0 oy
101 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,374 puan) tarafından

Kızım 3 buçuk yaşında gelişim geriliği var doğuştan geç emekleri geç yürüdü ve konuşam ıyor ama algısı çok iyi maşallah dediğimiz herşeyi anlıyor istediklerini belli ediyor ama konuşamıyor işte aa sesi ve e sesi tek var şu an fizik tedavi be bireysel ders alıyor raporlu ben ekstra özel olarak dil terapi dersi alsın istiyoruz konusmasına bir umut yardımcı olur diye

Daha önce özel ders alan var mı çocuğuna fiyatlar nasııl seansları saatleri nasil oluyor

3 Cevaplar

0 oy
(1,454 puan) tarafından

Ablam yurt dışında yaşıyor, o yeğenimi götürüyor bazı harfleri çıkaramadığı için. Süreci nasıl işliyor hiç sormadım. 

Bu arada benim yeğenim 6 yaşında onda da gelişim geriliği var ve biz bilemedik bugüne kadar. Geç konuştu, kreşe gönderdik 2,5 yaşındayken. Konuşuyordu ama tam olarak anlaşılmıyordu. Kreş çok etkili olmuştu, dili bayağı açıldı. Fizik tedavi olayını anlamadım. Fiziksel bir engeli mi var?

(2,374 puan) tarafından

Geç yürü düğü için dengesini tutamıyor hala tam ondan alıyor

-Reklam-
0 oy
(1,810 puan) tarafından

Benim kızımında herşeyi normal ama konuşma geriliği var dil terapisti için rapor cıkarmaya calısıyoru şuan senası 1000 1500liradan baslıyordu en son fiyat sordugumuzd bizde rapor çıkarma kararı aldık bu cuma heyet toplancak bakalım onay alırsak sonrada ram a basvurucaz 

(2,374 puan) tarafından

BBiz iki senedir gidiyoruz baya faydasını gördük

(1,810 puan) tarafından

Benim kızım daha yeni ikili sözcük kuruyo anne gel anne al vs gecen senede gittik doktora bekleyelim daha yeni rapor kararı verdik 

0 oy
(954 puan) tarafından

Canım dil konusma içinde rapor çıkartsana. Çocuğun durumuna göre seans sayısı belirleniyor. Birde her şehirde ve kurumda farklı oluyor fiyatlar. Biz bir kuruma gittik seviye belirleme seansı bile ücretliydi geçen sene 1000 tl idi. Ama başka bir kurumda hemen aldılar seviye belirlediler kaç harfi eksik onu söylediler. Bizde sadece konuşma sesi bozukluğu vardı harfleri yanlış söylüyordu. Bir kac ayda çoğu harf düzeldi şuan sade r sesi kaldı.

(954 puan) tarafından

Dil terapisti için farklı kurumla anlaşma yapamıyor musunuz hepsi için tek bir yer mi olması gerekiyor. Çünkü dil terapistleri yaygın olmadığı için ücretleri fazla oluyor. Bizim ayda 8 seans birebir bunu da ram belirledi. Grupla almıyor biz istemedik çünkü. 

(2,374 puan) tarafından

Bilmiyorum işte senede bir nöroloji kontrolümüz var nöroloji bizi metabolizma ya yönlendirdi oda çocuk genetiğe şu an kan verdik onun sonuclarını bekliyoruz belli bir tanı sı da yok doktorlar ne derse ona göre ilerlivez

(954 puan) tarafından

Gittiğiniz kurumla konuşun onlar bilirler başka kurumla dil terapisi için çalışabilir miyiz diye. En net cevabı bulursunuz. Onların bağlı olduğu WhatsApp grupları oluyor oradan sormalarını bile isteyebilirsiniz. Benim görümcemin eşinin var rehabilitasyon merkezi o bizim için sormuştu tüm seansları dil terapisti verebilecek olan var mı diye. Çünkü bazı kurumlarda tek dil terapisti oluyor yetmediği yerde yarısını özel eğitim öğretmeni ile tamamlıyor. Atıyorum bizim aylık 8 seansımız var 4 seansı dil terapisti 4 seansini özel eğitim öğretmeni ile geçiriyor çocuk. Biz bunu istemedik tüm seanslara dil terapisti geliyor. 

(2,374 puan) tarafından

Hm anladım canım ben bir tekrar müdür ü ile görüşim

Teşekkür ederim💜

(954 puan) tarafından

Rica ederim inşallah yardımcı olabilmişimdir. Hayırlı geceler 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 156 göst.
25 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 427 göst.
18 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 329 göst.
23 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde nisan cicegi (10,439 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 374 göst.
23 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,794 soru

23,597,173 cevap

305,834 kullanıcı

...