+3 oy
452 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (69 puan) tarafından

Kızlar benimki 3.5 yaşında hala ben yediriyorum normal mi 

29 Cevaplar

+2 oy
önce (86 puan) tarafından

En İyi Cevap

Benim kizim da 4 yaşnda ara ara kendi yer bazen ben veririm Canm kendini kötü hissetme ne kadar yorumlarda herkes kendisi yiyor desede bence biz gibi olanlarda vardr elbet sadece sen alıştırmaya çalış ara ara sen ver ara ara o yesin alışırlar elbet zamanla etrafında kendisi yiyen arkadaşı varsa onlarla beraber yerse onları örnek alabilir kendisine

önce (69 puan) tarafından

Kendimi yetersiz hissetmiştim yorumun çok iyi geldi teşekkür ederim ❤️

-Reklam-
+2 oy
önce (5,738 puan) tarafından

Hiç normal değil cnm ne kadar sen verirsen  o şekil alışır ileri  zamanlarda kendi yemesini bilemez  zorlanır benim kızım 7 aylikdan beri kendi yer sadece sulu şeyleri ben verirdim şuan 19 aylık hala kendi yer yemeklerini kaşık tutmasını da öğrendi sulu şeyleri bile döke döke ogrendi

önce (2,754 puan) tarafından

Sulu yemekleri yerken dökerek mi yiyor yoksa dökmeden mi

Eskiden dökerek yerdi şimdi alıştı az döküyor cnm bende fazla sulu şekilde önüne koymuyorum 

Barbie artık kendi yemeye alıştır ilerde kreşe filan giderse zorlanır kaşık tutma konusunda 

önce (11,704 puan) tarafından

Başladım bu sabah bakalım canım .kuymak parmaklıyor bakalım ekmekle yemeye çalışıyor becerebilcek mi 

Ogrenirt cnm zamanla 

+2 oy
önce (935 puan) tarafından

Ek gıdaya başladığından beri çorba hariç herşeyi kendi yiyor. 1 buçuk yaşından beri falan da çorbayı da kendi içiyor. 

Ben yanlış yapmışım desene 

önce (935 puan) tarafından

Kuzum muhtemelen dökülür batar aç kalır korkusuyla yapmışsındır. İnan hala geç değil. Ver eline yediğini yesin döktüğünü döksün

+2 oy
önce (5,682 puan) tarafından

Benimki de 40 aylik. 

Bazi zamanlar kendisi yer bazi zamanlar ben yediriririm. Ama genelde ben yediriyorum. 

Krese gidiyo orada corbasini,yogurdunu,pilavini,ana yemegini yani hepsini kendisi yer. 

Evde genelde corba ,yogurt ya da sulu yemegi ben yediriyorum pilav,makarna vs kendi yer. 

Ama iste krese gidiyo sabah kahvaltisini ben yaptirim gonderiyorum genelde kahvalti icin 30 dk vaktimiz oluyo. O sebeple ben yediriyorum. Bende calisiyorum ise yetismem gerek. Haftasonu biraz kendisi biraz biz destekliyoruz. 

Kresten gelince haftaicleri de ac olmasina ragmen biraz yer sonra da benim yedirmemi bekler. Biraz nazlaniyo,biraz ilgi istiyo. Bazden de sevmedigi biseyse yemek istemiyo. 

Bu aksam mesela meyve tabagi hazirlamistim normalde kendisi alip eline yer ama anne sen yedir dedi :)

Biz de durum bu :) 

+1 oy
önce (1,277 puan) tarafından

Kizzz aysu ver uşağın eline çatalı kaşığı kendi yesin bacım büyümüş ileride zorlanırsin artık hep sen yedir der 😏

Ay nasıl alistiricam ki

+1 oy
önce (2,847 puan) tarafından

2 buçuk yaşında, çorbalar hariç çoğu şeyi kendisi yiyor. Tabiki döküyor, yeri geliyor elleriyle yiyor ama denemeden öğrenemez sonuçta

+1 oy
önce (29 puan) tarafından

2 yaşında kendi yiyordu şimdi 2bucuk yaşında yine döküyor illaki ama ögreniyorlar birazda oyun amaçlı döküyorlar bence

+1 oy
önce (1,408 puan) tarafından

Çatalı kaşığı kendi tutmayı öğrensin. Benim bebeğimin dişleri çıkar ve artık her şeyi yemeye başlarsa önüne yemeğini koyup kendi yemesi için fırsat vermeyi düşünüyorum. 

önce (14,028 puan) tarafından

Dişlerinin çıkmasını beklemeyin canım yumuşak gıdaları koyabilirsin önüne çorba yoğurt koy öğrensin 

+1 oy
önce (203 puan) tarafından

Ek gıdanın ilk ayından sonra verdim eline çatalı döke saça öğrendi şimdi 18 aylık kendi yemeğini kendi yer çatalı tam olarak kullanır kaşığı da veriyorum tam olarak olmasa da kendi içer çorbasını ben takviye ederim. Görümcem 5 6 yaşına kadar çocuklara kendi yedirdi şimdi bile nazlanir çocukları. Verin eline çatalı döke saça yesin sonunda öğrenirler.

