+2 oy
823 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,859 puan) tarafından

Kızlar 18 aylık oğlum saçlarımı çekiyor,az öncede kafa attı bana dişim dudağıma battı çok acıyor🤷

Arada suratıma vuruyor, bugün de gözüme yumruk attı😭

Bir ara parmağını gözüme soktu gözümü patlatacaktı.

Oyuncak fırlatıyor kafama, çatalı gözüme sokuyor🙄

Hayır diyorum anlamıyor inadıma yapıyor,anneminde yazmasını çıkarıyor,annemin bile saçını yoluyor, geçende annemin yüzüne krem kutusu attı🥺

Gıcık olduğu teyzesi var onada sürekli bağırıyor ve saçlarını çekiyor.

Bir ara eşimin de saçlarını çekecekti eşim kel biraz paçayı kurtardı🤭

Güldüğüme bakmayın sinirlerim çok bozuk🤦🏻‍♀️

Bir ara babasını tokat manyağı yaptı😏(bazen yapmak istediğim şey😂)

Normal mi ya sizinkiler de böylemi yoksa benimki mı yabani😠

24 Cevaplar

+12 oy
önce (14,071 puan) tarafından

öncesinde de bebeğin bunları yaparken güldüyseniz çocuk bunu oyun zannetmiş olabilir. 

önce (2,859 puan) tarafından

Çok haklısın başlarda tatlı geliyordu ama sonradan gülmememiz  gerektigini anladım, bize kızdığında daha çok yapıyor,galiba şuan oyun sanıyor.

önce (711 puan) tarafından

Benim kızımda yapmaya çalışıyor acıyor özülür gibi yapıyorum kızıyorum duruyor. Abartmıyor. 

önce (14,071 puan) tarafından

tepki vermemeyi deneyin 

Aynen canım ya dediğin gibi yapmaya çalışacam,ama bana ayrı bir şeyi var özellikle bana yapıyor öyle🤷

@honki ponki toninok

-Reklam-
+3 oy
önce (743 puan) tarafından

Biz bu gibi durumlarda tepkisiz kalırdık. İyi ya da kötü tepki verdiğinizde bu çocuğun hoşuna gidiyor dolayısıyla oyun sanıp tekrar ediyor olabilir. 

Evet tam olarak öyle daha çok hoşuna gidiyor,sanki iyi bir şeymiş gibi tekrar ediyor.Bazen tepki göstermiyorum hiç olmamış gibi.Bu seferde gelip seviyor öpüyor☺️

+3 oy
önce (3,438 puan) tarafından

O aylarda oluyor genelde .ama sizinki biraz fazla gibi 🤭 güldüyseniz bi kaç kere yaparken ondanda yapar. Benimki 20 aylık 16 17 aylarda ablalarınn saçlarını çok asılıyordu bu aylarda unuttu şükür. Şimdide küsme huyu başladı ufacık kızıyım hemen küsüyor elini ağzına kapatıyor 

Maalesef suç babasında da var şakayla bile olsa vurma diyorum anlamıyor tm diyor sonra gene yapıyor.

+2 oy
önce (365 puan) tarafından

Gülünecek bir durum değil aslında ama bu aylarda oluyor mu bilmiyorum benim oğlumda eliyle bazen vuruyor sevmeyi öğretiyorum vuruyor hâlâ

Valla canım şuan sinirden gülüyorum bakma çok üzülüyorum,annemlerede diyorum gülmeyin hayır deyin tepki verin.

Vuruyor sonra seviyor, sarılalım diyorum gelip sarılıyor beni seviyor ama sonra gene vuruyor🙄

+2 oy
önce (31 puan) tarafından

Normal değil takıntı yapmış saç çekmeyi. Takıntı iyi bısıy değil   sürekli tekrarlayan hareketler yapmış oluyor yani  sana psikiyatri yolu gözüküyo  ama onlarda gıtsen bsıy yapmıyor  yaşı küçük diye

Allah korusun canım deme öyle ya😔

OOyun kuruyor mu çocuğun parmağıyla bsıyler gosterır mı kelımesi var mı mesela oğlum ıslak mendili getır desen anlar mı  dur otur kalk  gıbı eylemleri bilir mı  . Ayına göre en basıt bunlar cunku

Evet canım ondan bir şey istediğimde getirir anlıyor bazende bilerek komut veriyorum yerine getiriyor, kelimeleri var,otur kalk getir,ver,suyunu iç vs anlıyor.

