+3 oy
132 göst.
Moda kategorisinde (514 puan) tarafından

Kızlar kaynanam kocamı aryr az önce dyrki canlı tavuk al hem size hemde bize ztn dünde kocam demiş yapoyrsaniz bizede yapın diye,tavuk kızarması böyle tencerede neyse bir hafta oncede görümceme kaynanam bir tencere dolusu yaptı hiç demedi kziim yardım et vs diye,kaynanam kocamı aradığında onu al bunu vs dyr birde geline de ki gelsin yardıma bende kapatiktan sonra eşime dedimki ne yardımı ztn tavukçu dogruyr bir yikiyip katyrsn tencereye birşeyi ztn bu gece sabaha kadar uyumadım kızım kustu kustu mafoldu bende yatamadım dedim kziim hasta biliyrsn dedim ee tartisik gene kocayla sinir olduğum ztn kocamı o dk aryrsn birde geline de gelsn yaridma telefinum yokmu benm kocamda dediki diyeceğim yemiyrz etmyrz dedim yemeyelim boşver annen kendi kizinq yapyr bana gelince de gel yardıma gel şöyle nankör ailesi en zor gününde ben vardım yanlarında bundan sonra elimi sürmem 

4 Cevaplar

+3 oy
(3,399 puan) tarafından

Görümcem yok, olsa da kendimi onunla kıyaslamazdım. Hele de geri kafalı, eski usül bir kayınvalidem olsa hiç o konuya girmem. Bir kere sen ne yaparsan yap gelinsin, seni kayınvaliden doğurmadı ve kızına gösterdiği özeni sana göstermesini bekleme. Her vakada kızıyla yarışırsan görümceni de durduk yerde kendine takıntı edersin. Onlar ana kız asla unutma.

İkincisi, eşine dediyse sen ara kayınvalideni, anne yardıma geleyim dedim ama zor bir gece geçirdik çocuk hasta sürekli kustu ben de iyi değilim de. Neden eşine kız kardeşini de katarak tartışma çıkarıyorsun ki? Açıp kendin konuşmadığın için iletişim olarak kayınvalidenden farkın kalmıyor eşine söyleyince. Laf bana aittir ben kendim arar söylerim, kimseye taşıttırmam lafımı. 

(514 puan) tarafından

Görümcem bjr tane bekar kaynana gile yaşıyor ve kaynana ve kayınbaba ya ne derse o oluyr evin kadını o gibi o yüzden kaynanamın kendi aklı yok kızı ne derse öyle hareket edyr çağır yardıma gelsn tek yapma vs ben yap demedimki oğlun demiş yani sabaha kadar da kızım kustu mafoldu bunu kocam demesine rağmen ne geçmiş olsun dedi nede birşey gelen dyr ztn beni aramsinj beklyrm ben arayıp onunla muhatap olmyrm çünkü o görümcem doğum yaptı 40 gün evjnde baktı benm çocuklari unuttu ne aradı ne sordu soğudum onlardan eşimde annecidir hemn her bokuna tm dyr 

(3,399 puan) tarafından

Bu onları ilgilendiren bir ilişki, ister canım cicim olurlar ister kavga ederler. Günün sonunda onlar ana kızlar. Sen eşinin annesinden anne ilgisi desteği bekleyemezsin. Kızına yaptığını sana yapmak zorunda değil. O onun vicdanıyla ilgili. Eski usul kayınvalidelere göre herkes kendi kızına destek olur, bu böyledir, senin destek beklemen gereken kişi de kendi annendir. 

-Reklam-
+2 oy
(19,570 puan) tarafından

Hastayım yorgunum ben kendin yapabileceksen alsın ben şu an yapabilecek durumda değilim bize de alırsa buzluğa koyar müsait olunca yaparım derdim kendim arayıp bizzat kaynanama onun direkt benle iletişim kurmasını istiyorsam arada laf taşısın diye eşime annen şöyle böyle yapiyor demem 

(514 puan) tarafından

Kafasına göre plan yapmışlar ana oğul er yardımada ben gidecekmism oldu başka emriniz var mı beni saymiyorsanz bende sizi saymam çünkü bekar görümce yonetyr onu kafasina göre bir iyi bir kötü ne boku yerlerde yesin kziim sabaha kadar kustu duymasına rağmen ne gecms oksn dedi ne birşey boş boş konuşup durdu

+1 oy
(1,458 puan) tarafından

Bu kadar takıntı yapmayın ya , boşverin. Herkes güzel bir iletişimi olsun ister ama ülkemizdeki önyargıdan dolayı gelin- kaynana olayı bitmiyor. Eşine dert yanmak,  tartışmak yerine kaynanani ara ,kocana anlattıklarını ona söyle. Anlayışla karşılarsa ne güzel, karşilamazsa da bosver gitsin. Canınızı sıktığınıza değmez.

Konudan bağımsız ama tavuğu yikamayin yemek yaparken. Tüm bakterilerin suyun değdiği ve sıçradığı yerlere buluşmasına sebep olursunuz. 

(514 puan) tarafından

Kaynanam kebdi herseyi biliyr ztn kafasında kendi kızı olunca 40 gün baktı götü büyüdü artık yatmaktan benm sinir olduğum her bokunda benm koşmam gelin olarak oğlan olarak da benm kocamın koşması ama hala kıymet bilmzler kocamda ***** iki guzl laf etsin o kötü olanı unutyr gerçekten gerçek yüzlerini gormyr umrumda değil benm haberim olmadan kafalarına göre ana oğul ayarlamislar ne yaprlarsa yapsnlar ztn kaç gündür kocamla kusuz bunlar yüzünden buda tam oldu

0 oy
(2,881 puan) tarafından

Valla cano oyuzden kimseden bi beklentj icine girmiyorm sana sunu bunu yapalim diyenlerede ben kendim yapsrim diyorm.malzemeyi aldiktan sonra sen kendinde yaparsn zaten kocamda bi tuaf diyemedimi anasina anne herseyi ben aldimtan sonra karimda yapar gerek yok diye.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 588 göst.
28 Haziran 2021 Moda kategorisinde Sugra (1,223 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 392 göst.
22 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 842 göst.
23 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,572 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 441 göst.