+1 oy
önce (534 puan) tarafından

Aslında normal değil kendisi yemesi lazım ama bende senin gibiyim oğlum 3 yaşında hala ben yediriyorum öncesinde dökülür kirlenir diye ben yedirdim sonra yavas yiyor az yiyor diye ben verdim şimdi kardesi oldu hiç yemiyor kendi istemiyor sen yedir diyor kahvaltı da bile çatalı alıp yemez halbuki istese yer yani sonumuz ne olur bilmiyorum :)

+1 oy
önce (288 puan) tarafından

Benm kızım bebeklikten beri kendisi yiyor şuan 4 yaşında okuldada kendisi yiyor 

+1 oy
önce (1,444 puan) tarafından

Kızım 14 aylık bende ilk katı gıdaya başladığımızda hep eline kaşık verdim. Mutfak halim harita gibi lekeli. 8 ayda 3 kere yıkandı 😂 çatalı da 1 yaş sonrası verdim önce ucuna ben batırdım kendi yedi sonra kendi batırıp yemeye başladı yeni. Şuanda 15. Ayına girecek 23 ünde catalini kendi kullanıyor ben de elimle yediriyorum yine aradan, kaşığı da dökerek yiyor çorba vs yoğun kıvamlı püre gibi yapıyorum yediği kadar yiyor kalanı yine ben yediriyorum. Sizinkisi biraz geç kalmış ama motor becerileri gelişkin olduğu için daha çabuk öğrenir 

önce (2,841 puan) tarafından

Ay bir tek benim Halim harita gibi sanıyordum🤦🏻‍♀️benimki 18 aylık kendisi yemek istiyor heryer batıyor ayda bir halı yıkanması gerekiyor saldım artık 😅

önce (1,444 puan) tarafından

Emin ol yanlız değilsin ver yesin bir daha mı gelecek dünyaya 😎

+1 oy
önce (3,941 puan) tarafından

7 yada 8 aylıktı eline meyve süzgeciyle verirdim yerdi 1 yaşına geçincede çatalla yada kaşıkla kendi yemeğe başladı önüne ufacık ufacık doğrayıp koyuyordum oda çatala batırıp yiyordu 22 aylık sadece çorbaları ben yemesine yardımcı oluyorum diğer katı taneli şeyleri kendi başına yiyor

+1 oy
önce (2,754 puan) tarafından

Benimki 17 aylık bazen ben veriyorum bazen bırakıyorum kendisi yiyor daha doğrusu yemeye çalışıyor. Döke saça elbette. Bazen sofra dışına halıya döktüğü de oluyor, halıyı çok kirletti ama olsun yıkanır halı dediğin. *** sık sofra örtülerini makineye atıyorum geçmeyen lekeleri de oluyor ama olsun ben alıştım 😂

+1 oy
önce (1,259 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında kendi yiyiyor. Sıvı şeyleri (çorba gibi) çoğu kez kendi yiyiyor. Bütün her yer batıyor mu, batıyor. Ama kendi yemesini tercih ederim. Şuan oğlum 1 yaşında, önüne küçük dilimler koyuyorum, kendi alıp yiyiyor. Maksat alışsın. Çok geç kalmamışsınız ama bir an önce de başlamalısınız. 

+1 oy
önce (311 puan) tarafından

2 yaşında kaşıkla çorbasını içip bardakla suyunu içebiliyordu. Döke saça yapıyordu ama öğrenmişti. Çok geç kalmışsın canım bir an önce çocuğu rahat bırakıp öğrenmesi için teşvik etmelisin 

+1 oy
önce (20,510 puan) tarafından

20 aylık kızım çorbayı bile kendi yiyebiliyo. Çok döker ama yer. Ama bizimkinin de yememe sıkintisi var. O yüzden ben yedirmeye calisiyorum. Sen kaşığı çatalı ver eline yesin artık kocaman çocuk o 

Yemek yemek sevmiyor isyekiyor bu yüzden yesin xoysun diye bu kadar yediridm sanirim

Anladım dostum . Seni anlıyorum. Yemeyen çocuk çok zor. Ama artık kendi de yemeyi öğrenmeli. Sen de yanına otur. Biraz kendi yesin biraz sen yedir. Zamanla alışır artık. Boy kilosu yaşıtlarına göre nasıl ortalamadaysa boşuna kendin de verme . 

Kilosu 14 15 arası boyu normal

O zaman sal kendi yesin. Arada destekle. Bı sure sonra tamamen salarsin

+1 oy
önce (2,328 puan) tarafından

Benimkide üç buçuk yaşında ben yedirmezsem yemez yiyemez anca ben tutucam ağzına öyle yer

Yediriyorum bende sebmiuor yemeyi 

+1 oy

Valla benim kızım şuan bir yaşında ben 7 aylıkken öğrettim herşeyi kendi yiyor krndi içiyor su içerken bile kendi içiyor üstü ıslanırsa ıslansın ondan değerli değil ya sen aşırı zorlanırsın hemen onun yemesini sağla 

+1 oy
önce (808 puan) tarafından

Sürekli kendisi yesin istiyorum. Ama yok 3 ay sonra 4 yaşına girecek. 

Ay şükür biri daha çıktı :)

önce (808 puan) tarafından

Yapacak bir şey yok okula gidince tek başına yer diyorlar 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 129 göst.
18 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ht (2,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 155 göst.
2 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde sevvalice (1,857 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 28 göst.
0 oy
6 cevap 147 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Seri (2,353 puan) tarafından soruldu

413,163 soru

12,439,230 cevap

45,918 kullanıcı

Kategoriler

...