+1 oy
285 göst.
önce Diğer kategorisinde (101 puan) tarafından

Normal doğumdan korkuyorum bu normal mi?

14 Cevaplar

+1 oy
önce (136,513 puan) tarafından

korkma nedeni ne

önce (2,754 puan) tarafından

Sizce ben yatarak mi doğursun dedim neden tersliyorsunuz ki ben sizi tersledim mi? Okuyun araştırın ben size burda gözlerimi yorup da uzun uzun okuduğum yazilarin özetini geçip sizi inandırmaya çalışmakla vaktimi fazlaca harcayamam elinizde telefon dilerseniz araştırabilirsiniz 

Amuda kalkarak mi diyecektim 

çatal harici nasi bi pozisyonda dogum yapilir  epiduralin sakincasi ne ? ne sekilde hangi pozisyonda dogurur bi insan istisnalar harici o istisnalarda milyonda 1 tanedir herkes catalda dogurur(normal dogum yapanlar)  baska normal dogum pozisyonu varda bizmi bilmiyoz elindeki telefonla sen bi epiduralu arastir sakincali olmadigini anla bacim ben uzun uzun okuyup bizzat yaptirdigim epiduralin faydalarini sana yazarak anlatmaya calismiyim

Epidural sakıncalı sanırım demişim kesin konusmamisim farkındaysan. Olması gereken doğum şekli çatalda doğum değildir biraz araştırıp bakarsaniz öğrenirsiniz. Evet siz bilmiyorsunuz sadece, size ne sunulursa kabul ediyorsunuz demekki araştırıp düşünmüyorsunuz. Anlatma zaten anlat bana demedim epidurali. Ben kendim araştırıp öğrenirim gerek duyarsam

🤣🤣🤣🤣 ben bana ne sunulursa kabul mu ediyorum 🤣🤣🤣🤣 arastirip dusunmuyorum oylemi sen arastirip dusundugunumu zannediyosun? arastirip dusunmek uzun uzun rokumakmi ? oyleyse alin prof. dr. Hacer Karanisaoglu okuyun bilgi kaynaginiz hic guvenilir degil😉

-Reklam-
+1 oy
önce (772 puan) tarafından

Benim bi çocuğum var normal doğum yaptım. İkinciyi düşünmüyorum ama doğum zorluğundan değil sonraki süreç yüzünden. Doğum bi şekilde oluyo bitiyo. 

önce (101 puan) tarafından

Benim gözüme korkutucu geliyor bende anlamadım 

önce (772 puan) tarafından

Doğumum zor geçmesine rağmen doğumdan korkmuyorum hatta çocuğumun bir kardeşi olsun isterdim ama ben ruhsal olarak o sorumluluğu alacak güçte değilim. Bence kafanı başka şeylere vermeye çalış korkudan uzaklaş

İnşallah göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçer stres ettiğim gibi olmaz 

0 oy
önce (6,985 puan) tarafından

Evet gayet normal 😀 3 doğum yaptım üçündede aynı korku heleki son aylarda ve gece saatlerinde basıyodu beni

İlk zamanladan beri bende var ama yaklaştıkça çok stres oluyorum 

önce (6,985 puan) tarafından

Kaçıncı gebelik

Takma kafana valla boşuna stres yapıyor insan o gün gelecek ve bitecek. Aylarca stres yapmaya uykusuz kalmaya değmiyor

İlk gebeliğim 

0 oy
önce (1,125 puan) tarafından

Çok normal canım ben doktoruma dedim ki 10 yaşıma kadar içimde kalsa normal doğurmam🤣🤣🤣

Bende öyle olsun istiyirum 🫣

Yani benim acı eşiğim çok düşük olduğu için yapamazdım psikolojik olarak normal doğumu kaldıramam dedim hatta belden aşağı uyuşmayı bile kabul etmedim tam bayılıp sezeryan oldum düşün 

Bana beni anlatıyorsun çok benzerlik var asdfg

İçinden ne geliyosa öyle yap canım önemli olan kendini iyi hissetmen  sağlıkla al kucağına inşallah

Amin inşallah Allah razı olsun teşekkür ederim 

0 oy
önce (157 puan) tarafından

doğal  cnm ama hiç korkma çok kolay bnm asıl büyük korkum dikiş o beni mahfetti 

Ben zaten onun varlığını bile bilmiyordum onu öğrenince dehşete kapıldım öyle olacağına sezeryan olsun diyorum nede olsa baygınsın o esnada 

Cnm bnm doğum yaptığım şehir çok küçüktu ebeler falan çok kötüydü tecrübesiz yani dikiş yaptıkça geri sökülüyordu bnm sancım gece 2de başladı sabah 7de hastaneye gittim kndi sancılarım bni hiç rahatsz etmedi suni sancidan sonra biraz rahtszlndim doğum saat 2 de oldu dikislerim ise 1 saat sürdü dikip geri söküyordu yani yapamıyordu bir türlü doğumla sancılar o kadar kolay olduki anlatamam ama o 1 saat ömrüm boyunca unutmam 

Bnm eltim sezeryan oldu aradan 2hafta geçmeden yanına gittim maşallahı vardı gelip gidiyrdu her işi kndi yapardı bnm normal dogumdu bn 3ay boyunca oturamiuordum 2sene geçti hala dikisler rahatsz edyr bni 

0 oy
önce (87 puan) tarafından

bende (vajinal) yani normal doğumdan korkuma sezaryan oldum panik bir insanım, üstelik Altan muayene falanda olamiyorum dayanamıyorum o acıya bir kere olmak zorunda kaldım Altan muayne çok acıyınca ben normal doguramam dedim  ,birde kesik olayından korktuğum için sezaryan tercih ettim  ,normal doğum yapsam herhalde ömrüm boyu travma olabilirdi bende o yüzden sezaryen doğumu sectim 

