+1 oy
78 göst.
Diğer kategorisinde (49 puan) tarafından

Kızlar 2 ay önce de böyle uyandım ani kalp çarpınıtısyla kalbim yerinden cıkacak gibi hızlı çarpıyor öyle uyanyorum sol kolum uyusuyor sonra gün boyu bugunde öyle oldu var mı bu durumu yasıyan var mı randevuda yok kardiyolojiye

2 Cevaplar

0 oy
(1,884 puan) tarafından

O an acile gitsen EKG ile bakiyorlar zaten 

Aynısı bende oldu hatta arada oluyor çok şükür kalple ilgili değilmiş benim . Panik atak krizi geciriyormusum panik atakta olabilir ama mutlaka o an acile git görün derim önemli şeyler bunlar çok geçmiş olsun 

(1,907 puan) tarafından

Peki panik atak olduğunu psikiyatriye gidipmi ögrendin bendede aynısı oluyorda bende randevu alıp gidicem 

-Reklam-
0 oy
(1,907 puan) tarafından

Kaç gündür kalp ritim bozukluğu yaşiyorum kalbimde fazladan atımlar oluyor ve nefessiz kalıyorum bugün gittim doktora eko ve holter istedi gün verdi falan dedimki hocam kalp damar tıkanması olabilirmi dedim yok daha yaşın genç ve menepoz dönemine kadar kadınlarda çok aşırı sigara çay kahve alkol tüketimi yoksa kalp damar tıkanması olmaz dedi bundan 5 yıl öncesinde falan sürekli kalbim hızlı atardı kendi kendime heycanlanırdım ozamanda gitmiştim holter taktılar ve taşikardi demişlerdi onun için bana ilaç vermişlerdi 4 yıl kullandım sonra ilacı bıraktım hamile kaldıgım için şuan bebeğim 11 aylık ve bu seferde ritim bozukluğu başladı ama bunun sebebi yüzde 90 stresten sinirden şimdi ben ekoya giricem holter takılcam bişey çıkmazsa eğer psikiyatriye randevu alıp gidicem çünkü aşırı sinirliyim herşeyi kafama takan birisiyim seninde kalbinin hızlı atması muhtemelen stres sinirdendir kol uyuşması yapıyor korkmana gerek yok korkup panik yapınca daha çok oluyor inanki ama kardiyolojiye mutlaka git ilaç verir kalp ritimlerini düzenlemek için 

(439 puan) tarafından

Bende de doğumdan sonra başladı gebelik zehirlenmesi geçirdim tansiyon yükselmesi falan neyse doğumdan 1 ay sonra kalbimde düzensiz atmalar bir şeyler oluyor 3 ike t saniye aralığında hayat kalitem aşırı düştü  3 kere holter taktılar o anda olmadığı için atimlar 

Ya sinüs taşikardisi ya ekstra atım gibi şeyler dediler hala bende bilmiyorum nedem ama olduğun da korkuyorum :(

(1,907 puan) tarafından

Stresten hepsi canım ilaç falan verdiler mi peki öyle olduğu zaman korkma sakın ol 

(439 puan) tarafından

Emzirirken için vermediler özelde ki doktor bir hafta bir ilaç söyledi adını unuttum yarım iç dedi onuda emzirirken içmek istemedim siz ilaç kullanıyormusunuz 

(1,907 puan) tarafından

Ben ilaca başladım concor 5mg ama ben emzirmiyorum yaşına girecek benim bebeğim emzirirken kullanılıyormu onuda hiç bilmiyorum 

(439 puan) tarafından

Sizinki tam olarak neydi kalple alakalı 

(1,907 puan) tarafından

Sinüs taşikardisi teşhisi koyuldu bundan 5 yıl önce ama şuan ritim bozukluğuda başladı 10 martta ekoya giricem sonra holtere ona göre ilacını degiştirebilirim dedi doktor

(439 puan) tarafından

Banada öyle dedi holter sonucu ama o taşikardi kansızlık kaynaklı da olabilir fakat ritim bozukluğu için bir şey diyemiyorum banada dideral vermişti şimdi ben emziriyorum ondan alıp içemedim 

(1,907 puan) tarafından

Kan degerlerime troidlere falan bakıldı herşey normal benim stresten kaynaklı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 62 göst.
22 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mavissss93 (152 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 21 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,160 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 76 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,476 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 180 göst.

Kategoriler

1,436,284 soru

23,618,958 cevap

306,720 kullanıcı