+2 oy
307 göst.
önce Diğer kategorisinde (6,098 puan) tarafından

Ayy pazartesi okul açıldı bu dönem anaokula kaydetik o yollarda git gel yaptuk çocuk baya soğuk aldık bugün üşüyorum dedi az demin tır tir titryodu ılık duş aldrdim baya kustu ıhlamur yaptım kalın kıyafetini çıkardım ince gydrdim napmam lazım parol verdim brazdan ibrumin vercem kızlar çok korkuyorum ayy ateşi falan dusermi korktum başıma geldi 3 aylık bebekte var onu kendimle götürüp getiryorim.ama.baya saruyorim yolda üşümesin dye arabaya battaniye atyorum düşün hava almasin dye siz neller ypyorsunuz

17 Cevaplar

+1 oy
önce (2,365 puan) tarafından

Ben hemen hastaneye gidiyorum. Hiç bekleyemem . Daha çok ilerler kolay tedavisi varken zorlaşır diye aklım çıkıyor. En fazla iki saat 3.saat hastanedeyim. Geçmiş olsun bu arada. 

önce (6,098 puan) tarafından

Acilde çok. Çok sıra var yine aynı parol soğuk alginli ilacı veryorlar

-Reklam-
+1 oy
önce (2,870 puan) tarafından

Valla biz ateşten çok korkuyoruz,yani eğer yüksekse acile gideriz.Şırıngayla bir şurup veriyorlar ateşi düşüyor çıkmıyor birdaha gece falan.

Kaç aylık 

0 oy
önce (428 puan) tarafından

Hasta olduğu zaman ben evde beklemiyorum direk çocuk doktoruna götürüyorum 

Onlarda çok bekletyorlar kapıda millet tıklım tıklım 

önce (428 puan) tarafından

Randevu alıp gittiğin zaman çok beklemiyorsun tabi bulunduğunuz yer nasıl bilmiyorum da ben randevusuz gitmiyorum gittiğim zamanda 4 tane çocuk doktoru olduğu için çok da beklemiyoruz çocuk doktoru daha bilgili olduğu için tercih ediyorum çünkü bizim burda çocuk acili yok normal acil de anlamıyor 

0 oy
önce (4,670 puan) tarafından

Ilık bir duş aldiriyorum, ilaçları veriyorum eğer inatçı bir ateşse acile gidiyoruz. Koltuk altına, alnına ıslak havlu koyabilirsin

Elma.sirkesi suya koydum koltuk altına ve anlina koydum braz geçti bakalım çok kustu ama 

önce (4,670 puan) tarafından

Elma sirkesi koyma canim, o içten ateşi yükseltiyor normal su ile yap aklında bulunsun

0 oy
önce (1,535 puan) tarafından

Geçenlerde kızımın çok ufak bı ateşi çıktı. Babası hemen ılık bı duş aldırdı, bende calpol verdim iyi geldi. Dünde doktora gittik hafif öksürük var diye. Şimdilik bı sıkıntı yok, siddetlenirse getirin dedi. Şuruba devam ediyorum hala.

Hava soğuk hasta oluyorlar ya

önce (1,535 puan) tarafından

Ondan değil ya geçen komşu hasta hasta geldi bize misafirliğe ondan sonra herkes hasta oldu sırayla 

0 oy
önce (1,226 puan) tarafından

Çocuğuna göre değişir ateş çıkınca verilen tepkiler. Benim çocuklarımda hiç ani yüksek ateş olmadı. 38.5 civarında gezdi ateşleri hep. Ateşleri takip ettim hızlı yükseliyor mu diye. Arası açılıp pikler düşüyor mu diye bakıyorum. 3 günü geçiyorsa gidiyorum doktora genelde de geçmeden ateş bitmiş oluyor. Parol veriyorum ilaç olarak. Hastalığın seyrine göre gidiyorum yani doktora. Ama ablamın çocukları benimkiler gibi değil bi bakıyosun ateş 37.5 5 dk Sonra bakıyosun 39 olmuş. Benimkilerde öyle olsa anında doktora koşarım. 

