorsun? Eleştirmek değil ona göre bi kendime bakacam

(2,174 puan) tarafından

Masallahhhh kızzz helal sana ben bir süre sonra sıkılıp bırakıp yapmıyorum yaa

(2,174 puan) tarafından

The purest marka alayim brn diyorum o maeka nasil acaba 

Bide cilt temizleme ne ile yapiyorsun link atar mısın marka

(522 puan) tarafından

Hamile kalmadan önce çok düzenli ve disiplinli yapıyordum ama şu son 2 senede üst üste gebelik geçirince haftada bir yapsam kendimi bakımlı hissediyorum. İnşallah o günlere dönerim. 

Çok araştırdım ben, sivilce ilacı kullandıktan sonra kafayı bozdum güzellikle. Eczacı arkadaşım var, onunla iletişim kura kura cildimi tanımayı ve neye ihtiyacı olduğunu anlamayı öğrendim. Cildiye doktorum da sağolsun bana bir rutin verdi, onunla başlayıp kendi bilgilerimde devam ettim.

The Purest markasını hiç kullanmadım, hep Doakozmetik kullandım. Elhamdülillah bir sıkıntı da görmedim. Hatta aksine sanırım ondan başkasına güvenmiyorum.

Temizleme jeli olarak her şey olur (lütfen boykot olmasın)

Ben celenes almıştım 2 sene evvel, hala bitmedi. Sonra neutrigina vardı zaten kenarda. Boykottan beri almadım bir şey, olanla yetiniyorum. He doakozmetikten aldım bir tane temizleme jeli. 

(2,174 puan) tarafından

Anladım sağol canım 

(33 puan) tarafından

Şuraya oturdum bekliyeyim birazcık

(492 puan) tarafından

The purest ne bacı adam akıllı markalara bak doa kozmetikte güven veren bir marka la Roche,Bioderma öneririm

(2,174 puan) tarafından

Yaaa kız cok kullanan var diye aldım en cok tercih edilenler arasindaydi

(43 puan) tarafından

Alaska; sen benım aklımdakı bütün sorulara cevap verecek kadar bilgilisin  bana cilt bakım rutini olusturmam da yardımcı olur musun rica etsem çok fazla bakımsız kaldım A dan Z ye ne lazımsa alıcam hıcbırseyim yok  şuan

(492 puan) tarafından

Bot yorumlar çoğu bı de fenonemnlere parayi basıp çok iyi rekLam yapıyorlar illa ki az,orta iyi urunleri vardır ama içerik olarak çok kötü ve kaliteli asla değil cilt için özellikle yüz için paraya baya bir kıymadan etki beklemek doğru değil aksine daha kötü ediyor bu tür ucuz ürünler çok fazla tonik ıvır zıvır ürüne gerek yok sadece bir temizleyici bir serum ve güneş kremi yeterli ama en iyi markalardan olmalı maddi olarak mümkünse 

(43 puan) tarafından

Aybalacım pekı senın  tavsıye ettıgın yıkama jeli var mı lekeli ve yağlı bir cilde sahibim  

(2,174 puan) tarafından

Ya trendyol yorumlara baktim bende hani fiyat olarak ucuz pahalı diye dusunmedim aldim artik kullanayim etki olmasa baska marka alayim olmadi  

(522 puan) tarafından

Yüzünün tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum, kuru, yağlı veya karma mı? Lekeli mi? Siyah noktası gözeneği mi var? Komedon mu dolu? Ona göre bir rutin oluşturulur. 

(522 puan) tarafından

Arbutin, hyaluronic acid, Niacinamide, pirinç kepeği yağı, aha-bha serum ve nemlendirici.

Önce temizleyici jelle temizleyeceksin, sonra aha bha serum süreceksin ki renk eşitsizliği gitsin. Sadece gece rutininde. Gündüz rutininde sürülmez, güneş görmemesi gerek.

Ardından Niacinamide ve pirinç kepeği yağı süreceksin ki rengin açılsın ve donukluk gitsin, ışıltı gelsin.

