+3 oy
83 göst.
önce Diğer kategorisinde (86 puan) tarafından

Bazen burada ve dışarıdaki çevrede de şuna şahit oluyorum : " ben mücadele ettim bu yüzden ev sahibi , iş sahibi oldum " vs. gibi. sözler. 

Biz herkesin kaderini kendi çabasına bağlı kaldık diye bir ayet var evet yalnız Allah dilemese hiçbirşey gerçekleşmez , nasip değilse olmaz gibi gerçekler de var. Yani sen istersen dağa tırmanarak mücadele et tam sonuna geldiğinde ayağın kayıyor tepeye gelemiyorsun.Veya mücadele etmen için gerekli olan ufacık şartlar bile olmuyor bazen. Maddi olarak altyapının olması gerekiyor mesela bazı konularda ama yok veya hiç olmamış. Devir değişmiş mücadele etsen bile ulaşamayacağın bir konumdasın maddi olarak.

İş konusunda da sadece mücadele değil manevi alt yapı gerekli. Cesaret,  özgüven , istek. Bu insanın içinde yoksa sadece istiyorsa gene de olmuyor. Sonradan geliyor diyebilirsiniz ama çalışma hayatına atılacağım andan hemen önce bu istekler üçü bir arada denk gelince oldu ve çalıştım. Şu an istek dışında diger ikisi yok bende ve calismaya korkuyorum.Bunlara sahip olup koşullar yüzünden gerceklestirmeyenlerden bahsetmiyorum.

Ve ben iş bulayım diye dua etmem,  içime bu özellikleri koyması için dua ederim Rabbime. Çünkü en başta ihtiyacım olan bunlar. Ve Sonuna kadar mücadele etsek bile olmayacak konular var veya olmayan. Buradaki mesele hayırlı olmaması olabilir. Mücadeleci azimli başarılı birçok insanın işinin sonuca varmadığına şahit olduktan sonra ben mücadele ettim çabaladım ve gerçekleştirdim diye söylenen herkese cevabım Allah dilemese hiçbirşey yapamazdın oldu. Sen değil Allah diledi.

2 Cevaplar

+4 oy
önce (2,149 puan) tarafından

Aynen öyle sebepler vesiledir her şey Allah'ın izniyle olur.  

-Reklam-
+3 oy
önce (7,619 puan) tarafından

Nasip kelimesine çok inanıyorum verdiğinde bir vermediğinde bin hayır oluyor Rabbimin çok kez yaşadım ve sonrasında çok daha iyisi nasip oldu elhamdülillah 

İlgili sorular

+1 oy
20 cevap 1,127 göst.
18 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 630 göst.
18 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 145 göst.
0 oy
0 cevap 48 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde LEMAN339 (211 puan) tarafından soruldu