+1 oy
640 göst.
önce Diğer kategorisinde (353 puan) tarafından

Sohbet amaclidir

23 Cevaplar

+5 oy
önce (428 puan) tarafından

Cocukluk ergenlik yetiskinlik hepsindeki travmam boyumun kisa olmasi ve zayif olmam hep yasitlarimdan kucuktum cogu zaman sinifin wn kisa ve zayifiydim bu yuzden de dislanirdim ilk okulda cuce derlerdi bu beden derslerinde falan kizlar voleybol oynardi basket bol oynardi ben yapamacdim boyum gucum yetmezdi o yuzden de onlar beni oynatmayacaklar diye ben hic girmezdim beden derslerini hic sevmezdim gider cardakta tek vasima otururdum sonraki surecte de oyleydim hep zayiftim 24 yasimda evlendim ben o zamana kadar boyun 155 oldu sukur de 40 kiloyu gorunce sevinirdim zaten istahli da degildim etrafjmdakiler cocuk muamelesi yaparlardi ciddiye alinmazdim kendimden kucukler kucuk kiyafetletini getirirdi bi kiyafet alsam kapaliydim bide bulamazdim illaki terziye gotururdum o bile degistirmen daha iyi bi suru tadilati var masrafli olur derdi bi kadin hic unutmuyorum rahmin kurumustur senin cocugun olmaz demisti annem hep seni alan yasadi bilezik alsa cocuk bilezigi takar gelinlik alsa cocuk reyonundan alir der gulerdi ben evlenirken organ8zasyon tuttular ordan bindalli verceklerdi 36 bedeni giydim dokuldu ustumden bi agladim bi agladim annemin soyledilleri geldi direk aklima 

önce (3,361 puan) tarafından
+1

Yaa kıyamam kız niye o kadar çok takıyorsun. Sağlıklı ol da gerisi hikaye. Banada aman çok zayıfsın derlerdi hep bekarken. Ama zorla çok çok yerdim, yapı işte alamazdım ve çok yediğim içinde çok rahatsız olurdum. Heralde artık çocukluktan çıkmış olcamki kafama dank etti bigün.ben manyakmıyım kendimi zorluyorum ileride zaten alıcam yetişkin olunca.. Hem en önemlisi sağlıklıyım diye düşündüm. Sonra evlen çocuk vs den sonra görenler yine güldü aaay nolmuş sana kilo almışsın diye(yani mallık tamamen😄) hani Bi insanın aynı kalacağını mı düşünüyorlar. Veya hani zayıf diye laf söylüyordun, e normale geldim noldu şimdi oldum yani... Sonuç olarak insanlar ne olursan ol mana bulacak birşey buluyor. Kendini sev boşver. Benim girdiğim ortamlarda da öyle insanlar var çokta samimiler elmas gibi insanlar, gerisi hikaye. Kimseye laf düşmez! 

Ben cok kirilgan bi kizdim bazi tersliklerle karsilasinca sanki dunyanin sonu gibi gelirdi aninda istahim kesilirdi gunu bi kase corbayi kasillayarak gecirmis olurdum ekmek falandz yok haliyle zayiftim bi de insanlarcye biraz kilo al dedikce daha cok istahim kesilirdi ona ne yani der gibo dedi diye mi yapcaz birazda inadim vardi acikcasi sonuc boyle oldu kimseye de ay bana zayif dedi vitaminsiz dedi (akrabalar arasi lakabim vitaminsizdi ) diye uzuldugumu belli etmezdim gulerdim ama icim acirdi yani kizlar sonra ben bi hamile kaldim bi kilo aldim durduramadilar tabi tekrar verdim ya demekki yerim o kadar bi de cocukluk caginda yiyecektim ki gelisecektim simdi bi kiyafet alirken bile cekiniyorum aslinda bulunuyo bedenimde ama cekinerek gidiyorum soylemesi ayip esim cok israr etti bi kaban aldim 3 gundur arastiriyorum egrisi dogru ya bedeni gelmezse ya boyu gelmezse ya soyle ya boyle artik post sahibinin dedigi gibi travms olarak kaldi 

Anladım insanlar bir tuhaf. Banada birisi kemik demişti nasıl üzülmüştüm 😄 diyenlere göre normal ama demekki karşındakinin ruh halini düşünmek lazım 

Oyle bi de bu devirde sismana sismansin diyemiyosun ama zayifa kimse cekinmiyo insanin elinde olsa ideal kilasilunda olur zaten sisman nasil sisman olmak istemiyosa zayifta istemiyo 

Evet haklısın aynı hassasiyette olmak lazım 

-Reklam-
+2 oy
önce (384 puan) tarafından

Ne zaman bir yerde konuşacak olsam üvey annem bana boğaz kesme işareti yapardı böyle elini bıçak şekli yapıp boğazını kesiyor gibi . Boğazını keserim demek yani . Şimdi biraz törpülemis olsam da ilk girdiğim bir ortamda gerilerek konuşmaya başlıyorum. Geçiyor o gerginlik ama hala bir yerlerde o korku yatıyor. 

