Klasik ölçüde yapsam taşar gibi geliyor bana. Nasıl hesaplayabilirim taşma ihtimalini? Yoksa deneyeyim taşarsa taşsın mı?anlamış olurum hem
Yarı yarıya indir malzemeleri o şekilde yapabilirsin ...
Cupcake kağıtlarını mi kastediyorsun? Ben normal kek hamuru yapıyorum ve kağıtları yarısına kadar dolduruyorum pişince kağıtla aynı hizada oluyor, üzerini kremşanti ile süslediğim zamanlar bu miktarda dolduruyorum daha fazla şişip kağıttan taşınca ekstra kremşanti de üzerine gelince çok yüksek oluyor diye. Ama cupcake değil düz muffin yaparsan da yarımdan bi tık fazla doldur o zaman kağıttan hafif taşmış güzel görünümlü muffinlerin olur😃 yine de kek harcını herkes aynı kıvamda yapmiyor ve her fırın aynı kabartmıyor hatta kabartma tozumuz ve unumuz bile farklı olunca farklı miktarda kabarabilir ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazdım o yüzden sen istersen emin olmak için yarısını yarım doldur, yarısını yarimdan bi tık fazla olacak şekilde. Hangisi hoşuna giderse bundan böyle öyle yaparsın. Şimdiden ellerine sağlık, benim de gece gece canım çekti yarın yapayım inşallah 😃😃
Çay bardağı ölçüsü ile yaptım 🙂
Ellerine sağlık💖 istediğin gibi oldu mu☺️
Kalıba göre biraz küçük oldu biraz daha arttirilabilir miktar 🙂ama yinede iyiydi kabarıp taşmasindan iyidir
Ee afiyet olsun o zaman canım ellerine sağlık 🥰
Teşekkür ederim ❤️
1 çay bardağı olarak yap . Mesela 2 yumurta 1 çb şeker 1 çb süt yarım çb yağ 1 kabartma 1 vanilya gbi
Evet çay bardağı ölçüsü ile yaptım teşekkür ederim 🙂
1 buçuk su bardağı un ölçüsüne göre yap
1,487,487 soru
24,316,798 cevap
345,096 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın