+2 oy
739 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Hatırlıyormusunuz bilmiyorum ama kocam hamileliğimi kabullenmiyordu şimdi zar zor ben babası ona gerçekleri gösteriyoruz eskisi gibi değil ama normal davranmaya çalışıyor. Ben hep hamilelik konusu açıyorum pat diye söyledi ki aynı şey olsa ben babam gibi olgun davranamam onun(bebeğimizin) yüzüne söylemesemde bakışlarla suçlu olduğunu gösteririm o yüzden yorganını doğru uzat dedi. Cevap bile veremedim herkes ölümü tadacak eğer ölsem bile bu bebeğimizin suçu değil ki? Onun ne günahı var? Kimse onu suçlamadı babası tüm hayatını ona adadı. Benim kocam neden böyle davranıyor? Yazık değil mi bize

1haftadan ilk kontole gidicez 8haftalık olucak kalp atışlarını duyucaz ilk defa benim içim kıpır kıpır ama o hiç banamısın demiyor

22 Cevaplar

+9 oy
önce (945 puan) tarafından

Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum bebeğe de, eşinize de haksızlık ediyorsunuz. Beneği istenmediği bir yuvaya, eşinizi istemediği bir hayata sürüklüyorsunuz. 

önce (6,428 puan) tarafından

:)) ay banada nasip olsun insallh😂canim sıkılsin bosluktan:) gidecegim yerre kafam rahat basip gideyim. ufagi birakmak icin gun ariyorum annemin musait oldugu gunlere aliyorum randevilari falan p

önce (11,011 puan) tarafından

@Mys-2boys2girls onu mecazen söyledim zaten ilk hamileliği hiçbirşey bilmiyor olabilir sanki bızler biliyor muyduk bi çok şeyi en kötü google denen bi teknoloji var oraya sorup öğrenebilirdi bu haftaya kadar doktora gitmezse hamileliğinde oluşacak riskleri hiçbirimiz doktora gitmeme gibi bi saçmalık yapmadık çünkü karnımıda taşıdıgımız bi can herşeyden herkesten önemli umarım aklını başına toplar ve yaptıgı şeyin ne kadar saçma olduğunu anlar

önce tarafından

Evet bilgim yoktu çünki ilk defa hamileyim ve kafama bazı şeyler dank etti

önce (13,496 puan) tarafından

Elinizin altında internet var burayı bulacak kadar da internet kullanabilir durumdasınız. Öncelik aşama aşama gebelik takibi olmalı. Kocanızın Nazı niyazı değil. Eşiniz de vazektomi yaptıraymış madem bu kadar karşı bebeğe. Hem düzgün korunma hem bebe olunca tavır triple karşıla. Şok olmak ayrı mevzuyu bu kadar uzatmak ayrı olay

önce tarafından

Burayı zaten gebelik takip uygulamasından buldum

-Reklam-
+7 oy
önce (2,755 puan) tarafından

Ay bacim siz buyuyememissiniz kusura bakma 

Sana burda defalarca soyledik git bebeginin kontrollerini aksatma ama 8 hafta olmus hala kocanin paşa gonlunu beklemissin sana yuh diyorum baskada bisey demiyorum bu kadar koca bagimlisi da olunmaz 

Sen o adamin eşisin onun çocugu degilsin oncelikle bunu bi idrak et bence. Daha kocan olmadan bi kontrole gidemiyorsun sen bu adama nasil çocuk doguracaksin kusura bakma haftalardir ayni konuda takilip kalmissiniz esin normal degil travma yasamis bir insan okey onu anladikta sana ne oluyor bu kadar bilinçsiz sorumsuz olunmaz ki ama helede bi anne adayisin yarin bi gun çocuk dogsun bi hasta olsun o zmnda eşim gelmeden goturmem mi diyeceksin yani akil sir erdirilicek gibi degilsin kari koca Allah o bebege uzun omur saglikli bi hayat versin insallah rabbim kendi korusun o masum melegi

önce (386 puan) tarafından

@Herzamanhaklibiri Tam bunu bende yazacaktım Cidden Post acan kişiye söylüyorum illa Eşin diye bişi yok kendin de gidip kalp atışları duyabilirsiniz Allah korusun doğuma girdiği zaman sana bişi olsa Bebegine Ne olacak Çok zor cidden pek  kafana çok takma Doğum dan sonra belki huyu değişir eşinin 🙏🙏

önce (11,011 puan) tarafından

Cahillik ile takıntılı ruh hali aynı şey değil ve bu yaptıgı hiç sağlıklı değil

önce tarafından

Bakın dedim size çook saçma gelebilir ama benim huyum bu ben bekarken arkeologdum yani kocamsız kaç yere gittim neler yaptım şimdi durum farklı piskolojik olarak ihtiyacım var

önce (13,496 puan) tarafından

Evet çok saçma. Kocan doğuma gelmezse doğurmam mı diyeceksin içinde mi tutacaksın çocuğu mesela? Tut ki bebek gelişmedi şu an rahmine zarar da veriyor olabilirsin bu ciddi cehalet takıntı değil bu. 