önce (696 puan) tarafından

Ne kadar kötüymüş 

önce (52,213 puan) tarafından
+1

ah bu üvey anneler babannemde üvey annesinden gizli yermis ölene kadar yediğini saklamaya çalışirdi oysaki gözünün icine bakardik yesin diye ama işte kalmis üstünde 

önce (384 puan) tarafından

O korkuttugu çocuk büyüyemiyor çünkü. Bir yerlerde hala izliyormuş hissi oluyor. Kişi büyüsede çocuk korkmaya devam ediyor. 

+2 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Küçükken durumumuz çok da iyi değildi bir yere gittik diyelim geri dönüyoruz eve yakınsak acıktım susadım dediğimizde anneciğim kızım eve çok az kaldı diye diye geçirirdi. Aslında hep yanına su çubuk kraker falan alirdi ama yiyip bitiriyorduk demekki neyse sonra durumumuz da düzeldi su anda da elhamdülillah iyiyiz ama hala eve dönüyorsam su falan alamıyorum zaten eve gidiyoruz az kaldi diye. Eşim bazen bunu torpulemek için susamasak da alalım diyip alıyor ama ben niye aldık diye üzülmeye devam ediyorum :'))

Kız bende almam eve gidiyorsak suya niye para verelim mantığındayım. Fakir kaldı içimizdeki çocuk 😁😁veya eşim 2 tane alır ne gerek var 1 tane alsaydın yol kısa zaten yeter diye düşünürüm 🙄 

önce (2,754 puan) tarafından

Ben de dışarıda susadıgim zaman illa su olacak. Eşim bir defasında demişti farz et oruclusun 😂

Hahah haklı 😁 duruma ve susamana göre sabredilir

önce (1,857 puan) tarafından

Ay kızlara yalnız olmadığımı bilmek beni biraz sevindirdi. Evet ben de kendime farzet ki oruclusun falan diyorum esim de tabi ki böyle düşündüğü zamanlar oluyor ama hani alamayız diye düşünme almamayı tercih ediyoruz diye düşünene kadar bu fikri kıralım diye uğraşıyor. Kıyamam onun da çok travması oldugu için (babası istedigi ps oyununu almamis travmaya gel) böyle bir psikolojide kalma diyor :)

Hahah erkeklerin travmaları😁😁bizde önce oyuncak alıp oynuyoruz çocuk öyle oynuyor. Uzaktan kumandalı araba almıştık 6 aylık bebeğe🤭ama biz oynadık 1 sene

+2 oy
önce (30 puan) tarafından

5.6 yaşımda tacize ugradim bu yaşıma geldim eşim hariç ailem dahi  kimse bilmez hala 5 sene oldu evliyim. Hala eşim yaklaşınca bana korkuyorum ve sırf bu yüzden kendi cocuklarimi asla ama asla kimseye gondermem kımseyle tek birakmam biyere gitsem misafirlik falan olsun çocuklarımın başka odaya mutfağa gitmesine asla izin vermem hep gözümün önünde olurlar onlarda aynısını yaşarlar diye ödüm kopuyor. 

önce (62 puan) tarafından

🥺🥺🥺Allah cezasını versin o kisinin

Amin allahından bulsun inşallah

önce (438 puan) tarafından

Bu benim travmam bende aynı senin gibi hissediyorum ben eşime söylemedim ilk zamanlar yaklaşsa çok tedirgin oluyordum üzülüyordu 

Çok kötü bir his rabbim kimseye yaşatmasın

Amiinn

+2 oy
önce (802 puan) tarafından

Çocukken babamdan 25 kuruşluk kursun kalem parası isteyemezdim ozamanlr 25 kuruştu. Bana hep kızardı isteyince . Oysa sigaraya 5 lira 10 lira 2 güne 1 paket alırdı  simdi eşimden 10 liralık bisey alamıyorum bana para ver derken bile sanki alacağım para onu zor duruma  sokacakmis  gibi hissediyorum hep . O vermeden istemiyorum hem Allaha şükür ben istemeden alır hwrseyimi . Mesela sevdiğim parfüm ilk zamanlar 67 liraydı 5 yıl önce şuan 650 tl oldu  onu dahi aldırmıyorum pahalı diyorum kendimce ona da olmasada olur diyorum . 

