+2 oy
409 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (86 puan) tarafından

Iyi geceler cümleten..eşim denen sahis zaten hep olayli kavgaci narsist birisydi biliyordum ama artik çok olmaya başladı düşünebiliyormusun kombiyi açtırmiyor üşüyorum oğlumda var 4 yaşında uyuyor çocuk bile üşümus kulaklari buz gibiydi kombiyi acmaya gidiyordum kalkti bağırdı acma diye bahane uretip durdu sıcak oluyormus kışın subat ayında düşünebiliyormusunuz ,eve meyve bile almaz sayılı alıyor 4 tane onuda oğlum için eger içinden kendim alip yersem bir ton laf isitirim hakarette cabası yanlış duymadiniz evet doğru böyle bir insan . Tek yaptığı kendi hariç herkesi kucumseyip eziklemek eksiklerini söylemek ama asla aynaya bakmaz ..diceksiniz biliyorum onumu dinledin ac kombiyi ısın diye ama bilmiyorsunuzki eger bunu yaparsam şiddet bile uygular ve oğlum uyanir korkar kendisi güya çocuğunu düşünür ilgilenir ama soğukta uyumasına aldırmaz. .. size sunuda söyleyim 1 hafta önce annemler geldi 4 gun kaldilar kombi 75 de full yandı onların sayesinde ilk defa böyle ısındığımi hissetmiştim  meyve almıştı kuru yemiş de ve yine onların sayesinde yedim bol bol çekinmeden korkmadan ..herseyi göstermelik yapiyordu çünkü ne zaman eve biri gelse sevinirdim biraz rahat edicem diye yanlış duymadiniz evet böyle bir hayat içindeyim anlatacak daha neler var neler bu sadece devede kulak olan kismiydi .. ve ne zaman birisi bizden evine gitse herseyi eski haline dönüyordu eksik yook ve gram gram sayıyla yediğin lokmalarin sayilmasida dahil  hersey eskiye dönüyor..ve şuan çok üşüyorum  her gece böyle ellerim ayaklarım buz olur oda buz gibidir oğlum ise kat kat örttüğüm battaniyerle rahat uyuyamaz bile çocuk bilirim elini dışarı cikarsa üşür halbuki Petek te baş ucunda takılı... ve şimdi diyorsunuzki böyle bir adami neden cekiyorsun ama işte kolay değil bazı şeyler ben dusunmedimmi denemedimmi sanıyorsunuz ama yok öyle olmuyor hele bide çocuk varsa.  Diyeceklerim bu kadardi iyi geceler diliyorum amacım biraz dertlesmekti

20 Cevaplar

+5 oy
önce (1,762 puan) tarafından

Çocuğun 4 yaşında. Okula gidebilir. Alıyorlar. Sende çalışırsın. Ailene de yük olmaz.ogluna da bakarsın. Ben ne okudum gece gece ya. Böyle hayat mı olur. Bunu kendine neden yapıyorsun? Çocuğun bebek değil ki. 

önce (86 puan) tarafından
+1

Haklısınız lakin psikolojik olarak iyi değilim sanırım biraz daha zamana ihtiyacım var düşünme yetimi kaybetme asamasindayim bu yüzden hazır hissetmem gerekiyor ve dediğim gibi birazda destege ihtiyacım var 

önce (417 puan) tarafından
+1

Çok çok üzüldüm bende ama böyle giderse daha kötü olucksn lütfen yapma kendine ve çocuğuna ki

önce (1,762 puan) tarafından
+2

Kendini de geç. Çocuğun soğukta yatıyor. Yani böyle hayat mi olur. Gidip asgari ücret alsan 22.000 tl. Ailenle yaşasan ailene de katkıda bulunur en azından sıcak evde yaşarsın. Kimse de lokmalarini saymaz. Çıkarsın hafta sonları izinli olduğun günler oglunla gezersin yemek yersin alışveriş yaparsın. Yeniden doğarsin yani. Yapmayın Allah aşkına yazık ya valla tüylerim diken diken oldu. Eliniz ayağınız tutuyor. Kismeye muhtaç olmazsınız. Yeterki aileniz size kapısını açsın. İnan ki çocuğun bebek olsa biraz daha bu duruma katlan derdim. Ailen yaşlı bebege bakamaz derdim. Ama 4 yaş gayette büyük bir yaş. Devlet okulları alıyor zaten. 

