0 oy
171 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,556 puan) tarafından

Kızım nisanda 3 yaşına girecek kızlar. Yaklaşık 3 4 aydr gündüz uyumuyor. Uyusa da 3 4 veya 5 de 2 saat uyurdu. Sabahları bazen 10 bazen 10.30 bazen de 9.30 da kalkiyor. Mesela bugün 9.30 da kalktı. Normalde bu yaşta Bi çocuğun 2 de veya 3 de 1 saat uyuması lazm. Ama kızım uyumuyor. Şimdi yeni uyuyacak. Bir saat uyusa dinlenecegm ama uyumuyor. Gerçekten çok yoruluyorm Gün jcinde. Full enerjik yani. Bu saate kaliyor hep uykusu. 1 saat önce geldik uyumaya. Aciktm diye geri kalktı. Biseyler yedi yattı. Gün icinde fazla yemiyor.  Yatacağı zaman acıkasi tutuyor. Benm kızım uyku sevmiyor bunu çok iyi anladm. Sizin çocuklar kaçta uyuyor?

13 Cevaplar

+1 oy
önce (1,598 puan) tarafından

24 aydan beri akşam. 20.00 sabah 6.30 7.00 arası uyanıyor şu an 5bucuk yasinda düzen hala ayni 24 aylikken oğlen uykusunu bıraktı 

Uzmanımızın tavsiyesi ile bu düzene girdim çok zordu gün içinde sadece 6 saat uyuyan bir çocuktu o da en fazla  ama oldu 10.30 çok geç bir uyanış saati algının en açık olduğu saatleri uyuyarak geçiriyor çocuk geç yatması da beyin gelişiminin en aktof olduğu saatleri uyanik geciriyor uyumasi gerektiği saatler aslinda  3bucuk yasindayken atipik otizim tanisi aldi oğlum sabah 5.30 6 da alarm la uyandirip eğitim tekrarları yaptırıyordum atipik otizimi yendik şükür ve bunun en büyük destekçisi alginin açık olduğu saatlerde verdigimiz eğitimdi 

-Reklam-
0 oy
önce (4,620 puan) tarafından

Oğlum 7 kizim 3 buçuk yaşında oğlum sabahci erken gidiyor okuka ama ikiside 22.00 ile 23.00 arasi uyutuyorum bnde bi kahve mola sonra yatış☺

önce (1,556 puan) tarafından

Ay okula gidecegi günü iple çekiyorum. En azından o zaman erken yatar 

0 oy
önce (14,087 puan) tarafından

Kızım mayısta 3 olacak gundz uykusu yok sabah 8 de kalkar akşam 9.30 gibi yatar bugün 10 da yattı ben yatalım demediğim için. Erken kaldırırsan erken yatar canım 

9 30 kalkti canım. Bazen 9 da kalkiyor. Ama yine bu saate kaliyor uykusu

önce (14,087 puan) tarafından

9 erken gibi gelebilir ama geç bi saat canım 

Yani gündüz de hiç uyumuyor. 9.30 10 da uyuması lazm ama uyumuyor

0 oy
önce (1,103 puan) tarafından

Aynı benimkileri anlatmışsın canım biri 3 yaş diğeri 15 aylık 2.3 aydır gündüz uyku uyumuyor büyük oğlum o uyumadığı için küçük oğlumda uyumuyor gecede 11.12 gibi bazen 1 i buluyor uyumaları sürekli bi oyun halindeler sabahta 7 en geç 8 de kalkarlar önceden  büyük oğlum 10 dedim mi gece uykusuna geçerdi sabah 7 8 e kadar uyurdu ama bir haftadır uyku düzeni kurmaya çalışıyorum ikisini de gündüz saat 1 de uyutuyorum sallayarak akşam da 10 da uyutuyorum bi süre sonra alışkanlık yapıcağını düşünüp kendi kendilerine uyurlar diyorum sende zorla bi gündüz uykusuna tekrar döndürmeye çalış yanına yat ya da salla öyle yap yani bi süre sonra alışıyorlar 

0 oy
önce (4,710 puan) tarafından

Oğlum 3.5 yaşında gündüz uykusunu yazın biraktı, 9.30 10 gibi kalkar akşam 10.30 da uyuyor daha erken asla uyumak istemiyor 

Kızım da yaa. 10 gitsek yatağa 11 i bulur uyumasi. 9 da gitsek 10 da uyur. Milletin çocuğu nasl erken yatıyor valla imreniyorum 

önce (4,710 puan) tarafından

Bende valla, 9 da uyusa 5 dakikada ama yok illa dönecek yatakta 🤣 bazen bizimde 11 buluyor benim pilim bitiyor ama oğlumun bitmiyor 🤣🤣

0 oy
önce (2,831 puan) tarafından

Kizlarim.10 ve 8 yasinda okul okdugu icn 9da yatiyorlar vamla nasallah dogduklarindan beri uykunsorunu yasamadjm.oglumda 20aylik dogdugndan beri gece uyudugnu bilmiyorm.yani 9da ablalariyla yatip 2de falan kalkiyor bidaha uyumuyorgec yatirsamda ayni yine bi kac saat sonra kalkiyor.bide cocuklrin gelisimi icn gece 10a kadr uykuya gecmeleri gerekiyor oyizden erken yatirirm ama ogluma malesef yaramiyor nezamana kadr devam eder bilmiyorm ben artik bi zombi anneyim.