önce (2,755 puan) tarafından

@Efill_sa1 Bakin hanimefendi kendiniz yazmişsiniz kocam diye o sizin kocaniz babaniz degil tamam çok sevin deger verin aşiksiniz anliyorum ama kocaniza olan aşkinizla bebeginize olan aşki sevgiyi sorumlulugu bir tutamazsiniz ikisi farkli şeyler

Kocan şu an bir insan o karnindaki ayni şekilde bir insan onunda kalbi atiyor belki şu an yazik degil mi?

Kocama bebegi kabul ettircem diye ugrasacagina once o kabul ettirmeye çaliştigin bebek karninda yasiyor mu kalbi atiyor mu bi baktir yani dimi?

Yani dunyanin bin bir turlu hali var ben 3 bebegimi kaybettim kalbi durdu su an 4 e hamileyim 2 haftada bir bile gittigim oluyor 

Mesela gitmeseydim plasentanin asagida oldugunu ogrenemeyecektim belkide yine duşuk yapacaktim

Hamilelik artik eski zamanlardaki gibi degil malesef hamile kalmakta zor o hamileligi saglikli bisekilde bitirmekte zor lutfen okumuş etmiş kadinsin madem biraz bilincli ol çevrende hiç mi hamile gormedin doktorlar artik surekli konusuyor hamile kalir kalmaz kontrole gelin 

+5 oy
önce (162 puan) tarafından

Yanlış anlama canım amaaa o boku yerken aklın nerdeydi diye diye kocanı evireee çevireee bi dövsem ahhhh o kadar sinir oldum ki

önce tarafından
+1

Orta yolu bulmak istiyorum ama köprüyü yıkıyor

+4 oy
önce (467 puan) tarafından

Ayy çok sınır oldum sizede illa eşiniz gelmesine gerek yok gidin çocuğunuzun durumunu öğrenin eşinizi ikna edince ikincide üçüncü de gelir sizin muane olmanız gerek doğuma kadar gitmesiniz herhalde doktora 

önce tarafından

Haklısın saçma geliyor ama bende takıntılıyım ne yapabilirim? Huyumdan vazgeçemiyorum

Sizin gebeliginiz ile ilgili takviye edici ilaçlar vitaminler almanız lazım bebegjn gelişimi için kendiniz içinde çünkü bebek sizin vitaminlerinizi aliyr siz bu sfer kansız vitaminsiz kalyrsnz bir an önce gitmeniz lazım takıntı makinti bahane cnm ben çocuğum için kocam geliyr gelmyr bile takmam gelirse gelir gelmese kendi bilir sizde en iyi doktoru bulun sezeryan olun esinizden sizin de korkulacak birşeyi olmz eskiden normal doğum vardı ama şimdi Sezeryan var 

önce tarafından

Kusura bakma dışarıdan cahil gibi görünebilirim ama ilaçlar düşük tehlikesi zamanı verilmiyormuydu? 

+1

Estefurullah ne cahili kız ilk gebeligim dyrsn ya bilmyrsn diye dedim çocuk için vitamin takviyesi senin için kan yapıcı haplar kalsiyum ilacı vs veryrlar ondn dolayı kızdım sana kontrole gitmeyerek arastrir cnm gidip görünsen bile ilaç veryr çünkü bebek bizim vitamimizi demir kan vs hepsini emiyor kalça kısmın oturup kalkarken çıt çıt ses geliyor mu kemikigin vs 

önce tarafından
+1

Hayır hiç farketmedim

önce (64 puan) tarafından

Evet vitaminler veriliyor canım testler yapılıyor bian önce git Allâh korusun gelişim geriligi olur bi sorun çıkar sonradan üzülüp keşke diycegine şimdi takıntını bi kenara bırak ve annelik sorumluluğunu yerine getir

