Çalışmayan kadına çevre neden garipmiş , tembelmiş, yeteneksiz ve bir işe yaramıyormuş gibi bakıyor ? Akşama kadar ev isi ev yükü sırtımızda niye bunu yapıyorlar.O kadar anne evlat yetistirmis mesaisi gecelere kadar evde decam eden kardeşlerimize niye bu dışlama? Eşim ve ailem hariç diğer insanlardan bıktım bu konuda Ben bu konudan çok dertliyim bir ortama girsem sürekli çalışıyor musun , çalışsana gibi birseyler deniyor. Sanki erkeğim evde çoluk çocuğu aç bırakmışım gibi.Tamam erkeğe mahsus değil çalışma hayatım oldu hemde en ağır işlerde çalıştım burada beni linçleyeceklerden daha ağır işlerde hemde kendi ayaklarının üzerinde durma falan filan biliyorum bunları. Bu önemli birsey ama konu bu değil. Biz neden dışlanıyoruz ? Devir ne kadar değişmiş erkeğe yapılan baskı kadına yapılıyor. Torpille iş bulmuş biri bana iş bulsan iyi olur diyor kafan dağılır. İş yerinde yüzlerce sorunlu insanla uğraşmak triplerini çekmek bana pek kafa dağıtma gibi gelmiyor maalesef. Bu yüzden çok seçiciyim duygusal ve hassas bir insan olarak. Ve çalışsam eminim o çalışan çoğu kişiden daha çok evime destek olurdum. Biri tüm parasını kendine harcıyor eşine dönüpte sana da parfüm alayım mı demiyor. Çalışırken eşimi hep düşünmüş ona da birseyler almış insanım. Ben hiç calismam geleceğimi düşünmem ileride eşimle sorun yaşarsam kafama takmam ona bağlı olurum demiyorum belki ertesi gün başvuru bile yaparım çalışırım. Anlatmak istediğim çok başka. Konuşacak tek konu para kazanıyor musun işin var mı bu olmamalı bence. Akşama kadar deli gibi çalışıyorum ve bunun karşılığı para değil diye ben tembel olmuyorum.