+2 oy
133 göst.
önce Moda kategorisinde (467 puan) tarafından

Kızlar benm arkdsim bugün mevlüt verdi evinde annesi ve arkdslari biz 20 ksii vs vardık şimdi bende versem hepimizle beraber 20 kişi olur kaynana ve eltiyide bjrjni cagirsam işte mahalledeki bir kaç ile 25 kisiyu ve 30 bulabilir o an bende geleyim diyen olmasa şimdi benm arkdsim kısır tatlı vs hep kendi yaptı bende eli boş gitmedm elimden geleni yaptm benm iki bebeğim çocuğum var neler yapabilirim birde kaynanam geçen sene kendisi dyrdu mevlüt yapalım hazır yemek soylielim vs onu yapmaya kalksak 20 binden aşağıya masraf gitmz bende evde bu tarz yapsam daha bereketli olur diye düşünüyorum önerilerinize açığım 😁

8 Cevaplar

0 oy
önce (6,676 puan) tarafından

Ikı hafta önce oğluma sünnet cemiyeti yaptım evde 200 pide ayranı tatlısı 9 bın verdik bıde ayrı lokum da aldım bayada pidem kaldı buzluğa kaldırdım ayranları da gerı gönderdim

-Reklam-
0 oy
önce (1,352 puan) tarafından

Kısır 

Sarma 

Poğaça 

Tatlı 

Börek bu şekilde ola bilir 

Yada dışarıdan toplu hazır pide olabilir yanına ayran ..

önce (467 puan) tarafından

Kadınlar orta yasli hep yani onların tansiyonumu şekerimi tuzlu mu tuzsuz mu acılı mi acısız mi bilemediğim için pideyi herlde yapamm ama verdiğin diğer fikirler mantıklı cnm eses aldm 25,30 kişi olucgz birde çocuklarda vardır bir 15 ksii saydıklarım dan hepsinden yapsam yetr mi acaba servis tabağı var ya hepsinden azar azar kattip yanına da çay vermeyi düşünüyorum 

0 oy
önce (4,808 puan) tarafından

Sakarya da biz her ay gün gibi toplanır mevlüt yapardık ne güzel olurdu 🫠😔☺️☺️

Hazırlık olarak da 

Kısır veya Makarna salatası 

Sarma börek poğaça kurabiye ıslak kek veya yaş pasta veya kek  olurdu kim ne yapabilirse  hepsini tek kişiye yüklemez dik hepimiz bir şey yapar giderken alır giderdik kuranimizi okurduk yerken hocamız bize dinden anlatırdı kafamıza takılan şeyleri sorar öğrenir dik o kadar güzel ve bereketli olurdu ki 

Sanırım herşeyden çok bunu özledim 😭 😭 😭 😭 😭 😭 

önce (2,029 puan) tarafından

Giresun'da olduğunuz donemlerde kadınlarda böyle yapardı okuma bitince ben ücret filan istememez almazdimda onlarda bana çetik orerlerdi kimisi yazma verirdibende inlarin yazın kuran kursunda Kur'an'a gecenlere verirdim..

Cnn 25 veya 30 kişi oluck ve adam başı herksn 2,3 çocuğu var bunlarda yakın gördüklerim kaynana tarafı değil ben arkds komşu edindiklerim oluck akrabadan ne hayır gordumde cagircm onları evime hayırlı olsuna gelmeyen insanlar fikirlerin için teşekkür ederim eses aldm cnm kağıda yazacam bakalım inşallah kolay gecver iki çocuğum var 🤔

0 oy
önce (317 puan) tarafından

Canım ben içli köfte salata cacık ve kuru dolma sarma evde yapmıştım kurban etim vardı tabi benimki 50 60 kişi vardı çocuk görmesi falan bir olmuştu sende etin varsa pirinç pilavı üstüne et kavurma yaparsın salata ve çorba yaparsın biz tabldotta verdik çok rahattı çayın yanına da treliçe yapmıştım 2 büyük baklava tepsisiyle yok çayın yanına bişey yapacağım sadece dersen

Su böreği tepside şerbetli bir tatlı mesela şekerpare sarma patates salatası poğaça gibi şeyler de yapabilirsin ama bu kadar çeşit daha zor oluyor çocukla yemek daha kolay oluyor 

Cagirdiklarim ksiilerin adam başı 3 çocuğu var🤔ev savaş alanı olacak herkes çocuklarına sahip çıksa çok iyi olucak masaya katacagim çünkü gidip gidip gelip elini surecekler kizmamak için zor tutacgim kendimi şekerpare bir ara yapmistm guzl olmstu şekeri vs ama sert olmuştu birz serbetini tam çekmemişti bildiğin yumuşacık şekerpare tarifi varsa alırım cnm eses aldm ben yazdıklarını çok sağol fikrin onemli

0 oy

Kızlar Perşembe günü mevlüt olck şimdi ben nasıl yalacgim buğun dip köşe temizlik yapsam perseme gunune kadar ne yapayım birde normal dolapa atsam bozulur mu akıl fikirlerinizi verin ya

0 oy
önce (428 puan) tarafından

Bence kendin yap daha iki tepsi pogoca yapsam 30 tsne cikar zaten 2 de borek yap sarma sarin biraz kurabiye yap tatli kuzlu e pastan da olur kucuk küçük yaparsin cok duser servis tabağı yaparsin cay meyve suyu tamam 

0 oy
önce (8,977 puan) tarafından

Ben camide yaptım 30 kişi gelmiştir 100 pide yaptırmıştım 100 de ayran 3 sene oldu 

0 oy
önce (840 puan) tarafından

Ben küçükken babaannem okuturdu mevlüt tavuklu pilav, tatlı ayran verirdi. Şimdi gelin geldiğim yerde bebek mevlidi yaptık oğlumda içli köfte, dolma, börek, tatlı çay vermiştik. Kızımda mevlüt olmadı ama kurban kesmiştik tek tek pay dağıtmak yerine kıyma çektirip lahmacun yaptırdık içini kendimiz hazırlayıp fırına verdik yanına ayranları evde yaptık salata turşu filan koyduk. Peşine de çay vermiştik. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 214 göst.
0 oy
3 cevap 59 göst.
0 oy
3 cevap 123 göst.

413,157 soru

12,438,934 cevap

45,912 kullanıcı

Kategoriler

...