+2 oy
366 göst.
Diğer kategorisinde (6,242 puan) tarafından

Sol gogsumde fazla süt yok işte idare eder sütum yetiyor çok şükür sağ taraf sola göre daha büyük braz daha sağda var solda pek yok ilk tutmadı öyle braz küçük ve yumuşak kaldı ama tutsammi bilemedim eşim azalırsa ya dyor siz tutacakmisiniz 

14 Cevaplar

+6 oy
(4,386 puan) tarafından

Ben emzirirkende hamileyken de oruç tutulmasini doğru bulmuyorum 

Rab'bim bi kolaylık vermişken neden içime şüphe düşürüyum ki 

Acaba cocugumun hakkına giriyormuyum diye

(4,386 puan) tarafından

Ben iki kızımda da tutmadim ilkinin borçları bitti 

Suan ikinci kızımın borçları tutuyorum 1.5 ayı bitirdim 

İnşallah kalani da bayramdan sonraya tutacağım 

Ne gerek var demi 

Zamanla tutuluyor 

(6,242 puan) tarafından

Ne güzel ben hiç borçlarımı tutamadım yaa hep kaldı öyle ama hatrlamiyorim nkdr borcum var 

(4,386 puan) tarafından

Hanefi mezhebine göre borçlarını ne zaman istersen tutabilirsin 

Özellikle hamilelik ve emzirme borçlarını canim 

(6,242 puan) tarafından

Şafii bizim ya

(4,386 puan) tarafından

190 ı arada bi danış canim

-Reklam-
+3 oy
(3,766 puan) tarafından

Bebeğin kaç aylık 

(6,242 puan) tarafından

3 aylık yeni oldu 

+2 oy
(6,453 puan) tarafından

Bebeğiniz kaç aylık 

(2,166 puan) tarafından

Nasılsınız Hanfendi 😔

(6,453 puan) tarafından

Elhamdülillah iyiyim de niye üzgünsün kardeşim 🙄

(6,242 puan) tarafından

3 aylık yeni oldu 

(6,453 puan) tarafından

O zaman bir gün tut baktın sütün azalıyor tutma ramazandan sonra bebeğin biraz büyüyünce kaza edersin canısı 

+1 oy
(2,166 puan) tarafından

4 aylık bebeğim var aynı şeyi düşünüyorum sonfa geri vazgeçiyorum oğlumda o hatayı yaptım sütüm kesildi çok çektim bunda yapmicam . Tutarım Allah'ın izniyle geçen sene hamileydim tutmadım bu senede emziyorum kaç aylık bebis

(6,242 puan) tarafından

He bnmde üç aylık yaa ek gıda da yok tutsami blmiyorum 

+1 oy
(136 puan) tarafından

Canim 3 coxuk dogurdum 3ündede hamileyknde emziriyorkende oruç tutum elhamdülillah hic biseyde olmadı 

(136 puan) tarafından

😁😁 ya bna bahane gibi geliyor bu gibi şeylerden oruc tutmamak

(580 puan) tarafından

Ben oğlumda hamileykende emzirirkende tuttum ama kızıma hamileyken tutamadım aç kalınca şekerim çok yükseliyordu bile bilede tutamazdım tutmadım bende çok isterdim şuan 30 tane borcum var bebegim 9 aylık kaç kez denedim borçlarımı tutayım diye ama geceleri aglamasından iki lokma sokamadım agzıma o yüzden tutamadım ama ramazanda tutucam inşallah herkese bahane olarak gelmiyor bence kimi keyfine tutmuyor da 

(492 puan) tarafından

Yaa size niye bahane gibi geliyor ki herkesin bünyesi farklı maaşallah sizin sütünüz çokmuş oruç tutmuşsunuz. Ben hamileyken 9 gün oruç tutup doktor kontrolüne gittim bebeğin suyu azalmış yani bahane olmuyor bazı şeyler

(6,242 puan) tarafından

Bnce bahane olsaydı dokitrlar tutma demezedi benim büyük kizmdada tutma derlerdi valaha deniyecem bebek aç klasa tutamam üç aylık 

(857 puan) tarafından

Bahane falan değil. Benim oğlan da 5 aylık. Gündüz yediğim halde sütüm az. Bir de yemesem hep gidicek. O yüzden ben de tutamayacağım. 

