+1 oy
499 göst.
önce Diğer kategorisinde (252 puan) tarafından

OYa ben anlamiyorum gerçekten evi kira deil bisey deil hiç almıyorsa 20 25 bin alıyordur tek başına napiyo bu parası da yetiremiyo eşimde hic sormaz sürekli para verir parası kalmamış diye maaşına alsa da veriyo babasına verdiğim para mı diyo bide 200 300 derken ayda 2000i buluyo bu nereye basvuruyo valla sinir oluyorum yaa bıktım bunun babasından 

26 Cevaplar

+4 oy
önce (4,991 puan) tarafından

Doğru söylüyor 200 300 para değil yani zaten kayinpederin dolandirilmisti parası borca gidiyordu sen fazla takılıyorsun bu konuya sürekli kayınpederini şikayet ediyorsun bıktım diye Allah başka dert vermesin tek derdin bu olsun

önce (252 puan) tarafından

Ayda 200 300 de ayda 2000i buluyor yillar geçti üstünden ne bitmedik borcmus eşimde hiç sormuyoki anca veriyo sinir ediyo

önce (4,991 puan) tarafından
+2

E yine çok değil ki aylık ekmek parası veriyor diye düşün babasına gerçekten çok dert ediyorsun Allah öyle bir dert verir ki gör bakalım dert neymiş diye keşke tek derdim kayinpederim  olsaymis dersin yapma eşine de hayatı zehir etme eşin insan evladiymis babasına yardim ediyormuş ne güzel senin evladın da gün gelir sana yardım eder 

Haklısın Allah başka dert vermesin amin. İşte beni sinir eden tek şey yıllardır hep aynı bitmedi borcu yetmedi hiç parası değişen bisey yok. Ona kızıyorum ona sinir oluyorum .Bu yüzden de kafaya takıyorum. 

-Reklam-
+3 oy
önce (388 puan) tarafından

Bir adam, “Ya Rasulallah! Benim (biraz) malım ve çocuğum vardır. Babam da cidden benim malımı kökünden tüketmek ister.” dedi. Bunun üzerine Rasulullah (sav) şöyle buyurdu;

“Sen babanın (kazancı)sın, malın da babana (helal)dır.” (İbn-i Mace, Ticaret, 64)

Buna göre bir baba, oğlunun malını kullanabilir. Zaten evlat da ana babaya bakmakla yükümlüdür. Bunda da en varlıklı evlat en öndedir. Eğer varlıklı değilse çalışır kazanır. 

Burada ince bir mesele vardır, eğer evladının malını kendisi zengin olduğu halde zevkine yiyorsa o zaman evlat vermek zorunda değildir. Ancak babası zengin değilse, evlat zengin olsun olmasın babasına bakmakla yükümlüdür. Zenginlik de nisab miktarı mala sahip olmakla olur. 

Burada tasarruf evladındır. Geline veya bir başkasına söz düşmez.

Eğer kayınbabanız öyle nisab miktarı mala sahip biri değilse, kocanız ona bakmakla yükümlüdür. Ana babaya hürmeti kesenin bereketi olmaz.

Kayınbabanıza veya kaynananıza giden paranın hesabını sorma hakkınız yoktur. Kendi çekirdek ailesini mahrum etmedikçe istediği kadar vermekte özgürdür. 

+1 oy
önce (3,710 puan) tarafından

Babası sonuçta eger ayda 200 300 veriyorsa evet hiçbir şey. Sizi eksik birakmiyorsa bu kadar sorun etmeyin 

Ayda 200 300 değil 2 3 günübir 200 300 diyorum buda ayda 2000buluyo evet babası da artık insani sıkıyo bu durum

+1 oy
önce (7,438 puan) tarafından

O adam kocana bakmış büyütmüş bu yaşa getirmiş Allah aşkına 300 TL nedir ya istiyorsunuz ki adamlar evlenince ailesini silsin atsın el vicdan hepimiz çocuk büyütüyoruz 

300 TL bisey deil tabide 2 3gune bir veriyor onu oda ayda napiyo 

önce (7,438 puan) tarafından
+1

Üst yorumda aylık 2 bin yazmışsın bu zamanda oda para değil ve canım ana baba hakkı üzerimizde seni zorlamıyorsa sıkmıyorsa versin napcan 

