+3 oy
546 göst.
önce Diğer kategorisinde (164 puan) tarafından

Heryerde görüyorum ramazan buzluk hazırlığı hakkaten herkes mi bu kadar yoğun hazırlık yapıyor ben yoğurt çorbası için köfte dışında  birşey yapmadım acaba yapsam mı gördükçe sanki yapmam gerekiyormuş gibi gelmeye başladı 

28 Cevaplar

+1 oy
önce (20,567 puan) tarafından

Onlar içerik fırsatı çıktı diye yapıyorlar. Onlara bakma sen. Ben de hiç yapmam. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,016 puan) tarafından

Benim de anlamadığım zaten Ramazan boyu sürekli yatıyorlar Ramazan haricindeki günlerden ne farkı var Ramazan'ın amacı nefsimize hakim olmak Allah'a yönelmek ibadet etmek harıl harıl buzluğu doldurmaya ne gerek var günlük en fazla 2 saatini alır en sevdiğin yemeği yapmak her gün zaten temizliği de yapıyoruz vallahi Allah ne verdiyse normal hayatta ne yiyorsak onu yapmaya devam edeceğim

önce (164 puan) tarafından

Temizliği düşünmüyorum zaten 2.5 haftadan beri sürekli temizlik yaptım 3 defa kalabalık misafir ağırladım daha da yapmam bayrama kadar bu kadar temizlik ama buzluk hazırlığı kafamı karıştırmıştı o kadar

0 oy
önce (458 puan) tarafından

Ben hiç bir zman yapmadım gerekte duymuyorum çalışan biri olan tabiki yapar bişeyler hazırda olsun diye ama evde olan için gerek yok,sahur için sadece kete yaparım, misafir çağırdığım zaman 1 gün önceden sarma yada İçli köfte ne gerekiyorsa yaparım,bu sene ramazanı 4 gözle bekliyorum geçen sene doğum yaptım oruç tutamadım bu sene heyecanlıyım cumartesi gününden beri hastanedeyiz inşallah bebeğim iyileşirde bir an önce gidip evimi temizlerim ramazana gireriz

+1

Çok geçmiş olsun.. 

0 oy
önce (2,277 puan) tarafından

Ramazan için değil genel olarak beni kurtarıyor ya 

İki küçük bebeğim var ikiside elime ayağıma yapışık gezer küçüğüm 7 aylık kucagimdan inmek istemiyor mesela. Sulu köfte için kızartmak için köfte yaprak sarma börek çeşitleri kurabiye tatlı vs iyi oluyor. Doğranmış kapya yeşil biber havuç vs koyarım kuşbaşı et yada tavuk olur hepsini çıkarır hemen bir yemek koyarım. Haşlanmış bakliyat koyarım. Pizza harcı hazirlarim mesela bir gün sadece hamurunu yapar çıkarır iç harcını direk dökerim. Beyaz lahana sarması yapar koyarım yaprak sarma falan. gibi şeyler canım. Ben çok zorlanıyorum çocuklarla yemek yapmaya işi gücü zor yapıyorum. Pilav makarna çorba gibi şeyleri anlık yaparım sadece. 

Ramazan içinde aynı şeyler oluyor yani. Daha bir özen istiyor ama anlam olarak yemek içmek her zamanki neyse o. Ramazan'ın amacı yemek yarıştırmak hazırlık kapıştırmak değil. Nefsi terbiye etmek sadece. 

0 oy
önce (457 puan) tarafından

Ben sadece icli kofte koydum ,oda hamileyim yoguramam diye geri kalan herdey taze taze yaparim insallah

0 oy
önce (765 puan) tarafından

Bak aimdi soyle ben ramazanda asiri halsiz olurum midem kucuk cabuk doyar cabuk acikirim o yuzden gucsuz kalirim haliyle hazirlik yapiyorum cunku kaylule uykusu falan da yaptigim icin pek vakit kalmiyo bu bir 

Ikinci sebep ibadete daha cok vakit kalacak mesela saban ayi da onemli bi ay oldugu icin ini da kacirmak istemedim bu hafta regl oldum olur olmaz islerimi hallettim buzluk hazirligi temizlik gibi cunku ibadete daha fazla vakit ayirmak istiyorum yani 1 saatte yapacagim menuyu 40 dkda yapsam kalan 20 dk da bi cuz mukabele dinlerim bu sekil hesap yaptim ben bu sebeplerden solayi benim icin gerekli 

Ama dersen ki yok benim gucum takatim yerinde olur isimi gucumu de yaparim yemegimi de ibadeti planimda aksamaz diyosan eger hic ugrasip kendini yorma derim cunku o gun full mutfakta ugrastim planlarimin yarisini yaptim sonuc sekerim tandiyonum dustu kafam fir fir donuyodu zor kendime geldim 

İlk günler zorlar ama alışırım ayrıca eşim yapamadığım hergün  yapar yemek misafir geleceği günlerde de yardım eder yemeğe yapmama gerek yok o zamn 

0 oy
önce (2,051 puan) tarafından

Market alışverişi dahil ramazan için hiçbişey yapmadım ben 

Yok market alışverişi yaptım zaten bitmişti herşey ramazan içinde ekstra bikaç bişe aldım 

0 oy
önce (1,583 puan) tarafından

Ben açıkçası yapıyorum iki sene önce ramazan hamileliğime denk gelmişti çalıştığım içinde yapmıştım çok rahat ettim geçen sene de bebeğim küçüktü yine yapıp çok rahat etmiştim. Ben haşlanmış nohut fasulye vs koyuyorum. Köfte yapıp koyuyorum. Buzluk kurabiyesi yapıyorum inanılmaz rahat oluyor kesip pişirmek. Son derecede lezzetli. İçine farklı farklı yapıyorum bir hamurdan 4-5 çeşit oluyor. Birine damla çikolata, birine kuru üzüm, birine sade kakao, birine hindistan cevizi, birine ceviz havuz vs. Börek yapip koyuyorum sigara böreği veya kalem börek. Yemeği zaten hep yapıyoruz buzluk içine de yemek atmiyoruz. Misafir için ikram, acil gecelekler için yemeklik olsun diye atıyorum ben. Benim ailem ayni şehirde degil ama arkadaşlarımız çok gelir gider bizde çok gideriz. Ramazan oldu mu hic tek oruç açmayız. O yüzden ben hep hazırlıklı duruyorum. Sıcak tencere yemekleri pilav çorba cart curt bunlar zaten taze yapılıyor. Buzluk hazırlığı inanılmaz rahat birşey tavsiye ederim heleki biz gibi çok misafirin oluyorsa ve bebende varsa. Boş kalan zamaninda kuran oku zikir çek namaz kıl çocuğunla ilgilen. Çok daha iyi. 

Misafirim çok olacak ama toplu bikaç kere de çıkaracağım aradan 2 yaşına girecek kızım var eşimde iftara misafir olacağı günler ana yemekleri üstlenir genelde o yüzden vazgeçtim yapmıyorum zaten acaba mı diye post açmıştım yapacam desemde yapamazmışım güne hasta başladım ilaç aldım oturuyorum 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 263 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde Avokado (1,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
4 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 268 göst.
+1 oy
10 cevap 221 göst.
11 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,698 puan) tarafından soruldu

414,157 soru

12,464,170 cevap

46,836 kullanıcı

Kategoriler

...