önce (442 puan) tarafından

Şimdi orada kalıp psikolojim bozuk diye kendini kandırıp bir tane daha çocuk yaparsan hapı yuttun demektir bari sıkı korun bpyle bir adam için bir çocuğu daha cezalandirma

-Reklam-
+1 oy
önce (421 puan) tarafından

Sana inanıyorum benim kayinbabam da böyle bi kişiliğe sahip çok zor ama onunla büyüyen çocuğa açıyorum sen seçimini yapmışsın o o çocuğun geleceğini ve ilerde onunla yaşayacak insan ........ Ya öyle bi ornek var karşısında çocuğunu düşün çözüm yolu bulmaya çalış bu hayat değil bunu bil 

+1

Biliyorum gerçekten Biliyorum bu yaşamak bile değil lanet olsun bu hayata ama elim kolum bağlı oğlum küçük ailem yaşlı kimse bize bakmaz hadi beni kabul ettiler cocuguma bakamazlar istemezler ben oğlumda ayrilmam ölürüm onu buna birakamam yapamam..

önce (421 puan) tarafından
+1

Ne yapcam olmaz öylede ya o deveyi guducen ya o diyardan gidecen  çok üzgünüm ama. Sen böyle ezilip kivrandikca o sahada ezecek gitmekle korkut ne bilim dik dur onsuzda yaşayacağını göster ona bı sure bı yerde kal bak sesiz kalfikca o öyle olcak 

+1

Kalbi okadar taştan ki anlamaz dediklerinizin helsini yaptım bir işe yaramadı nafile. .

+1 oy
önce (509 puan) tarafından

Şimdi kızacaksın belki de bu adam 3 5 gündür böyle değildi ki belli keşke böyle birinden çocuk yapmasaydın. Kusura bakma da böyle biriyle ömür geçmez çok üzüldüm sana ve oğluna 

+1

Yemin ederim ki ne onunla konusma nede evliliğin 1 . Senesi böyle bir insan değildi ne olduysa çocuktan sonra oldu

önce (509 puan) tarafından
+1

İnşallah eski haline döner o zaman canım 

+1

Sanmam bana neler yapıyor özellikle psikolojik olarak neler neler.  Kalbi taşa dönmüş 

+1 oy
önce (74 puan) tarafından

Allah kolaylığını versin canım

cok zor bir durum ama ,peki geliriniz nasıl alta yatan sebeb ne de size bunu  yaşatıyor eşin ,maaşı falan mı yetmiyor acaba ,

hani çocuk hasta olsa doktora gitseniz kat ve kat fazla ödersiniz ilacı vs derken 

insan birde  niye meyveyi falan kısar 

çok zor gercekten ve nasıl oluyor , böyle bir insan parada vermez,çocuk bu  markete gitsen herşeyi ister .senin adına gerçekten çok üzüldüm ,Allah çıkar bir yol çıkarsın , hakkında hayırlısını versin canım 

+1

Ne soylesem ne desem elimde kaliyo maddi durumu iyi çünkü kendisi memur zaten bize para konusunda yalanda söyler 

+1

Aaa benim eşimde memur yani iyi kazanıyorlar canım sana ve çocuğa o zamana resmen zulüm yapıyor parayı ne yapıyor peki 

Bende asgari ücret olur ev kira olur yetistiremez kemer sıkar gene bir sebebde sizinki resmen size zulüm 

