0 oy
156 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,857 puan) tarafından

Özellikle çok çocuklu annelerden yorum bekliyorum hanımlar 

Yavrukuşum 8 aylik oldu dün. instagramda sürekli blw bebeklerini görüyorum benim bebeğimin şükür iştahı yerinde ama önüne koyunca parçalayıp fırlatıyor hem yemek ziyan oluyor üzülüyorum hem de hiçbir şey yememiş oluyor bir de bir kaç diyetisyenden kendi yiyen çocuklarda seçici beslenmenin daha çok olduğunu duydum. 

Bir yandan ben yedireyim işte diyorum bazen biraz da onun önüne koyuyorum bir yandan da  blw destekleyenlerin yazılarını okuyorum ama sanırım benim için en önemlisi tecrübeli annelerin bu konudaki yorumu olacak 

8 Cevaplar

0 oy
önce (6,420 puan) tarafından

evet rahat blv vocuk ogreniyor guzel faydali ama akil sagligin varsa sabrin varsa heryer batio ust bas degistir et yika temizle yarisi yedi yarisi etrafa sacildi dokuldu. bana tonla is cikarip cocugu yedirmekten daha cok yoracak gereksiz is yuku cikaracak birsey benim nazarimda blw. yeterki dokup sacip bana is cikarmasin ben bebegimin yerine cigner yutarim yedirmekle kalmam :)😂 bence yani oyle

blw yapabilene helal olsun .birbucuk  2 yastan sinra ver eline yesin o ayri . 8 aylik bebek imkansiz bence

önce (1,857 puan) tarafından

Bence de öyle yer yer batıyor çocuğu mu temizleyeyim etrafi mi temizleyeyim ziyan olan yemeğe miuzuleyim. Ama bugün bebeğimle aynı ayda bir bebegi cacık kasiklarken gördüm ben şokk

-Reklam-
0 oy
önce (5,738 puan) tarafından

Kızım 7 aylikdan beri kendi yemeyi öğrettim şuan 20 aylık olacak hala kendi yer sadece sulu yemek olunca ben verirdim şimdi kaşık tutmasini öğrenmiş ilk başta döke döke içerdi şimdi kendi içmesini de öğrendi çocuğa küçük yaşta ne öğretirsen büyüyünce aynısını yapar

İnşallah büyüyünce d3 benim yedirmemi beklemez yaa

önce (5,738 puan) tarafından

Görümcemin oğlu 5 yaşında filandi hala annesi yediriyordu

0 oy
önce (4,208 puan) tarafından

Benim ikinci olacak ilkinde devam ettiremedim kendim yedirmeye döndüm 1 ayda. Sonra yıllar yılı hep ben yedirdim çok iştahlı da olmadı.

Bu ikincide ben yedircem ama kaşığı tutup kendi ağzına götürmek isterse o seferlik bırakıcam tutsun. Direkt blw yapmam. Tabi inşallah dayanabilirim görüntülere 😄 bakalım durum ne gösterecek.

İlk başlarda biraz yaptım kasigi eline verdim her yere fırlatıyor bir de yemeklwrw zeytinyag koyuyorum her yer yağ :')

önce (4,208 puan) tarafından

:))) ay Allahım bilmem nasıl yapıcaz. 1 ay sonra başlıyoruz.

0 oy
önce (19,033 puan) tarafından

Çocuğun biraz daha büyümesi lazım yemesi için en azından kaşık tutabilemesi için 1.5 2 yaş lazım salatalık tarzı parçalı besinler eline verilebilir ama yemeğini kendi yemek için çok küçük 

Salatalik havuç elma falan eline veriyorum dişlerini kasisin diye ama iste sebzeleri de haşlayıp önüne koyuyorlar daha bugün oğlumla aynı ayda bebegi cacık kaşiklarken gordüm

0 oy
önce (14,067 puan) tarafından

bizim kadar çocuğunun üstüne düşen millet yok sanırım. 

valla her ne kadar ortalığı batırsa da yemeği ziyan etsede kendi kendine yiyerek öğreniyorlar. elin japon, çinli bebelerine bakıyorum aman Allahım böyle bir yeme olamaz. biz kuş sütüyle beslemeye çalışıyoruz yüz çeviriyor veletler😂😂

biraz göz yummak gerekiyor aslında en azından 1 öğün. 

