Kızlarr kızlar aranızda hafız var mı ben kuran ezberlemek istiyorum en azından bazı sureleri ezberlesem yeter nasıl bir yol izlerim ezberim kuvvetli 2 3 okumada ezberlerim fakat çok çabuk unuturum hafızlıkta 1 sayfa mı ezberlenir yoksa yarım sayfa mı bi metodu var mı
Bana kızıyonuz mu kız günde 100 tane post açıyom diye 😅😅😅
Allah kuvvet versin canım
Sagol nagişciiimmm ❤️❤️❤️
Post açmak xoştur 😁😁bilgim yok post cik
Sagol leyloşum 😅😍❤️
❤️🥰❤️🥰❤️
bir kaç metod yazayım 🦋
Kur’an’ı ezberlemek (hıfz etmek) sabır, süreklilik ve doğru yöntem gerektiren bir süreçtir. İşte etkili bir ezberleme yöntemi:
Sabır ve istikrarla ilerlersen zamanla daha kolay ezber yaptığını fark edeceksin.
8 ay gibi kısa sürede eğitim veren online hafızlık eğitimi var başvurabilirsin vaktin var ise yani eline eteğine dolaşan çocuğun yok ise hem arapça hem de ezber kelime mânâlı çok güzel olur senin için.
Çocuklarım var sürekli ders hazılayamam kuzum özenle yazdığın için çok teşekkür ederim eger sende istersen birlikte ezber yapmaktan bende çok çok memnun olurum ❤️😍
ben de öyle yani bir gün yapsam 5-10 gün yapamam lâkin ramazan için ezberlemek istediğim hedef sûrelerim olacak sen ne ezberlemek istiyorsun misâl ben Fecr , Şems , Kehf ilk ve son 10 ayeti bunları ezberlemek istiyorum.
Ben de sürekli arzu ediyorum da vakit bulamıyorum yazının bir kısmını kopyaladım yapıştırdım
Ben yasin nebe mülk cuma fetih tekasür birde rad surelerini ezberlemek istiyorum canım yasinin ilk iki sayfasunj sürekli dinleyerek ezberledim dinlemek de işe yarıyor bence ☺️
Tekâsür ile başlayabilirsin.
Rad da çok güzel bir seçim maşaAllâh. Dinleyerek tekrar etmek çok etkili kulak ezberi oluyor o şekilde. Diyanet hafız indirebilirsin veyâ bak sana hemen video atayım bekle
Bekliyorum canım
https://youtu.be/RbRp95y09ZE?si=7AknStGgokCBOx-f al bak
geldi mi video görünüyor mu bu kanalda çok güzel her sure her sayfa var elhamdülillâh
https://youtu.be/Zqkialkoc1U?si=Ljd7pfNsUx17ucb0 bak bu da 10x10 tekrar
Geldi canım allahım razı olsun bana eşlik edicek misin ezber yaparken eşlik etmsen bile ben sana yazsam olur mu şu kadar ezberledim diye ☺️☺️
evet eşlik ederim bu hafta mazaret günlerim lâkin bittiği gibi bismillâhirrahmanirrahim der başlarım sen bana her iki şekilde de yazabilirsin 🦋
Bende mazeretim temizlenince başlayacagım İnşaallah canım ya Allah sevindim şuan ya seni bulduğuma 🤍✨
Yaz muhakkak ki sana bir nev'i ders gibi olsun ezberkemediğin için yazmadığunda suçluluk hissi oluşur o yüzden ezberlemeye çalışırsın.
Tamam ikimizde aynı anda başlayacağız öyleyse hadi gazamız mübarek olâ 🦋
Allah razı olsun canım kardeşim sense bana yaz olur mu yarışalım gerekirse 🤣🤣 fesatlıkta yarışmaktansa kuran ezberi yarışı yapmayı tercih ederim🤣❤️☺️
Ben de aynı şekilde ezber yapabilmek için gün içinde vakit pek bulamıyorum bulunca da elim hemen telefona gidiyor telefon ile fazla haşır neşir olmaktan ise ezber yapıp birbirimize yazarız.
Beni geçersin sen ezberim kuvvetli deduun
Kız kuvvetli de çabuk unuturum 24 saat geçmeden silinir hemen kafamdan o yzüden sürekli tekrar etmem gerek
ben tosbağa hızında bakalım en son 2 ay önce niyet ettim tembellikten bir ezber yapamadım
aanaa aynı benim gibi bir kere de ezberlerim unuturum sonra
başlamadan kendin için 70 bin La ilahe illAllâh çek kaç günün var daha bitmesine?
Ya Allah bismillah canım temizlenince başladım diye haber edicem ☺️❤️
3 4 gün var
70 bin la ilahe kaç tesbih oluyor canım 70 tesbih mi
bin tanesi 10 tesbih oluyor
yani 700 tesbih
Nuray bişey merak ettim. Hani demişsin ya ilk 10 ve son 10 ayetlerini ezberlemek istiyorum diye. Neden farklı farklı surelerin ilk ve son ayetlerini ezberlemek istiyorsun. Hani 1 sürenin tamamını ezberlemek yerine. Bu bir yöntem mi? Hafizlikta da sondan baslaniyormus ezberlenmeye. Nedenini hiç anlayamamistim. Hatta geçen gün yine aklıma gelmişti. Şimdi okuyunca sana soruvereyim dedim 😃
yok yok kehf ilk on ve son on ayeti deccal fitnesinden korunmak için
Öyle miymiş. Teşekkürler dostum bilgi için. Her gün mü okumak gerekiyormuş.
diğerleri öyle ezberleme yöntemi kuran parça parça indi yâ hem o yüzden hem de son ayetten ezberlemeye başlarlar çünkü ilk ezberlenen ayet pişer son ezberlenen hep çiğ kalır o yüzden unutmamak için hep sondan başlatırlar yani benim bilgim bu yönde fakat başka şekillerdede ezberletenlerde var
evet her gün veyahut cuma günü kehf süresinin hepsini bir kerede
Anladım dostum sağolasın bilgi için
sen de sağ ol🦋
413,164 soru
12,439,364 cevap
45,925 kullanıcı