+1

Ben seni anlıyorum canım yukardada bir yoruma yazmışsın bazen insanlar tükenmiş gibi hissedebiliyor ,bende bazen öyle ,psikolojik olarak iyi hissetmiyorum  ama sen bir annesin herseyin en iyisini yapabilirsin ,o güç içinde ,biraz biraz cesaret etmeye çalış kendini toparlamaya psikolojik olarak ,sonrada yapabilecegin işlere bak ,çocuğunu okula alıştır devlet kreşlerine özellikle  bir süre çalışıp para biriktir 1 yıl kadar falan hem o sirada cocukda okula alıştır ,birikmiş paran da olur ,çocuğu okula alistirincada  boşan, çalış kendi hayatına bak ,belki bulacagin işte kafa dengi arkadaşların olur iyi bir iş ortamına denk gelirsin kendini cesaretlendirmeye çalış ,yoksa  bu hayat böyle geçmez kendine yazık etme diye diyorum 

+1 oy
önce (3,018 puan) tarafından

Allah’ım sana sabır versin sana ve yavruna yardım etsin çok zor durum Rabbim eşinin kalbine merhamet sakinlik versin yorumda okudum önceden öyle değilde ne olduysa çocuktan sonra oldu demişsin acaba nazar mı var büyü mü var sonuçta biranda değişmesi hayrı alamet değil insan çocuğunun soğukta uyumasına gönlü el vermez yoksa çok gelecek kaygısını var biran önce psikiyatriye gitmesi lazım ama hayatta giderler mi 

+1

Allah razı olsun aminn.asla doktorlara inanmaz gitmez asla ..

önce (3,018 puan) tarafından
+1

Evet maalesef erkekler gitmezler üzerine bol bol oku o görmeden hissetmeden ben nazar ve kem gözün bunlara sebep olacağına inanıyorum 

+1 oy
önce (8,448 puan) tarafından

Valla ne diyeceğimi gerçekten bilemedim. Ben bol bol meyve alırım eve ama biz yiyemeyiz sırf bu yüzden kızarım niye yemiyosunuz diye kombiyi de istediğim gibi yakıyorum 3870 lira gelmiş fatura ısınalım yeterki böylesi çok zor nasıl geçiyo hayat 

önce (3,414 puan) tarafından
+1

👏🏻👏🏻

+1 oy
önce (1,775 puan) tarafından

Böyle şeyleri ailene anlatmıyor musun veya eşinin ailesine anlat yani biraz onlar araya girsinler belki bi faydası dokunur 

+1 oy
önce (25 puan) tarafından

Ne diyecegimi bilemedim valla. Neden baba kalibresinde olmayan bir adamdan cocuk istedin ki. Sana bakamayan cocuguna nasil baksin. Sadece sana degil cocugunuzda bu hayatin icinde yasiyor, yasayacak. Hayat standartlarini dusurmesi, hakaret, siddet, hem psikolojik hem fiziksel hasar simdi siz yarin cocugunuz maruz kalabilir. Ben olsam bosardim. Soylemesi kolay biliyorum ama bosanmak ayip degil bebegime daha saglikli daha iyi bir hayat vereceksem dusunmezdim. Zayif bir karni yok mu hic. Para ise zayif noktasi cocuk hasta olur ilaclar ates pahasi gibi seyler desen ise yaramaz mi? 

+1 oy
önce (1,958 puan) tarafından

Oğlun büyümüş artık kreşe gider. Ailem yaşlı demişsin bakmazlar demişsin de onların bakacağı bir durum yokki yarım gün belki özel kreşe versen daha az olur bu süre akşama sen bakarsın. 