+1 oy
önce (840 puan) tarafından

Ben eşimden kimin para istediğini, kime para verdiğini, kimden para aldığını bilmem bile. Beni çıkarıp evimin eksiklerini aldırıyor mu, aradığımda istediklerimi alıyor mu, beni eksik bırakıyor mu bırakmıyor mu ona bakarım. Hepsini yapıyorsa da kime be verdiğine karışmam. Senin her ihtiyacını karşılıyorsa sende karışma. Kaldı ki bu adam babası. 200 300 lira tek seferde markette iki ekmek 1 yoğurda bitecek para oldu neredeyse. Tek başına demişsiniz yemeğini filan dışarıdan yiyorsa bilemiyorum tabii bitmesi çok normal.

Valla borcu bitse bile eşim emekli maaşıyla geçim mi olur diyo .e tek başına yaa bide 20 25 alıyor sa olur valla

Ne.kadar aldığını da bilmiyorsunuz maaşı. Tahmini söylüyorsunuz. Yani niye bu kadar takmışsınız anlamadım açıkçası. Sanki eşinizle takışacak yer arıyorsunuz. Sizi ihmal etmiyor, kumar oynamıyor, başkasına para yedirmiyor sonuçta verdiği kişi babası 2000 TL az maaş alıyor diye düşünün. Ne diyeyim ne desek ikna olmayacak gibisiniz gerçi.

Valla bende bilmiyorum bu durum beni aşırı rahatsız ediyo sank bize güvenerek yaşıyor bizi para kapısı olarak görüyor gibi geliyo

Öyle görsün yıllarca o adam eşinize para kapılığı yapmadı mı. Yedirdi, içirdi, giydirdi, okuttu siz çok abartıyorsunuz bence.

önce (7,829 puan) tarafından

En düşük emekli maaşı 12 bin sizin peder memur falan mı o kadar yüksek maaşı olsun . 

+1 oy
önce (152 puan) tarafından

Eğer eşiniz Kendi kazandığı para dan veriyorsa evin ihtiyaçlarını karşılayıp sizi aç bırakmıyorsa, Sonuçta o onun babası, babası onu büyütüp bu yaşa getirdi.

Evet öyle de. Yıllardır aynı bu durum 

Ölene kadar babasına bakmak zorunda bu konu seni ilgilendirmez eğer engel olursan da günaha girersin. Babasına bakmak üzerine farz . Bu konuyu düşünüp boş yere kendini mutsuz etme 2 bin ne ya Allah aşkına görende 20 bin veriyor zanneder

+1 oy
önce (2,084 puan) tarafından

Biz de evlat yetiştiriyoruz. Ücretsiz izne ayrıldım kendime bir iğne bile almiyorum ama onların elbiselerini oyuncaklarını çeşit çeşit yiyeceklerini ben de babaları da eksik etmez. Gezmeye de götürürüz elimizden geldiği kadar. Yarın bir gün kalkıp babasına 2 bin diyorsun çok görüyorsa kendi veya eşi ne bileyim verilen emeğe yazık. 

Ben anneme kardeşime babama 3 senede toplam bir ev parası verdim eşim kalkıp tek kelime etmedi Allah razı olsun. Bir gün onun ailesi de istese ben de tek kelime etmem. Eşin bu günlere geldiyse babası anası sayesinde 

Peki sen çalışıyor musun durumunuz çok  iyi ozman. Ama bu dediğim şey yıllardır böyle hiç değişen bisey yok ki.

