+4 oy
398 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (172 puan) tarafından

Selam arkadaşlar bebeğime mamma veriyorum Allah nasıp ederse 5 Marta 1 yaşına girecek artık mamadan kesmelimiyim 

23 Cevaplar

+2 oy
(146 puan) tarafından

Bence henüz küçük en azından 18 aya kadar verilmeli anne sütünü hiç almıyor mu yani mama destekli mi tamamen mi mama

(172 puan) tarafından

Anne sütü yok erken doğdu olmadi mama verdim 

(146 puan) tarafından

Benim de erken doğdu kızım emmedi kuvezde kaldı diye sagarak verdi 4 aya yakın ondan sordum . Bende 2 yaşına kadar mama verdim 1 yaş çok erken 

-Reklam-
+1 oy
(436 puan) tarafından

Bencw mama vermelisin hem o çocuk daha ne yiyecek hemde şöyle düşün emzirseydin 2yasina kadar felan emzitirdin emzirmedigin için iki yaşına kadar mama vermelisin tamm  o zamana kadar yoeyeceklere de alışır süt de verirsin ama bagasikligi guclanmesi için mama vermalisin 

Benim kızımda emmiyor simde sadece geceleri mama veriyorum uyurken bide arada uyanırsa öğle uykusunda da süt veriyorum diğer türlü herşeyi yiyor 21aylik 240aylik olana kadar vereceğim mamayi

+1 oy
(167 puan) tarafından

18 martta 2 yaş olacak kızım hala veriyorum ben yavaş yavaş azaltıyorum 

+1 oy
(577 puan) tarafından

Çok küçük bize doktor 15 aylık olana kadar devam edin sonra bırakırsınız demesine rağmen 2 yaşına kadar verdim çok fazla içiyorsa azaltabilirsiniz 

+1 oy
(1,613 puan) tarafından

En azından 18 aylık olana kadar alınması tavsiye ediliyor. Ana besini değil ama içerisindeki takviyeler onun için gerekli. Benim kızımda 15 aylık. 24 aya kadar vermeyi düşünüyorum 

+1 oy
(2,374 puan) tarafından

Benim kızımda 13 aylık şimdye kadar sma veriyordum inek sütüne geçtik bir haftadır

(2,463 puan) tarafından

Arkadaşım aman o hatayı yapma. Ben de aynı senin gibi 13 aylıkken mamayı kestim sonra biberon alışkanlığı var diye süt verdim ve aynı mama gibi 2 saate bir uyandı o süt için. 18 aylıkken falan sanırım sütü kestim gece beslenmesi sıfır artık. Ama iyice alışırsa zor olur hem süt çok da faydalı değilmiş vermeyi kes bence biran önce 

(2,374 puan) tarafından

Benim kızım şükür beslenmesi iyi yemek falan  yiyor anne sütü almıyor ama yatmadan önce illa biberon istiyor 2 yaşına kadar da böyle devam etmeyi dusunuuryoruöim

(3,325 puan) tarafından

İnek sütü mümkünse 3 yaşa kadar vermeyin deniyor. Mama devam etseydiniz keşke. Çok küçük daha inek sütü için. 

+1 oy
(815 puan) tarafından

2 yasina kadar snne sutu yoksa mama tskviyesi yapılmalıdır 

+1 oy
(2,463 puan) tarafından

13 aylıkken kesmiştim. O sıra eşim işsiz kalmıştı mama da malum pahalı. Yemeklerden azar azar yiyor diye kesmiştim.

+1 oy
(2 puan) tarafından

Değerli Anneler,

Bu mesajı, henüz 2 hafta-12 ay içinde ilk kez doğum yapmış annelere ulaşıp, onların önemli deneyimlerini öğrenmek amacıyla yazıyorum. Tez çalışmamın bir parçası olarak, sizlerin bu süreçteki deneyimlerini anlamak ve daha iyi bir destek sağlamak için bir çalışma düzenliyorum. Çalışmanın amacı: Bu anket, annelerin ilk doğum süreci ile ilgili yaşadıkları duygusal, fiziksel ve psikolojik değişimleri anlamaya yöneliktir. Katılımınız, bilimsel çalışmalara değerli bir katkı sağlayacak ve gelecekteki annelere daha iyi hizmet verebilmesi için önemli bir temel oluşturacaktır.

Çalışmanın süresi: Anketi doldurmanız yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Verdiğiniz cevaplar tamamen anonim olacak ve sadece bilimsel araştırmalar amacıyla kullanılacaktır.

Neden katılmalısınız?

• Değerli deneyimlerinizi paylaşarak, toplumda diğer annelere faydalı olabilecek bilgilerin bir parçası olabilirsiniz.
  • Katılımınız, bilimsel çalışmaların daha sağlam temellere dayanmasına yardımcı olacaktır.
  • Anket anonimdir ve kişisel bilgileriniz asla ifşa edilmez.
  • Katılım tamamen isteğe bağlıdır, bu yüzden ne zaman isterseniz katılmayı sonlandırabilirsiniz.

Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1…p0h22cuKdJc_RAbJT68_Fny-Q/viewform?usp=header

Eğer sorularınız olursa, çekinmeden bana ulaşabilirsiniz.

Şimdiden zaman ayırıp katıldığınız için teşekkür ederim. Tez çalışmamda sağladığınız katkı, başta diğer anneler olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayacaktır.