Düşünüyorum demişsin ya düşüncelerin sana hiçbir zaman hadi şimdi zamanı geldi demeyecek son derece ciddi adımlar atıyor olsan da düşüncelerin acaba yanlış mı yapıyorum diyecek. Maalesef düşüncelerin değil eylemlerimizin ekmeğini yiyoruz. O yüzden harekete geçmek gerekiyor. Hz Hacer in cabasi bize örnek gösterilmiş. Oğlu susuz kalmış 2 tepe arasında durmadan koşmuş hem de 7 kez 

+1 oy
önce (59 puan) tarafından

Benim eşimde kombi konusunda biraz cimri ona kalsa kapatır ben kıyameti koparıyorum madem fatura çok geliyor daha çok para kazanmayı bilsinler valla benim çocuklarım ve ben çok değerliyiz napalım çok gelen faturayı sizde lütfen yüz vermeyin bence ondan ayrılın psikolojinix gayette yerine gelir 

0 oy
önce (3,414 puan) tarafından

Ne okudum ben böyle Rabbim sana çıkar bir yol göstersin eşine merhamet versin akıl sağlığı versin.... narsist bir insana ne denilir nasıl akıl verilir bilmiyorum. Cimri desem oda değil çünkü dışarıya karşı kendini iyi gösteriyor demekki harcayabiliyor.. 

0 oy
önce (141 puan) tarafından

Anlattıkların çok zor . Rabbim sana hayırlı güzel kapılar açsın inşallah.  

0 oy
önce (806 puan) tarafından

Sana diyeceğim tek şey bu adama kanıp 2. Çocuğu yapma. Asla . Bekle çocuğun büyüsün. Kendin çalış kendin bak çocuğuna . 

0 oy
önce (18,997 puan) tarafından

Tek çocukla şu an imkansız dediğin bu evliliğe es kaza ikinci çocuğa hamile kalırsan sen o zaman görürsün imkansızı bizim çok daha küçük bebekken işe dönüş yaptık dört yaş çocuk tam gün okula gider sende gündüz işe gidip akşam oğlunla sofrada bir lokma ekmeğini huzurla yer huzurla uyursun lütfen bu kötülüğü kendinize iyi bakacağımıza söz vererek dünyaya getirdiğimiz çocuklarınıza layık görmeyin 

0 oy
önce (1,271 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun inşallah böyle biriyle nasıl hayat geçer nasıl dayanıyorsun 🥺

0 oy
önce (20,493 puan) tarafından

Bak girsen bı ise çalışsan en az asgari ücret alırsın.o adam da nafaka vermek zorunda. Kendine ev tut. Ailen çocuğuna bakmazsa okuldan geldiğinde 2 3 saat yanlarında brklese bile yeter. İş çıkışı onların evinden alır çocuğunu evine geçersin. Ben olsam ailemi mecbur ederim. Böyle insanlar elden korkarlar. Ele güne rezil ederim sizi bı.cocuguma bakmadiniz  diye ortalığı karıştırim. Vicdanlarını sizlatirim. Sen işteyken okul dışında kalan saatlerde dursun sadece yanlarında. Nafaka ve maaşla kendi evinde yaşar gidersiniz 

0 oy
önce (347 puan) tarafından

Evlenmeden önce nasildi kac ay tanıdın ki  ?

0 oy
önce (7,827 puan) tarafından

Biranda çekip gitmen lazım eğer daha düşünecek olursan ikinci de gelir hepten çakılıp kalirsin

0 oy
önce (2,837 puan) tarafından

Böyle bir insanla neden evli kalıyorsun ki. Çocuğun büyümüş, kreşe verip çalışabilirsin. Anne baban yaşlı olsun, kreşten çıkınca 4-5 saat bakabilirler, çünkü oğlun bebek değil ki. Bunu kendine de oğluna da yapma. Bir insan evladına acımıyorsa başka neye acır ki. Bas tekmeyi geç

0 oy
önce (207 puan) tarafından

Yaptığı kanunen suç kendine de nafaka alırsın oğluna da hatta tazminat bile alırsın öncesi mesajla delil topla

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 174 göst.
0 oy
5 cevap 126 göst.
22 Ocak 2022 Diğer kategorisinde CorpseBride (2,251 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 261 göst.
11 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde bebek2020 (681 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 80 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,762 puan) tarafından soruldu