+3 oy
418 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,048 puan) tarafından

Kızlar çocuklardan dolayı yerde yemek yiyoruz bir kaç gündür rahat oluyor diye 15 aylık oğlumda yer masasını yeni yeni gördüğü için meraklanıyor açınca direk geliyor üzerine çıkmaya çalışıyor bugün mercimek çorbası yapmıştım pilav ve karnabahar kızartmasını ayırırken eşimi oğlumun yanında durması için çağırdım eşim geldi çorbaları koydum ama baya kaynamıştı çorba biraz sıvı olmuştu koyulaşması için baya kaynattım yani nasılsa eşim var diye masaya koydum oğlumun masasının ayağını kapatmış sanırım ben tam göremedim sonra da üzerine çıkmaya çalışırken masanın üstündeki çorbalar oğlumun kafasından bacağına kadar döküldü 3 tabak çorba vardı hepsi döküldü yani oğlum bağırınca arkamı döndüm direk üzerini çıkarttım ama kafası kolları ve bacakları kızarmıştı biraz bekleyip suyla yıkadım kızarıklık arttı bir saat sonra geçti ama şu an ağlayarak uyanıyor kızarıklık falan yok ama acıyor mu acaba diyorum sizce canı yanıyor mudur ne yapmam gerekiyor 

19 Cevaplar

+2 oy
önce (1,229 puan) tarafından

Tabiki acıyordur. Bu durumda direk çocuğa zeytinyağı yoksa sanayağı bocala, oksijen ile teması kestiği için çocuğun canı acımaz çok çabuk toparlanır 

önce (1,048 puan) tarafından

Yok normalde bağırmam canım asla ama öyle görünce bir an bende telaşlandım çok korktum o can havliyle bağırmış bulundum işte :(

Zaten anladım canım çok minnoş bir kalbin var ❤️🥰 bununla geçmiş olsun inşallah canım Allah bir daha yaşatmasın ❤️ 

Ya çok teşekkür ederim canım o senin kalbinin yumuşaklığı ❤️🙂çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım 

Bu arada senin doğuma ne kadar kaldı canım geçen sancı hakkında post açan sen miydin yanlış mı hatırlıyorum 

Evet canım bendim , sancı degil safra kesesi taşıymış 😅 doğumdan sonra amelîyat dedi doktor bide 2 cm açılmam var 37 haftalık oldum elhamdülillah bundan sonrası beklemece bakalım hayırlısı inşallah ❤️ 

Geçmiş olsun canım benim zorluyordur seni şimdi hem son hafta ağırlığı hem taş zaten taş sancı veriyor bildiğim kadarıyla Allah yardımcın olsun inşallah :) heyecanlı bekleyişler değil mi benim iki tane var hala bazen hamilelikte nasıl sabırsız beklediğim günler geliyor aklıma ardından da o doğumun ağırlığından sonra o muhteşem his 🥺dünya da eşi benzeri asla yok o ilk anın 🥺yine hatırladım bak 😂rabbim kolay doğum nasip etsin hayırla kavuş yavruna inşallah canım ❤️❤️❤️❤️

-Reklam-
+2 oy
önce (195 puan) tarafından

Canı acıdığı içindir 

Bir de öyle görünce yandı yandı diye çok bağırdım ondan mı korktu acaba diyorum şu an kızarıklık ya da başka bişey yok 

önce (195 puan) tarafından

Eline sıcak su dökülünce acısı sonradan çıkmıyor mu o çocuga 3 tabak dökülmüş baş aşagı ses çıkarmandan değil acıdan öyle yapıyordur üstünü soy krem sür 

+2 oy
önce (988 puan) tarafından

Bi acile gitseydiniz krem falan verilirdi ayy kıyamam yaaa çok gecmiş olsun canım bu bebeler büyüyene kadar ömrümüz çürüyecek 

Ah ilk defa başıma böyle bişey geldi eşim bakıyor dedim ama telefona dalmış bende yemek hazırlıyordum arkam dönük ömrümden ömür gitti yandı yandı diye bende çok bağırdım şu an kızarıklık ya da başka bişey yok belki bağırdığım için mi korktu diyorum 