Saygılarımla, Psikolog Azra Ceren Kibaroğlu [email protected]

0 oy
(346 puan) tarafından

Daha çok küçük devam sütü verin 2 yaşa kadar veriliyor diye biliyorum oğlum 17 aylık ilk bende 1 yaş civarı bıraksın diye yeltendim ama çevrem daha küçük sadece yemekle olmaz demişti gerçekten de olmadı şu son birkaç gündür günde 2 defa veriyorum devam sütünü genelde yemek veriyorum ve yavaş yavaş gündüz günde 1 defaya indireceğim sadece gece uyuyacağı zaman veriyorum saat 9 buçuk 10 gibi birde sabaha karşı artık kıvranıyor 5 6 gibi o zaman veriyorum gece uyanınca biberona su koyuyorum biraz onu içiyor gece beslenmesini bıraktıramadım bir türlü onu da hal edicem inşallah bakalım 

0 oy
(1,393 puan) tarafından

Benmkide 4 Mart canm erkn bnce bi buçuk en azından olsa  düzenli yemek yiyorsa olablir belki de  küçükler daha

0 oy
(2,196 puan) tarafından

Alternatif tariflerin varsa mama yerine geçecek doktoruna sorarak kesebilirsin bebeğin iştahlıysa. 

0 oy
(1,780 puan) tarafından

3 yasa kadar verdim mama

0 oy
(141 puan) tarafından

Bence verme sağlıklı yrmekler yap güzel şeyler yap yiyebilrceği onları yesin. Benim oğlumda erken doğdu benimde sütüm gelmedi bir zamana kadar ama ben yinede mama vermedim elinden geldiğince bence verme 

(141 puan) tarafından

@ yenigelmedim size yalan borcummu var bana söylenileni söylüyorum bi oğlum oldu yoğun bakımda kaldı ordaki hemşireler bana mama verme dedi lütfen laflarınızı seçerek konuşun

(141 puan) tarafından

@Cansuece Dedim ya üsttede ben mama vermek istemiyorum vermem istesemde eşim almaz biraz kafaları sert eşimin ailesinin o yüzden yoksa herhalükarda verilir bide yemin ederim bana hastanedeki hemşireler öyle söyledi asla yalan söylemiyorum

(1,613 puan) tarafından

Tamam canım yemin etmene gerek yok. Hemşire uydurmuş korkutmuş boş yere seni. Anne sütü u nasıl 2 yasa kadar veriyorsak mamayida en azından 18 aya kadar vermeliyiz. Uzmanlar zaten 1.5 yaş sonrası kesilebilir 2 yasa kadar verilebilir diyor. Size de geçmiş olsun. Taş kafalı zihniyetler çok zor. Allah sabır versin. Çocuk için kaşık mama vs verebilirsin şimdi çok çiğnemek falan istemez. Soğuk yiyecekleri de daha az reddeder. Muzlu yoğurt gibi tatlı soğuk şeyler vermeye çalış. Kaşık mamalar hem besleyici hem tok tutar. Hem sıvı olduğu için bebek direk yutar dış donemleri iyi oluyor 

(141 puan) tarafından

@Cansuece. Benim kızım yoğurt çok seviyor sütüde içmeyi seviyor ben yoğurt ve muz veririm eline meyve veririm ama çok fazla katı şeyler vermem çünkü kabız olmasından korkarım bide aşırı fazla su içiyor  en çokta yoğurt çorbası sever tavuklu salçalı yemekler sevmiyor 

(1,613 puan) tarafından

Su içmesi iyi birşey içsin tabi,  yemekleri de yoğurtla karıştırıp verebilirsin benim kızda nohut kuşu fasulye falan yemez 15 aylık. Bende bunları yoğurtla karıştırıp veriyorum. Lifli beslersen kabız olmaz mesela kayısı suyu iç derler kabızlığa ama hiç faydası olmaz çünkü asıl kayisinin posası lifli kısmı kabızlığa iyi gelir. Sende lifli besin tarhana kefir gibi probiyotikli besinleri verirsen katı bile beslesen korkma birşey olmaz 

0 oy
(3,325 puan) tarafından

Ben kesmezsim. Güzel ek gıda alıyor olsa bile 18-20 aylık olana kadar mama verirdim. Anne sütü de almamış, 2 yaşa kadar devam et bence. 

0 oy
(2,150 puan) tarafından

Çok erken ben 2 yaşta kestim son zamanlarda sadece yatarken içiyordu

0 oy
(175 puan) tarafından

osman gonulal 2 yasina kadar annes sutuyse anne sutu eger anne sutu veremiyorsaniz mutlka 2 yasa kadar mama verin diyor 

0 oy
(5,975 puan) tarafından

17 aylık iken mama kestim ben cnm o şekil iştahı daha iyi açıldı uyku düzeni daha iyi oldu 

0 oy
(2,111 puan) tarafından

2 bebeğim var biri 18 diğeri 8 aylık ikisinide mama veriyorum zor mu zor ama ihtiyacı var  herzaman çorba vs.yemiyir diş dönemi bile isteye aç bırakamam ki...24 aylık olana kadar vereceğim uapicak birsey yok..ana öğünü olmasada desteklemeliyiz...

0 oy
(1,725 puan) tarafından

Kızım 18 aylık geceleri uyutmadan önce içiyor sizin bebek için daha çok erken 1 yaşında günde 3 kere mama içiyorduk

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 141 göst.
26 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Masal56 (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
8 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hdyemahsun (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 120 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 163 göst.
8 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kayrammm (426 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,792 soru

23,597,142 cevap

305,833 kullanıcı

...