Hayır borc içindeyken yaptık bunları.  Şuan tek maaş ve 20 bin kira veriyoruz hala anneme cektigimiz krediyi öduyorum. Ben de aynı şeyi yaşadım eşini anlayabiliyorum. Annem kardeşim yetiş dedi mi ne yapayim? Zor durumda oldugunu bilip nasıl yardım etmeden durayım. Kardeşime günlük yolluyordum ben de ve 4 sene sürdü. Şimdi işten ayrıldım da faydam yok kimseye 

önce (2 puan) tarafından

Aynen öyle evlendigimizden beri hangi taraf sıkısmıssa ona destek olduk ne esim ne ben asla bugüne kadar tek kelime etmedik birbirmize karşi Anne ve babaya yapilan asla gözümüze gelmez Benim 1.5 yasinsa bir oglum var o kadar yıpratiyorki beni uykuyu unuttum ben bu kadar derdini cekicem emek vericem bir seyini eksik etmeyerek büyĵtücem tabiki yeri gelicek bana destek olucak  Ben birsey yaparken hep sunu derim biz anne babalarimizn kıymetini bilelimki yarın bizim yetistrdigimiz de bizim kiymetimizi bilsin çünkü kişi yaptigini kınadigini çekmeden ölmez

Aynen öyle ben annemi 1.5 sene önce kaybettim verdiklerim helal hoş olsun hakları ödenmez.

önce (2 puan) tarafından

Tabikide öyle canım Rabbim annenin mekanini cennet eylesin bizler nasil ailelerimize hayir diyemiyorsak elimzden geleni yapiyorsak tabikidr esimizde agac kavugunda cıkmadi onlarda ellerinden geleni yapacak 

+1 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Ayda 2bin de çok değil bence. Esin sizi mağdur etmiyorsa verebilir babası sonuçta 

Öylede yıllardır böyle hiç bitmiyor bu adamın borcu yada yetiremiyo parasini

önce (1,857 puan) tarafından

Borcu olmasa da verebilir yıllarca da verebilir babası yani biz de evlat yetiştiriyoruz bir sürü emek veriyoruz yarın bir gün onlar da bizim evimize eli kolu dolu gelmesin mi cebimize bir harçlık sokmasın mi? 

önce (290 puan) tarafından

Sadece bı an dur ve şunu düşün. Onun yerinde senin baban yada annen olsaydı, bu şekilde tepki verir miydin? Eminim ki çocuğunuz var. Yarın birgün sizinde çocuğunuz büyür. Bı çocuğu büyütene kadar ne kadar emek veriliyor diz biliyorsunuz. Biraz gönlünüzü ferah tutun olumlu düşünün. Rabbim sadaka niyetine kaza belanın önüne koysun inşAllah. Sende olumlu düşün ki hayrınıza değsin. Bir iyilik yapıyorsak bunu gönül rahatlığıyla yapmayı deneyin dert etmeyin. Bu güzel sevapta mahrum kalmayın. Rabbim sadaka niyetine kazadan beladan korur inşAllah 

İnşallah canım insallah aamin çok saol.

+1 oy
önce (19,031 puan) tarafından

Birinin eşi birinin babası birinin çocuğu. Evet siz önceliğisiniz ama ailesine karşı hiç sorumluluğu yokta diyemeyiz biz ikimizde çalışıyoruz beş yıldır da birlikteyiz o kadar borca harca rağmen ikimizde eşimiz ailesine ne yaptı diye ne baktık ne karıştık. Evlat olmasında bir sorumluluğu var 

Evlat olmasının ne gibi sorumlu lugu var anlamadım 

Çocuk olarak baktı büyüttü bu yaşa getirdi annemizin babamızın bize verdiği emek üzerimizdeki hak bu kavramlara gerçekten uzak mısın? Yoksa sadece eşin ve eşinin babasına verdiği para özelinde düşündüğün için mi yok sayiyorsun ? Adam dolandırılmış diyorsun maaşının büyük bir çoğunluğu borcuna gidiyordur ki gitmese de sabahtan akşama kadar çalışıp kazandığı paradan babasına harçlık veremeyecek mı bu adam. Merak ediyorum kendiniz çalışıyor olsanız ailenize hiç mi para vermezdiniz veya ilerde çocuğunuz size vermesin mı istersiniz ? 