Bende sezeryan olsun istiyirum devlet hastanesinde de isteyen herkes sezeryan olamıyor galiba

Yok canım ben özelde oldum. Devlet hastanesi nöbetçi doktor kim varsa o girer doğuma onuda bir durum olursa sezaryane alıyorlar. İsteğe bağlı yapmiyorlar devlette sezaryeni

Hayırlısı olsun inşallah diyecek başka bir şeyim yok 🥲

0 oy
önce (639 puan) tarafından

Doğum hakkında kimsenin hikayesini dinlemedim ne olacağı hakkında hiçbir bilgim yokken girdim sadece heyecanlıydım, evet kolay bir şey değil ama yapılamayacak bir şey de değil anlatırken çok abartıyorlar 70-80 arası dikişim vardı bana göre bile doğum anı çok zor değildi

Kız 70 -80 dikiş nedir ya sezaryen olsan o kadar olmaz o nasıl oldu öyle 

önce (384 puan) tarafından

Yanlışlık oldu herhalde 😊 70-80 dikiş için göbekten başlayıp sırta kadar yırtılmak lazım . 

önce (639 puan) tarafından

İçerisi komple yırtılmıştı dışardan fazla müdahaleyle doğum yaptım o yüzden öyle oldu

Maşallah sizi de baya kesip dikmişler 

0 oy
önce (2,746 puan) tarafından

Kimsenin doğum hikayesini dinleme ben hamile olduğumu öğrendiğim an korkularım başladı herkes çok kötü şeyler anlattı evet tabi ki illa zorluğu var ve ben sıfır açılmayla gidip suni sancıyla doğum yaptım riskli gebeliğe döndü son anda sıkıntılar çıktı ama çok şükür oğlum şu an 17 aylık sende stres yapma kendi kendini sakinlestir bebeğini kucağına alacağın ana odaklan Rabbim yardımcın olsun 

Amin Allah razı olsun zaman daraldıkça stres sıkıntı artıyor ama bu benim elimde değil 

0 oy
önce (948 puan) tarafından

Korkman normal ama Kendi kendini çokta korkutma helede olumsuz dogum hikayeleri dinleyerek. Herkesin doğum hikayesi farklıdır. Kiminin kolayca geçer kiminin acı eşiği farklıdır fakat şunu unutma doğum normal yada sezeryan annenin bebegiyle kavuşmasıdir sadece buna odaklan saglikla kucagina almaya. Ne kadar zor yada kolay olursa olsun belli bir sürede bitecek ve bebegine kavusacaksin sadece buna odaklan ve hayatin boyunca unutmayacagin anne olma anını kabusmus gibi görme. Bende normal doğum yaptım bircok kadin gibi ki kadinin yaratılışı buna uygun sekilde zaten. Kendini bosuna korkutma bebegini kucağına aldığında herşey bitmiş olacak ve hayatinin en güzel anını yaşıyor olacaksin birak zor yada acılı olsun bundan korkma bu senin ve bebeğinin en özel anı 

Teşekkür ederim Allah razı olsun Allah kolaylıkla o anı nasip etsin inşallah 

0 oy
önce (17,485 puan) tarafından

3 kere normal yaptım 3 ünde korkuyordum ama gereksiz bir korku bana göre. Doğumlarım güzel geçiyor öyle çok uzun süre sancı çekmem doğum anı da uzun sürmez benim ama yine de korkuyorum işte 😁

0 oy
önce (4,089 puan) tarafından

Şimdi söyle canım herkesin acı eşiği farklıdır herkes aynı şekilde doğurmaya bilir herkesin doğum hikayesi de farklidir belli ki birilerinin doğum hikayeleri seni etkilemiş ondan korkun oluşmuş belkide bebek kendi sancisinla gelecek yani hiç sancısız da geleblir belli olmaz ki bu herkesin doğumu aynı değildir bu yüzden korkma Allah öyle bir yardım ediyor ki üstesinden geliyorsun herkesin ki zor değil emin olabilirsin...

Teşekkür ederim Allah razı olsun güzel yorumun için 😊

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Çocuğunu kucağına alınca bütün ağrı sancı herşey sonlanıyor emin plki ama çok fazla ağrı yok inanki 

Teşekkür ederim Allah razı olsun 🤗 

0 oy
önce (14,028 puan) tarafından

Doğumu bilmeyenler için korkmak normal canım. Ama korkulacak hiç bisi yok. Doğum anında elbette sancı çekiyorsun ama sonrası çok daha rahat 

Teşekkürler Allah razı olsun 

0 oy
önce (108 puan) tarafından

İki normal doğum yaptım.korkma kesinlikle.daha yeni yaptım ay başında doğum.doktor çok önemli doğum sırasında.ebe de doğum öncesi açılmani takip ederken önemli.kendine güven.dogum sonrası her şey bitiyor.tek sorun uykusuzluk oluyor 

Dinlenince o da geçiyor.dusun kendimi doğum yapmamış gibi hissediyorum şimdi.

Allah bebeğinizi size bağışlasın inşallah darısı bekleyenlerin başına inşallah 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 43 göst.
18 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sinem_A (119 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 273 göst.
17 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Lunaa (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 556 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,726 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 562 göst.
12 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Mizgin1349 (85 puan) tarafından soruldu

413,163 soru

12,439,230 cevap

45,918 kullanıcı

Kategoriler

...