O kadar doğru bir yorumki yabancılara bakıyorum önüne koyuyorlar artık ne kadar yerse ben de aaa bak gördün mü kuş gecti balik geldi :D

çok fazla düşüyoruz çocukların üstüne, her konuda hatta. onların her şeyini biz yapmak istiyoruz. fazla sevgi mi artık bilmiyorum ama yanlış yapıyoruz. 

ha bana sorsan sen bu dediklerini uyguluyor musun diye, hayır 😂 ben de tipik Türk annesiyim yani😂😂 

İşin kötüsü biz Fransada yasiyoruz çocuk benim evimdeyken her sey güzel de bir kreşe başlayınca sudan çıkmış balık olmaz inşallah. Fransiz bebisler pankekleri yutarken benim oğlum annesi gelsin yedirsin diye bekleyebilir

işte nereye gidersen git huylu huyundan vazgeçmiyor 😂😂 

0 oy
önce (201 puan) tarafından

Yemeklerin ziyan olmaması için altına internette satılan kaymaz örtüler var ondan alabilirsin ben oğluma hem kendim yediriyorum hem kendisi yiyor ama kendisi yiyince daha tatmin ve doymuş bir şekilde kalkıyor çünkü o ihtiyacı kadar yiyor biz anneler maalesef doymadı diye sürekli ağzına tıkıyoruz  bu çok yanlış oğlum 6 aylıktan beridir kendi yer bende yediririm öyle şu an 2 yaşında kendi çorba içer pilavını yer kahvaltısını yapar 

Benim de aklıma cop poşeti geldi ama minik civciv bayağı uzağa firlatabiliyor bir de yemege zeytinyağı koyunca :') 

Aslında ben agzini acmazsa 2 kere teklif ediyorum ikisinde de istemiyorsa kaldırıyorum. Galiba yemek yedirirken biraz önüne sebze de koyacağım hem kendisi yer hem ben yediririm 

0 oy
önce (203 puan) tarafından

Çocuk neye alisiyorsa öyle gidiyor ve emin ol sen yedirdim diye seçici olmayacak diye birşeyde yok. Görümcem iki çocuğunu da 5 yaşına kadar kendi eliyle yedirdi. Onun çektiği çileyi gördüm. Büyüdükçe kaçıyorlar nazlaniyorlar simariklik yapıyorlar sabit duruo senin uzattigin yemeği yemeyecekler. Ek gıdaya başladığımdan beri önce tabağı önüne çatalı yanına koydum. Tabi ki 6 7 aylık bebek çatalı batırıp yiyecek değil. Önce eliyle çatalı keşfetti sonra tabağın içindeki yemeği eliyle dağıttı yoğurdu mincikladi. Sonra ağzına götürmeyi öğrendi. Tabi o dağıtırken ben karnını doyurdum. Ağzına götürmeyi öğrenince bir süre eliyle yemeye devam etti. Çatalı öğrendi sonra kaşığı derken şimdi 18 aylık kendi başına yemehini yer icecigini içer doyunca ellerini uzatır elimi yıka diye. Zamanla dökme saçma huyları da kalmıyor. Çok çok rahat biseymis görünce hayran kalıyor. 

Etrafin kirlienecegini düşünüyorsan sofrayı geniş aç mama sandalyesi ise altına sofra ser olmazsa. Ben çok halı sildim yıkadım aman iyi ki yaptım.

Mutfaktaki halıyı falan hep kaldırdım her öğün yikamam gerekiyor çünkü. Galiba ben de geç kalmadan kesfetmesini saglamaliyim teşekkür ederim yorumunuz için 

önce (203 puan) tarafından

Halıyı kaldirdiysaniz sizin için daha kolay olacaktır. Hem kendi yedikleri yemek daha tatlı geliyormuş annem öyle derdi hep. 

0 oy
önce (1,259 puan) tarafından

Oğlum şuan 1 yaşında. Salatalığı eline veririm, kendi yer. Ya da zeytin. Ama zeytini bittikçe önüne koyuyum. Diğer türlü dediğiniz gibi çoğunu yere atıyor. Yani önüne kendi de alışsın diye bir şeyler veriyorum ama aynı anda ben de yediriyorum. Kendi yediği zaman gerçekten daha istekli yiyiyor, bunu in farkındayım. 

Galiba gecikmeden ben de böyle yapacağım kendi de yesin diye teşvik edeceğim teşekkür ederim 

İlgili sorular

+3 oy
29 cevap 469 göst.
0 oy
5 cevap 161 göst.
29 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde &Minikpanda& (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 189 göst.
11 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 105 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,167 soru

12,439,529 cevap

45,930 kullanıcı

Kategoriler

...