Bana harçlık verirken de hep aklıma o cümleler geliyor malesef  😞

+1 oy
önce (388 puan) tarafından

Bağıran erkeklerden oldum olası hiç hazzetmiyorum. Küçükken ablamla beni bağırarak korkutan bir amca yüzünden o da…

+1 oy
önce (14,018 puan) tarafından

Ben ne zaman evde bisiler atmaya yenilemeye düzeltmeye çalışsam hep engellendim. Annemin "kendi evin olunca öyle yap" artık dedigini unutamıyorum. Belki de bu yüzden eve bu kadar takıntılıyım ve evliligimde mutlu olmasam da evi, eşyaları bırakmak istemiyorum...

önce (2,137 puan) tarafından
+1

Ayy bende öyleyim yaaa benimde travmam omuki ? Bende bekarken tertip düzen çok severdim almayı değişik şeyler annemde hep törpüledi uyardı...şuan hâlen öyleyim çok seviyorum düzeni evimi eşyalarımi en ince ayrıntısına kadar.. eşimle kedi köpek gibi olsakda

önce (14,018 puan) tarafından

Ben öyle olduğunu düşünüyorum bunu da yeni fark ettim. Almak değil de bi şeyin yerini değiştirmek bi mobilyayi boyamak eskiyen kırılan veya kullanılması gereksiz olan şeyleri elden çıkarmak gibi değişimler istedim hep ama annem de babam da hep laf ederdi. 

Evlendim 5 sene kirada oturum gene gönlüme göre olmadı kiradayim diye. 2 senedir koye taşındım halilarimi komple değiştirdim fazla gelen eşyamı elden çıkardım. Gözüme hoş gelmeyen şeyi boyuyorum veya kapliyorum çok şükür o konuda eşim hiç laf etmedi şimdiye kadar

önce (2,137 puan) tarafından

İnsanın kendini bilmesi tanimasi sifalandirmasi çok güzel dahada güzel gunleriniz olsun inşallah 

+1 oy
önce (1,219 puan) tarafından

Babaannem yüzünden elimi yüz kere yıkıyorum.babannem sürekli elinize bakiyim tirnaginiza bakiyim elini yıka sürekli elini yıka sanki yıkamadan görse pis misiz gibi sürekli elini yıka oda titizlikle fena başı dertte idi parmakları bez sikaktan yakulmus bi vaziyette 84 yaşında hala temizlik yapar 

+1 oy
önce (2,450 puan) tarafından

Küçükken apartmanın çatı katına (üst katımız)

hep hırsız girerdi. 35 yaşındayım hep evime girermi? Girerse çocuklar başka odada ,ben ne yaparım diye saçma sapan düşünceler silsilesi başlar beynimde

önce (840 puan) tarafından

Ay bu bende de var ya. Şimdi siz diyince farkettim. Bizimde apartmana hep hırsız girerdi. Çatıya. İlk evlendiğimde en üst katta oturuyordum. Eşim ilçe de çalışıyordu. Evde yalnız kalıyordum. Çatı ile ev arasında bir daire kadar boş alan vardı. Hep sesler geliyordu oradan korkuyordum. Bütün gece diken üstünde kulağım seste olurdu. Sanki birileri yaşıyor gibi gelirdi. Eşime söylemeye de çekindim. Babam gelmişti bir gün ona söyledim birlikte çıktık baktık. Meğer apartmanda kiler fazla eşyalarını koymuş rüzgar estikçe birbirine vurup ses çıkarıyormuş. 🙈 Şimdi yine müstakil 3.katli evde en üst katta oturuyorum. Buranın da çatısı sac ilk taşındığımız zaman bir gürültü oldu sanki catiya biri çıkmış gibi korktum aklım çıktı eşime dedim sanki biri çıkmış çatıya o kadar ses oldu diye meğer sac olduğu için kuşlar bile yürüse çok ses oluyormuş. 

önce (2,450 puan) tarafından

Herhalde bu böyle gidecek :) 

önce (840 puan) tarafından

Maalesef öyle görünüyor 

+1 oy

Orta yaşlı bir tanıdık bana kötü bir muamele yapmıştı o yaş grubu insanlardan hala korkarım o an yaşanırken pencereden güneş gözüme vururdu ve şimdi evimde güneşlikleri hiç açmıyorum evi havalandırır havalandırmaz hemen çekiyorum pencereden giren güneşten nefret ederim 

+1 oy
önce (4,208 puan) tarafından

Hangi birini diyim 15 yaşına kadar komple travma.

+1 oy
önce (63 puan) tarafından

Çocukluk tramva bende yok ama çok üzülerek çocuklarımda olacak:(köyde kavga çıktı eşim ve amca çocukları evi taradılar arabamız vardı onu yaktılar savaş alanı gibiydi esim tekti onlar kalabalıktı 3yil geçti ama hala çocuklarım 16 14 ve 11 yaşında hala korkuyolar 11 yaşında olan gecen epilepsi gibi nöbet geçirdi bu yüzden.gecen senede ben 7aylik hamileyken eşim elektirik akımına kapıldı şuan calisamiyor daha travma saymama gerek yok.butun bu olaylar zorluklar derken beni ayakta tutan 5 aylık küçük oğlum babamın adını koydum sürekli onu sevip ruhumdaki yaralari unutmaya çalışıyorum...