0 oy
önce (3,271 puan) tarafından

Konuyla alakasız ama kızım yarım saat önce ağlayarak uyandı anne korkuyorum dedi rüyamda yılan gördüm dedi gözlerini kapatıyordu sürekli ağlamaya başladı, aşırı korktum bende,bolca dua okudum, rüyalar gerçek değil dedim dikkatini dağıtmaya çalıştım ama yine de etrafına bakıyordu ağlamaya başladı rüyamda yılan gördüm diyordu sürekli, şuan yatıyor sürekli üstüne okuyorum, başına böyle birşey gelen varmı 

önce (238 puan) tarafından

Rabbim korusun oku annesi ferahlar. Gündüz korktuğu her şeyi gece maalesef rüyasında görerek uyanıyor. Çok ağlıyor ben de çok üzülüyorum.

Hayatımda ilk defa bu kadar çok korktum,mesela gündüzleri de tuvalete yada diğer odalara gitti zaman anne korkuyorum kapı açık kalsın diyor, kapıyı açık bırakıp öyle gidiyor 

Kaç yaşında ay kıyamam korkmuş gerçekten 

4 yaşında 

Aynı yaştalar anladığım kadarıyla bu yaş biraz uyku terörü uyku gerilemesi oluyor günlük hayatta iletişim kurduğu kişiler korkutuyorsa veya tvden telefondan duyuyorsa olur. Benim oğlum da geçen ışık açık uyudu defalarca sıçrayarak uyandı sebep komşumun kızı sana iğne yapıcam uslu dur dedi diye. Zaten sürekli hastanelerde geçiyor iğne fobisi var. Bazıları çocuk ağladıkça hoşuna gidip eğlemiyor şaka yaptığını sanıyor. Sizin de var ise böyle birileri korkutan dikkat edin. 

0 oy
önce (1,874 puan) tarafından

4 buçuk yaşında ikizlerim sabah 7 de kalkıyorlar öğlen 12 den 2 buçuğa kadar uyurlar akşam 9 da yatırıyoruz.  Bazen uykuya dalmalari 10 u buluyor ama ne olursa olsun 9 u geçirmeye çalışıyorum 

0 oy

Aşırı geç uyanıyor çünkü

ve yatmadan kesinlikle 2 saat öncesi aç yatır yiyerek yatmasın ki büyüme hormonlarını salgılansın. 10 ile 12 arası uyku 4 saat uykuya bedel. Bakma benimki de erken kalkıyor fakat gündüz uyuduğu için geç yatıyor hala uyumadı ben de bu duruma çok sinirleniyorum.

0 oy
önce (2,879 puan) tarafından

Benimkii de aynen öyle sevmiyor canım 28 aylık,  sabah 10.00 du kalktığı bir saat önce uyudu yani rahat 12 saat uykusuz duruyor 

0 oy
önce (17,531 puan) tarafından

Akşam en geç 9 da uyumuş olurlar sabah da en geç saat 8 de uyanırlar en erken 7 de. Gündüz uykularını 2 yaşından itibaren bıraktılar. Biri 6 biri 5 yaşında. En küçükleri 18 aylık o da 8 de uyur bazen 6 da uyanır bazen 8 de uyanır. Gündüz 1 kere uyur. Saat 11 gibi uyuturum. Bazen 1 saat uyur bazen 2 saat

0 oy
önce (3,739 puan) tarafından

2 ay sonra 3 yaşına gircek akşam 8 bucuk uyuyo sabah 10 gibi kalkıyo 

0 oy
önce (1,636 puan) tarafından

Benim oglum yetiskinlerdeb bile az uyuyor desem inanir misiniz. Ogle uykusu yapiyor su siralar ogle uykusu kacta uydugu belli dgeil bazen 1 de baen 3te bazen 5 te

Duzen yok yani. Uyudugu zaman ise 1 ile 3 saat arasi uyur. Geceleri bizimle ayni saatte veya bizden bir saat once uyur sabah 8 / 8.30 arasi kalkar. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 247 göst.
9 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde 1prenses_1prens (632 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 62 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 175766 (365 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 145 göst.
0 oy
10 cevap 179 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Seri (2,418 puan) tarafından soruldu

413,700 soru

12,453,372 cevap

46,387 kullanıcı

Kategoriler