Bu sıra arbutin sürüyoruz ama sadece gece rutininde. 

Sonra hyaluronic asit sür, kirli yağını giderdiğimiz cilde temiz nem depolayalım. Parlaklık verir hem.

Ardından içeriği temiz bir nemlendirici ve yine güvenilir bir güneş kremi ama 50 spf çok önemli.

Cildinin kuruduğunu hissettiğin an direkt nemlendirici sür. Baktın dışarıdasın güneş kremi sür. 

(43 puan) tarafından

Ellerine sağlık allah razı olsun güzel anne  . 

Hangi marka alayım  marka önemli mi. Ben hepsını alacaktım xaten ama tam olarak neyi neden alacağım onu oturtamadım  dediklerini hepsınu alıcam ama hangı markadan alayım   birde   acnelys  mı alsam retınol için çok övülüyor bu ara en pahalı üründen bıle iyiymiş brnımde lekelı ya hafıf mat donuk acnelys brnım cildi soyar sonra ben bu dedıklerını alır düzenli kullansam bıfaha böyle mat olmasına ızın vermem. Temelı ilk acnelys ile mı atsak hızlı sonuç almak istiyorum da hocam  

(522 puan) tarafından

Retinol ve asitler aynı rutinde kullanılmaz sakın ha. Dediğin markayı bilmiyorum. Bu konuda sen nasıl istersen öyle yap. 

(492 puan) tarafından

Acnelyc doktor yazmadan cildini görüp onaylamadan sürme derim canm soyan bı krem çünkü onun oranı var en düşüğünü veriyo genelde doktor tabi cildin ihtiyacı varsa onun yerine Bioderma veya la Roche nin leke serileri var deneyip etkisini gördüğüm markalar onları bı dene derim benim cildim kuru  ve lekeli la Roche posay Mela b3 yıkama jeli kullaniyorum kendi cilt tipine göre olan serisinden alabilirsin.

(43 puan) tarafından

Aybalacım canım, la Roche un  Mela b3 yıkama jelı çok uzun zamandır aklımda gerçekten fayda gördün mü lekeleri açıyor mu 

(43 puan) tarafından

Alaska çok teşekkür ederım  bı bakayım dediklerine istinaden kendıme bakalım nasıl bı tablo oluşturcam    bulduklarımı yıne  paylasırım aldıklarımı   ve  senı tebrik ediyorum ne güzel bilgiler bunlar hayranım donanımlı insana 

(492 puan) tarafından

Evet bende etkili oldu sivilce ve güneş lekelerini açtı 

(43 puan) tarafından

Başka neler kullandın mesela önerin var mı.. 

Acneleys  ben  varya 18 yaşındayken kullanıyordum  ama  retinol vs bılmezdim çok ıyı bir dr vermıstı gece yüzüne sürünce baya gerginleştiriyor sivilceleri kurutup  yüzümü  hafif soyuyordu 10 yıl sonra bıanda Acnrlys patladı yanı bızım daha önceden bir tanısıklıgımız oldu kendısıyle ne olduğunu bılıyorum  ama şuan cok popüler  yıne denemek istedim   aslında  bir sürü ıvır zıvır var aha bha nıacınamid   işte bılmem ne   bak sadece Acnrlys  alarak yüzü onarabiliriz aslında lekeleri giderir  hem şuan tam mevsimi ama nedense bı türlü baslayamadm 

(492 puan) tarafından

Evet o krem etkili ama bı öneri yapamam bu konuda herkesin cilt tipi farklı ve çok çok bilgim yok bu konularda Alaska daha güzel açıklamalar yapmış,benim tek tavsiyem ciltte ciddi problemler varsa önce bı doktor tavsiyesi almak muayene olmak ona göre ürün kullanmak ondan ziyade devamlı olarak kullanılacak güneş kremi,nemlendirici vb ürünlerde bilinen biraz da tuzlu olan ürünleri tercih etmek. Ucuz ürünlerin hepsi reklam tuzağı beş para etmeyen merdivenalti ürünler cildi mahfediyor hic bilmiyorken proscin diye bı markanın güneş kremini almıştım cildimde inanılmaz büyük iltihaplı ağrılı sivilceler yapmıştı ondan sonra tovbeliyim ucuz ürüne...

