4 buçuk yaş sürekli topuğunu tamamiyle yere değdirmeden yürüyor normal mi ? Ortopediye götürdüm bacak veya topuğunda bir sorun yok diyo. Etrafında böyle yürüyüp düzelen var mı çok üzülüyom ben bu duruma alay etneye başladılar artık söyliyince düzeltyo ama unutunca yine aynı hatta ben normal yürüyom zaten diyo. Yürüme alışkanlığı ona göre bu dıştan çok kötü görünüyo ve büyüdüğü için çocuğumla alay ediyolar kusur gibi :(((
oyun yapma ihtimali yüksek. ben de öyle yürürmüşüm sonra da balerin gibi yürüyorum dermişim
10. 5 yaşında, geçen sene böyle yürüyordu. birden boy attı parmak ucunda yürüyordu sallana sallana.
Sadece geçen sene mi düzeldi mi peki ne yaptılar düzelsin diye
spor ve masaj önerdi doktor. şu an hala aynı hızda uzaöaya devam ediyor 😅160 oldu boyu maşallah 😂
içine sinmiyorsa başka bir doktora götürebilisrsin, fizik tedaviye falan
germe hareketleri işe yarayabilir tabi düzgün yapılması lazım
Teşekkür ederim sürekli öyle mi yürürdü yoksa boy attıktan sonra 10 yaşında mı öyle yürğmrye başladı merak ettim bana büyük artık düzelmez diyolarr
valla daha küçük halini hatırlamıyorum ona bşr şey diyemem ama dediğim gibi düzgün spor ve masajla normalleşir
Benim kızım da aynı yaşta ve sağ ayağını aynı şekilde yapıyor.Ben de kafama takıyorum üzülüyorum ama benimkinin doğumdan kaynaklı.
Kıyamam inşallah geçer bunda bişi yok öyle yürüyo herkes söyleniyo üzülüyom düzgün yürümediği için de çok düşüyor
O zaman sıkıntı etme canım güzelce söyle belki devam ettirmez.
Başka ilginizi çeken bir şey var mi peki
Hayır birtek bu ve aşırı üzülüyorum :((((
Ayakkabı tipini degistirseniz ona göre yüksek tabanlık alsaniz
Her çeşit aldık. Yürğmeye başlafığından bu yana böyle kaç çeşit ayakkabılar değiştirdik konuştuk ortopediye götürdük ama yok parmak ucuna basıyo topuk tamamiyle yere değmiyo ve dıştan büyüdüğü için apaçık belli ve ben kahroluyorum herkes bişi diyor. Büyüdkçe alay edecekler tabi böyle yürüdüğü için de düşüyo
Arkadaşım 33 yaşında hala öyle yürüyor çocukken uyarmamışlar demekki diyo gülüyo alışkanlık kalmış onda ama uyarı yapmayın uyarmayın uyardıkça daha çok yaptıkları net benim oğlum da 3.5 yaşinda ara sıra yapıyor heyecanlanınca yapıyor uyardıkça bana bakıp daha çok yapıyor diye hissedip uyarmayı bıraktım bırakınca gözüme batmaz oldu yani hala yapıyosada ben farketmiyorum ilgimi ordan çektim çünkü ben yıpranıyordum
Ayy 33 yaş mııı bizimkiler hemen kulp bulma merakındalar alay ediyolar kusur gibi çok üzülüyorummm çok. Ben uyarıyorum ortopediye bile götürdüm bağlarxa bişi yok dedi. Siz dikkat edin acaba hâka yapıyo mu eğer sadece sevinince olsaydı sorun etmezdim normal yürümesi bu bizimkinin
Yani doktora sormuştum ben normal şartlar da tabana basıyosa ara ara parmak ucu yürümesi varsa sorun etmeyin 5 yaşa kadar vakti var demişti hatta psikiyatriye de sormuştum tabana basıyosa sorun etme demişti ama siz isterseniz bi psikiyatriye götürün belki birşeye yönlendirir canım
Küçükken yürüteç kullandıysanız ondan dolayıdır yada huy edinmiştir
Ne alkası var senin bi suçun yok sen çocuğun yürüsün diye yapmışsın kendini suçlamayı bırak düzelir merak etme benim amcamın kızıda öyleydi annesi sürekli konuştu üstünde durdu düzeldi diye biliyorum sende öyle yap
:((( o da böyle büyük müydü peki 5 yaşında düzelir mi artık huy etmiş normal yürümesi bu ona göre
Ben o amcamın kızını daha iki yaşında hatırlıyorum öyle yürüyordu geçen sefer düğünümüz gördüm düzelmişti sen hep üstünde dur böyle hani sen ayaklarını öyle yapınca sana yakışmıyor düz tut daha yakışıklı olursun de yani bu dilde konuş oda kendisi çabalarsa düzelşr
İnşallah düzelir o kadar kahrokuyorum ki anne yüreğim acyo.
