+3 oy
529 göst.
önce Diğer kategorisinde (164 puan) tarafından

Heryerde görüyorum ramazan buzluk hazırlığı hakkaten herkes mi bu kadar yoğun hazırlık yapıyor ben yoğurt çorbası için köfte dışında  birşey yapmadım acaba yapsam mı gördükçe sanki yapmam gerekiyormuş gibi gelmeye başladı 

28 Cevaplar

+13 oy
önce (1,507 puan) tarafından

Yok değilim vallahi yapanları da anlamıyorum temizlik ayrı hazırlık ayrı ayyy 😁 Allah ne verdiyse aynı devam edecem temizliği de her gün yaparım zaten o güne özel değil ki 😏

önce (164 puan) tarafından

Nerede gezinsem bşr hazırlık bir telaş sanki yapılması gerekmiş gibi bir his oluştu yapmıyorum o zamn 

önce (1,507 puan) tarafından
+1

Vallahi sen bilirsin canım ben buzluğa giren şeyleri pek sevmem en güzeli taze yapmak ve o güzel heyecanı yaşamak 😁

önce (3,640 puan) tarafından
+5

Sosyal medya artık insanlara kendini yetersiz, eksik hissettirme anlamında kullanılan bi mecra oldu. Herkes mükemmel ev kadını, mükemmel anne,mükemmel eş.. her şey mükemmel ama herkes mutsuz:) velhasıl hülyoşuma katılıyorum Allah ne verdiyse aynı şekilde devam💕

önce (4,403 puan) tarafından
+2

Aradığım yorum yemin ederim.  Yav zaten her gün yapıyoruz temizlik yine aynı devam.  Ramazanda da ne varsa yer yatarız ya bu kadar abartmaya ne gerek var 

önce (6,564 puan) tarafından
+1

aynn bende ekstra birsey yapmadim  koftem bitmisti uc kilo kiymadan kofte yogurdum dun bitek o zaten herzaman hazir yaptigim bise .sadece petibor cikolata ve kakao aldim diger mazemelero

var zaten . 5 paket 4 lu petibor aldim😂 biskuvi pastasi doyurucu oluyor dio yatmadan once onu yer pudingli biskuvi pastasiyla pidrye az bi kasarli yada peynirli tost. fakir pastasini uc gunde bi yapiyorum yani hergun yenio

-Reklam-
+4 oy
önce (5,907 puan) tarafından

Hiç yapmam ne gerek var zaten oruclusun bütün gün oturuyorsun yemek vakti istediğin yemeği yapabilirsin 

+2 oy
önce (1,942 puan) tarafından

Çalışanlar için bisey diyemem onlar için zor olur ama onun dışında gereksiz buluyorum. Ha olur ki içli köfte vb olabilir oda misafirli günler için hazırlık olur. Ben yapmadım ramazan da taze taze yapıp hem o heyecanı hemde hazırlığı seviyorum🥰🥰

önce (5,759 puan) tarafından
+1

Ben calisiyorum. Bende bi hazirlik yapmadim. Zaten erken vakitte de degil ki :) cok ugrastirici bi yemekte yapmiyorum. Sarma ,icli kofte vs olursa aksamdan yapiyorum. Manti da buzlugumda genelde bulunur.

Mahallemde çorbalık mantı yaprak sarma VS yapıyorlar nette geziniyorum orada da hep önüme bir dondurucu dolusu hazırlık videoları çıkıyor acaba ben mi tembellik yapıyorum diye düşündüm ama yok yapmayayım daha iyi o günün heyecanıyla ne yaparsak o 

önce (1,942 puan) tarafından

Kesinlikle öyle kızlar o an ne pişerse o en güzeli olur zaten o telaş o heyecan yeter🥰 dediğim gibi çalışırsa anlarım derim geç geliyordur zamanı yoktur ama onun dışında gereksiz☺️☺️ zaten sosyal medyaya bakarsak valla yetişemeyiz kendimizde hep kusur ararız 

Ayy bilemiyorum. Tembellikle de ilgisi yok bence. Ramazan da normal bi gun sonucta. Hergun de normalde yemek yapiyoruz. Ramazan da da yapacagiz. 

Belki tum gununu ibadet ile gecirmek isteyenler icin mantikli olabilir ya da gec saate kadar calisanlar icin. Benim annem senelerdir ramazan ayinda mukabeleye gider ,kuranini okur,namazini kilar. Ama yemegini de gunluk yapar. Sadece 2-3 komsu bi araya gelip ramazan oncesi manti yaparlar. Onu da zaten 2-3 ayda bi surekli yapiyolar :)

Yani benim annemde öyleydi rahmetli hem mukabeleye gider hem ibadetini yapar hemde yemeğini yapardı ayrıca da 5 kardeşiz biz hepimiz küçüktük şimdi bunu hatırladım da hakkaten gereksiz geldi teşekkürler kızlar hepinize 

+2 oy
önce (455 puan) tarafından

Yok canım ne gereği var ben günlük hazirlarim

Herkes birşeyler hazırlıyor komşularım da dahil bir ben oturuyorum yapsam mı acaba diye düşündüm ama doğru günlük hazırlanır 

+2 oy

Ben hic bisey yapmadim. Erken de degil zaten iftar vakti. Gunluk taze taze yapiyorum. Ugrastirici bi yemekse de aksamdan yapiyorum.

