+1 oy
246 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,618 puan) tarafından

Kızlar AVM'ye gidiyoruz oyuncakçı oluyor malum.

Önünden geçerken sadece bakicam diyor tabi sadece bakmakla kalmıyor çıkışta ağlıyor bazen ama sorum şu bişey almicaz sadece bakabilirsin diyip bakmasi gezmesi normal mi yani bu durum onu uzermi etkiler mi yada en iyisi hiç oyuncakciya almiyorsak girmemek mi

9 Cevaplar

+2 oy
(3,782 puan) tarafından

Almamız gereken zamanlarda alıyoruz zaten  ama mesela oyuncakçı gezerken merak ettiği şeyler varsa alıp bakabilirsin ama sonunda geri yerine bırakalım diyorum ben alıp bakıyor çıkarken de bırakıp çıkıyor. Buna üzüldüğünü sanmıyorum çünkü o da bakmak için alıyorum elime zaten anne diyor. :)

-Reklam-
+1 oy
(527 puan) tarafından

Belirli bir bütçe bırakın onun üzerinde bir şey alamayız diyin çok sık gitmiyorsanız tabi avm ye

(163,210 puan) tarafından

oyuncakcida heleki avm oyuncakcisinda genellikle toyz shop oluyo avm lerde eline aldin en ucuz oyuncak 300 tl de oluyo en guzeli avm oyuncakci olan kata ugramamak

(527 puan) tarafından

Evet maalesef öyle 

(2,618 puan) tarafından

Evet herşey pahalı bugün batmanli bişey beğendi 1600 tldi

+1 oy
(4,888 puan) tarafından

AVM'ye çok sokmamaya çalışıyorum, çok uyaran var. Bana mecbur eşlik edecekse de peşin peşin anlaşıyorum evde çok oyuncağın var bugün oyuncak almadan çıkacağız diye. Ya da sadece bir küçük araba alma hakkın var diyorum. Hallediyoruz çok şükür.

(2,618 puan) tarafından

Aktif olsun evden çıksın hep evde diye götürüyorum bende.

Oyun alani vs için.

Ne gibi zararları var.?

(4,888 puan) tarafından

AVM zorda kalmazsam sokmuyorum, çok fazla ışık var çok ses var, bunların hepsi uyaran. Adrenalin salgılatıyor çocuklara ve bu da hiperaktivite demek. Aynı etkiyi çizgi filmler de yapıyor. Oyun alanlarında özellikle şiddet içeren çok oyun var. Mesela köstebeğin kafasına vurma oyunu. Ben oğluma hiçbir canlıya zarar vermemesi gerektiğini öğretmek isterken köstebeğin kafasına vur oğlum nasıl derim. Kafası dingin bir çocuk olsun. Okulda yeterince kuduracak zaten yaşıtlarını görünce :/

+1 oy
(1,012 puan) tarafından

Bak bu başıma çok gelirdi ama eşim yüzünden oğluma her istediğini alma gibi bir huyu var iyi bisey saniyor bu durumu beni de dinlemiyor.

Ama ben artık oğlum büyüdüğü için direk onla bu konuyu çözdüm düzenli para birikimi yapmasını sağlıyoruz biriken paralarla 3 ayda bir istediği bir seyi alma hakkı var ama parası neye yeterse o ben asla eklemem babasından da alamaz ama tabi bunu 6 yaşından beri yapabiliyoruz öncesi kocam sagolsun en gereksiz şeyleri bile gider alır ama asla oynamazdi şimdi yine mesela oyuncakciya giriyor beğendiği şeyin fiyatına bakıyor ona göre birikim yapıyor 

(2,618 puan) tarafından

Bende biriktir diyorum da çocuğumda nasıl biriktirsin.

Kimse yok veren yok bi ben verrirsem olur.

Üç buçuk yaşında 🤗

(1,012 puan) tarafından

Bizde de biz veriyoruz başka kim verecek ki :)

(2,618 puan) tarafından

Dede dayi teyze ve babasi olabilirdi 🫣

+1 oy
(11,973 puan) tarafından

Valla bende kızıma uzun süredir oyuncak almıyordum geçen gün 2 tane istediği şeyi aldım ağladı neden aldık keybederim ben bunları diye. Evde çok oyuncağın var kaybolup gidiyor diye diye çocuğun psikolojisini bozduk sanırım ☹️

(2,618 puan) tarafından

Ah yazık kıyamam 

Valla işte götürsem ayri götürmesem ayri dert anne olarakta en cokta benim psikolojm bozuluyor 

(11,973 puan) tarafından

Alsak doyumsuz almasak vicdanımız sızlıyor 

+1 oy
(16,582 puan) tarafından

Çocukların anlayabilecek yaştaysa anlatabilirsin. Biz girer bakarız, internetten bakalım daha uygunsa ordan alalim derim tamam der hemen. Genelde oyuncakçidan bakip internetten alırız. Hevesi geçtiyse alma der zaten. 

(2,618 puan) tarafından

Üç buçuk yaşında.

İnternetten alalım şıkkıni hiç kabul etmiyor hayir şimdi istiyor hemen sanırım onu kandircamizi düşünüyor.

+1 oy
(3,397 puan) tarafından

Biz avm ya gittiğimiz de bir hakkı oluyor ya oyuncak ya oyun alanı. Hangisini isterse diğeri yok. Zaten oyuncakciya gittiğimizde illa alicam demiyor. Eline alıyor gezdiriyor sonra da bırakıyor. Ama her hafta gideriz avm ye.

+1 oy
(2,639 puan) tarafından

Ben avm ye gideceksek baştan söylüyorum oyuncak almaya gitmiyoruz diye. Genelde kızım biraz zorluk çıkarır küçük olduğu ve 2 yaş sendromunda olduğu için 🤣 ama abiş uyum sağlıyor. Bakıp inceliyoruz ve çıkıyoruz. Zaten bir çoğunu inceleyip yerine kendi koyuyor pek beğenmediği için. Bence duygusal yük olacak bişey yok. İlla ki bir sürü oyuncağı vardır sizinkininde. Dönem dönem gelişimini destekleyici oyuncaklarda alıyoruz zaten. 

(2,618 puan) tarafından

Aynen cnm.

Bide tek avmden de almıyoruz aslında en kötü markete bile gitsek alir bişey 

Ama dedim hani boş boş bakip cikmak onu rahatsiz eder mi diye düşünmüştüm 

(2,639 puan) tarafından

Yani çocuktur illaki üzülebilir ama her gittiği yerden oyuncak alırsak doyumsuzluk içine girer. Bu daha kötü bence

0 oy
(2,197 puan) tarafından

Bunun için çocuğun yaşı önemli. 

Eğer çok küçük değilse ona bilgi vererek

Sadece bakıp inceleyip çıkacağınızi söyleyin. Bu sayede çocuğun öfke patlaması ve güvensizlik yaşamasının önüne geçebilirsiniz 

(2,618 puan) tarafından

Üç buçuk yaşında artık söylüyorum zaten bakıp cikicaz almicaz diyede işte ne bileyim üzülür mü bişey alinmiyorsa hiç mi girmesek diye düşünmüştüm.

(2,197 puan) tarafından

Hayır bunu dediğiniz için zihnen bir beklentiye girmiyor ve üzülme durumunu minimalize ediyorsunuz zaten 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 320 göst.
0 oy
3 cevap 57 göst.
+1 oy
6 cevap 330 göst.
8 Mayıs 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Guven (10 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,457,013 soru

23,903,584 cevap

322,609 kullanıcı