Parmağıyla bir şeyler gösterir isteğini dile getirir çok şükür.

Testi geçtik mi☺️

Bunlar varsa süper. Ama sen yınede hep çocukla ilgilen cubku bu saç çekme takıntı halıne gelmiş  ve genelde  ilgi isteyınce yapıyorlar her çocuk ilgiye ihtiyac duymaz ama bazıları böyle

+2 oy
önce (467 puan) tarafından

Yanlış anlama ama sanki senin yabani cnm 😁 bu kadarı da olmz ya birinden mi görüyr yâda televizyondan mi telefondan mi fazla yani yaşına göre önce al karşına otur neden vurdun canm çok acıdı de gözlerine bak uzun uzun emin ol anlayacak vurduğunda benm canım çok acı kolusunu hafif vur bak senin canın acıdı mi benm de çok acıdı yapma tamam mı de bir dene 

Yok gerçekten öyle🤷

Küçük kardeşlerim var bazen oraya gittiğimde kavga ediyorlar onlardan da örnek almış olabilir uyarıyorum bu çocuğun yanında yapmayın diye anlamıyorlar.

Denicem canım daha yeni başladı bu huyu zaten.

+2 oy
önce (3,945 puan) tarafından

Beni  oğlumda vurup ısırdı doktorumuz dediğine göre bir şey istediği zaman ilgi beklediği zaman yaparmış kendini anlatma biçimiymiş size vurduğu zaman bide gülmeyin bide bunu oyun zannediyor ve iyi bir şey zannediyor o zaman da vurabilir demişti vurma huyu bitti ama hala ısırıyor 

Evet ondan da olabilir ben eşimle konuştuğumuzda bağırıyor susun diye bizi bastırıyor benimle ilgilenin diyor yani,odak noktası hep onda olsun istiyor🤦🏻‍♀️

Başlarda gülüyordum ama eşimi uyardım gülme diye,ama nereye gitsek herkes gülüyor yaramazlık yaptığında kime laf anlatacam bilmiyorum.

önce (3,945 puan) tarafından
+1

Eşim işten gelince kızıma ve bana sarılsın çığlık atıyor ısırıyor bizi çekilin diye çok mutlu olduğu zaman sürekli öper bizi ama yine araya ısırma katıyor sevgisini de böyle gösteriyor 

+2 oy
önce (8,204 puan) tarafından

Görüyorsa birinden o yüzden yapıyor olabilir. Her çocuk yapıyor illaki bı dönem ya birinden görüp yapıyor yada oyun haline getiriyor 

Bizimki oyun haline getirmiş valla

+2 oy
önce (429 puan) tarafından

Biri psikiyatri demiş şaka gibi canım benimkide yapiyo biz gülüyoruz iyi bişey saniyo dahada yapiyo agustos doğumlu benimkide babası na kızıyorum gülme alışmasın diye o hakimiyet kurma çabası üstümüzde ki onların gözünde 😃

+1

Benimkide 18 Ağustos☺️biz başlarda güldük falan yanlış yaptık😕aynen canım ya bende hep uyarıyorum eşimi şakayla da olsa vurma anlamıyor tm diyo gene aynı.

Küçük kardeşlerim var bazen kavga ediyorlar onları da örnek alıyordur ne kadar uyarsam boşş.

Allah korusun Allah tüm yavrularımızı korusun en korktuğum şeyler😔

+2 oy
önce (15,961 puan) tarafından

Benimkiler kiz çocuk ve böyle bir huyları yok. 2 yaşindaki kizim yanlışlıkla canımı acitsa hemen gelip öper ve özür diler. Belki erkekler doğalari gereği daha hirçindir. 