37 ve 38 oluyor 39 oluyor mesela duş aldyroim su ile koltuk altına falan koyorum elma sirkesi ile öyle öyle braz daha düşüyor tekrar baslmaz inşallah ya

önce (1,226 puan) tarafından

Bana doktorumuz demişti ki ateşi çıkınca kafasını ıslatmadan istersen 50 defa yıka ateşi düşene kadar. İnatçı düşmeyen ateş durumlarında doktora gidilmeli ama her ateşte ben götürmüyorum çocuğumu doktora yani. Genel durumuna bakıyorum kötüleşiyorsa gidiyoruz 

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Ayaklarına limon koyuyorum koltuk altı hata bölgesine havlu geçiyor geçmese duşa sokuyorum çok kötüyse direk hastane

Bende yaptım elma sirkesi ile suya koydum iyi geldi inşallah başlamaz yine

önce (69 puan) tarafından

Başlasa  da korkma çoraplarına limon suyu sık giydir ilerletmez öyle dursun evde 

0 oy
önce (1,463 puan) tarafından

Hastaneye götürüyoruz direk daha kötü olmadan 

0 oy
önce (448 puan) tarafından

Ayaklarına ve göğsüne udi hindi yağı sürüp sıcak havlu kapatıyorum düşüyor.Çorabina limon da dilimleyip koyabilirsiniz 

önce (52,236 puan) tarafından

udi hindi yağı aldık oksuruyo diye icmiyor artik atese de mi iyi geliyor

önce (2,138 puan) tarafından

Öksürük için sadece size tavsiyem ikbal yıkanmamış yün atesede iyi geliyor mutlaka evde bulundurun.

yok alerjimiz var koyun yünü koydumda ben ondan cok kötü oldum attim hemen

bizim alerjik öksürük goturuyorum doktora cok sukur cigerleri temiz çıkıyor 

önce (2,138 puan) tarafından

Ozaman dikkat et alerji yaptıysa Akgünluk sakizida iyi geliyormuş ben denemedimde sağolsun bir alternatif tıpla ilgilenen bayan söyledi 

0 oy
önce (210 puan) tarafından

Eskiden hastaneye koşardım 😂. Şimdi ateşi çıkınca ılık duş aldırırım İburamin e başlarım . Baktım ateşi düşüyor derin nefes alırım . İnatcı değil diye. Sonra baktın 3 gün sürüyor 3. Gün antibiyotiğe başlarım enfeksiyon ateşi diye . Öyle iyileşir . Ha 40 lara kadar ateşi olur hiç düşüremezsem ki Allah ıma şükürler olsun hiç başıma gelmedi direk hastaneye götürürüm zaten serum takarlar iğne yaparlar falan … 

Valaha ibrumin uzeirine üç kere yazmış.oglen verdim akşam.verdim.smdi üç gün ateş sürerse bı enfeksiyon var anlamına mı geliyor acaba geçmezse pazartesi sağlık ocağına gotrcem okula gondermem bir iki gün 

O zaman 1 ölçek yazmış . 3. Gün sonunda eğer geçmezse ateşi enfeksiyon ateşidir 

önce (977 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim verdim düşmüyor inliyor

Büyük ihtimal salgına yakalanmış… bizde yakalandık maalesef antibiyotıksız geçmiyor acile götürsen iyi olur çok geçmiş olsun . Sağlık ocağını bekleme sabaha acile götür en azından başlarlar antibiyotiğe rahatlar çocuk . 

önce (977 puan) tarafından

Haklısın canım evet salgın çok teşekkür ederim 

0 oy
önce (984 puan) tarafından

Sarımsağı zeytinyağı içine rendele zeytinyağını ayağının altına sür çorabını giydir düşer ateşi

Bı ara bebekken yapmıştım geçmişti ama.aksama.dogri bidaha başlamisti yine deniyecem 

