+2 oy
430 göst.
önce Diğer kategorisinde (50 puan) tarafından

Geçmiyor... sürekli kötü senaryolar kurmak sürekli bişi olacak bna veya sevdklerime diye kurmak bazen panik ataktan nefesm yetmiyo kalbim duracak yada hızlıca fırlycak gibi boğlcak gibi oluyorum...:((( ve herşeyiunutuyorum. Beynim sanki yavaşladı benimle oyun kuruyo;((

18 Cevaplar

+2 oy
önce (402 puan) tarafından

Doktora gittiniz mi? Bence destek almalısınız, geçmiş olsun 

önce (50 puan) tarafından

Ne güzel yazıyorsunuz maşallah teşekkür ederim ama korkumu anlatamıyorum dokyor sadece ilaç yazacak sizin gibi dünlese anlasa belkide ihtiyacım olan şey budur 4 yıldır içimde korkular var. İlk çocuğumu doğurduğumda ameliyat ortamını gördüğümde başladı lohusalık vs derken git gide qrttı ve hiç azalmadı. İkinci sezeryanımda bayıldım korkudan.

önce (941 puan) tarafından

Siz anlaşılmak mı istiyorsunuz yoksa bu korkuları yenmek mi? Korkularınızın pek çoğunun yersiz olduğunu eminim siz çok iyi biliyorsunuz ama beyninizi bunların yersiz olduğuna ikna edemiyorsunuz. Bu noktada korkularını anlayan birisi size ancak korkularınızın yersiz olduğunu anlatmaya çalışabilir. Bundan öteye gidemez malesef. Sizin beyninizi susturabilmeniz lazım. Bunun da çaresini hekim söyleyecek. Terapi ise terapi ilaç ise ilaç. Sürece ve hekime güvenin. İnanın sizden önce sizin gibi yüzlerce insana derman olmuşlardır. 

Doktora gitmeyi deneyeceğim açıklayıcı yazıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim sizin branşnz nedir bilgili birine benzyosnz

önce (941 puan) tarafından

İnan konuya çok uzağım. Veteriner hekimi. :)). Destek alacağına çok sevindim:) Allah tez elden şifanı verir inşallah canım 

Sağ ol canım teşekkür ederim :)

-Reklam-
+2 oy
önce (238 puan) tarafından

Bazen benimde öyle oluyor. Genellikle su içinde sanki arkamdan birisi bicaklayacakmis gibi hissediyorum.

Birde çocuklarımı kaybetmiş gibi yada kuyuya düşmüş gibi korkuyorim. Neden oluyor bilmiyorum ama gerçekten kötü bir durum. Allah yardımcımız olsun 

Aynen anlattığınız gibiyim 4 yıldır mücadele ediyorum size xe geçmiş olsun

önce (238 puan) tarafından

Amin canım. Benim pek geçecek gibi değil ya. Bak şimdi ramazan geliyor ya. En son su içiyoruz ya nefesim daralıyor. Ölecekmis gibi hissediyorum. Değişik bı duygu ya anlıyorum seni o yüzden. Allah günah yazmasın o yüzden istemiyorum Ramazan'ın gelmesini:(

+2 oy
önce (1,413 puan) tarafından

Ciddi bir hastalık. Psikiyatriye gitmen şart. 

+2 oy
önce (3,089 puan) tarafından

Cevremde yasayanlar oldu, ama sanirim ilacsiz gecmesi biraz zor. Arkadasim ilacla yrndi, bagimlida olmadi. Iyiye gittikce dozu azaldi ve cok sukur yendi ilaci da birakti

İlaçlardan korkuyorum iki çocuğum var

önce (3,089 puan) tarafından

Ya caresine bakıp yenmeye calisacaksin cnm, ya da maalesef bu sıkıntıyı yasamaya devam edeceksin. Ibadetine sarıl, maneviyqtini guclendir ama hicbir duzelme yoksa kendine iskence etme git doktora cnm

+2 oy
önce (86 puan) tarafından

Geleceği düşünme banada oluyor ,kendi kendime tekrar ediyorum icindem böyle birşey yok, düşündüklerin sadece kafandaki bir kurgu ,anda kal ,anda kal,  geleceği düşünme diye içimden tekrar ediyorum, sürekli düşündüklerimin gerçek olmadığını tekrar ediyorum ve derin  derin nefes alıp veriyorum , anda kalmayı  ve geleceğe odaklanmamaya , iyi şeyler düşünmeye çalış,kötü şeylere odaklanmayi bırak 

İsteristemez aklıma gelio panikliyorum. Çocojkşm büyüycek mi görecek miyim ya bana bişi olsa ya onlara bişi olsa allah korusun hep seneryo 

+2 oy
önce (1,940 puan) tarafından

Geçmiş olsun Rabbim şifa versin canım hacamat özellikle kafa hacamatı vesveseyi gideriyor Allah'ın izniyle 💚