Aynen öyle hırçın biraz🤦🏻‍♀️

+2 oy
önce (69 puan) tarafından

Size masum gelebilir ama bunu baska bir cocuga da yapabilir bence kesinlikle boyle davrandiginda normal karsilamayin gerekirse kızın yaptiginin yanlis oldugunu anlatin bir sekilde vazgecirin unutturun bu davranisi yoksa kotuye gider

Benim bebegim de bazen vuruyor tokat atiyor ama ben agliyomus gibi yapiyorum sonra o da uzulup beni svemeye basliyor.  baskasina vurdugunu gorursem de uyariyorum hayir diyorum tekrarlamiyor oyle deyince 

Geçen parka gittik bir kızın beresini çıkartıp durdu kızdım ona hayır dedim,annesi falanda hayır öyle yapma deyince daha çok bende zaten uyardım çok canım sıkıldı dün.

Önce vuruyor sonra seviyor benimki.

Bende hep uyarıyorum ama eşimin de suçu var bazen şakasına vuruyor yapma diyorum sonra dersin oğlum niye böyle oldu diye 

+2 oy
önce (708 puan) tarafından

Benim kızım da uyurken oluyo bilinçli yapmıyo uyumaya çalışırken bi bakıyorum totosu yüzümde bi tekme burnumda patlıyor bi bakıyorum şak yüzüme yapıştırmış ama gün içinde yapmıyo şükür  konuşamama hırçınlığı mı acaba kızımda biraz hissediyorum böye bişiy sanki 

Evet uyurken de poposunu yüzüme oturtuyor ayağını ağzıma koyuyor, vuruyor🤦🏻‍♀️

+2 oy
önce (1,096 puan) tarafından

19 aylık kızımda bana vuruyor saçı çekiyor aynı sizin anlattıgınız gibi şimdide tekme atmayı öğrenmiş tekme atıyor bende unutur diye bekliıyorım ama gün geçtikçe yeni şeyler çıkıyor geçen misafirliğe gittik abin torunu ile oynuyordu 4 yaşında kızla hemen göbeğini ısırmış kız bi çıglıkla geldi kızsam anlamıyor bile gözüme öylece bakıyor nasıl düzelecek bilmiyorum 

Ay bide bu kaç gündür ters ters bakma şeyi başladı, başını eğip pis pis bakıyor🤦🏻‍♀️

+2 oy
önce (369 puan) tarafından

Benim oğlumda aynı 24 aylık.yeni kardeşi oldu 

Yapmadığı eziyet kalmadı bebeği nereye sağlıcağımı şaşırdım artık

Allah yardımcın olsun canım,herhalde kardeşi olsa vururdu onada🤦🏻‍♀️

+1

Amin cümlemizin.bizimki babası kılıklı babasına böyleymiş kardeşlerini dövermiş 

+1

Benimki de öyle babasının kopyası🙄 çocuk iyi bir şey yapsa hemen kendini över, kötü birşey yapsa aynı annesi der🙄🤷

+1

Aynen öyle valla

+2 oy
önce (947 puan) tarafından

21 aylık vaz geciremiyorum kayinvaldem ve kayinpederim vurarak ısırarak sevmesinden kaynaklı oldu malesef okadar uzuluyorum ki bu duruma sanki şiddet gösterilen evde büyüyor 

Çocuğu mu eğitecem çevremdeki  insanları mı şaşırdım kaldım🙄 

önce (947 puan) tarafından
+1

Yildim inankikac kere uyardım güzellik le yok dinlemiyolar

+2 oy
önce (10 puan) tarafından

Benim oğlum da saçlarımı cok cekerdi artık ağlama derecesine geliyordum sürekli yapıyordu babamlardaydım Babam gördü bana yaptığı Bi bağırdı kızdı bir daha kızımın sacini cek dedı ben de senin sacını cekerm dedı oyle korktu dedesinden daha da yapmadi.  Yani siz de dikkatini dağıtacak onu mutlu edecek şeylerle dikkatini dağıtmaya calisin oyle oyle unutup yapmaz inşallah

O zaman kaç aylıktı canım benimki anlamaz öyle🙄

İnşallah canım çok üzülüyorum valla kaç defa ağladım beni sevmiyor diye🥲

önce (10 puan) tarafından
+1

1 buçuk yaşındaydı cnm. 

Benimki de 1.5 yaşında şuan

+1 oy
önce (19,043 puan) tarafından

Benim yeğenim de öyle özellikle saç yoluyor felaket şekilde 

Of of nasıl eğitecem bilmiyorum bir çocuk yetiştirmek ne kadar zor işmiş🤷

+1 oy
önce (1,940 puan) tarafından

Canım mutlaka denemişsinizdir ama eğilip göz hizasına gelip hafif sinirli şekilde çok canınızın yandığını ve bir daha yapmaması gerektiğini söylemek işe yarıyor. Yaşları küçük ama anlıyorlar.. Bi de bu durumun altında yatan şeyi bulmak lazım, ilgi mi istiyor, bir endişesini mi bastırmaya çalışıyor..  

Allah yardımcınız olsun 🤲💕

+1

Valla canım dediğin gibide yapıyorum bir iki saniye durup daha bir hırsla vuruyor🤦🏻‍♀️ endişe bilmiyorum canım ne olabilir ama yanından ayrılsam çok ağlıyor hemen geliyor arkamdan.

İlgi hastası resmen sürekli odak noktası olmak istiyor, eşimle konuştuğumuzda bağırıyor susun diye,benle ilgilenin diyor☺️ bugün iki defa parka çıkardım biri sabah biri de akşam daha ne yapıyım.

Oyuncaklarla bazen oynuyor,ona kalem boyama kitabı aldım karalasin diye ama herşeyden çok çabuk sıkılan bir bebek anası gibi😏

önce (1,940 puan) tarafından
+1

Zor canım 2 yaş sendromu özellikle erkeklerin 😞 benimki de inatçı çişini eve yapıyor 3 buçuk yaşında 😭 göz hizasına eğilip çişini tuvalete yapmalısın diyorum. Hamam diyo. Sonra yine eve yapıyo 😅 belki sende işe yarar diye sana da diyim dedim 🥲 

+1

Çok sağol canım 🥰erkek çocuğu biraz zor🥲

+1 oy
önce (465 puan) tarafından

Hem daha. Neler çektim. Saçımı tutam şeklinde yoluyordu. Vuruyordu. Bir şeyler atıyordu. Özellikle saçımı yollaması artık sinir krizi geçiriyordum. Daha yapmıyor Allahtan. Şuan 28 aylık. Senin dediğin aylar da değil de 20-24 ay arası çok yaptı

Bende çok sinir krizi geçirdim çok ağladım🥲

+1 oy
önce (86 puan) tarafından

Erkek çocuklarınin genel günlük rutinleri bu şekilde bence

,bizimkide 3 buçuk yaş ama küçüklüğünden beri oğlum üstüme çıkma ezme beni güreşmek istemiyorum seninle sırtım ağrıyor dedikçe sırtıma ,boynuma atlıyor, güreş tutuyor  benimle , enerjisini zorla benimle atıyor , fıtık oldum bu yüzden (not öncesinde kimse güreşmeyi göstermedi ,ve hiç gülmedik bu davranışlarına )

tamamen iç güdüsel enerji atmak için yapıyor bence o olmassa,  koltuktta, yatakta zıplıyor,  takla açıyor sürekli olmadı düz duvara tırmanmaya çalışıyor kaç kez gördüm gözümle düz duvara tırmanmak için uğraştığını :)

bir arada istediği olmayınca bizi ısırıyordu, herkesi ısırıyordu  ,babası kızdı baya o davranışı unuttu çok şükür 

.yanliz eşimin babası dedesine kızıyor çok karışıyor diye onu gördümü adama nerde sert bir cisim varsa indiriyor kayınpederime kolunu vs indirdi adamın , öyle kizsakda o fayda etmedi ara ara yapıyor 

Artık sabah düzenli bir şekilde parka çıkarıyorum, akşam da çıkardım hem temiz hava alsın hemde biraz enerjisini atsın diye.

Kız maşallah enerjisi bitmiyor götünun üstüne 2 dakka oturmuyor.

Ben ona kizdigimda bir iki saniye durup gözüme bakıp daha da vuruyor.yazdiklarinin hepsini benimkide yapıyor valla o enerjiden istiyorum🤷

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 566 göst.
2 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mrn47 (946 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 154 göst.
0 oy
21 cevap 879 göst.
0 oy
5 cevap 138 göst.
21 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu

413,191 soru

12,440,263 cevap

45,957 kullanıcı

Kategoriler

...