+4 oy

Herkesin kocası gelemiyor çalışyrlar işi oluyr müsait olmyr veya plansız çocuk oluyr ama kimse kalkıp gitmememezlik yapmyr hastaneye dünyanın sonu değil kocanız gelmeyince ondan bagimsizda yaşayabilirsiniz 

önce tarafından
+1

Kocamın gerçekten işi olsaydı uzakta olsaydı tabikide giderdim ama durum farklı şuan

+3 oy
önce (77 puan) tarafından

Bence destek almali eşin. Yani yanlış anlaşılmasın annesi vefat etti diye sende doğumda vefat edeceksin diye birsey yok kaderi biz bilemeyiz ki travma olmuş onda kendini suçluyor annesinin vefatından şimdi sana da birsey olursa karımı ben hamile bıraktım ben suçluyum diye düşünmemek için önlem almaya çalışmış online psikolog var evde tek başına bırak konuşsun psikologla bu konuyu Rahat rahat

önce tarafından
+1

Tavsiye edeceğin biri var mı? İkna olur mu bilmiyorum ama denemekte fayda var

önce (77 puan) tarafından
+1

bak canım bu öyle zahmetli birseyde değil oturduğu yerden konusacak hatta sen bağlantıyı ac evden çık veya başka odada otur o Rahat rahat konuşsun veya ikiniz birden konuşun veya sen tek konuş ama o da duysun psikologun dediklerini . Online.psikolog.com olması lazım yorumu çok yapılmış bir psikolog seçin biraz pahalı gelebilir ama değer bence

+2 oy
önce (3,878 puan) tarafından

Valla ne diyecegimj bilemiyorum 

İnan sana da bebegine de çok yazık 

Allah göstermesin sana bisey olsa 

Dogumda filan 

O çocuğun halini düşünmek istemiyorum 

Rab'bim yar ve yardımcın olsun 

önce tarafından
+1

Amin

Kendi ağzıyla söyledi

+2 oy
önce (105 puan) tarafından

Tam olarak anlamadim neden kabulenmediyini ayri cocigunuz varmi.Anladigim kadariyla sizin saglik sorununuz var yada ilk hamileliyinizde sorun yasadiniz

önce tarafından

Hayır ilk hamileliğim şuanlık şükür sağlık sorunum yok 

Eşimin annesinin vardı vefat etti, oda kendini suçluyor ve bebeğimizi kabullenmiyor 

önce (105 puan) tarafından

Bir psikologa godunsun.O ne kendinin sucu nede dogacak bebeyinizin.Esinizde travma kalmis

+1 oy
önce (2,782 puan) tarafından

Canm biraz oluruna birak sımma elbet kabullencek sonucta agac kavugundan cikmadi bu cocuk.bellikj travma var oda hakli sonucta hafife alincak bisi degil korkulari var belki yetememzligi var.bjraz zaman ver onada zamanla belki senin hazrliklarjnj gorur senin enerjinj heycaninj gorunce oda atlatabilir.insallah zor zamanlark asar bu gunleridw gulerek amlatirsnz ilerde.herseyi zamana burak uzme kendjnj mutlulugunj bozma bebeginde etkilenmesin.illede kocanla hastaneye gidicen diye bi kuralda yok tek basina git zorlama en azndan dahada zora sokup isi yokusa surme derim.zamanla korkularini yener elbet.senin icinde cok zor isin icinden cikilmaz bi durum ama sana da cok yuk bincek ama rabbim bu zorlugun karsisinda insallah en guzel kolayligi saglar sana

+1 oy
önce (1,457 puan) tarafından

İlla kocanizin olmasi gerekmiyor. Madem kabullenmiyor. Bırakın yani. Kabullenince gelsin sizinle. Artık bir insan getireceksiniz dünyaya, inşallah farkındasinizdir. Daha doğmadan çocuğu kaosa sürüklüyorsunuz. Aynı durumu bende yaşadım. Eşime dedim ki ben bunu dünyaya getiricem ister seninle ister sensiz. Gayet kabullendi zamanla. Kızım şimdi 14 aylık babasıyla birbirlerine aşıklar. Hayır anlamadığım niye bu kadar ısrar. Biraz bırakın. Vitamin vs almanız gerekiyor onları bile almamissiniz daha. Kocanız ayrı bir cins. Yorganını doğru uzat ne? Ölürsen çocuğu sevemem diyo resmen. Tamam fabrika üründen daha değerli de yapmışsınız olmuş. Alamayacaksınız sorumluluğunu çocuğa da yazık etmeyin. Yok Allah'ın verdiği canı ben alamam diyosaniz da hoşgeldiniz aramıza. Artık anasiniz. Bı an önce bilinçlenin. 