Tabi  verilir ama alışkanlık haline gelmemeli yada başkasına güvenerek yasanmamali

Ben artık yorum yapmıyorum hep aynı post hep aynı cevaplar belli ki ne dersek diyelim ikna olmayacaksın. Sen kavga gürültü hem psikolojini hem huzurunu bozmaya devam edeceksin. Kolay gelsin 

+1 oy
önce (86 puan) tarafından

Eğerki eşinin işi iyi durumunuz iyiyse problem etme sadaka veriyormuş gibi düşün babasının bir duasi size yeter fakat sende kıt kanaat geçinen biriysen eşinle konuş her istediğinde verdiğiniz için alışmış olabilir mesela ayda 2 kere verin öyle her istediğinde vermeyin tekrar belirtiyorum bak durumun iyiyse takma kafana kardeş bir sadaka bin belayı def eder

Ya öylede işte yıllardır hep aynı sıkmaya başladı budurum artık 

+1 oy
önce (58 puan) tarafından

..
Allah iyi kayınpeder versin 
Herkese 

Ayyy hamdolsun mesela biz evet şehirdeyiz kiradayız ama kaynanam kayınpeder giller köyde kirada değiller kendi evi  9 senedir evliyim bir kere olsun kayınpederim bizi arayıp da para istemedi aksine siz kiradasınız sizin daha çok paraya ihtiyacınız var üstelik köye de gelmeyin masraf yapmayın diye kendisi söyler 

Aminnnn .ne güzel düşünceli işte. Peki benim durumum hakkında düşüncen ne yerimde olsan naparsin.

önce (58 puan) tarafından

Bizi düşün cnm  bizde yazık günahız 

Paraya ihtiyacı olduğunda ararsa verirsin baban istemeden para verme eşinin nasıl bir yapıda olduğunu bilmiyorum ama ben olsam böyle yapardım

İyilikle konusurdum baktın olmuyo daha çok harcama yapardım ki anlasın elde avuçta bişey kalmadığını görsün ki babasına vermesin 

Vallah ben çok harcaba yapıyorum Trendyol cıvıl DeFacto filan böyle yapıyorum ki degil babasına kimseye para vermez oldu eşim 😀😀😀😀😀😀😀

+1 oy
önce (3,177 puan) tarafından

Yok artık adamın babası yani. Eğer seni ve çocuklarını maddi olarak eksik bırakmıyorsa babasına verdiği parayı niye dert ediyosun. Ayda 2 bin TL bu zaman da artık çerez parası büyük bi para değil ki. 

Öyle de bu yıllardı böyle aldığı parada yetmeyecek Bi para deilki kendi parasını napiyo eşimde hiç sorup merak etmiyor anca veriyo 

+1 oy
önce (13,485 puan) tarafından

Kız sen kopyalayıp dönem dönem iki ayrı hesabından bu postu mu atıyorsun 🥲

Yokya gerçekten anlayamıyorum tek başına Bi insan hiç almıyorsa 20 25 alıyordur kirada vermiyor napiyo bu parayı eşimde hiç merak edipte sormuyor anca para atar sinir oluyorum acayip takiyorum bu konuyu ben

+1 oy
önce (34 puan) tarafından

Bunu dert etmen çok saçma sende anne babasının rabbim korusun aynı duruma gelebilirsin oğlunun eline muhtaç kalırsın veya kızının ama kayınpederinin size harçlık para verse ondan iyisi olmazdı dimi 

+1 oy
önce (69 puan) tarafından

Babasıdır tabiki vericek sen yokken anası babası vardı canım empati kur

+1 oy
önce (3,436 puan) tarafından

Kız senin başka derdin yokmu kaç açtın bu postu. 2000 i amma dert ettin . Bi bıraksan belki Allah sana daha fazla gönderecek. Babasının hakkı var üzerinde tabiki verecek oğlu heleki 2 bin artık para bile değil ama sen kafaya çok taktığın için gözünde çok büyüyor o para bi bırak salıver. 

0 oy
önce (15,959 puan) tarafından

Ufacık paraların lafı edilmez bence. Dediğin para şimdi çocuklarin eline harçlik diye veriliyor. Kocanıda çok fazla etkilenmeyen bir meblağ olmali. Yoksa vermez heralde. 

Etkilemiyor çok şükür ama yıllardır böyle bıktım bu durumdan artık bende.