+1 oy
önce (1,408 puan) tarafından

Babam , annemi çok dövdüğü için bir bağırış, çağırış veya kavgada şoka girerim, dişlerim kitlenir. 

+1 oy
önce (222 puan) tarafından

Bana bağırılması. Çocukluğumdan beridir hep bir travma olarak kaldı bana. Eşimle kavga etsek sesini yükseltse korkarım. Ama ona belli etmemeye çalışırım. Eşim için de geçerli değil sadece genel olarak böyleyim. 

+1 oy
önce (1,940 puan) tarafından

Annem başlı başına travmamdır benim.. rakibi gibi gördü beni hep.. hâlâ öyle. Hatta kendi ağzıyla söyledi geçenlerde, rakip gibi gördüğünü.. 

Şimdi evli çocuklu bi kadınım ama annemi asla affedemiyorum.. küçükken ona çok düşkündüm, ona bi'şey olsa ne yaparım diye her gün ağlardım.. biraz büyüyünce gerçek yüzünü gördüm.. soğudum.. narsist, toksik, tuhaf biri.. 

0 oy
önce (20,510 puan) tarafından

Annem bize kızdığı bir kaç sefer intihar etmekle bizi kormutmustu. Balkondan pencereden ayağını atmıştı. Atlayacak mis gibi. Ağlaya ağlaya durdurmuştuk. Hala onsahne gözümün önündedir. 

Ve yine annem ... her gün okuldan geldiğimiz vakit asagidan sesi gelecek şekilde iş yapardı. Örneğin bulaşık yıkamak yemek yapmak. Eve bı gelirdim. Annem bağıra bağıra bulaşık yıkıyor. Bağıra bağıra yemek yapıyor. Hatta daha yemek hazır değil. Tamam anne sinirlenme diyerek yardım ederdim hemen. Ömrüm böyle geçti. Az önce babam gececi. İse giderken beddua etmiş adamcagiza. Adamcağız kaza yapmış. Çok canım sıkıldı. Demiyo 60 yaşında gece gece bizim için calisiyo. Benim 3 büyük travmam var biri annem. Hatta en önemlisi annem. Ömrümüzü yedi. Yemeye devam ediyor. 

Sıkıntısı ne acaba Allah yardım etsin öyle yaşanmaz. Sizide kötü duruma sokmuş. Psikolojik olabilir sıkıntıları

önce (20,510 puan) tarafından

Psikolojik evet. 

0 oy
önce (7,900 puan) tarafından

Annemin sinir hastasi olmasi. Ve ben en ufak depresyona düştüğümde acaba annememi cektim diyorum. Korkuyorum , ☹️

Mesela su anki hibi elimde degil 🥲

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Maddiyat maddiyat maddiyat... Kendime söz verdim çocuğumun yanında para konuşmayacağım diye. Ailemin durumu belliydi oturduğumuz yerde zengin kesimdi. Zorlandım ama hiç bir şey diyemedim. Çocuksun gençsin heves ediyorsun ama yapamıyorsun. O yüzden sanki şuan bağdan boşanmış gibi oğlumla ilgili her şeyi yapmak istiyorum. Ve ona yoksa bile yokluğu tattırmak istemiyorum.

0 oy
önce (2,841 puan) tarafından

Ben küçükken anneler gününde anneme bileklik almıştım,o gün babam (baba bile demek istemiyorum o adama)annemi dövmüştü annemin elindeki bileklik yırtılıp yere düşmüştü, çok üzülmüştüm😔ve daha sonra annem bayılmıştı😔

Küçüklükten beri belli bir yaşa kadar altına idrar kaçırma sorunum vardı ben ona bağlıyorum şimdi😔

Çok şükür boşandılar.

0 oy
önce (110 puan) tarafından

Okadar cokki 

Mesela babam annemi bni döverdi ses cikarmazdik şimdi kocam bişey yapsa asla susmuyor belkide babama bagiramadim için eşime bağırıp içimi döküyorum

Durumumuz iy değildi babamdan harçlık istemezdim o verirse verirdi şimdide öyle eşimden çok nadirdir istedim v doya doya para harcayamam en ucuzunu alırım yada kenara atarım 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 175 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Memuranneee (3,976 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.
0 oy
9 cevap 296 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde ipek4161 (4,089 puan) tarafından soruldu
+7 oy
30 cevap 1,107 göst.
28 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Esmaa25 (453 puan) tarafından soruldu