+1 oy
(1,504 puan) tarafından

Ben geçen sene tuttum kızım küçüktü daha bu senede emziriyorum yine tutcam allah nasip ederse 

(6,242 puan) tarafından

Kaç aylık 

+1 oy
(386 puan) tarafından

Bebeğim 8 aya yeni girdi tutmak istiyorum ama bende kararsızım ve ayriyeten benim böbrek sorunum var doktorum tutmami önermiyordu bayadir gitmedim doktoruma önceden 1 gün tutup 1 gün ara verip tutardım böbreklerim susuz kalmasın diye şimdi kararsızım 

(6,242 puan) tarafından

Senin büyük bnce benim üç aylık daha

(386 puan) tarafından

Süt için değil zaten böbrek için düşünüyorum 

+1 oy
(1,139 puan) tarafından

Canım benim geçen sene oğlum yaklaşık 5 aylıkti. Ben de korktum ama deneyeyim en aZindan dedim başladım ve hiç bir azalma problem olmadan tuttum şükür. Sahura kadar bol bol sıvı alıyordum ona dikkat ediyordum 

(6,242 puan) tarafından

Valaha yeni üç aylık oldu bende deniyecem

+1 oy
(9,492 puan) tarafından

Tut veya tutma diemem ama ben tutmamıştım oruc ne hamilelikte ne emzirirken  sütğme etki ediyordu 1 kere denemiştim.

+1 oy
(5,199 puan) tarafından

Ben ne hamileyken ne emzirirken tutmadim iki cocugumda da. Kucugum suan 22 aylik zaten kademeli olarak azalttigimiz icin tutucam. Gecen sene 11 aylikti neredeyse tutmadim. Suan birakmasi benim icin sikinti degil ama daha kucuk olsaydi tutmazdim. Cunku sutu etkiler ac kalmak. Allah kolayligini vermis. Onceligin cocugun rizki olsun. Buyuyunce tutarsin.

0 oy
(480 puan) tarafından

Bu sene tutamayacagim oğlum 6.5 aylik normalde bile çok acıkıyorum ve sütüm de dolu dolu degil. İnşallah seneye tutarım 

(6,242 puan) tarafından

Evet vallahi bnmde hiç dolu degl büyük kızımda hemencecik süt dolardı bunda hiç dolmuyor akmıyor sütüm bnde senin gibi yim hemen acikiyorum susuyorum bı an elim ayağım titriyor 

0 oy
(769 puan) tarafından

Süt öyle bir şey ki kesilirse bitti yani ne yapsanda gelmez ama oruç sonra tutarsınız 

0 oy
(21,269 puan) tarafından

Bebek sadece anne sütü ile besleniyor ise veya ek gıdaya geçmiş ama dişleri tam çıkmamış ise yani beslenmesi çoğunlukla anne sütü ile oluyorsa bence tutulmamalı sonradan telafi edilebilecek bir şey kaza orucu olarak tutarsınız 

0 oy
(406 puan) tarafından

Geçen sene hamileydim sadece 4 tane yedim hepsini tuttum çok şükür şimdi bebeğim 9 aylik tutacam yine Allahin izniyle ama sizinki çok küçük bence tutmayin

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 174 göst.
+1 oy
7 cevap 95 göst.
0 oy
3 cevap 166 göst.
19 Mart 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,480 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 132 göst.
11 Mart 2025 Diğer kategorisinde UmAYElcin (293 puan) tarafından soruldu

Kategoriler