✨✨✨Ooo bilen bilir benim konumdur bakım onarım ✨✨✨
1. Öncelikle DAİMA temizlemekle başlıyoruz çünkü gün içinde gözle görülmeyen pek çok kire maruz kalıyoruz. (Sıcak duş sonrası yapılırsa daha etkilidir)
a. Arındırıcı bir temizleme jeli
2. Siyah noktaları bir nebze de olsa arındırdıktan sonra gözenekleri hemen kapatmamız lazım ki dolmasınlar.
a. Niacinamide serum. Acayip bir şey. Olmazsa olmaz. İlk hafta etkisini gözle görülür şekilde gösteriyor. Bayılıyorum. 2 numaralı favorimdir.
3. Yüzümüzdeki renk eşitsizliğini ve halk tabiriyle nursuzluğu gidermek için en etkili silahları kullanıyoruz. Asitler.
a. Eğer cilt hassassa Aha-Bha-Pha asit serum.
b. Yok benim cildim her şeyi karşılar diyorsak Aha-Bha sadece. Korkmayın asit dediysek seyreltilmiş bunlar, ilk kullanım harici yakmaz. İlkte de cilt tanımadığı için yakar başka da bir şey yapmaz inşallah. (Yalnızca akşam yatmadan evvel sürülür çünkü güneş zarar verdirtir.)
4. Tedavi amaçlı olarak da bir sonraki asidimiz Arbutin. Yaşlanma karşıtıdır, leke gidericidir. 25 yaş üstü her kadının en iyi arkadaşıdır. (Sadece gece sürülür.)
5. Temizledik, tedavi de ettik, sıra geldi korumaya. Öncelikle nemi korumamız lazım.
a. Hyaluronic asit serum. Oyyyyy benim favori bebeğim. Onsuz olmaz. 200% nemlendirme özelliği. Koreli kızlarınki gibi veya halk tabiriyle bebek poposu gibi cilt isteyenlerin bir numaralı tercihleri.
b. Yok. Alanında bir numara 😎
6. Nemlendirme. ASLA ATLANMAZ.
7. Her şeyi yaptık ama kambersiz düğün olmaz. Güneş kremi ama 50 spf. Daha azı kurtarmaz çünkü.
Cep Herkülümüzdür kendisi, hiçbir şey yanında olmasa bile o mutlaka yanında olmalı. Kadın dediğin unutur pedsiz çıkar ama asla güneş kremsiz çıkmaz. O kadar diyeyim.