+2 oy
önce (2,282 puan) tarafından

Benim babam aniden öldü eylül de  ve ben o gunden beri kafayi yedim resmen senin yasadiginin aynisi ama 1917 kati belkide . İlac yazdi doktor oda inanilmaz kalp carpintisi ve akciger tansiyonumu yukseltti korkudan onu da biraktim . Annemde kanser onun korkusu basladi biz kanser olmayalim diye dakika basi allaha yalvariyorum . Vesveseyi allah kahretsin herseyde bir suphe herseyde bir korku . Basim agriyo mesela beynimde bisey mi var diye kendimi yiyorum basim 10 kat daha cok agriyo . Cok carpintim oluyo ve ek olarak kalbimde sizi olusuyo surekli . Hep huzursuzum . Rabbim yardimcimiz olsun:(

Amin babanıza da rabbim rahgmet etsin mekanı cennet olsun. Zor bir ruh halindeyiz

+2 oy
önce (7,990 puan) tarafından

Evet doktora gitsen ilaç yazıp yollayacak ve hiçbir faydası olmayacak. Bunun yerine nefes egzersizleri yap olumlu düşün. Seni rahatlatan şeyler yap mesela dua olabilir veya kitap okumak yürümek dans etmek. 

+2 oy
önce (1,926 puan) tarafından

Psikoloğa git o ilaç yazmaz konuşarak seni rahatlatır 

+2 oy
önce (220 puan) tarafından

B12 düşmüş de olabilir

+1 oy
önce (7,969 puan) tarafından

Bende böyleyim son zamanlar☹️

+1 oy
önce (2,688 puan) tarafından

Annemde yenemiyor ama ben yendim elhamdülillah öncelikle şöyle hergun Kur'an okuyorum gün  sektirmeden bir hobi edindim o çok iyi geldi mutlaka günlük dışarı çıktım çok zorlansam bile  eşin çok destek oldu o sayede geçti elhamdülillah 

0 oy
önce (10,914 puan) tarafından

Cnm bunun için mutlaka destek alman gerekiyo sen ilaç yüzünden gitmek istemiyorsun fakat bu durum ilaçsız atlatılamaz 

İlaç kullanmaktan korkuyorum

önce (10,914 puan) tarafından

Ama bu durumu ilaçsız atlatamazsın

0 oy
önce (10 puan) tarafından

Benim yaşadıklarımı yazmışsınız :(( Bende aynıyım kendıme bişey olcak çocuklarıma aileme bişey olcak korkuları hep bunlarla kafam dolu yoruldum kafamın icindekilerden içimden gecenlerden cok cıkılmaza giriyor cok kötü bişey Rabbım şifalar versin inşallah bizlere

Amin evet zor bir ruh hali ve ben uzun yıllardır böyleyim 

önce (10 puan) tarafından

Bende vardı ama bu kadar degil di 2 yıldan beri arttı 

0 oy
önce (46 puan) tarafından

Gün içerisinde tam olarak anksiyete değil ama ona benzer bişey yaşadığımda nefes egzersizleri, günlük olmasa bile iki günde bir dışarı çıkıp yarım saat kadar sadece yürümek (anda kalmamı sağlıyor), kafeini az tüketmek, magnezyum vs takviyeler almak, uyku düzenime özen göstermek, telefonumdaki mandala boyama uygulamasından müzik dinleyerek boyama yapmak, kitap okumak gibi uyguladığım ve gerçekten işime yarayan şeyler var sende deneyebilirsin bence. zor bir durum zor bir süreç terapiye de gitmek en etkili çözümlerden birisi. umarım en kısa zamanda çözüm bulabilirsin canım.

0 oy
önce (1,009 puan) tarafından

Sanırım bende aynıyım. Sürekli kötü senaryolar sürekli ölüm korkusu. Birşey olacak korkusu hayatım zindan oldu bu düşünceler ile 

Aynen öyle sürekli kötü şeyler... hayattan zevk alamıyorum bana herşey boş geliyo sonunda ölüm var ya diyorum. Korkuyorummm ;((((

0 oy
önce (78 puan) tarafından

Ben bu sorunu dalga geçerek aştım. Tabii bu derece ileri değildi benim ama benzerdi. Bir makale gibi birşey okumuştum espri ile yaklaşmak gibi birsey tam hatırlamıyorum. Dalga geçtim o sorunlarla espri yaptim. Öyle geçti

Nasıl yani ne şekilde dalga geçeyim anşatırmısın yenmek istiyorum bende bunu

0 oy
önce (384 puan) tarafından

Aynısını bende yaşadım dahaa beterinu hemde en guzel ne biliyomusun meditasyon beyin rahatlatici kulaklık tak gözlerini kapa dinle bak nasıl rahatlıyosun bide ben suan hamileyim bende arada nefesim daralıyo hemen meditasyon acıp oana bırakıyorum kendimi kuş gibi oluyorum rabbim şifa versin insallah bide naneli seker ye iyi gelir 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 174 göst.
0 oy
4 cevap 187 göst.
22 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Seri (2,360 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 504 göst.
25 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 196 göst.
6 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu