+2 oy
651 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar nasılsınız? 

Abim 11sene önce evlendi yengem hamileyken sağlık sorunları geçirdi kansere yakalandı tedavi aldı ama fayda etmedi oğlunun büyüdüğünü  göremeden vefat etti. 10yaşında yeğenim artık aklı eriyor küçükken hep ağlardı herkesin annesi var benim annem yok diye hepimiz annesinin yerini veremesekde iyi şekilde büyütmeye çalıştık. Abimin aklının ucundan evlilik geçmiyor yapamam diyor annem zorluyor ve biz iki kardeşi abimizi ikna edelim diye yanına gönderiyor. Her defasında hayır diyor annem yaşlanıcaksın oğlun büyüyecek evlenicek o zamanlarda anne lazım diyor abim ben yapamam diyor. Bende abime hak veriyor gibiyim yani tabiki karakter meselesi ama üvey anneyle nasıl yapıcak? Belki çok iyi biri olucak Allah korkusu olucak ama yine de insan korkuyor ben artık karışmamak istiyorum ama olayın hep içinde oluyorum abim geçen defa bir daha bu konuyu açarsan evime gelme diyor. Yeğenimede çok üzülüyorum masum hiçbir günahı yok 

Annem haklımı onuda kestiremiyorum. Ben bu durumda ne yapabilirim? 

24 Cevaplar

+4 oy
önce (255 puan) tarafından

Abin adam gibi adam.ben olursem esimin evlenmesini istemem cunki Allah korusun ona bisey olursa benjm aklimin ucundan da gecmez evlilik diye bi sey hem sonucda hayat onun ne annene karis ne de abine bi sey de hayirlisi neyse o da olur sen ve annen demekle olmazki.belkide bi gun karsisina guzel biri cikar siz duaunmediyiniz bi anda evlenir ama cocugu daha kucun inan annesizlik uvey anne baskisinda daha iyidir bence

önce (419 puan) tarafından

Kesinlikle öyle üvey anneden iyidir belki kocası karısını sevdiği için istemiyor 

-Reklam-
+2 oy
önce (14,088 puan) tarafından

bu şekilde istemeye istemeye bir evlilik yapsa, evlendiği kadına yazık değil mi? 

çok sevmiş demek ki eşini. 

bir de bizim millette kadın, dul kaldığında evlenmeyi geçirse bile aklından ayıp derler ama konu erkek olunca evlensin kim ona bakacak modunda olurlar. iki yüzlülük resmen. 

ha gün olur, sever birini evlenmek ister ama bu kadar baskı yıldırır adamı. istemediği bir evlilik, belki çocuğuna iyi davranmayacak bir üvey anne.

kimseyi zorlamamak lazım. 

önce (7 puan) tarafından

Bende son tepkisinden sonra pişman oldum, korktum en baştan söylemeseydim iyi olurdu

+1 oy
önce (2,371 puan) tarafından

Annen haksız. Koskoca adam niye onun hayatına karışıp müdahele ediyor. Niye onun hayatıyla ilgili karar vermeye çalışıyor. Iyilik yapicam derken çok büyük vebale girer. Bu Türk anneleri çok fazla üstüne vazife olmayan şeylere karışıyor. Evliliği çok matah bir şey sanıp her şeyi mahvediyorlar. 

önce (7 puan) tarafından

Oğlunu torununu düşünüyor ve benimle kız kardeşimide yakıyor biz yüz göz oluyoruz

önce (2,371 puan) tarafından

Yüz göz olmayın canım. Söyleyin annenize biz abimin kararlarına saygı duyuyoruz sen de bunu öğren de. Benim annem 8 yaşında annesini kaybetmiş. Babası 2 defa evlenmiş. Annemin kardeşlerinin hayatları mahvolmuş hiç mutlu olmamışlar. Bence herkes haddini bilmeli. 

önce (7 puan) tarafından

Bende son tepkisinden sonra korktum nevri döner gerçekten izin vermez gitmemize

+1 oy
önce (3,728 puan) tarafından

Annen cok düşünüyorsa abinle yaşasın canım hem torununa bakar hem yem ek vs yapar evlenmek zorunda degil sende ısrar etme bence 

önce (7 puan) tarafından

Annem diyor ki benim ömrüm az senin mutluluğunu görmek istiyorum bende etmeyecem artık son tepkisinden sonra korktum

+1 oy
önce (3,455 puan) tarafından

Ya bence bu zorla olacak birşey  değil o kadına da yazık olacak 

İlla ki zamanı gelecektir belki de oluyordur hayatında birileri ama evlenmek istemiyordur 

önce (7 puan) tarafından

Zorla güzellik olmaz tabikide

+1 oy
önce (1,417 puan) tarafından

Yahu birilerinin hayatına karışmayı ne zaman bırakacağız acaba ? Evlen, cocuk yap, bir tane daha yap beraber büyüsünler falan filan. Yazınca bile ruhum daraldı. 

Bence anneni karşına alıp adam akıllı konuşmanız lazım. Abinin yaşadığı hiç ama hiç kolay değil. Eşinin yaşadıkları,  sonrasında kaybı, oğluna hem anne hem baba olmak zorunda kalması hepsi ayrı ayrı bir travma sebepleri. Evleneceği kadında,  ilk eşini arayacak belki de ve bu durum onu çok üzecektir. Annen oğlunu düşündüğü kadar torununu da düşünüyor mu? O çocukcagiz üvey anne istiyor mu, sordunuz mu hiç?

önce (7 puan) tarafından

Bende karışmak istemiyorum inan annem bizi ortaya atıyor. Yeğenim hep annesinden konu açıyor ağlamasın üzülmesin diye konuyu değiştiriyoruz inadına tekrar açıyor sonda ağlıyor onada çok üzülüyorum biz annesi gibi olamıyoruz yetersisiz diye 

+1 oy
önce (362 puan) tarafından

Abin kac yasinda

Annen abini evlensin diyoya.peki aday var mi annen bulmuş mu?

önce (7 puan) tarafından

Bize birşey demedi. Aday var mı yok mu bilmiyoruz

Abin nasil evlenecek orayi cozemedim

önce (7 puan) tarafından

Annemiz evlenmesi için baskı yapıyor hayat yalnız geçmez diyor torunuma anne şart diyor ama abim istemiyor yapamam diyor

İstemiyorum diyosa zorla güzellik olmaz.

+1 oy
önce (682 puan) tarafından

Vala ne kadar iyi olsa da çocuğuna annesi gibi olmaz çocuk bi 15 yasına gelsın biraz aklı ersin evlenecekse de o zaman evlensin neler duyuyor görüyoruz hiç karışmayın siz bence annende baskı yapmasın 

önce (7 puan) tarafından

Abim bakarız tamam falan demiyor net hayır diyor. Annemde hayırdan anlamıyor inat ediyor

+1 oy
önce (1,052 puan) tarafından

Annenin çabası da haklı bir yerde yarın Birgün perişan olmasınlar diye düşünüyordur yaşlılık var yanlız kalmasın istiyordur 

Ama abinizi de çok tebrik ettim maalesef bazı erkekler eşleri sağken bile sadakatli olmuyor bu dünyadan gitmiş eşi için sadakatini takdir ettim o da korkuyor ve eşine ihanet edecek gibi hissediyordur belki Allah yardımcısı olsun inşallah yeğeniniz ve abinizin yeğeniniz içinde rabbim bütün kapılarını açsın güzel bir hayat yaşamayı nasip etsin annesinin boşluğunu dolduracak bir eş nasip etsin inşallah ilerde 

önce (7 puan) tarafından

Yeğenim büyüdüğünde evlenmek istediğinde anne lazım olucak diyor. Amin İnşallah benimde tek isteğim o hep yüzü gülsün hep mutlu olsun

önce (1,052 puan) tarafından

Kıyamam ya anne işte en ince detayına kadar düşünüyor :( ne diyeceğimi bilemedim çok zor bir durum 

+1 oy
önce (850 puan) tarafından

Anneniz evlenmesini istemekte haklı ama bu kadar baskı yapmakta haksız. Bu kadar baskı insanı sıkar, isteyeceği varsa da istemez. Abiniz kaç yaşında bilmiyorum ama oğlu biraz daha büyüdükten sonra da evlenebilir. Çünkü bir gün oğlu da yalnız bırakacak abinizi ister istemez kendi hayatını kuracak çünkü. İnsan kendine bir yoldaş bulmalı ömür tek geçmez.

önce (7 puan) tarafından

37yaşında yeğenim 10yaşında 

Annem de sen yaşlanıcaksın torunum büyüyecek anne ihtiyacı olucak diyor ama üvey anne öz annesinin yerini verir mi? Tabi çok iyi insanlarda var ama kumar gibi birşey

Çok şükür 10 yaşına gelmiş yeğeniniz bu zamana kadar anneye olan ihtiyacı daha fazlaydı. Bundan sonra olmaz. Ve siz ne kadar annesiyseniz gelecek olan kadın en fazla o kadar annesi olabilir. 5 yıl sonra yeğeniniz 15 yaşında kendini savunabilen bilinçli bir çocuk olacak o zamandan sonra abiniz yine evlenecek yaşta olacak. Bence bunu annenizle de abinizle de bu şekilde konuşun. Daha fazla baskı yapma anne abim daha genç çocuğu biraz daha kendini kurtarıp koruyup kollayacak yaşa gelsin üvey anneden etkilenmeyecek yasa gelsin o zaman evlenir diyin. Abinize de anneme böyle söyleyelim abi belki ikna olur ısrar etmeyi bırakır diye konuşun. 

önce (7 puan) tarafından

Gerçekten 4 5yaşındayken daha zordur hep uyanıyordu ağlıyordu elimizde birşey gelmiyordu piskolog tedavisi aldı okula başladı yine bazen ağlıyor bizden gizli ağlıyor görüyoruz ama kendini kötü hissetmesin diye söylemiyoruz abimle ziyarete gidiyor abim uzakta duruyor uzun uzun konuşuyor insan dayanamıyor o manzaraya ama elimizden birşey gelmiyor ben de anneyim ama yeğenime yetemiyorum malesef çok üzücü bir durum bu çaresizim 

Kimse kendi annesi gibi olamaz o çocuğun her ne kadar sevsende kendini adasan da o çocuk yine gidip o mezar başında saatlerce konuşup ağlar. Belki küçükken olsaydı başka birini kabullenip anne diyebilirdi ama bu yaştan sonra sanmıyorum. Bence önce abinizle konuşup onun tamam anne oğlum biraz daha büyüsün evleneceğim demesini sağlayın. 

+1 oy
önce (1,274 puan) tarafından

Yakın akrabam bir kadın aynı şekilde eşini, daha  oğlu yaşını doldurmadan vefat kaybetti. Tam 15 yıl sonra yeniden evlendi. Şuan ikinci çocuğu da var.

Tamamen kendi rızasıyla evlendi. Önceden asla diyordu. 

önce (7 puan) tarafından

Nasip işleri asla asla demeyin diyorlar

Tek isteğim yeğenimin mutlu olması abimin huzurlu olması 

+1 oy
önce (86 puan) tarafından

Evlenmesinde yanlış yok ama abin cocugunu düşünüyor bence , abinde haklı niye üvey annede büyütsün çocuğu bir düzen kurulmuş sonuçta öyle düşünceli baba çocuğuna güzelde bakar eminim 

Neyse annenin dedigide haklı haksız değil ama herşeyin zamanı var çocuk biraz daha büyüse üniversiteye falan okumaya gidince evlense abin hem yanlız kalmaz hemde çocuk üvey anne çekmemiş olur tabi bu benim fikrim canım

önce (7 puan) tarafından

Annemde torunum büyüdüğünde evlenmek istediğinde anneye ihtiyacı olucak diyor ama abim hiç dinlemiyor onu yargılamıyorum çok erken ayrıldılar

önce (86 puan) tarafından

Ama zorla olmazki abininde istemesi lazım demekki istemiyor niye annesiz olmasın olurda olmasına yanlız kalmasın diye belki kiyamiyordur oğluna annende haklı abinde canım en iyisi karışmamak gelen insanın iyi biri olacağı ne malum abin anladığım kadarıyla aklı basinda biri ilerde isterse kendine uygun birini kendi bulur belki zamanını bekliyordur 

önce (7,834 puan) tarafından

Bir insan küçükken anneye ihtiyaç duyar büyüdükten sonra zaten kendi işini kendi görür annen çok yanlış düşünüyor

+1 oy
önce (3,447 puan) tarafından

Senin annen yine iyi durmuş . Benim kardeşim daha boşanmadı bile Mayıs'tan beri çekişmeli boşanma sürecinde 10 aydır ayrılmaya çalışıyor yani..Bul birini evlen demeye başladı babam .baba daha erken desemde olsun kızım bulsun konuşsun anlaşsın anca diyor 

Bide daha boşanmayan bi erkekle bi kız neden konuşsun niye ciddi düşünsün.

Anne baba çocukları yeterki evlensin gözüyle bakıyor hiç düşünmüyor bu çocuk ne düşünür nasıl yapar die

+1 oy
önce (977 puan) tarafından

Helal olsun maşallah abine gerçekten belli ki çocuk üzülüyor abin koca adam buna kendisi karar verebilir bu devirde erkeğe bile baskı var hâlâ inanamıyorum iyi niyetinden söylüyordur annen ama o hayat onun hayatı mudahele etmenin anlamı yok nasipye varsa kendi bulur

0 oy
önce (14,805 puan) tarafından

Geçen tapu da bir teyze torunu ile oturdu yanıma çocuk 3 yaşında biraz hareketli tam da konuşamıyordu sohbet ederken annesi 10 aylıkken öldü Bak Buda babası dedi adamın saç sakal karışmış birbirine Oğlu ile yaşayacağı ev almış adam kendine Hiç düşünmüyor  evlenmeyi hayattan koptu dedi

Bazı adamlar çok etkileniyor eşinin üstüne tekrar  evlenmek istemiyor 

önce (7 puan) tarafından

Evet istemiyorlar. Abim işe giderken bakıcı tutmuştu ama artık büyüdükten sonra istemedi onlarda evde iki kişiler oysa o evi yengemle ne hayallerle almışdılar dekor etmişdiler

önce (14,805 puan) tarafından

Nasibi yokmuş kadıncağızın 

Annen de baskı yapmamalı Evlenme niyeti olsa bu zamana kadar girerdi o yola 

0 oy
önce (1,004 puan) tarafından

Bugün bir haber okudum urfada üvey anne ve öz baba 5 7 yaşlarındaki iki çocuğunu çırılçıplak soyup soğuk su döküp hortumla dövmüşler diceklerim bu kadar 

0 oy
önce (7,834 puan) tarafından

Ayyy valla şu kaynanalarin oğul evlendirme sevdası beni bitiriyor. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin de ben olmasam kaynanamda kesin oğlunu bekar bırakmaz gider gelir yer beynini . Bence bu konu kimseye kalmaz . Adam demek ki bu halinden mutlu ki istemiyor. Sıkıntı yaşasa bu zamana kadar çoktan birini getirirdi.  Bence saygı duyulmalı ! Bende eşimin evlenmesini istemezdim . Helal olsun abiye .  

0 oy
önce (20,521 puan) tarafından

Annen haklı falan değil. Adam çocuğuyla bir hayat kurmuş. Zorlamaya ne hakkı var. Zamanla belki kendi de isteyecek. Demek ki o zaman bu zaman değilmiş 

0 oy
önce (2,261 puan) tarafından

Aslında annenin niyeti de kötü değil kendisi vefat ederse oğlu yapayalnız bir şekilde bir seylerin altında kalsın istemiyor. Herkes evladını düşünüyor işte 

0 oy
önce (137 puan) tarafından

Bence karismamalisin şahsen ben evladımin üvey anneyle büyümesini istemezdim kendi evladını yerine koy yani bilemezsin iyimi kötü mü cikicak. Adam demekki kendine yetebiliyor ve karısını çok sevmiş bu zamana kadar evlilik düşünmemiş bence en iyisi çocuğu olan kadın da erkek de bana göre evlatlarını üvey anne veya babayla büyütmemeli 

İlgili sorular

+1 oy
40 cevap 1,156 göst.
21 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Aisem3155 (253 puan) tarafından soruldu
+3 oy
39 cevap 1,222 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Esraaa_temell (447 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 423 göst.
0 oy
14 cevap 291 göst.

413,245 soru