+1 oy
98 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (69 puan) tarafından

Kızlar iyi geceler ben bişey sorucam benim kızım 13 aylık önceden her şeyi o kadar zevkle yerdiki anlatamam vermediğimde çığlık atardı ama şimdi yrmek görünce kendini resmen öldürüyor bağırıyor ağlıyor yedirene kadar resmen verem oluyorum sürekli bağırarak ağlayarak yemek yiyor o sırada benim başım patlıyor resmen sizdede böyle olan varmı ve çözdüyseniz nasıl çözdünüz yardım eder misiniz ?

7 Cevaplar

+1 oy
önce (402 puan) tarafından

4 yaşına girecek hala yemek yediremiyorum malesef. Çocuk doktoruna bir görün kan tahlili falan yaptırın d vitamini eksikliği ve de kansızlık da iştahsızlık yaparmış ona göre takviye alırsınız

önce (69 puan) tarafından

Kan ilacı vardı bitti oda bir yaşına girdi daha almadım 

-Reklam-
+1 oy
önce (935 puan) tarafından

Peşinden koşma. Önüne ver. Kendi yesin. Yemekle oynasın döksün saçsın.  Hatta sana yedirmesine izin ver. Seni beslesin. 

Bütün yemeği bana yedirir ama asla kendisi yemez asla yemin ederim oturup ağlamışlığım bile var 

önce (935 puan) tarafından

Bir gün yemez iki gün yemez. Bir noktada yiyecek :)

+1 oy
önce (1,725 puan) tarafından

Benim kizimda aynı canım. Yani tv izleterek bi süre yedi oda sadece makarna pilav  mamayı bırakınca biraz acıktigini hissetmeye başladı . 

Sonra azı dişleri bitince cocuk  yemek yemenin keyfine vardı resmen. Cok sükür.

.

Benim kiz bide hem yemezdi hem sürekli mama mama diye pesimde dolasıp atıştirmalik isterdi . ..

Onu da anlamak lazım azı dişleri cok zorluyor. Sen ne yaparsan yap o kendi bildigni yapcak canim. Zorlama ne yiyosa ne sekilde yemek istiyosa oyle yesin. Geri kalanı takviyelerle halletmeye çalış. ..

İştah icin karadut özünü deneyebilirsin etkisi oluyor. Ama meyve suyu yapilan degil soguk sıkım olcak canim

Ben kızımı yemeye zorlamasam yemin ederim günlerce aç kalmaya razı açlıktan gider mecburen zorluyorum 

+1 oy
önce (87 puan) tarafından

Canim buyudukce yemiyorlar şuan üç yaş 

önceden taze fasulse gibi herşeyi yerdi sebzeleri hepsini bayilirdi hatta ve 1.5 -  2 yaş gibi  bir seçicilik ve bilinç geliyor tatları seçmeye başlıyorlar ve yemiyorlar şuan hiç bir sebzeyi asla yemez oğlum sadece çorba ve makarna pilav türü ama 1.5 - 2 yaş öncesi kabak ,taze fasulye ,bezelye ve.brokoli gibi bütün sebzeleri bayılarak yerdi şimdi ise asla canım yediremiyorum sanki öyle kötü seymis gibi  öğürüyor kusmaya  falan kalkıyor ağzına koyar koymaz bilinç gelistikce secicilik artiyor 

+1 oy
önce (1,048 puan) tarafından

Benim oğlum da 15 aylık yemesi iyi bazen istemiyor bende ısrar etmiyorum bi süre sonra düzeliyor belki gözden kaçırdığın bi rahatsızlığı vardır ilk oğlum da yemek hiç yemezdi peşinden koşardım resmen elimde tabak nereye gitti oraya giderdim daha çok yemek istemezdi ikinci de tecrübe oldu ya yemek istemese bile zorlamıyorum kendi kendime düzeliyor biraz bırak bakalım belki düzelir 

+1 oy
önce (2,352 puan) tarafından

Benim kızım gibi aynı. Çok güzel yerdi 13 aylık oldu yavaş yavaş yemekten uzaklaştı. Dış çıkarıyor normal dediler. Kızım 2.5 yaşında şimdi hâlâ hicbir şey yemez kendini yerlere atar . Doktora gittik yaptırmadık tahlil kalmadı her şeyi normal çıktı. Balık yağı ve Multivitamin kullanıyoruz ama fayda etmedi. En son ergoterapiste başladık oda zamanla olur diyor bakalım beklemedeyiz daha 2 hafta oldu.

0 oy
önce (1,259 puan) tarafından

Benim oğlum da 1 yaşında. Bazen böyle yapıyor. Bunu her yaşadığımızda bakıyorum yeni diş çıkmış. Bazen dişten dolayı iştahsız oluyorlar. Ben yemek verdiğim ortamı değiştiriyorum. Evde eline verebilecek ne varsa veriyorum, oyalanıp yesin diye. Onun önüne de bırakıyorum, eliyle daha iyi yiyiyor. 

Benim kızımda kendisi yiyordu ama bu iştahsızlık çıktı değil eliyle yemek benim yemek lafımı duyunca bağırıyor ağlıyor kaçıyor görsen sanki işkence yapıcam dişi çıkmıyor çıks benşm kızım çok kötü oluyor Allahtan değil

Sizi anlıyorum. O zaman bir süre üzerine çok gitmeyin. Önüne koyun ama zorlamayın. Dışarıda vermeyi deneyin. Sadece makarna mı yiyor, bir süre onu tek verin gibi gibi. Bu günler de geçer, ama zor oluyor tabi. 

Normalde makarna vermiyordum verdim bir iki tane alıp yiyor artık yemiyor hiç vermesem kendim 3 gün aç kalsa yine ağlamaz demez

Makarna sadece bir örnekti tabiki, başka bir şey de olabilir. Benim oğlum yoğurt yiyor mesela,alaksız yemeklere de yoğurt ekliyorum. En azından bir iki kaşık yiyiyor. 

Kızımda da bunları yaşadım. Ve o günler geçti.

Oğlumda da geçmesini bekliyorum. 

Dilerim sizde de bir an önce her şey normale döner. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 101 göst.
0 oy
0 cevap 26 göst.
10 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Hayalet (1,929 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 55 göst.
0 oy
1 cevap 37 göst.

413,160 soru

12,439,174 cevap

45,918 kullanıcı

Kategoriler

...