(43 puan) tarafından

Anladım çok haklısın teşekkürler

(2,174 puan) tarafından

@Alaska @aybala kızlar merhaba dedigim ürünleri ben aldım the purest dunden beri kullanmaya basladim bitanesini bugün ilk kez kullandim biraz önce siyah noktalar icindi sürdüm  ve 5 dk sonra siyah noktaları pörtletti resmen yerinden yani minik minik kahverengi kıvrım kıvrım seyler olustu yüzümde özellikle burnumda normal mi tabi ilk kullanim olduğu icin şaştım bikac gun daha  deneyeyim ama neden oyle olur ki 

(43 puan) tarafından

Nasıl yani sıyah noktana sürünce yerinden mi çıktı nokta. Çok mu büyüktü ki

(2,174 puan) tarafından

Hayır canım ne büyüğü  normal siyah nokta burunda var özellikle ilk denememdi 2 3 gun sürüp takip edicem ama çok şaşırdım 

(43 puan) tarafından

Ama çok değişik anlattım ben anlamadım  ne olduğunu tam olarak

(2,174 puan) tarafından

Hani burunda ki siyah noktalarda ozellikle pörtleme oldu yani kahverengi kıvrım kıvrım çıktılar tamami degil tabiki ama yinede cikanlar oldu ve ilk kullanımımdı şaşırdım

Sabah aksam devam.edeyim bakayım nolacak 

(43 puan) tarafından

Yani sen çok şok olmuş sekılde anlattım şimdi buna sevındın mi üzüldün mü kötü bsıy mı yanı bu bence ıyı bsıy olmalı işte ne güzel cıkmıs gıtmıs sevınmen lazımken

(2,174 puan) tarafından

Sevindim tabi ilk kullanimda boyle olmasına aşırı şaşırdım sadece insallah bidahaki surduklerimde ilki gibi  etki eder

(492 puan) tarafından

O kadar etkili olmasına şaşırdım canım kullan bakalım fayda görürsen ne ala inşallah sojradan kötü olmaz toniği de iyi diye oneriyorlardi bu sitede kızlar 

(2,174 puan) tarafından

Bende şaşırdım bakalim gine yazarim sonucu

0 oy
(2,174 puan) tarafından

@Alaska burda mısın canım bazı ürünler sipariş verdim de hani hepsinde  gunde 2 kere kullanılır yazıyor ama ben hepsini ayni anda kullanamam sonucta resimleri atsam buraya fikir verir misin   

image

image

image

image

(522 puan) tarafından

Olur tabi sen henüz yeni başladın. Sabah Niacinamide akşam arbutin sürer üstüne de nemlendirirsin. Mis gibi. 

(522 puan) tarafından

Ben doakozmetikten şaşmıyorum ya

(2,174 puan) tarafından

Ya benim cildimde yeni yeni boyle biraz gunes lekesi olmaya basladi bide akne biraz artti ondan boyle bazen fondoten sürünce pürüzlü oluyor

Nemlendirici olarakta mi doakozmetik kullanıyorsun 

(522 puan) tarafından

Eskiden cerave kullanıyordum boykot diye kullanmıyorum. O da Doakozmetik 

(43 puan) tarafından

Doakozmetik çok mu kaliteli  acaba memnun musunuz  

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 58 göst.
0 oy
5 cevap 268 göst.
6 Mart 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde KEBELEK (1,744 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 144 göst.
28 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Milena16Miran (7,147 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 130 göst.
15 Temmuz 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Gokceakbltt (25 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,790 soru

23,597,098 cevap

305,831 kullanıcı

...