Haklısınız ama sizin hiçbirşekilde suçunuz yok
Benim büyük oğlumda öyle yürüyordu balerin gibi sürekli uyarırdım düz bas falan diye unutunca geri basardı ama şimdi 10 yaşında düzeldi korkmayın düzelir
Şuan ağlıyorum desem inanır mısınız ;(((( o kadar kahrolup kendimi bitiriyorum ki çocuğum böylr kaldı geçmez diye herkes bişi diyo sırx öyle yürüyo diye resmen teşhis koyuyorlar kalbim kırılıyo daha da üzerine gidiyom düzgün bas diye geceleri düşünüyom çünkü 5 yaş olacak huy etti asla düzelmez diyolar nelet nelet diyolar alay ediyolar annelik yüreğim acıyo ;((( kaç yaşında düzeldi kurban olaym neler yaptınız dua edin benimkide düzelsin
Kıyamam cnım üzelme düzelir inşallah o yaşlarda basıyordu sonra kendiliğinden düzeltti sürekli düz baş oğlum diye uyarın
5 yaşlarında mı yani sürekli söylüyorum ben başka önerebileceğiniz bişi var mı nasıl düzeldi sizinki :(
Ekstra bişey yapmadım canım kendiliğinden düzeltti büyüdükçe
Kaç yaşındaydı ortalama düzeldiğinde
Benim çocukluk arkadaşım 30 yaşında hala yaylanarak parmak ucu yürür. Tamamen alışkanlık. Erken dönem evde ayakkabı vs giyerek düzeltilirdi belki ama yaşı büyümüş. Sürekli telkinle manipule ederek düzelmeye çalışın
Kahroluyorum çok söylüyorum ortopediye de götürdüm anlatıyotum hatta alay ediyolar söylüyorum bak onlar gibi yürğmüyorsun yürü alay etmesinler vs yok hayır normal yürümek zor geliyo ve onun için onun yopuğa bamayarak yürğmek normal geliyor düzelir mi bilmiyorum büyüdü 5 yaş olacak ve ben kendimi yexim bitirdim :(((
Sık sık manipüle edin, olmazsa bir çocuk psikiyatri görsün o anlatsın durumu rica edin. Sonraki yaslarda düzeltmek daha da zor. Malesef bu şekilde yürüme de ayak kavisi de yeterli gelişmez sağlık açısından da sıkıntılı
Benim oğlumda öyleydi ama evde çıplak ayakla dışarda normal yürüyordu ama bunu 3 yaşlarında felan yapıyordu
Ayakkabı rahatsz ediuor olabilirmi ortopedik ayakkabımı kullanıyorsunuz
Ayakkabı yürüdüğünden beri çok çeşit denedik evde toprakta düz zemin halı oarke farketmez bu şekilde yürüyo
Kızkardeşim bir buçuk yaşında parmak ucunda yürümeye başladı 16 yaşında hâlâ parmak ucunda yürüyor tüm kontrolleri de yapıldı bir sorundan kaynaklı değil kendisi de seviyorum diyor. Ayrıca sorunu olmadığı halde de yapabilir sorunu da olabilir bu kimseye alay etme hakkı tanımıyor lütfen müsade etmeyin bizim akrabalarımız da cok eleştirdi balerin gibi dedik dedik en son asilzade o saray soyundan geliyor kibar kızım benim diye diye annem herkesin çenesini kapattı
Öyle mii ya aklım almıyo niye böyle yürür ki diye. Kahroluyorum ben kız çocuğu neyse de erkek askere almazlar bile diyolar kahroluyom
Erkek değil zaten askerlik problemi yok kahrolmayın elinizden geleni yapın iyi araştırın bir sorun olmadığına emin olun kendiniz inanın önce başkalarına bişey kanıtlamaya çalışmakla kendinizi tüketiyorsunuz
413,164 soru
12,439,246 cevap
45,920 kullanıcı