+1 oy
73 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (17 puan) tarafından

Merhaba hanımlar 2 aylık bebeğim var ve ben oruç tutuyorum bugün doktora gittiğimde doktor tutmamami söyledi bebegin beyin gelişimi için dedi benimde için rahat değil tutmak istiyorum ve şunu söylemek istiyorum doğar doğmaz anne sütü almayan bebeklerde ne oluyor peki sizce tutmalimiyim

7 Cevaplar

+1 oy
önce (14,385 puan) tarafından

doktor bebeğinin beyin gelişimi için demiş. üstelik emziren anneye ve gebeye oruç farz değil. bebeğin öncelikliyken neden illa tutacaksın? 

kaza orucundan haberin var mı? ya da fitreden? 

ya sütün azalırsa ne yapacaksın? 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,956 puan) tarafından

Ben iki kızımda da tutmadim 

Sonrasind tuttum 

Neden haklarına giriyim ki 

Sonuçta bi taraftan sevap kazanırken, bi taraftan çocuğunun hakkına gireceksin 

Normal mi bu

0 oy
önce (1,316 puan) tarafından

Sizi emiyor bebek aç kalacaksa tutmayın 

0 oy
önce (17,591 puan) tarafından

İlk 2 çocuğum Ramadan da 3 ayliklardi küçük oğlum da 6 aylıktı üçünde de tutmuştum. İlk çocuğum sadcee anne sütü alıyordu sütümde sıkıntı olmamıştı. İkinci çocukta mama destekli emziriyordum çünkü en başından beri sütüm azdı. Mamaya güvenerek yine tuttum orucumu. Küçüğü 6 aylık idi onda da tuttum şükür şimdi 1 buçuk yaşında hala emziriyorum

0 oy
önce (7,872 puan) tarafından

Bebeğin aç kalmiyorsa seni ve sütünü etkilemiyorsa tut ama aç kalıp ağlıyorsa tutma . Benim iki kızım var birinde tuttum diğerinde tutmadım sağlığım el vermedi ama sonradan borçları tutarken çok zorlandım keşke herkes ile birlikte tutabilseydim dedim .

0 oy
önce (20,567 puan) tarafından

Yani o kişiden kişiye değişiyor bende. Bazısının sütü hiç etkilenmiyor. Bazısının etkileniyor. Geçen yıl.kizim 8 9 aylık falandı sanırım. Ben denedim. Sütün azaldı. Çocuk huysuzlasti iyice. Ben tutmadım. Bebeğin de küçük hakikaten

0 oy
önce (2,175 puan) tarafından

Benim 3 aylık bebeğim var 3 gündür tutuyorum bir sıkıntı yaşamadım. Sadece iftar yakın süt biraz az ama sıkıntı olmuyor. Çok şükür ❤️

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 277 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,124 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 135 göst.
+3 oy
4 cevap 115 göst.
0 oy
3 cevap 153 göst.
23 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hasret03 (348 puan) tarafından soruldu

414,169 soru

12,464,482 cevap

46,848 kullanıcı

Kategoriler

...