+2 oy
önce (3,328 puan) tarafından

Bu zamana kadar hiç yapmadım 

Ben geçen sene kete yaptım ama ramazanda değil ramazandan sonra yedik boşa yapmış oldum bu senede herkes aşırı çok çeşitli şeyler yapıyorlar o yüzden sordum 

+2 oy
önce (3,517 puan) tarafından

Hazırlık yapanlar bütün gün ne yapacak ben onu anlamıyorum. İftar saatine kadar namaz kılınmaz kuran okunmaz sonuçta. Kalkıp normal hayatımiza devam ediyoruz temizlik vs derken saati gelince yemek yapmaya vakit kalıyor zaten. Misafir için desem oda mantıkli değil. Yenecek kadarı sofraya koyuyoruz oda yetişiyor yani. Sanki kıtlık var. Allah ne verdiyse yeriz yani

+2 oy
önce (14,367 puan) tarafından

benim buzluk hazırlığı nohut haşlayıp buzluğa koymak, köfte hazırlayıp buzluğa koymak. onun dışında bir şey koymam. bu buzluk hazırlıkları biraz abartı bence. 

+1 oy
önce (956 puan) tarafından

Ben de birşey yapmayanlardanim canım. Belki bazı arkadaşlar ramazanda güçsüz hissediyorlarsa halsiz falan ondan da yapiyor olabilirler. Ben akışında yaşıyorum aynı devam . Sonuçta o günlerde zaman nasıl geçecek yine yemeğimizi yaparız heralde 😊

+1 oy
önce (1,175 puan) tarafından

Hayır zaten hergğn yemek yapmıyor muyuz yapıyoruz e yemek artınca çöpe mi atıyoruz yokkk eee hergğnden değişen ne ki anlamıyorum vallaha 

Ramazan daha güzel misss sabah oğlana kahvaltı hazırla yok eşim kızı bırakıp geliyor ona ayrı kahvaltı ıyhhhh sorunda oğlan yeniden okuladan gelıyor yenıden yemek hazırlıyorum ııhhhhhhyyyyy

+1 oy
önce (566 puan) tarafından

Aşırı abartıya kaçmadan yani içli köfte mantı gibi zor yapılan yiyecekleri yapıp koymayı düşünüyorum çünkü kızımla çok zor yapıyorum yemekleri o yüzden o uyuduğu vakitler de yapıp koyacağım ki misafir çağırırsam kolay olsun diye onun dışında kek kurabiye bunlar mantıklı gelmiyor bana görüyorum bende çoğu yiyecekler taze güzel oluyor dolap kokusu siniyor 

+1 oy
önce (3,956 puan) tarafından

Ben hiç yapmam 

Yapmadim da şimdiye kadar taze taze pisirmeyi seviyorum 

+1 oy
önce (3,514 puan) tarafından

Yok yaa hergün yemek yapıyoruz ramazanda da günlük yaparım tabi heyecanı farklı da extra hazırlık bence gereksiz 

+1 oy
önce (8,525 puan) tarafından

Valla yapanlar  misafir agırlayanlar oluyor vs 

Bize gelen olmaz zaten bizde cıkmayız gerek yok sabah 11 e kadar yatarım😅 menüme hazırlık ruyin ev temizliği okey bu sene kuranı ögrenmeye calışcam oruç boyu eşim çalıştırcak insallah basarırım😁

+1 oy
önce (3,003 puan) tarafından

Normaldede yapmam simdide yapmadim normal devam

+1 oy
önce (33 puan) tarafından

Ben yarın yapacam ne yalan söyleyim bu sene Ramazan'a yapacam daha önce yapmadım yarın eşimde izinli yapmayı planlıyorum çünkü bana yapışık 20 aylık oğlum ve onu rahat bırakmayan bı kızım var. Ama ramazan hazırlığı dışımda çat kapı arkadaşlarım gelır gelırken haber verirler Bor saate gelecem müsaitsen dıye ararlar  ailem eşimin ailesi gelen oluyor çocuklardan fırsat bulamıyorum dıye zaten buzluğa kek kurabiye falan yapardım 

+1 oy
önce (2,827 puan) tarafından

Tek birşey bile hazırlayıp koymadım buzluğa 

+1 oy
önce (1,336 puan) tarafından

Ay yok ben buzluktan çıkan şeyleri sevmem ki bide hazırlık yapayım. Günlük taze taze yaparım miss gibi. Instagram'dakiler içerik üretmiş olmak için yapmıştır. Çalışan için bazıları kolaylık olabilir ama kekte pişirip koymazsın buzluğa ya. Bana saçma geldi

+1 oy
önce (10,884 puan) tarafından

Valla dondurucumda yer olsa neler tapıcamda sadece tavuk ve et sığıyor 

Çoğunluk benle aynı kafada bende Bi acaba yapayım mı dedim ama vazgeçtim yerimde çok var dondurucumun yarısı boş ama yapmayacam bişe 

+1 oy
önce (81 puan) tarafından

Her sene başımıza ayrı dert çıkartıyorlar Ramazan hazırlığı nedir zaten Ramazan'da çoğu vaktin boş oluyor yemek yemediğin için o zaman Ne hazırlayacaksak o zaman yapar yer insan artık her şeyi stoklamaktan gına geldi

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 263 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde Avokado (1,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
4 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 267 göst.
+1 oy
10 cevap 221 göst.
11 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,698 puan) tarafından soruldu

414,135 soru

12,463,752 cevap

46,821 kullanıcı

Kategoriler

...