0 oy
önce (772 puan) tarafından

Babası büyüttü demişlerde tabi babası büyütecek belediye mi büyütecek. Senide ailen büyüttü sende para dağıt o zaman. Yorumlar şaka gibi parayı küçümsüyolar. Şahsen benim çoluğun çocuğum varken ne diye başkasına vereyim. Adam evli kendi kesesi ayrı artık öyle kafasına göre sürekli birine para veremez. Ayda iki bin neden küçük görülüyor anlamıyorum çocuğuma harcarım niye babasına vereyim ya. Sen zordayken o size veriyo mu veriyosa ne âlâ

Evladın babasına bakma zorunluluğu var üzerine farz ne demek başkasına vercegime evladıma veririm babası bu başkası mı ? Allah emrediyor en başta bunu ...

Babasına para vermesi mi farz ? 

Babasına bakması farz . İhtiyacıni gidermesi farz. 

Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırlarsa kendilerine öf bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle! Rabbin ancak kendisine kulluk etmeni ve ana-babaya iyilikte bulunmanı emretmiştir. Onlardan biri ya da ikisi senin yanında yaşlanırsa, onlara “öf!” bile deme! Onları sakın azarlama!

Adam evli ilk sorumluluğu eşi ve çocuğu. Anne babaya öf denilmez de bizim başımız dara düşünce kimsenin umrunda olmuyor. O zaman anne baba olduklarını sorumluluklarını kimse umursamıyor. Eşin rızasını alması gerekiyor burda kadının rızası yok. Eve giren parada kadının çocuğun hakkı var. Post sahibini bilmem ben rıza göstermem haram ederim. Kendi açımdan söylüyorum bi külotlu çorap için eşimle kavga ettim çocuğuma alacaktım kışın üşüyodu bebek enflasyon birden çıkınca çok zora girmiştik.

Herkesin keyfi yerindeydi evine eşya diziyodu borç istemeyelim diye bizde de yok diyolardı ben cebelleşirken parasızlıkla. Çok şükür toparladık.ben yıprandım o ayrı tabi Şimdi eşim para verse ailesine ben niye izin vereyim yokluğunu ben çektim eşimin. Varlığınıda ben yaşarım çocuğumla. 

Senin iznine ihtiyacı yok . Adam zaten ailesinin bir şeyini eksik etmiyor aynı zamanda babasına bakiyor kimse de bir şey diyemez . Diyen de ahirette verir hesabını...  Zaten yorumlarda seni muhtaç etmedikten sonra karisamazsin diyor gönderi sahibi de etmediğini beyan ediyor 

0 oy
önce (14,067 puan) tarafından

kişinin anasına babasına verdiği paranın da hesabını yapmayın yani. seni eksik bırakmıyorsa versin. senin elinde olsa anana babana vermeyecek misin sanki 

Verilirde yaa alışkanlık oldu bu artık yıllardır böyle paran varmı baba hemen atyom baba sinir olmaya başladım sanki bankamatik

babamsenelerce dedemebaktı, annem dönüp de 1 kere bile ne kadar para veriyorsun babana demedi. babasıdır verecktabi dedi. 

Para yardımında mı bulunuyor du parası yokmuydu dedenindee

yoktu parası. inşaat işçisi, sigorta yok bir şey yok, emekli değildi. çocukları bir oldu baktı. babam, dedeme ne kadar verir bilmedik hiç. kimse de lafını etmezdi. babaannem de hastaydı. halamlar bakardı ona, erkek çocuklar da yine masraflar için para verirdi. 

0 oy
önce (6,149 puan) tarafından

Ee versin ayda 2000 TL çok mu eğer eşiniz sizin her istediğinizi alıyorsa evin ihtiyaclarini hal ediyorsa babasına para vermesinde hiç bir sakınca göremiyorum 🤷🏻‍♀️

Ama bu yıllardır hep aynı bitmedi borcu yada yetiremiyo parasını 

önce (6,149 puan) tarafından

Olsun babası dir ne sakıncası var ki, bence konuyu fazla uzatmayın 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 140 göst.
15 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Muge (143 puan) tarafından soruldu
+2 oy
29 cevap 1,178 göst.
3 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde anne34 (5 puan) tarafından soruldu
+2 oy