+1 oy
önce (139 puan) tarafından

Senin düşünmen gereken bebeğin. Doktora biran önce gidip bebeğe baktırman, vitamin ilaçları alman, kan değerlerine baktırman gerekli. Eşin ister kabul etsin ister etmesin ama o can sana emanet. Anne olarak rahme düştüğü andan itibaren senin emanetin. 

+1 oy
önce (246 puan) tarafından

Çocuk doğduktan sonra düzelecektir canım şu an düzelmesini bekleme bence 

Ne zaman o çocuk doğar senin ölüm tehliken biter o zaman her şey yoluna girer

önce tarafından

Benim şuan ciddi sağlık sorunum yok belki çok sağlıklı bir süreç olucak

+1 oy
önce (1,978 puan) tarafından

Bütün kontrollere gelse bile büyütürken yalnız büyütüyoruz böyle bir ihtimal de var haberin olsun. Bunu göğüsleyebilecek misin? Eve dama uğramayan ben baba oldum demeyen adamlar var maalesef türlü türlü tip var. İyi düşünmek gerekirse şimdi yalnız olup sonra kabullenmesi daha iyi bile olabilir. Sonra elini ayağını çekmesinden 

+1 oy
önce (62 puan) tarafından

Ne sorumsuz insanlar var hayatta sizin gibiler anne baba olmasin o masum meleği hiç haketmiyorsunuz .

önce tarafından

Doğru Allah gerçekten hakedenlere nasip etsin

0 oy
önce (1,871 puan) tarafından

Tek söyleyeceğim ikinizde terapiste gidin. Siz de sağlıklı kararlar veremiyorsunuz gördüğüm kadarıyla. 

0 oy
önce (438 puan) tarafından

Bu kadar istemeyen birine niye cocuk yaptin ki 

önce tarafından

Korunuyordum 2senedir korunduğum halde oldu

önce (438 puan) tarafından

Imtihan oluyosun Rabbim yardımcın olsun 

önce tarafından

Amin inşallah

0 oy
önce (93 puan) tarafından

Hic bir şey anlamadim biri anlatabilir mi

önce (3,447 puan) tarafından

Kocası annesini doğumda kaybetmiş yani kocasını doğururken.bu adamda tranva olmuş ve çocuk istemiyorum demiş evlenmeden önce şimdide hamile ve 8 haftadır kontrole bile gitmemiş kocasının yanında gelmesini istiyor 

önce (93 puan) tarafından

Hmm ayy değişik yaa

0 oy
önce (3,957 puan) tarafından

Sen artık kocanın bu tavırlarını dert etme bebeğine odaklan ona iyi bak nasipte ne varsa o olur Rabbim sana anne olmayı lâyık gördüyse olursun bebeğin hayırlı ile sağlıklı doğsun ikinizde iyi olun eminim eşinin bu tavırları değişir 

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Her yarım saatte bir post açmışsın niye 

önce tarafından

İlk postumu 9şubat açtım çünki müşkül durumdaydım sonra hesabımı kaldırdım büyüsün istemedim şimdi tekrar açtım aynı isimle aynı şifreyle. 

önce (29 puan) tarafından

Tammda niye bu kadar post açtın onu anlamadım 

önce tarafından

Çünki dertliyim gerçekten çok zor durumdayım farkındayım kimsenin umrunda değil yani neden olsun zaten eleştirmektede haklılar

0 oy
önce (2,371 puan) tarafından

Ama canım sende sıkılmadın mi artık bu durumdan. Ne kocaymış arkadaş  . Memnun değilse defolsun gitsin. Ne diye hâlâ onun kıçının dibinde dolanıyorsun. Adam ne sana ne karnında ki bebeğe sago çıkmıyor sen hala kocam da kocam. Dağ başında kalmış hiç okula gitmemiş hicbir şey görmemiş bilmiyormuş gibi davranıyorsun. Sen o adamı ne yapacaksın Allah aşkına. Daha hastaneye bile gitmemissin. Yanıma bile yaklaştırmam ben öyle kocayı. Yok mu ailen senin gitsene yanına. Öyle kocanın canı cehenneme. Yazık bebeğe ya ne sen ne de eşin haketmiyorsunuz kusura bakma. 

İlgili sorular

+1 oy
44 cevap 1,095 göst.
9 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,641 göst.
25 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Anneadayadayi (1,635 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 428 göst.
1 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Nagiş❤️ (13,496 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 813 göst.