önce (251 puan) tarafından

Ztaen bu telefonlar basimizn belası her türlü kazaya sebebiyet alıp atardım elinden o sinirle

+2 oy
önce (2,866 puan) tarafından

Keşke eşinn eczaneye koşup bir yanık kremi alsaydı yazık çocuga yada komşudan felan sorsaydınız var mı diye 

Canım inan aklıma hiç gelmedi ilk defa yaşadım böyle bişeyi ben bir de öyle görünce yandı yandı diye çok bağırdım acaba ondan mı korktu diyorum çünkü kızarıklık ya da başka bişey yok 

Canımmm kaynamış çorba senin üzerine dökülse nasıl canın yanar dimi bence o çocugun canı yanıyor su felan toplayabilir dikkat et yakınlar da eczane varsa eşinn alsa keşke 

Tamam canım teşekkür ederim evet haklısın başıma ilk defa böyle bişey geldi dediğim gibi babasına bak dedim ama maalesef telefona dalmış bende arkam dönük nasılsa babası bakıyor diye yemek hazırlıyordum ömrümden ömür gitti elim ayağım boşaldı hala kendime gelemedim rabbim yavrularımızı korusun inşallah 🙏🥺

Geçmiş olsun canım umarım hemen geçer 🫂

+2 oy
önce (659 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun ara ara buz koy çok kızardıysa çocuğa uygun krem sür 

Kızarıklık bir saat kadar oldu canım hatta bir saat bile sürmedi diyebilirim üzerinde kadife pijama takımı vardı belki o önlemiştir diyorum şu an herhangi bir kızarıklık ya da başka bişey yok ama sızlıyor mudur diyorum sonra bi de öyle görünce ben yandı yandı diye çok bağırdım ondan mı etkilendi diyorum kafam karıştı 

+2 oy
önce (76 puan) tarafından

Benim oglumfa elini mercimek ke sokmuştu 7 aylikti yeni emekliyordu eli baya şişti kabuk tuttu merhem varsa sur sen yine 

Bnxe oluyordur rlim az birsey yansa sonradan sızlıyor yanıyor 

Ya öyle bi içime oturdu ki büyük oğlum 3 yaşında yanığı bırak ufak kaza bile yaşamadık ama bu pıtırcığım çok hareketli ve yapacağı şeyi saniyeler içinde yapıyor o an ki hali hala gözümün önünden gitmiyor şu an canı yanıyor diye çok suçluyorum kendimi :(

Suclama kendini canim çok geçmiş olsun insn be im yillarca kulagimdan oglumun o bagirma sesi gitmedi üstelik 7 aylikti o kadar kendimi suçladimki halbuki ayni senin gibi arkam dönüktü ona ve halasının yanindaydi bnmkide

İşte anneyiz ya hep aklımıza gelir o an belki de unutamayız bende yerde daha rahat yiyorlar diye yere masa aldım yeni gördüğü bişey olunca ilgisini çekti oynayıp duruyordu bugün eşimi çağırdım yanında dur diye diğer yemekleri tabaklara ayırıyordum eşimde telefona dalmış arkam dönük hızlıca hazırlayıp oturayım dedim böyle oldu işte yüzüne bakıp bakıp üzülüyorum

Size de çok geçmiş olsun canım rabbim acılarını göstermesin inşallah 🙏

Amin rabbim evlatlarınizi size bağışlasın ❤️🥰

+2 oy
önce (3,077 puan) tarafından

Spydugunda suya soksaydin direk iyi olurdu bekletmeden. Bu durumlar icin evde kantaron yagi veya aloe vera jeli bulundurmani oneririm

Yanan yere surunce aninda aciyi kesiyor ve kabarmasini önlüyor 

Bende yanınca direk suya sokmak zararlı diye düşündüm daha önce hiç başıma gelmedi kantaron yağı falan yok ama yazın pikniğe falan gidersek diye aldığım yatıştırıcı jel var o olur mu acaba daha yeni aklıma geldi öyle görünce korkudan aklıma hiç bişey gelmedi :(

