+3 oy
148 göst.
önce Diğer kategorisinde (69 puan) tarafından

Tv'de yabanci programlarda yeni ciftlerin cocuklarinin yaşı hep yakın aralarinda hep 1 2 yaş var anneleri de genc. Acaba oylesi daha mi iyi? Yoksa 2. Cocugu yapmak icin ilk cocugun 5 yasina gelmesini beklmek mi daha dogru? 

5 Cevaplar

+7 oy
önce (10,978 puan) tarafından

Şimdi linç yiyeceğim muhtemelen yabancı annelerin yetiştirme eğitme tarzı Türk annelerinden çok çok farklı ek gıdaya başladıkları an çocuklar kendi kendine yemeği öğreniyor yürümek koşmak zıplamak spor için maddi ve ev imkanları fazlasıyla var çocuklarının her işi kendi başlarına yapmasına izin ve imkan sağlıyorlar 6 aylıktan itibaren uyku eğitimi verip odalarını ayırıp bilmem kaç yaşına kadar çocuklarıyla beraber yatmadıkları için karı koca ilişkileri sarsılmıyor bunlar bi çok Türk annesinde yok maalesef evi dağıtır kirletir aman yapamaz aman o küçük diye sürekli peşlerindeler ve en önemlisi eş desteği tam olduğu için onlar büyütürken psikolojik olarak zorlanmıyor çocukları 1 2 gün babaya bırakıp tatillere bile gidiyorlar ama bizim Türk öküzleri yarım saat bile bakamıyor bu yüzden Türk anneler hem fiziksel hem psikolojik olarak çabuk çöküyor eş desteği olmadığı için

önce (8,107 puan) tarafından

Azerbaycandada Türkiye gibi cocuk buyutmek aynisi pek bir fark yok. Ama Rusya tam senin dedigin gibi.ben burdakiler gibi buyutmeye özen gosteriyorum daha çok. Bunlar bir yasinda bebegi kara buluyorlar sokuyorlar o bebekte hastalanir demiyorlar . Farkli buyutme tarzi korkusuz bugutuyorlar

önce (14,087 puan) tarafından

soğuğa alıştırıyorlar. soğuk hasta etmez zaten ama biz kıyamıyoruz açıyoruz petekleri, sobaları, daha çok hasta ediyoruz. 

aslında biraz rahat bıraksak hem kendimizi hem bebeklerimizi. hem biz sinir hastası olmayız hem çocuklarımız daha özgüveni yetişir. 

Ben doğduğundan beri avrupai tarzda yetiştiriyorum oğlumu tek yanlışım ek gıda döneminde eşimi dinlemem oldu sanki çok dinlermişim gibi dinleyeceğim tuttu pütürlü alıştırmadıgım için kendi yemeyi öğretemedim tek yanlışım buydu şimdi yeni başladım kendi yemeyi öğretmeye onun harici giyinme iş yapma sorumluluk hepsinde tam avrupa bebeği yaptım çok eleştiri aldım aman çocuk üşütüp hasta olur ay bebek o ne anlar kendi giyinmekten aman bebeğe fazla yükleniyorsun kız çocugu gibi yetiştirşyorsun erkek adam iş yapar mı uzarda gider liste babamın Rus komşusu var oğlum doğduğundan beri çocuk büyütme konusunda onlara danışırım yetiştirme tarzlarını çok beğeniyorum hepsi büyüdüğünde ayaklari yere basan sorumluluk sahibi hayatta başarılı bireyler oluyorlar

önce (8,107 puan) tarafından

Bak benim 8 yasinda kardesim var. Annem her zaman avrupa tarzi büyüttü yani herseye alistirdi tam olmasada benzetti iste avrupa tarzina. 

Kardesimle ayni yasta teyzemin oglu var. Teyzem cok sakindi aman hasta olur usur onu yesin bunu yemesin derken . Su an tamamen farkli cocuklar ayni yastalar ama cok farklilar. Kardesimi 1 kere bile hastalanip doktora goturdugumuzu hatirlamiyorum. Ama teyzemin oglu en az ayda bir kere hastalanir yani. 

Gercekten adiri fark ediyor . Hep diyorum kardesim gibi buyutucem kizimida

Avrupai çocuk yetiştirmek candır herşeyden önce arada ciddi fark oluyor

-Reklam-
+3 oy
önce (977 puan) tarafından

Ben beklemeyi tercih eden biriyim desteksiz büyütüyorum bir çok kişi gibi oyuzden en iyisi büyüğünün bakıma değil sadece sevgiye ihtiyacı kalsın öyle yaparım diyorum ihmal etmek istemiyorum 

önce (69 puan) tarafından

O kadarrrrr kararsizim ki bu konuda ileride pisman olmak istemiyorum hic hic hic bi fikrim yok gercekten. Bebegim 1bucuk yasinda ve simdiye kadar senin gibi dusunuyordum ama simdi bilemiyorum 

önce (977 puan) tarafından

Valla ben net kararljyim

+1 oy
önce (5,616 puan) tarafından

Yabancılarda biz gibi annelik olmuyor onlar daha relax oluyor biz yemedi bugun aaa düştü bir yerine birsey oldu mu hani hep bir panik icerisindeyiz birde genelinin esi yardimci oluyor 18 yasindada evden ayriliyor cocuklar bizde ise evlenene kadar yada baska sehire atanana kadar ayri ev olmuyor yani bence bana gore 5 yas ideal aynı anda ikisinede yetebilirsen ikisinin arasini az da tutabilsin

+1 oy
önce (19,059 puan) tarafından

Destek olanın var mı en önemli sorun bu bence onların hayat şekli ile bizimki çok farklı ev işi çocuk bakımı fazlası ile kadın işi bizde ben bekledim çünkü sabırlı bir insan değilim yetersizlik duygusu ile çocuğuma haksızlık edebilirdim 

+1 oy
önce (4,674 puan) tarafından

Yabancılar bizim türk anneleri gibi değil, biz sürekli çocuklarımızın peşindeyiz, yemek ye odasını topla üstünü giydir WC götür ama yabancılar bunu çocuklarına yaptiriyor dogruda yapıyorlar çocuğa sen bir bireysin diyorlar ama bizde öyle değil çocuk kendi yiyor dökse anne vuruyor kızıyor, yada çocuk ben bir bireyim bunu tek yapıcam dese ağlasa cildirran anneler var. Benim akrabalarım Almanya'da konusuyoruz neden oğlun kreşe gitmiyor diyorlar ücretli diyorum şaşırıyorlar ama onlarin ücretsiz 2.5 yaşında gidiyorlar arkadaşları ile vakit geçiriyorlar, bizimkilerde evde bizden oyun bekliyor. O yuzden bizler tukeniyoruz pes peşe çocuk yapmıyoruz..

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 29 göst.
6 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,765 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 134 göst.
+2 oy
10 cevap 474 göst.
9 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,049 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 129 göst.

413,229 soru