0 oy
önce (436 puan) tarafından

Oncelikle kucugu cok sakin aman ona bulasmasin buyugede pekmez sirke limon 1er tatli kasigi karistir icir sabah aksam bogaz enfeksiyonuna birebir ateslenirse ates dusurucu kullan atesi olmazsa verme ama inatci atesse 4 saat arayla donusumlu ver ilacini hastalik surecinde suan icsin ates dusurucu yapacak bisey yok bol bol sivi ve c vitamini tuketsin bol sarimsakli kemik suyu et suyu tavuk suyu corbalari cok iyi gelir yap koca bi tencere gelsin gitsin icsin onu ara ara bitki cayi icir daha da kotulesirse acile gidin cok gecmis olsun 

Allah' razı olsun pekmez sirke bide limon kariştrcam.dimi.oyle.yapayim.vereyim.havalae çok soğuk okula iki kere gdyoruz hasta oldu yaa yavrum çok ağladı tır tir titryor kustu iki kere bisuru kustu ekşili kokuyordu kusmugu dedim midesi de uşutmus herhalde portakal muz veryorim eşim yarın tavuk alsın ozman onun suyundan çorba yapayım yesin Allah razı olsun cnm çok teşekkür ederim 

önce (436 puan) tarafından

Aynen canim pekmez sirke limon hepsi 1er tatli kasigi kadar bende burda gordum bu tarifi oglum azicik oksurdun hemen yapiyorum bi kac gun gonderme okula da cok cok gecmis olsun o mideyi usutmis icerse nane limon midesine cok iyi gelir 

0 oy

ben hemen doktora goturuyorum 

Valaha sağlık ocağına gotryorum ben genelde hafta sonuna denk geldi ama ilaç vardı ablam verdi parol.ve ibrumin verdim bir düştü bir yükseldi iki kere kustu bide üşüme oluyor.cok ya

salgin var suan kusma ishal ates

0 oy
önce (1,869 puan) tarafından

Ben üstünü başını çıkartıp bekliyorum ayağına çorap giydiriyorum hemen sarımsak kürü yiyip emziriyorum genelde uzun sürmüyor benimki bebek daha ama ablam da sarımsak kürü yediriyor sarimsagi küçük küçük doğrayıp bal limonla karıştırıp verin yutsun siz de yapın bulaşmasın 

4 buçuk yaşında kucugunude.bol.bol.ezmdrip.uzak tutuyorum bulaşmasın dye sarımsak bal.iyimi geliyor cnm bogazami iyi geliyor

önce (1,869 puan) tarafından

Hayır doğal antibiyotik sonuçta her türlü soğuk algınlığına hastalığa iyi geliyor

0 oy
önce (5,685 puan) tarafından

Atesi 38 olursa Parol veriyorum. Sarimsak+bal+limon karistirip veriyorum. Bu karisimi hasta olmasa da 2-3 gunde bi veriyorum. 

Bazden de mor sogani 6-8 buyuk parcaya bolup uzerine 2-3 yemek kasigi bal gezdiriyorum. 1-2 saate sogan sulaniyo. Balli sogan suyumuz oluyo. Bunda da arada veriyorum 1 tatli kasigi kadar. Hatta ben infulenza olmustum bu karisim cok iyi geldi. 

Sarımsak bal.limon iyimi geliyor hiç denemedim bende denim 

önce (5,685 puan) tarafından

Evet canim iyi geliyo ama hastalik cok ilerlemediyse

0 oy
önce (3,443 puan) tarafından

Sirkeli su ateşi dıştan bitirip içten yükseltirmiş canım

0 oy
önce (2,750 puan) tarafından

Ben ateşten çok korkuyorum ya geçen gün oğlumun ateşi çıkmaya başladı daha mudahele edemeden bianda yukseldi hemen hastaneye koştuk yani normalde calpol veriyorum bişeyler yapıyorum düşsün diye sonra olmasa acile götürüyorum ama geçen günden sonra korkar oldum çok geçmiş olsun çocukların hasta olması çok zor ya 

He valaha bizde geçmeyince yan sağlık ocağı gece kötüyse acile koşuyoruz anam acilde ilgilenmiyor doktor yetersiz millet kapıda kuyruk gbi 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 204 göst.
21 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde pikachu.53 (1,965 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
21 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 2cocuklu1anne (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 154 göst.
20 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Pembevisnee (2,926 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 766 göst.
28 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,212 soru

12,440,949 cevap

45,977 kullanıcı