Evet sur acisini bari alsin ama yavrum o kadar beklemis annesi, ve her derde deva kantaron mutlaka oneririm. Yaniktan pisige ladar kullanilir

İlk defa başıma böyle bişey geldi canım inan beynim durdu resmen korkudan öyle görünce napacağımı bilemedim pişik kremi vardı onu sürdüm birazcıkta ağrı kesici verdim doğru mu yaptım bilmiyorum ama yeni aklıma geldi yatıştırıcı şimdi sürdüm inşallah acısı olmaz :( 

Dediğin yağın markası ne olmalı canım hangisini önerirsin hemen alayım evde dursun eczanede var mıdır peki 

Cok gecmis olsun cnm, ben imternetten almıştım, su an marka hatırlamıyorum, heryerde bulunur

+2 oy
önce (2 puan) tarafından

Travazol krem sür kaç saate bir yanıga çok iyi gelir zeytin yağınıda sür sabah aksam 

+2 oy
önce (20,510 puan) tarafından

Yanıyor olabilir. Keşke bı doktora gitseydiiz.rahatlatici bı krem verirdi belki   ay yavrucuga üzüldüm. İnşallah canı acimiyodur. Her zamankinden sık mi uyanıyor yani. Her zamanki aglayisindan farklı mı ağlıyor. Sabah gidin olmadı bı acile öyleyse 

Yani nasıl anlatsam bilmiyorum ama sanki korkmak gibi ağlıyordu içini çeke çeke ben çok bağırdım bi anlık korkuyla yandı yandı diye  belki onun için korktu yatıştırıcı stick sürdüm azıcıkta ağrı kesici verdim şu an kızarıklık iz falan hiç bişey yok çok şükür dün allahtan banyo yaptırıp üstüne kadife pijama giydirmiştim üşümesin diye belki üzeri kalın olduğu için hafif geçirdik :(

önce (20,510 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun Allah korumus

+1 oy
önce (4,089 puan) tarafından

Canım acıyor dur küçücük yansa acıyor geçmiyor 

+1 oy
önce (429 puan) tarafından

Ay cok gecmis olsun canim ya aciyodur bencede keske doktora goturseydin 

Sağolasın canım ama doktora gidecek kadar değildi ki canım bi kızarıklık oldu o da bir saat olmadan geçti ilk hametan sürdüm zaten sonra aklıma yatıştırıcı stick geldi onu sürdüm biraz ağrı kesici verdim uyudu şu an bişeyi yok çok şükür iz kızarıklık gibi 

önce (429 puan) tarafından

Belki de korktugu icin etkilenmistir 

+1 oy
önce (3,977 puan) tarafından

Aklınızda bulunsun yanan bi yerimiz olduğunda hemen zeytin yağı sürün, oksijenle teması keserseniz yanma gerçekleşmez canı yanmaz, kabuk bağlamaz, su toplamaz.. nasıl ki sobanın yanması için oksijen gerekliyse ayni şey bizim icinde gerekli bilgi olsun 🫡

Teşekkür ederim bilmiyordum öğrenmiş oldum 🙃❤️

0 oy
önce (52,225 puan) tarafından

babasi napiyormus o sirada 

aciyordur tabi ki acile gıdin krem falan verir gecmis olsun

Babası napacak telefona dalmış ay ona da ayrı bi patladım kızdım zaten sana çocuk emanet edilmezden girdim başladım kızdım işte suçunun farkında olduğu için ses çıkaramadı o kadar sıcak olduğunu tahmin etmedim diyor o da üzüldü ama senin sorumluluğunda oldu demekki sana da güvenmemeliyim dedim ya özür dilerim dedi yüreği ağzında bakışı kaldı sonrasında ama işte zamanında dediğimi baksaydı böyle olmazdı gece her ağlamasında uyanıp noldu oğlum noldu diyordu beni uyuyor sandı hatta bi kere özür dilerim güzel oğlum diyordu 🤣 ama çok şükür iz kızarıklık falan yok ilk bir saat kızarıklık oldu sonra geçti yatıştırıcı stick sürdüm hametan sürdüm biraz ağrı kesici verdim işte gece de kontrol ettim şimdi de bakıyorum bişeyi kalmadı çok şükür

0 oy
önce (417 puan) tarafından

Sen iyimisin benim kızım üzerine çay döktü üstelik soğuktu kaynar bile değildi ben hemen banyoya götürüp suyu açtım çıkardm üzerini sonrasnda acile götürdüm mahvoldu çocuğum soyuldu hep 

Yok allahtan bişey olmadı üzerinde kalın pijama vardı o biraz engel oldu herhalde çok şükür kızarıklık falan yok şu an 

0 oy
önce (2,328 puan) tarafından

Yani aciyomudur diyorsun.

Aciyirdur 

İz lekesi falan varmi kizardimi

Eczaneden ilaç alsaydın bari

Başıma ilk defa böyle bişey geldiği için acıyıp acımadığını bilemedim iz kızarıklık olmadı yandıktan sonra bir saat kadar kızarıktı ama bir saat olmadan geçti ne kızarıklık ne iz yok yatıştırıcı stick vardı ondan sürdüm 

0 oy
önce (5,738 puan) tarafından

Böyle durumlarda direk doktora götürcen enfeksiyon olmassin iz kalmazsın diye benim de kolum yandı doktor bire krem sürdü ağrısını hemen kesti 1 harftada iyi oldu bide salgı içinde olsun enfeksiyona karsi

Geçmiş olsun canım sana ama bizim ki o kadar fazla sargılık değildi ya şu an da ne kızarıklık ne kabarma yok şükür ilk döküldükten sonra bir saat olmadan kızarıklık geçti zaten 

0 oy
önce (7,988 puan) tarafından

Evet sızlıyordur mutlaka. Silverdin sürdün mü sarı kantaron yağı da acısını alır zeytinyağıda alır.

Yatıştırıcı stick vardı evde onu sürdüm ama çok şükür bişey yok şimdi kolları bacaklarına falan baktım kızarıklık kabarma olmamış üstünde kadife pijama vardı belki o önlemiştir 

önce (7,988 puan) tarafından

Çok şükür canım sadaka ver. Sen yine de düzenli olarak zeytinyağı ile masaj yap akşamları yatirirken bir kaç gün 

Dün eşime söyledim canım inşallah camide verecek çok teşekkür ediyorum 🙂❤️

0 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Hala doktora götürmediniz mi çok güzel yanık kremleri var götürün hemen 

Kimse anlamamış sanırım canım kızarıklık kabarık falan olmadı bir saat dolmadan geçti gece ara ara kontrol ettim kabarma falan hiç bişey yok sadece sızlama şeklinde ağrıyor mudur diye sordum yanık iz yok yani üstü biraz kalındı belki o önledi şu an da gayet iyi sesi çıkmıyor normal oyun oynuyor yatıştırıcı stick vardı onu sürdüm 

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Yakın zamanda benim kızımın başınada geldi ben kızımın ayağına hep pişik kremi Bepanthol sürdüm çok çabuk iyileşti sende öyle yap o kızarıklık baloncuk olacak Bepanthol sür çabuk iyileşsin canı acıyordur

Şu an bi kızarıklık falan yok canım hemen geçti zaten akşam da kızarıklık bir saat anca sürdü yatıştırıcı stick vardı acısını alsın diye şu anlık hiç bişey yok şükürler olsun normal oyun oynuyor size de çok geçmiş olsun canım 

önce (69 puan) tarafından

Geçme tedbir al çok sağol canım sizede geçmiş olsun 

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 448 göst.
1 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 113 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Nur29 (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 144 göst.
24 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 209 göst.
21 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Berivanadnan (342 puan) tarafından soruldu

413,163 soru

12,439,231 cevap

45,918 kullanıcı

Kategoriler

...